arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۱۹۰۵۱
تاریخ انتشار: ۰۸ : ۱۴ - ۱۰ تير ۱۳۹۲

کره شمالی: تسلحیات هسته‌یی ما ابزار چانه‌زنی نیست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کره شمالی از اظهارات کره جنوبی درباره خلع سلاح هسته‌یی پیونگ‌یانگ انتقاد کرد و گفت که تسلیحات اتمی‌اش هرگز ابزار چانه‌زنی نخواهد بود.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، کمیته اتحاد صلح‌آمیز کره در بیانیه‌ای که توسط رسانه‌ها منتشر شد، اعلام کرد: پارک گون هیه (رییس‌جمهور کره جنوبی) در سفرش به چین اظهارات تحریک‌آمیزی را بیان کرد که برای اعتبار کره شمالی و نظام اجتماعی‌اش توهین‌آمیز بود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این اولین واکنش رسمی کره شمالی به دیدار نزدیک‌ترین متحدش با کره جنوبی در سفر چهار روزه اخیر رییس‌جمهور کره جنوبی به پکن بود.

پارک در چین خواستار خلع سلاح هسته‌یی کره شمالی شد و گفت که سیاست کره شمالی برای پیش برد همزمان ساختار اقتصادی‌اش در کنار تشدید برنامه هسته‌یی تسلیحاتی‌اش عملی نیست.

رییس‌جمهور کره جنوبی پس از دیدار با شی جینپینگ، همتای چینی‌اش گفت: ما به این توافق دست یافتیم که تسلیحات هسته‌یی کره شمالی تحت هیچ شرایطی قابل قبول نیستند.

کمیته اتحاد صلح آمیز کره پارک را به تلاش‌های ناامیدانه برای جلب حمایت از کره جنوبی متهم کرد و گفت: آن چه شایسته توجه بیش‌تر است این است که پارک جرات کرد بار دیگر از سیاست استراتژیک جدید کره شمالی ایراد بگیرد. وی باید بداند که تسلیحات هسته‌یی کره شمالی که سپر صلح و آرامش و گنج ملت کره شمالی هستند در هیچ شرایطی ابزار چانه‌زنی نخواهند بود و هرگز موضوع میز مذاکرات قرار نخواهند گرفت.

کره جنوبی از بیانیه کره شمالی ابراز تاسف کرد و از پیونگ یانگ خواست خویشتن‌داری به خرج دهد.

کیم هیونگ سوک، سخنگوی وزارتخانه کره جنوبی در جمع خبرنگاران گفت: این جای تاسف دارد.

وی افزود که کره شمالی برای بهبود روابط دو کشور بهتر است اظهاراتی را که درباره رییس جمهور کره جنوبی بیان می‌کند، اصلاح کند.

کره شمالی از اواخر سال 2008 از مذاکرات شش جانبه پیرامون خلع سلاح هسته‌یی‌اش کنار کشیده است و از آن زمان دومین و سومین آزمایش هسته‌یی‌اش را انجام داده است و علاوه بر آن دست به آزمایشات موشکی دوربرد زده است که پوششی برای آزمایش فن‌آوری موشک‌های بالستیک بین قاره‌یی تلقی می‌شود. علاوه بر چین و کره جنوبی، آمریکا، کره شمالی، ژاپن و روسیه نیز در مذاکرات شش جانبه شرکت دارند.

اگرچه چین پس از آخرین آزمایش هسته‌یی کره شمالی از تحریم‌های سازمان ملل علیه این کشور حمایت کرد، مذاکرات را کلید پایان دادن به بحران هسته‌یی کره شمالی می‌داند. برخلاف آن، کره جنوبی و متحدش آمریکا تمایل خود را به تعامل با کره شمالی در دور جدیدی از مذاکرات از دست داده‌اند، مگر این که پیونگ یانگ نشان دهد که نسبت به کنار گذاشتن تسلیحات هسته‌یی‌اش جدی است.

هر دو کشور گفته‌اند که با " مذاکرات صرفا به خاطر مذاکرات" با کره شمالی مخالفند. تلاش‌ها برای از سرگیری مذاکرات دولتی بین دو کره در ماه میلادی جاری بی‌نتیجه ماند و روابط دو کشور هم‌چنان سرد است.

اگرچه چین بزرگ‌ترین منبع حمایت‌های دیپلماتیک و اقتصادی برای کره شمالی محسوب می‌شود تجارت آن‌ها مقدار ناچیزی از تجارت دوجانبه بین چین و کره جنوبی است. پکن علاوه بر آن نشانه‌هایی حاکی از نارضایتی از متحد کمونیستش نشان داده است، به ویژه پس از پرتاب موشک دوربرد کره شمالی در ماه دسامبر و سومین آزمایش هسته‌یی‌اش در ماه فوریه.

چین از آن زمان از تشدید تحریم‌های سازمان ملل علیه کره شمالی حمایت کرده است و از پیونگ‌یانگ خواسته است با بازگشت به مذاکرات خلع سلاح موافقت کند.

نظرات بینندگان