arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۶۹۹۶
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۰ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۲

زادگاه رئیس جمهور منتخب کجاست؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شهرستان سرخه، زادگاه حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی، رئیس جمهور منتخب مردم و رئیس "دولت تدبیر و امید"، در استان سمنان در فاصله 180 کیلومتری شرق تهران و در 20 کیلومتری مرکز استان سمنان قرار دارد. روحانی تحصیلات دروس ابتدایی را در سرخه و تحصیلات دروس دینی را از سال ۱۳۳۹، ابتدا در حوزه علمیه صادقیه در سمنان آغاز و سپس در سال ۱۳۴۰ وارد حوزه علمیه قم شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، منطقه سمنان، شهرستان تازه تأسیس سرخه با وسعت 9222 کیلومتر مربع از شرق به شهرستان سمنان، از شمال به استان تهران، از غرب به شهرستان آرادان و از جنوب به دشت کویر راه دارد.

شهرستان سرخه دارای یک شهر (شهر سرخه )، دو دهستان (هفدر و لاسگرد) و 14 روستاها شامل، مؤمن آباد، افتر، لاسجرد، اروانه، بیابانک، صوفی آباد، امامزاده عبدالله و عبدالله آباد بالا، عبدالله آباد پایین، ایج، جوین، شاهزاده، محمد زید، اسد آباد و آل دره است.

پیشینه تاریخی

قدیمی ترین اثر مکتوب که در آن نامی از سرخه به چشم می خورد، کتاب «اعلاق النفیسه» به قلم «ابن رسته» است که در آن از شهر«سُرّه» در کنار شهر سمنان نام برده شده است، تاریخ تألیف این کتاب قرن سوم هجری است.

گویش

گویش‌های رایج در شهرستان سرخه، شامل سرخه‌ای، افتری، مؤمن آباد، لاسجردی و بیابانکی است.

سوغات و صنایع دستی

خربزه، انار، انجیر، بادام، گردو، سیب، گلابی، لبنیات، نان محلی، شیرمال، قالی گلیم، حوله و جاجیم و... از جمله محصولات کشاورزی، باغی، دامی و سوغات‌ها و صنایع دستی شهرستان سرخه است.

وجود شهرک صنعتی سرخه و ناحیه صنعتی لاسجرد و دو شهرک صنعتی تخصصی گچ در عبدالله آباد و افتر بیانگر سهم قابل توجه این شهرستان در صنایع و معدن است، شهرستان سرخه و به ویژه روستای مؤمن آباد، بیش از نیمی از گچ مورد نیاز کشور را تأمین می کند.

اماکن تاریخی و دیدنی

مسجد چهل ستون:

چهل ستون یکی از شبستان‌های الحاقی به مسجد جامع از بناهای قرن اول هجری است که در طول زمان چندین مرتبه تغییراتی در آن به وجود آمده است. از خصوصیات بارز مسجد چهل ستون ستون‌های ظریف هشت ضلعی آجری و طاق‌های جناقی تند است، از 40 ستون این بنا 32 ستون باقی مانده است. این اثر به شماره 2325 در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است.

خانه تاریخی حاج هشمت اللشکر:

بر اساس گفته‌های معمّرین و فرم معماری بنا، این بنای عظیم تاریخی متعلق به دوره قاجار است. مالک اصلی این بنا حاج حشمت خان پیوندی(حاکم وقت منطقه) بوده است. این مجموعه تاریخی شامل چهار منزل مسکونی، دارالحکومه، باغ، حمام، مدرسه و... بوده است، که اکنون تنها دوخانه‌ی آن باقی مانده است، بادگیرهای دوقلو بر فراز این بنا، تزئیناتی ناب، از نمادهای شهر سرخه هستند. این بنا در فهرست آثار ملی به شماره 29743 ثبت شده است.

مقبره‌ی شیخ علاء الدوله:

احمد بن محمد بیابانکی را از لحاظ مقام دینی به لقب رکن الدین و به مناسبت خدمات وی در دستگاه دیوانی به علاء الدوله، ملقب ساخته اند، بنای این آرامگاه و خانقاه این عارف مشهور، بازمانده معماری قرن‌های هفتم و هشتم هجری در روستای صوفی آباد است. این اثر نیز جزو آثار ملی این شهرستان محسوب می شود.

آب انبار:

از میان چندین آب انبار این شهرستان تعدادی آب انبار در سرخه، لاسجرد و بیابانک باقی مانده‌اند، مخزن اصلی این آب انبارها گنبد عظیم مخروطی است و بر اساس معماری زیبای خاص مناطق کویری پیرامون آن تا رأس گنبد پله‌های مدوری احداث گردیده است. بر بالای گنبد نیز باد گیر کوچکی نصب شده است. این بناها نیز در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

کاروانسرای شاه عباس لاسجرد:

این کاروانسرای عظیم که در حاشیه جاده تهران- مشهد و در 12 کیلومتری غرب سرخه در مجاورت روستای لاسجرد قرار دارد، متعلق به دوره صفویه است و در مسیر جاده ابریشم قرار گرفته است. این اثر با شماره 649 در آثار ملی به ثبت رسیده است.

چشمه آبگرم:

این چشمه که در شمال شرق شهرستان سرخه قرار دارد شامل استخرهای متعددی است که هر کدام دارای خواص درمانی مختلفی هستند. سالانه هزاران نفر با مسافرت به این چشمه، از این موهبت بهره می گیرند.

همچنین شهرستان سرخه دارای روستاهای مختلفی مانند اروانه، امامزاده عبدالله، ایج، جوین، شاهزاده محمد زید، آل دره، بیابانک و افتر است، این روستاها از مناطق خوش آب و هوا و بکر طبیعی این شهرستان می باشد که مناظر چشم نواز آن هر بیننده‌ای را مسحور می کند. روستای جوین با خانه‌های پلکانی و روستای بیابانک با مجموعه ای از قنات، آب انبار، قلعه امامزاده و... شما را به دیدن بخشی از تاریخ و جغرافیای شکوهمند این دیار فرا می خواند.

دشت خنار:

این منطقه حفظت شده با وسعت بیش از 36 هزار هکتار در شمال شهرستان سرخه و در دامنه های البرز به « سرزمین باریجه» معوف است علاوه بر گیاه باریجه، زرشک، ارس، آویشن و کتیرا، دیگر گونه‌های گیاهی این منطقه ییلاقی می باشند، گونه‌های جانوری آن پلنگ، روباه، گربه ی وحشی، کل و بز، قوچ و میش و... هستند.

مَغار افتر:

یکی دیگر از جاذبه‌های کم نظیر طبیعی این شهرستان مغار روستای خوش آب و هوای افتر می باشد. این یخچال طبیعی که با طول 3.2 متر و عرض 12 متر یکی از منحصر به فرد ترین غارها در کشور است. محل نگهداری لبنیات تولید شده توسط روستائیان نیز می باشد. افتر به سرزمین گل های زنبق مشهور است.

از دیگر آثار تاریخی و جاذبه‌های طبیعی شهرستان سرخه می توان به مسجد امام هادی محله کلان سرخه، مسجد امام حسین(ع) محله بیرون دژ سرخه، حمام بیرو دژ سرخه، آسیاب چهرم(حاج وردی) شمال سرخه، یخچال سرخه(حاج اسد الله عزیزی)، مسجد روستای بیابانک، بقعه امامزاده سید علی اکبر و سید رضا(ع) روستای لاسجرد، کاروانسرای لاسجرد، تپه تاریخی لاسجرد، آرامگاه شاهزاده محمد بن زید، امامزادگان عبدالله اسماعیل و مصیب(ع) دهستان لاسگرد، بقعه امامزادگان قاسم، طاهر و علی(ع) در روستای افتر، محراب سلجوقی روستای جوین، امامزاده چهار تن روستای ایج، آرامگاه امامزاده علی بن جعفر(ع) بیابانک، بقعه پیر غریب سرخه، بقعه شاه مردان عبدالله آباد، قلعه های تاریخی جهان آباد، بیابانک و لاسجرد، چشمه معدنی آب تلخ دهستان لاسگرد، چشمه های معدنی شورآب، چالدان، هوا خور سو، نمک دره، دشت اشنی، اسپی تپه و مرگ چمن، کویر جنوب سرخه، یخچال های طبیعی، قنات ها، آسیاب ها و... اشاره کرد.


نظرات بینندگان