پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : از جمله بیماری های شایع در ایرانی ها سلیاک است که به گندم و جو حساسیت دارند و در حال حاضر حدود 700 هزار ایرانی به سلیاک مبتلا هستند.
حسین علی مددی، فوق تخصص گوارش و تغذیه در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: سلیاک، بیماری ناشناخته ای است که افرادی که مبتلا به سلیاک هستند به گلوتن موجود در گندم و جو چاودار حساسیت دارند.
وی عنوان کرد: این بیماری از جمله بیماری های است که در ایران حدود 700 هزار نفر به آن مبتلا هستند.
وی تصریح کرد: از علایم این بیماری مشکلات غددی، اسهال، یبوست، دل درد و کاهش رشد است که گاهی برخی افراد از دوران کودکی متوجه بیماری خود نمی شوند و فرد تا بزرگسالی متوجه حساسیت خود به نان و بیسکویت و کلوچه های گلوتن دار نمی شود.
وی خاطر نشان کرد: البته در برخی سس مایونز، ماست ها، رب گوجه فرنگی، آدامس ها و خمیردندان ها گلوتن وجود دارد و هنوز در ایران مشخص نیست که کدام محصول به چه اندازه گلوتن وجود دارد.
وی در خصوص درمان این بیماری گفت: اولین راهکار، حذف گندم و جو از رژیم غذایی است و مواد غذایی که گلوتن در آنها وجود ندارد توصیه می شود.
علی مددی در ادامه افزود: 5 درصد دیابتی ها سلیاک دارند. تشخیص این بیماری از دوران 6 ماهگی به بعد که کودک به غذاهای کمکی روی می آورد، همچنین درمان این بیماری از لحظه تشخیص امکان پذیر است.
وی در خاتمه گفت: از جمله راه های تشخیص و درمان از طریق آزمایش خون، آندوسکوپی، نمونه برداری از روده کوچک و یا بررسی ژنتیکی است.