جمعه ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ | Friday, 22 January 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
جمعه ۰۳ بهمن ۱۳۹۹ | Friday, 22 January 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / قاچاق گوسفند در چراغ‌های جلو خودرو در ترکیه!

ویدیو / قاچاق گوسفند در چراغ‌های جلو خودرو در ترکیه!

ویدیو / لحظه ی وحشتناک انفجار امروز بغداد

ویدیو / لحظه ی وحشتناک انفجار امروز بغداد

ویدیو / توهین کارشناس صداوسیما به رئیس جمهور

ویدیو / توهین کارشناس صداوسیما به رئیس جمهور

ویدیو / کارشناس هواشناسی: دوشنبه و سه‌شنبه آلودگی هوا به تهران برمی‌گردد

ویدیو / کارشناس هواشناسی: دوشنبه و سه‌شنبه آلودگی هوا به تهران برمی‌گردد

ویدیو / از فایزر و آکسفورد تا اسپوتنیک روسیه و سینوواک چین؛ تفاوت این واکسن های کرونا با یکدیگر چیست؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / از فایزر و آکسفورد تا اسپوتنیک روسیه و سینوواک چین؛ تفاوت این واکسن های کرونا با یکدیگر چیست؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / سرمای منفی ۵۶ درجه قزاقستان و ایستاده یخ زدن حیوانات!

ویدیو / سرمای منفی ۵۶ درجه قزاقستان و ایستاده یخ زدن حیوانات!

کد خبر: ۱۱۹۳۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

تابوی « سقط جنین» می‌شکند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قانون: سقط جنین در ایران رو به افزایش است. آمارهای رسمی‌پزشکی قانونی حکایت از درخواست بیش از شش هزار و 600 سقط جنین قانونی در سال 91 دارد که از این میزان برای 72 درصد، مجوز صادر شده است. سقط جنین در ایران موضوعی همواره چالشی بوده و هر از گاهی سازمان هایی چون پزشکی قانونی، آمارهایی از درصد‌های قانونی آن ارائه داده اما هرگز آماری از سقط جنین‌های غیر قانونی در دست نیست. سقط جنین بر اساس قوانین اسلامی‌حتی تا قبل از سن 4 ماهگی  جرم محسوب شده و مصداق قتل نفس است و برای آن دیه در نظر گرفته اند.

  خبری از سقط‌های غیر قانونی نیست
آخرین آمار سازمان پزشکی قانونی از مجوزهای صادر شده برای سقط درمانی در کشور، روز گذشته اعلام شده و نشان مي‌دهد که 72 درصد متقاضیان سقط درمانی در سالی که گذشت، مجوز قانونی در این زمینه دریافت کردند. این آمار که روز گذشته به نقل از روابط عمومی‌سازمان پزشکی قانونی کشور روی خروجی برخی از خبرگزاری‌هاقرار گرفت، نشان می‌داد که 6 هزار و 656 نفر برای دریافت مجوز سقط درمانی در سال گذشته به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که 4هزار و 818 نفر شرایط دریافت مجوز سقط درمانی را داشته اند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن، هفت درصد افزایش داشته.

با این حال اشاره ای به افرادی که موفق به کسب این مجوز نشده‌اند و دلایل این عدم موفقیت نشد و هم چنین از چند وچون سقط‌های غیر قانونی در کشور نیز سخنی به میان نیامد. سقط هایی که نه تنها همه روزه جایی دور از زندگی روزمره و نگاه مردم انجام می‌شوند، بلکه در اماکن اغلب نمور و غیر بهداشتی و فاقد امکانات، با جان زنان باردار بازی می‌کنند. حسین باهر، جامعه‌شناس و عضو فرهنگستان علوم پزشکی گروه سلامت اجتماعی، در گفت‌و‌گو با «قانون» معتقد است که بحث سقط جنین و اسقاط جنین، دو بحث کاملا مجزا از یکدیگر است. سقط جنین به سقوط خود به خودی جنین در اثر نارسایی رحم یا رخ دادن حادثه ای برای مادر باردار گفته می‌شود، اما اسقاط جنین، خارج کردن تعمدی جنین از رحم مادر است. وی می‌افزاید که اسقاط جنین دارای دو وجه مجاز و غیر مجاز است که آمار اعلام شده به وجه مجاز آن بر می‌گردد، اما مجرمانه بودن موضوع در برگیرنده مرد و زنی است که مبادرت به از بین بردن جنینی خودخواسته یا ناخواسته بدون دریافت مجوز کرده باشند که وجه دوم، در جامعه ای مانند جامعه ما که با پایین بودن سطح آگاهی عمومی‌در این زمینه مواجه است، متاسفانه در حال افزایش است.

  پزشکی سازی اسقاط جنین به هر شکل
کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت و گو با «قانون» در خصوص افزایش آمار مجوزهای سقط درمانی به 72 درصد، می‌گوید که این افراد مادران بارداری هستند که لزوما به دلیل بیماری جنین یا شرایط نامساعدی که به تهدید جانی این مادر منجر می‌شود از پزشکی قانونی مجوز دریافت کرده اند، و 28 درصد باقی مانده که این مجوز را دریافت نکرده اند مطمئنا با معیارهای سازمان برای صدور مجوز هماهنگی نداشته اند که این عدم موافقت در مواردی می‌تواند زمینه‌های روی آوردن به سقط ‌های غیر قانونی را فراهم کند.

باهر اما طی اظهار نظری متفاوت معتقد است که افزایش آمار مجوز‌های سقط درمانی نه فقط به دلیل وجود خطر برای مادر و جنین، که به دلیل افزایش حضور کودکان غیر مجاز در سطح جامعه رواج یافته است. باهر معتقد است زوجی که بدون محرمیت صاحب فرزند می‌شوند، در جامعه‌ای که فرهنگ عمومی‌پذیرای آن‌ها نیست یا باید دست به از بین بردن جنین بزنند یا از کشور خارج شوندیا بمانند و آمار کودکان غیر مجاز را افزایش بدهند. به گفته وی در این زمینه اصطلاحی وجود دارد به نام پزشکی سازی اسقاط جنین به هر شکل، به این معنا که مراکز پزشکی تحت نظارت پزشک متخصص و صاحب تشخیص، این قدر اختیار داشته باشند که بتوانند از ازدیاد این کودکان در  سطح جامعه جلوگیری کنند. عضو فرهنگستان علوم پزشکی گروه سلامت اجتماعی در پاسخ به «قانون» مبنی بر مسکوت ماندن موضوع اسقاط جنین، رسوب پنهان و زیرزمینی آن در سطح جامعه و فقدان آمار‌هایی که حتی تا حدودی به واقعیت نزدیک باشند، می‌گوید که موضوع پیچیده تر از آن است که جواب سر راست داشته باشد، مانند بیماری ایدز و تابویی که راه‌های انتقال و ابتلا به آن در جامعه ایجاد کرده بود و شکستن این تابوها با موجی که در ادامه افزایش‌های بی وقفه آن به راه افتاد، به این معنا که به این نتیجه رسیدیم که راهی جز افزایش آگاهی عمومی‌و بالا بردن فرهنگ جامعه در این خصوص و پرهیز از تابو کردن آن برای کاهش آن وجود ندارد.

  آمار سقط در استان‌های مختلف
بر اساس گزارش سازمان پزشكي قانوني كشور، در سال گذشته استان آذربایجان غربی بیشترین کاهش را در مراجعان دریافت مجوز سقط درمانی داشت، تعداد این متقاضیان از 165 نفر در سال 1390 به 66 نفر در سال 1391 کاهش یافت. یادآور می‌شود تمامی‌متقاضیان دریافت مجوز سقط درمانی این استان در سال گذشته شرایط دریافت مجوز را داشتند. در سال گذشته در استان تهران با یکهزار و 684 مراجعه برای دریافت مجوز سقط جنین درمانی در مقایسه با دیگر استان‌هابیشترین تعداد مراجعه را داشته است که از این تعداد 761  نفر شرایط دریافت مجوز را داشتند. همچنین پس از تهران استان‌های خراسان رضوی با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بیشترین آمار مراجعان سقط درمانی را در سال گذشته داشته اند. این در حالی است که در سال گذشته کمترین تعداد مراجعان سقط درمانی با 35 نفر در استان سمنان ثبت شده است که از این تعداد متقاضی، 27 نفر مجوز سقط جنین درمانی را دریافت کردند. پزشکی قانونی در گزارش خود گفته که زمان در رسیدگی به پرونده‌های سقط درمانی بسیار  اهمیت دارد تا آنجا که تنها مورد از وظایف پزشکی قانونی که بررسی آن نیازی به دستور مقام قضایی ندارد، رسیدگی به موارد درخواست سقط جنین است. بنابراین با توجه به اهمیت زمان در پرونده‌های سقط درمانی، پزشکی قانونی به مدارک متقاضیان در اسرع وقت رسیدگی و در صورت وجود شرایط قانونی با درخواست سقط جنین موافقت می‌کند.

  سقط جنین، قاچاق پنهان این روزها
در بازار پزشکی زنان، سقط جنین رواجی بیش از اندازه داشته و اگرچه آماری از میزان این افزایش و رقمی‌که حتی تا حدودی بیانگر واقعیت آنچه هست و اتفاق می‌افتد باشد وجود ندارد، اما گفته‌هاو شنیده‌ها و دیده‌های همه ما به عنوان عضوی از این جامعه نشان می‌دهد که قبح این موضوع نه تنها در عده ای از خانواده‌هاکه بین تعداد بی شماری از جوانان ریخته و حتی به تجربه‌های متعدد سقط جنین رسیده است. بازار متخصصان زنان پشت در بسته مطب هایی که به سقط جنین اختصاص داده اند گرم است و بسته به شرایط اقتصادی متقاضی، نه دلسوزانه که تنها به صرف منفعت اقتصادی دست به سقط جنین می‌زنند.

نوروزی در این خصوص معتقد است که این روزها، سقط جنین به یک قاچاق پنهان تبدیل شده که برای برخی از متخصصان و غیر متخصصان، چه در مطب و چه زیرزمین ها، پول به همراه دارد، نوعی سوء استفاده از یک اجبار پنهان که نتایج مهلک به بار آورده شده اش نیز مثل آمار‌هاکمتر آشکار شده و به گوش جامعه رسیده.نوروزی، از بحث سقط جنین در جامعه امروز ایران، به عنوان یکی از آسیب‌های دارای ابعاد پیچیده نام برده و معتقد است که به دلیل شرایط فرهنگی حاکم بر کشور، روابط خارج از ازدواج و تبعات آن در جامعه ما همیشه پنهان بوده که بارداری‌های ناخواسته نیز یکی از آن‌هاست که این روزها بیش از همیشه نیاز به بستر فرهنگی و اجتماعی قانونی برای طرح شدن و عنوان شدن دارد.در خصوص رواج اسقاط جنین‌های زیرزمینی و پنهانی، باهر به نگاه مسئولان در این زمینه اشاره کرده و می‌گوید: گاهی مسئولان برای حل یک موضوع نزد خود، آن را برای جامعه لاینحل می‌کنند. مسئولان در مورد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به جای اینکه جلوتر از مردم باشند به دنبال آن‌هامی‌دوند، یعنی حتما باید اتفاقی رخ دهد تا به فکر آن افتاد و پیشگیری و آینده‌نگری معنایی ندارد، همین است که ناگهان مجوز انجام 72 درصد از سقط‌های درمانی صادرمي‌شود در حالی که ممکن است تنها نام سقط درمانی را با خود همراه داشته باشد.

  سقط جنین، جرم است یا نیست؟
تا قبل از سال 1381 که کمیته کشوری سقط جنین، آیین نامه ای برای سقط درمانی پیشنهاد کند، سقط جنین به هر دلیل اعم از درمانی و غیردرمانی جرم تلقی مي‌شد، اما در سال 1384 پیشنهاد کمیته کشوری سقط جنین به تصویب رسید و جنبه درمانی این موضوع را از قبح و ممنوعیتی که در گذشته وجود داشت رهاند تا کمتر شاهد وجود کودکان عقب مانده و بیمار و ناتوان، و والدین خسته ای باشیم که وقف این کودکان شده‌اند. بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص الخلقه بودن موجب حرج مادر شود، و بیماری مادر که با تهدید جانی توام باشد، سقط جنین را با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تاکید پزشکی قانونی قبل از سن چهارماه، مجاز شناخته شده است.

تاکید به انجام سقط قبل از سن 4 ماه به این دلیل است که بیمارستان‌هاپس از این بازه زمانی اقدام به سقط نمی‌کنند، حتی اگر پزشکی قانونی مجوز را قبل از این تاریخ صادر کرده باشد. کارشناسان آسیب‌های اجتماعی معتقدند که عواملی از جمله فقدان وجود نگرشی واقع بینانه در خصوص روابط پنهان در سطح جامعه، افزایش مصرف مسکرات و مخدرها که بسیاری از بارداری‌های ناخواسته در هنگام مصرف این مواد و در مواقعی که فرد از حالت طبیعی خود خارج شده رخ می‌دهد، و همچنین نداشتن درک درست از روابط جنس مخالف در خانواده‌هاو جامعه که اغلب به  هر چه سریع‌تر حادث شدن این آسیب‌هادامن می‌زند، در افزایش سقط جنین‌های زیرزمینی و تبعات آن تاثیری بسزا دارد. در چنین شرایطی باید دید که سقط جنین در ایران رسمی‌می‌شود یا همچنان ، بخشی باعنوان سقط درمانی به طور قانونی صورت گرفته و بخشی دیگر نیز در زیرپله‌هاو مراکز غیر قانونی صورت می‌گیرد؟
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

برندگان جوایز میلیاردی همراه اول معرفی شدند!

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: شب برفی تبریز

تصاویر: شب برفی تبریز

۲/۴
تصاویر: لیگ برتر تکواندو زنان«جام کوثر»

تصاویر: لیگ برتر تکواندو زنان«جام کوثر»

۳/۴
تصاویر: منجمد شدن آبشار گنجنامه همدان

تصاویر: منجمد شدن آبشار گنجنامه همدان

۴/۴
تصاویر: مسابقات دو و میدانی کارگری آقایان کشور در اهواز

تصاویر: مسابقات دو و میدانی کارگری آقایان کشور در اهواز

ببینید!

تماشا کنید: ترامپ رفت! / در این ۴ سال بین ترامپ و ایران چه گذشت؟

ویدیو / تصاویری از کنگره آمریکا قبل از آغاز مراسم تحلیف

ویدیو / حضور جو بایدن و کامالا هریس در «کلیسای متیو» پیش از آغاز مراسم تحلیف

ویدیو / هرآنچه باید در مورد مراسم تحلیف بدانید + زیرنویس فارسی

ویدیو / قول‌هایی که ترامپ داد اما... + زیرنویس فارسی

ویدیو / پخش اظهارات سانسور شده سردار سلیمانی درباره آیت الله هاشمی در مراسم معرفی طرح برتر یادمان سرباز وطن: کمتر مرجع تقلیدی مانند آیت الله هاشمی، این اندازه عمر با برکت داشت / ‏هاشمی نه فقط برای ایران که به گردن جهان اسلام حق بزرگی دارد / او مشاور مجانی همه مبارزان دنیا بود

ویدیو / خاموشی دستگاه آلودگی هوا بدلیل اتمام بسته اینترنت!

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

فرمان اجرایی بایدن: لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان

قیمت طلا و سکه، امروز ۲ بهمن ۹۹

مهرداد میناوند به کما رفت

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲ بهمن ۹۹

مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس: دولت، موظف به استخدام رسمی فرزندان ایثارگران بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون شد

قیمت دلار، امروز ۲ بهمن ۹۹

آشنا: ای کاش در کنار ریش و عمامه، جهان تان را هم بزرگ تر می کردید / مردم خودشان اهل ملاقه و منقل را خوب می شناسند

پوستر معنی‌دار سایت رهبر انقلاب پس از خروج ترامپ از کاخ سفید

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

فرمان اجرایی بایدن: لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۱ بهمن ۹۹

قیمت دلار، امروز ۲۸ دی ۹۹ / عقبگرد نرخ ادامه دارد؛ قیمت در صرافی بانک‌ها در کانال ۲۲ هزار تومانی

قیمت گوشی های سامسونگ امروز ۲۸ دی ماه

قیمت دلار، امروز ۲۷ دی ۹۹ / قیمت خرید دلار به کانال ۲۲ هزار تومان بازگشت

قیمت گوشی های سامسونگ امروز 30 دی ماه

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خداحافظی تلفن‌های هوشمند قدیمی با واتس اپ از ۱۲ دی ماه

سحنگوی قوه قضاییه: شیرین نجفی دستگیر شده است

قیمت هر شانه تخم مرغ ۳۰ هزار تومان کاهش یافت

فرمان اجرایی بایدن: لغو ممنوعیت مسافرتی و مهاجرتی ایرانیان

قیمت دلار، امروز ۱ بهمن ۹۹

۶ پیام فرستاده نخست وزیر عراق برای ایران

چرا ترامپ همچنان ممکن است در آخرین لحظات ریاست جمهوری اش، جنگی با ایران به راه اندازد؟

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
گوشی «گلکسی M۳۱» با به روزرسانی شد

گوشی «گلکسی M۳۱» با به روزرسانی شد

این خوراکی‌ها را هر روز بخورید

این خوراکی‌ها را هر روز بخورید

گوشی «اکسپریا ۵ II» سونی به روزرسانی شد

گوشی «اکسپریا ۵ II» سونی به روزرسانی شد

رژیم غذایی ویژه برای سلامت مردان (قسمت چهارم)

رژیم غذایی ویژه برای سلامت مردان (قسمت چهارم)

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

ائتلاف نتانیاهو و اعراب خلیج فارس علیه بازگشت بایدن به برجام / سناریویی که کابوس نتانیاهو شده، چیست؟

تصاویر: شب برفی تبریز

تصاویر: لیگ برتر تکواندو زنان«جام کوثر»

تصاویر: منجمد شدن آبشار گنجنامه همدان

تصاویر: مسابقات دو و میدانی کارگری آقایان کشور در اهواز

بایدن: طی ۱۰۰ روز اول کاری خود ۱۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا را در اختیار مردم آمریکا قرار می دهم / شهروندان کشورم باید به طور رایگان واکسن بزنند

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۲ بهمن ۱۳۷۶

گاردین: نیاز احتمالی واکسن های کرونا به آپدیت شدن برای مقابله با برخی جهش های جدید

بیانیه شبکه ۴ درمورد اظهارات توهین آمیز یک روحانی: امیدواریم دیگر شاهد چنین رفتار‌هایی از سوی مهمانان نباشیم

بایدن: طی ۱۰۰ روز اول کاری خود ۱۰۰ میلیون دُز واکسن کرونا را در اختیار مردم آمریکا قرار می دهم / شهروندان کشورم باید به طور رایگان واکسن بزنند

گاردین: نیاز احتمالی واکسن های کرونا به آپدیت شدن برای مقابله با برخی جهش های جدید

پوستر معنی‌دار سایت رهبر انقلاب پس از خروج ترامپ از کاخ سفید

تسنیم: متاسفانه اظهارات امروز دادستان کل، اخبار منتشره در مورد «احضار آذری جهرمی به دلیل عدم فیلتر اینستاگرام» را تایید کرد

ائتلاف دوله القانون عراق: طبق اطلاعات اولیه ۲ شهروند سعودی عامل عملیات تروریستی بغداد بوده‌اند

حریرچی: تا کنون ۶ مورد کرونای انگلیسی در کشور شناسایی شده ؛ البته واکسن‌های ایرانی و خارجی نسبت این کرونا مؤثرند / احتمال اینکه ویروس تغییر کرده و از کشورهای دیگر به کشور ما منتقل شود وجود دارد

ان‌بی‌سی: بایدن رئیس اف‌بی‌آی را در سمت خود ابقا می‌کند

مصوبه کمیسیون تلفیق مجلس: دولت، موظف به استخدام رسمی فرزندان ایثارگران بدون الزام به داشتن شرط سنی، تحصیل و آزمون شد

ریاست جمهوری از صدا و سیما شکایت خواهد کرد

کنترل کیفیت هوای تهران: هوای خروجی از اگزوز خودروهای فیلتردار از هوای پایتخت پاک‌تر است

انتقاد واعظی از توهین‌ها به روحانی: هر چه به انتخابات نزدیک می‌شویم تخریب دولت افزایش می‌یابد / این روش برای توهین‌کنندگان محبوبیت نمی‌آورد / تبلیغات و دخالت در امورات و وظایف دیگران، راهگشا نیست؛ به جای شعار عمل کنیم

وزارت بهداشت موفق به دریافت وام از بانک جهانی شد

ظریف: هدف از بمب‌گذاری‌های بغداد و چابلوسی‌های نتانیاهو، مقابله رئیس جهور آمریکا با ایران است

مصوبه کمیسیون تلفیق: وام ازدواج بدون ضامن می‌شود

پولتیکو: پنتاگون از دسترسی دولت بایدن به اطلاعات عملیات در افغانستان جلوگیری کرده

علی انصاریان به دلیل ابتلا به کرونا بستری شد؛ ریه های او درگیر این ویروس شده

خشم شرکت های نفتی از بایدن

دکتر هاشمیان: میناوند در کما نیست اما زجر تنفسی دارد/ وضعیت او نسبت به صبح بهتر شده است

وزیر خارجه آلمان: دولت جدید آمریکا برای بازگشت به برجام تمایل دارد

مالیات بر حقوق‌ها در سال آینده چقدر است؟

تازه‌ترین رنگ‌بندی کرونا در استان‌های ایران / بی‌توجهی به پروتکل‌ها مساوی موج چهارم است / ۱۰ شهرستان همچنان در وضعیت قرمز + نقشه

رئیس بیمارستان لاله: میناوند در خواب مصنوعی است و شرایط خوبی ندارد

مهرداد میناوند به کما رفت

نوبخت: امیدواریم قیمت دلار در بودجه را از ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومان به همان نرخ اولیه ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومان بازگرداند / انتظار داریم قیمت ارز به رقم‌های متعادل‌تر برگردد

رییس دپارتمان آی سی یو بیمارستان لاله: شرایط میناوند پرخطر است / او زیر نظر دستگاه تنفسی است؛ اکسیژن صددرصد به او می دهیم / او خیلی بیماری را جدی نگرفته بود و خیلی دیر به بیمارستان مراجعه کرد/ رمان مراجعه، درگیری ریه او ۸۰ درصد بود

فرمانده ستاد کرونا در تهران: شاخص های کرونا در تهران روبه افزایش هستند / خطر موج بعدی بیماری در نیمه بهمن وجود دارد

وضعیت جاده‌ها و راه ها، امروز ۲ بهمن ۹۹ / بارش برف و باران در جاده‌های ۱۵ استان

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۲ بهمن ۹۹

قیمت طلا و سکه، امروز ۲ بهمن ۹۹

آرشیو
وبگردی

شهاب حسینی در مقابل مهران مدیری و رامبد جوان کم آورد؟

بازیگرانی که از رفتن ترامپ خوشحال شدند

بازیگران زن ایرانی که با گذشت زمان جذاب تر شدند + عکس ها

پسر نوجوان عصبانی خانه را آتش زد و مادرش را کُشت

این ۱۱ سلبریتی به زندان رفته‌اند

قلعه‌نویی، علی‌ انصاریان و امیرآبادی؛ سال 83/عکس

عکس نوستالژیک تیم‌ملی در تابستان 1376

مردی که به 8 زن تجاوز کرده بود، اعدام نمی شود/ شاکیان رضایت دادند

طلاق لاله صبوری از شوهر آمریکایی اش + عکس

مرد ساروی جنازه پسرش را به آتش کشید

وقتی ۲۰۰ میلیون نفر پای برنامه‌های یک سایت می‌نشینند

زن مصری به خاطر تزئین مبتذل کیک زندانی شد

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۱۹۳۲۷
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۱ - ۱۲ تير ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

تابوی « سقط جنین» می‌شکند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
قانون: سقط جنین در ایران رو به افزایش است. آمارهای رسمی‌پزشکی قانونی حکایت از درخواست بیش از شش هزار و 600 سقط جنین قانونی در سال 91 دارد که از این میزان برای 72 درصد، مجوز صادر شده است. سقط جنین در ایران موضوعی همواره چالشی بوده و هر از گاهی سازمان هایی چون پزشکی قانونی، آمارهایی از درصد‌های قانونی آن ارائه داده اما هرگز آماری از سقط جنین‌های غیر قانونی در دست نیست. سقط جنین بر اساس قوانین اسلامی‌حتی تا قبل از سن 4 ماهگی  جرم محسوب شده و مصداق قتل نفس است و برای آن دیه در نظر گرفته اند.

  خبری از سقط‌های غیر قانونی نیست
آخرین آمار سازمان پزشکی قانونی از مجوزهای صادر شده برای سقط درمانی در کشور، روز گذشته اعلام شده و نشان مي‌دهد که 72 درصد متقاضیان سقط درمانی در سالی که گذشت، مجوز قانونی در این زمینه دریافت کردند. این آمار که روز گذشته به نقل از روابط عمومی‌سازمان پزشکی قانونی کشور روی خروجی برخی از خبرگزاری‌هاقرار گرفت، نشان می‌داد که 6 هزار و 656 نفر برای دریافت مجوز سقط درمانی در سال گذشته به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که 4هزار و 818 نفر شرایط دریافت مجوز سقط درمانی را داشته اند که این رقم در مقایسه با سال قبل از آن، هفت درصد افزایش داشته.

با این حال اشاره ای به افرادی که موفق به کسب این مجوز نشده‌اند و دلایل این عدم موفقیت نشد و هم چنین از چند وچون سقط‌های غیر قانونی در کشور نیز سخنی به میان نیامد. سقط هایی که نه تنها همه روزه جایی دور از زندگی روزمره و نگاه مردم انجام می‌شوند، بلکه در اماکن اغلب نمور و غیر بهداشتی و فاقد امکانات، با جان زنان باردار بازی می‌کنند. حسین باهر، جامعه‌شناس و عضو فرهنگستان علوم پزشکی گروه سلامت اجتماعی، در گفت‌و‌گو با «قانون» معتقد است که بحث سقط جنین و اسقاط جنین، دو بحث کاملا مجزا از یکدیگر است. سقط جنین به سقوط خود به خودی جنین در اثر نارسایی رحم یا رخ دادن حادثه ای برای مادر باردار گفته می‌شود، اما اسقاط جنین، خارج کردن تعمدی جنین از رحم مادر است. وی می‌افزاید که اسقاط جنین دارای دو وجه مجاز و غیر مجاز است که آمار اعلام شده به وجه مجاز آن بر می‌گردد، اما مجرمانه بودن موضوع در برگیرنده مرد و زنی است که مبادرت به از بین بردن جنینی خودخواسته یا ناخواسته بدون دریافت مجوز کرده باشند که وجه دوم، در جامعه ای مانند جامعه ما که با پایین بودن سطح آگاهی عمومی‌در این زمینه مواجه است، متاسفانه در حال افزایش است.

  پزشکی سازی اسقاط جنین به هر شکل
کامبیز نوروزی، حقوقدان، در گفت و گو با «قانون» در خصوص افزایش آمار مجوزهای سقط درمانی به 72 درصد، می‌گوید که این افراد مادران بارداری هستند که لزوما به دلیل بیماری جنین یا شرایط نامساعدی که به تهدید جانی این مادر منجر می‌شود از پزشکی قانونی مجوز دریافت کرده اند، و 28 درصد باقی مانده که این مجوز را دریافت نکرده اند مطمئنا با معیارهای سازمان برای صدور مجوز هماهنگی نداشته اند که این عدم موافقت در مواردی می‌تواند زمینه‌های روی آوردن به سقط ‌های غیر قانونی را فراهم کند.

باهر اما طی اظهار نظری متفاوت معتقد است که افزایش آمار مجوز‌های سقط درمانی نه فقط به دلیل وجود خطر برای مادر و جنین، که به دلیل افزایش حضور کودکان غیر مجاز در سطح جامعه رواج یافته است. باهر معتقد است زوجی که بدون محرمیت صاحب فرزند می‌شوند، در جامعه‌ای که فرهنگ عمومی‌پذیرای آن‌ها نیست یا باید دست به از بین بردن جنین بزنند یا از کشور خارج شوندیا بمانند و آمار کودکان غیر مجاز را افزایش بدهند. به گفته وی در این زمینه اصطلاحی وجود دارد به نام پزشکی سازی اسقاط جنین به هر شکل، به این معنا که مراکز پزشکی تحت نظارت پزشک متخصص و صاحب تشخیص، این قدر اختیار داشته باشند که بتوانند از ازدیاد این کودکان در  سطح جامعه جلوگیری کنند. عضو فرهنگستان علوم پزشکی گروه سلامت اجتماعی در پاسخ به «قانون» مبنی بر مسکوت ماندن موضوع اسقاط جنین، رسوب پنهان و زیرزمینی آن در سطح جامعه و فقدان آمار‌هایی که حتی تا حدودی به واقعیت نزدیک باشند، می‌گوید که موضوع پیچیده تر از آن است که جواب سر راست داشته باشد، مانند بیماری ایدز و تابویی که راه‌های انتقال و ابتلا به آن در جامعه ایجاد کرده بود و شکستن این تابوها با موجی که در ادامه افزایش‌های بی وقفه آن به راه افتاد، به این معنا که به این نتیجه رسیدیم که راهی جز افزایش آگاهی عمومی‌و بالا بردن فرهنگ جامعه در این خصوص و پرهیز از تابو کردن آن برای کاهش آن وجود ندارد.

  آمار سقط در استان‌های مختلف
بر اساس گزارش سازمان پزشكي قانوني كشور، در سال گذشته استان آذربایجان غربی بیشترین کاهش را در مراجعان دریافت مجوز سقط درمانی داشت، تعداد این متقاضیان از 165 نفر در سال 1390 به 66 نفر در سال 1391 کاهش یافت. یادآور می‌شود تمامی‌متقاضیان دریافت مجوز سقط درمانی این استان در سال گذشته شرایط دریافت مجوز را داشتند. در سال گذشته در استان تهران با یکهزار و 684 مراجعه برای دریافت مجوز سقط جنین درمانی در مقایسه با دیگر استان‌هابیشترین تعداد مراجعه را داشته است که از این تعداد 761  نفر شرایط دریافت مجوز را داشتند. همچنین پس از تهران استان‌های خراسان رضوی با 592 مراجعه و خوزستان با 543 مراجعه بیشترین آمار مراجعان سقط درمانی را در سال گذشته داشته اند. این در حالی است که در سال گذشته کمترین تعداد مراجعان سقط درمانی با 35 نفر در استان سمنان ثبت شده است که از این تعداد متقاضی، 27 نفر مجوز سقط جنین درمانی را دریافت کردند. پزشکی قانونی در گزارش خود گفته که زمان در رسیدگی به پرونده‌های سقط درمانی بسیار  اهمیت دارد تا آنجا که تنها مورد از وظایف پزشکی قانونی که بررسی آن نیازی به دستور مقام قضایی ندارد، رسیدگی به موارد درخواست سقط جنین است. بنابراین با توجه به اهمیت زمان در پرونده‌های سقط درمانی، پزشکی قانونی به مدارک متقاضیان در اسرع وقت رسیدگی و در صورت وجود شرایط قانونی با درخواست سقط جنین موافقت می‌کند.

  سقط جنین، قاچاق پنهان این روزها
در بازار پزشکی زنان، سقط جنین رواجی بیش از اندازه داشته و اگرچه آماری از میزان این افزایش و رقمی‌که حتی تا حدودی بیانگر واقعیت آنچه هست و اتفاق می‌افتد باشد وجود ندارد، اما گفته‌هاو شنیده‌ها و دیده‌های همه ما به عنوان عضوی از این جامعه نشان می‌دهد که قبح این موضوع نه تنها در عده ای از خانواده‌هاکه بین تعداد بی شماری از جوانان ریخته و حتی به تجربه‌های متعدد سقط جنین رسیده است. بازار متخصصان زنان پشت در بسته مطب هایی که به سقط جنین اختصاص داده اند گرم است و بسته به شرایط اقتصادی متقاضی، نه دلسوزانه که تنها به صرف منفعت اقتصادی دست به سقط جنین می‌زنند.

نوروزی در این خصوص معتقد است که این روزها، سقط جنین به یک قاچاق پنهان تبدیل شده که برای برخی از متخصصان و غیر متخصصان، چه در مطب و چه زیرزمین ها، پول به همراه دارد، نوعی سوء استفاده از یک اجبار پنهان که نتایج مهلک به بار آورده شده اش نیز مثل آمار‌هاکمتر آشکار شده و به گوش جامعه رسیده.نوروزی، از بحث سقط جنین در جامعه امروز ایران، به عنوان یکی از آسیب‌های دارای ابعاد پیچیده نام برده و معتقد است که به دلیل شرایط فرهنگی حاکم بر کشور، روابط خارج از ازدواج و تبعات آن در جامعه ما همیشه پنهان بوده که بارداری‌های ناخواسته نیز یکی از آن‌هاست که این روزها بیش از همیشه نیاز به بستر فرهنگی و اجتماعی قانونی برای طرح شدن و عنوان شدن دارد.در خصوص رواج اسقاط جنین‌های زیرزمینی و پنهانی، باهر به نگاه مسئولان در این زمینه اشاره کرده و می‌گوید: گاهی مسئولان برای حل یک موضوع نزد خود، آن را برای جامعه لاینحل می‌کنند. مسئولان در مورد بسیاری از آسیب‌های اجتماعی به جای اینکه جلوتر از مردم باشند به دنبال آن‌هامی‌دوند، یعنی حتما باید اتفاقی رخ دهد تا به فکر آن افتاد و پیشگیری و آینده‌نگری معنایی ندارد، همین است که ناگهان مجوز انجام 72 درصد از سقط‌های درمانی صادرمي‌شود در حالی که ممکن است تنها نام سقط درمانی را با خود همراه داشته باشد.

  سقط جنین، جرم است یا نیست؟
تا قبل از سال 1381 که کمیته کشوری سقط جنین، آیین نامه ای برای سقط درمانی پیشنهاد کند، سقط جنین به هر دلیل اعم از درمانی و غیردرمانی جرم تلقی مي‌شد، اما در سال 1384 پیشنهاد کمیته کشوری سقط جنین به تصویب رسید و جنبه درمانی این موضوع را از قبح و ممنوعیتی که در گذشته وجود داشت رهاند تا کمتر شاهد وجود کودکان عقب مانده و بیمار و ناتوان، و والدین خسته ای باشیم که وقف این کودکان شده‌اند. بیماری جنین که به علت عقب افتادگی یا ناقص الخلقه بودن موجب حرج مادر شود، و بیماری مادر که با تهدید جانی توام باشد، سقط جنین را با تشخیص قطعی سه پزشک متخصص و تاکید پزشکی قانونی قبل از سن چهارماه، مجاز شناخته شده است.

تاکید به انجام سقط قبل از سن 4 ماه به این دلیل است که بیمارستان‌هاپس از این بازه زمانی اقدام به سقط نمی‌کنند، حتی اگر پزشکی قانونی مجوز را قبل از این تاریخ صادر کرده باشد. کارشناسان آسیب‌های اجتماعی معتقدند که عواملی از جمله فقدان وجود نگرشی واقع بینانه در خصوص روابط پنهان در سطح جامعه، افزایش مصرف مسکرات و مخدرها که بسیاری از بارداری‌های ناخواسته در هنگام مصرف این مواد و در مواقعی که فرد از حالت طبیعی خود خارج شده رخ می‌دهد، و همچنین نداشتن درک درست از روابط جنس مخالف در خانواده‌هاو جامعه که اغلب به  هر چه سریع‌تر حادث شدن این آسیب‌هادامن می‌زند، در افزایش سقط جنین‌های زیرزمینی و تبعات آن تاثیری بسزا دارد. در چنین شرایطی باید دید که سقط جنین در ایران رسمی‌می‌شود یا همچنان ، بخشی باعنوان سقط درمانی به طور قانونی صورت گرفته و بخشی دیگر نیز در زیرپله‌هاو مراکز غیر قانونی صورت می‌گیرد؟
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"