arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۷۸۵۴
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۶ - ۰۲ تير ۱۳۹۲

«میمند» جهانی نشد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 «منظر فرهنگی میمند» امروز (یکشنبه، دوم تیرماه) در اجلاس جهانی یونسکو مطرح شد، اما به‌دلیل نقص پرونده، به ثبت نرسید.

به گزارش انتخاب به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کشور در این‌باره گفت: اعضای کمیته‌ی میراث جهانی، متفق‌القول «منظر فرهنگی میمند» را حاوی ارزش برجسته‌ی جهانی معرفی کردند و عده‌ای در توصیف آن از صفت «جواهری در عرصه‌ی میراث جهانی» و مقوله‌ای که مفهوم منظر فرهنگی را متحول می‌کند، یاد کردند.

محمدشریف‌ ملک‌زاده ادامه داد: تبادل‌ نظرهای طولانی درباره‌ی این پرونده در نهایت به تأیید ارزش برجسته‌ی جهانی آن و ابلاغ افزوده‌ شدن برخی اطلاعات تکمیلی در دوماه آینده انجامید و قرار شد این پرونده در اجلاس آینده‌ی یونسکو ثبت شود بدون آن‌که مطرح‌ شدن آن تأثیری بر سهمیه‌ی ثبتی دیگر ایران برای سال 2014 داشته ‌باشد.

وی اظهار کرد: در همین ارتباط، ایکوموس، ارگان ارزیاب پرونده‌های ثبتی مرکز میراث جهانی، غنای شکلی و محتوایی پرونده‌های ایران را با تکیه بر پرونده‌ی منظر فرهنگی میمند ستود و توانایی آن را در گشودن چشم‌اندازی جدید در حوزه‌ی منظر فرهنگی، با معرفی «منظر فرهنگی کویری» متذکر شد.

معاون رییس‌جمهور با تأکید بر این‌که کارنامه‌ی جمهوری اسلامی ایران در سی‌وهفتمین نشست کمیته‌ی میراث جهانی، کارنامه‌ای درخشان بود، گفت: در جریان این نشست که در شهر «پنوم‌پن»، پایتخت کشور کامبوج در حال برگزاری است، موفقیت‌های چشمگیری با تلاش مستمر هیأت اعزامی ایران به‌دست آمد.

ملک‌زاده بیان کرد: نخستین دستاورد این اجلاس برای ایران تأیید و تصویب گزارش‌های ادواری پایگاه‌های میراث جهانی پاسارگاد و تخت سلیمان بود و در جریان مباحث مطرح‌شده، کمیته‌ی میراث جهانی تشکر ویژه‌ی خود را خطاب به دولت جمهوری اسلامی ایران اظهار کرد. گزارش‌های مورد اشاره حاوی مطالبی مفصل در ارتباط با اقدامات حفاظتی و مرمتی و شرحی از اجرایی کردن پلان مدیریتی مصوب و تعهد‌شده‌ی این پایگاه‌ها بود.

او دستاورد دوم نشست کامبوج را خروج منظر فرهنگی بم از فهرست میراث در خطر و ثبت دوباره‌ی آن در فهرست عادی میراث جهانی دانست و گفت: این تصمیم حاصل اقدامات پیگیرانه‌ی متخصصان ایران در حوزه‌ی مرمت، حفاظت و احیای این منظر فرهنگی ارزشمند جهانی در سال‌های گذشته بود. جمع زیادی از اعضای کمیته‌ی میراث جهانی در این ارتباط، از تلاش بی‌وقفه و موثر جمهوری اسلامی ایران در حفظ و احیای این بنای ارزشمند جهانی تشکر کردند.

به گفته‌ی معاون رییس‌جمهور، اقدامات انجام‌شده در میدان امام (ره) اصفهان، دیگر پایگاه میراث جهانی ایران نیز مورد تقدیر شرکت‌کنندگان در این نشست قرار گرفت.

وی ادامه داد: صبح روز هشتم این اجلاس، دو پرونده‌ی جدید از ایران که برای ثبت جهانی در سال 2013 نامزد شده بودند، به بحث و تبادل نظر گذاشته شدند. در جریان این مباحث، مجموعه‌ی تاریخی - فرهنگی کاخ «گلستان» با اجماع همه‌ی اعضا و بدون هیچ مخالفتی، ثبت جهانی شد که با ثبت این اثر، آمار ثبت‌های جهانی ایران به عدد 16 رسید.

او اضافه کرد: در جریان ثبت‌های جهانی قبلی، پرونده‌ی باغ‌های ایرانی با 9 مصداق و پرونده‌ی کلیساهای ارامنه‌ی ایران با سه مصداق به‌عنوان دو پرونده‌ی زنجیره‌یی به ثبت رسیده بودند که اگر مصادیق مربوط نیز به این آمار اضافه شوند، کارنامه‌ی ثبتی کشور در حوزه‌ی میراث جهانی با بیست‌وشش ثبت به‌عنوان کارنامه‌ای درخشان قابل ارائه است.

میمند روستایی صخره‌یی است که در شهرستان «شهربابک» از استان کرمان قرار دارد.

نظرات بینندگان