دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
دوشنبه ۱۷ مرداد ۱۴۰۱ | Monday, 08 August 2022
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو  / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو / مداحی خواننده پاپ در دامغان

ویدیو /  خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / خرید و توزیع پنکه در کاروان ایران در بازی‌های کشور‌های اسلامی

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / انتشار فیلم درگیری چند روز پیش اعضای شورای شهر ایذه

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / به دستور امیر قلعه‌نویی هتل ترکیه حسینیه شد؛ عزاداری بازیکنان گل‌گهر در اردو

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / سقوط سنگ روی چادر کوهنوردان در دماوند

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

ویدیو / وضعیت دردناک روستای مزداران فیروزکوه پس از سیل

کد خبر: ۱۱۹۶۴۸
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۲۱ - ۱۴ تير ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

چرا «تهران نو»،«مهرآباد»شد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پنجمين نشست نقد و بررسي شبکه تهران ويژه سريال «مهرآباد» با حضور فريد سجادي حسيني کارگردان، علي تقي پور تهيه کننده، مهران احمدي بازيگر نقش نعيم، هومن سيدي بازيگر نقش عادل ،علي سرابي بازيگر نقش کيا ، نويسندگان سريال اميد سهرابي و امير رضا طلاچيان و احسان ناظم بکايي به عنوان منتقد عصر سه شنبه 11 تيرماه ساعت 17 در فرهنگسراي انديشه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي شبکه تهران ، در ابتداي اين نشست که جمعي زيادي از اعضاي باشگاه مخاطبان نيز حضور داشتند ، قرار شد تا به سوالات اعضاي باشگاه مخاطبان پاسخ داده شود که ترانه دفک به نمايندگي از ديگر اعضاي باشگاه مخاطبان از عوامل توليد سريال مهرآباد پرسيد، چرا شخصيت کيا در اين سريال گاهي بسيار ساده لوح و گاهي بسيار باهوش و رزنگ ظاهر است ،اين موضوع مخاطبان سريال را دچار دوگانگي مي کرد؟

اميد سهرابي نويسنده سريال در اين باره گفت:فيلمنامه سريال مهرآباد ريتم و شخصيت پردازي متفاوتي نسبت به ساير سريالهاي ديده شده در قاب تلويزيون دارد. اين سريال بسيار پر شخصيت و پر بازيگر است و هر يک از کاراکترها ويژگي هاي خاصي دارند. شخصيت کيا به دليل شرايط فيلمنامه بايد بعضي اوقات ساده لوح و گاهي بسيار باهوش ديده شود.

در ادامه مراسم ،احسان ناظم بکايي منتقد برنامه با انتقاد از زمان پخش سريال و گم شدن آن در زمان انتخابات و مناظره هاي تلويزيوني گفت:سريال مهرآباد در ژانر کمدي درام اجتماعي بسيار متفاوت از ديگر سريال هاي تلويزيوني ظاهر شد،اما زمان پخش اين سريال بسيار نامناسب بود و اين موضوع سبب کمرنگ شدن سريال در پيگيري مخاطبان شد، چرا ؟

تقي پور تهيه کننده مهرآباد در جواب به اين سوال گفت: زمان پخش سريال بر عهده شبکه است و جواب اين سوال را مديران شبکه بايد بدهند.

منتقد برنامه در بخش ديگري پرسيد سريال مهرآباد را مي توان يک مجموعه تلويزيوني شهري همراه با پيچيدگي هاي زياد تلقي کرد که از بازيگران تئاتري و حرفه اي زيادي استفاده کرده است ، اين دو ويژگي چگونه در اين سريال ايجاد شده است؟ که سجادي کارگردان اثر پاسخ داد:حضور بازيگران تئاتري و حرفه اي در اين مجموعه را بايد از اقبال بلند ما به حساب آورد. اما واقعيت اين است که ما صرف نظر از اينکه فلان بازيگر گران باشد يا نباشد، تئاتري باشد يا نه و فاکتورهاي ديگر،در ساخت اين سريال براي ما مهم نبود. بلکه مي‌خواستيم آنها شخصيت‌ها را آن طور که فکر مي‌کنيم، ايفا و نقششان را خوب بازي کنند. اين در حالي است که در انتخاب بازيگران اين مجموعه ما از نظرات بازيگران ، نويسندگان محترم سريال به دليل حساسيت کار و ساختار فليمنامه استفاده کرديم و اين شيوه سبب تفاهم بيشتر بين اعضاي مجموعه مي شد. همچنين در اين مجموعه ما حدود يک ماه و نيم تا 2 ماه وقت صرف دورخواني کرديم.

بکايي در سولي از مهران احمدي پرسيد شما از جمله بازيگران موفق عرصه سينما و تلويزيون هستيد که سال گذشته موفق به دريافت سيمرغ جشنواره شديد؛در کنار پرکار بودن شما تفاوت در ايفاي نقش همواره يکي از ويژگي هاي کار شماست، اين تفاوت در کارهاي شما چگونه خلق مي شود؟که وي توضيح داد:حرفه اصلي من بازيگري است و موظفم هستم نقش هاي متفاوت بازي کنم و اعتقاد دارم که بازيگر بايد چند نوع نقش متفاوت را بازي کند و قبول ندارم بازيگري 40 سال بازي کند و نقش هاي زيادي را بپذيرد، اما تفاوت نيز در کارش وجود نداشته باشد اما با همه اين تفاسير، برخي از آنها نيز سوپراستار هم مي شوند. اما من به دليل فاکتور هايي مانند نداشتن زيبايي و خوش تيپي سوپر استار نيستم.

او ادامه داد: درباره شخصيت نعيم هم بايد بگويم، بچه‌ها مي‌دانند من چقدر عاشقانه شخصيت نعيم را دوست دارم و زمان پخش نيز پا به پايش گريه مي کردم. يکي از ديالوگ هاي دوست داشتني نعيم در مهرآباد اين بود که مي‌گفت عيال گذشته دارم عيال آينده هم دارم ،اما عيال حال ندارم که اين ديالوگ براي من بسيار ماندگار است.

بکايي در ادامه از هومن سيدي بازيگر نقش عادل پرسيد شما تجربه کارگرداني چند اثر را در کارنامه هنري خود داريد، در اين سريال نگاه شما بيشتر به بازيگري معطوف بود يا اينکه از تجربه کارگرداني خود نيز استفاده کرديد؟ که او پاسخ داد:همواره دوست دارم که در هر کاري وظيفه ام را به درستي و به بهترين شکل انجام دهد. اما اگر کارگرداني علاقه‌مند به مشارکت اعضاي سريال باشد،حتما نظرات و ايده هاي خود را بيان مي کنم.خوشبختانه با شناختي که من از آقاي سجادي و ارتباط او در هنگام کار با عوامل داشتم ، شرايطي براي من در مهرآباد به وجود آمد تا بازيگر محض نباشم که صرفا 12 ساعت کارم را انجام بدهم و بروم. اما از طرفي هم در اين مجموعه من نگاه کاملا کارگرداني نداشتم و اگر قبول همکاري با اين گروه داشتم شايد دليل آن اطمينان خاطر من به برخي از عوامل و شرايط سريال بود. من آقاي سجادي را از قبل مي شناختم و با سوابق ايشان آشنايي داشتم و از طرفي ديگر برايم مهم بود بدانم چه بازيگراني در اين سريال حاضر هستند.

او در پاسخ به اينکه آيا بازي در اين سريال براي او يک نوع ريسک نبود؟،گفت:خير من شناخت خوبي از فيلمنامه و عوامل داشتم.در اين ميان شخصيت و کارآکتر نقشم برايم بسيار مهم بود تا ساير موارد. من پيش از اين نيز ثابت کرده بودم برايم نقش اول و دوم مهم نيست. همانطور که در قبل از اين تا ثريا با مهران احمدي همبازي بودم و پس از «يک تکه نان» و «پابرهنه در بهشت»، براي اصغر فرهادي در «چهارشنبه سوري» دو سکانس کوتاه بازي کردم که از اين کار پشيمان نيستم. به نظرم وقتي بازيگر مبنا کار را بر اعتماد مي گذارد و نتيجه خوبي هم حاصل مي شود ،برايم پذيرش کار بسيار خوشايند است. در مجموعه مهرآباد بررسي خاصي در مورد شخصيت نقش داشتم که آيا ويژگي هاي نقش کار را جلو مي برد يا خير.

بکايي در ادامه از علي سرابي پرسيد: خيلي ها شما را هنرمندي تئاتري مي دانند که بسيار هم در اين کار فعال است اما يکي دوسالي است که به سمت تلويزيون گرايش داشته اي؛تفاوت ظاهر شدن در روي صحنه و در پشت قاب دوربين چيست؟

علي سرابي بازيگر نقش کيا مقدم در پاسخ گفت:در موردپيچيدگي هاي شخصيت کيا مقدم که در بعضي از سکانس هاي متفاوت ظاهر مي شد بايد بگويم ، اميد سهرابي بايد به اين سوال جواب دهد. او شخصيت ها را طراحي کرد و من هم به متن وفادار بودم. اعتقاد دارم بازي در مديوم هاي مختلف تئاتر ، سينما، تلويزيون ذاتا هيچ تفاوتي ندارد. بازيگر کارش بازي کردن است،ولي کار در تئاتر ، سينما و تلويزيون از نظر ارائه تکنيک متفاوت است . هر چند که من تجربه زيادي در تلويزيون نداشتم و به صورت موردي در چند کار کوتاه تصويري ديده شده ام . اما دليل حضور م در سريال مهرآباد فليمنامه آن بود که برايم بسيار خوشايند و باور پذير بود. اما آنچه باعث دلگرمي من در اين سريال بود ، حضور هنرمندان ارزشمند سريال همچون مهران احمدي ، هومن سيدي و.. بود که در اين کار به من کمک زيادي کردند .

او ادامه دا:تلويزيون از زمان انقلاب تا کنون پيشينه طولاني تئاتر داشتند، هنرمنداني همچون انتظامي، کشاورز، نصيريان، پرستويي، کيانيان تا مهدي هاشمي و مهران احمدي حتي محسن تنابنده و... اما اينکه چرا شاهد حضور اهالي تئاتر در مديوم تصوير هستيم بايد گفت ، علاقه خود هنرمندان تئاتري ، پيشنهادي ها کاري از سوي کارگردان ها و تهيه کنندگان دليل اين موضوع باشد و خوشبختانه ديده مي شود که اهالي تئاتري موفق هم ظاهر شده اند و بازي هاي شگفت انگيزي نيز ارائه کرده اند. از طرفي حضور بازيگران تصويري در تئاتر هم تبادل خوبي بوده و باعث رونق تئاتر شده است.

مهران احمدي هم در اين باره گفت: من ياد ندارم که بازيگري ، ريشه در تئاتري نداشته باشد . به نظرم ريشه همه ما در تئاتر است . من از سال 68 تئاتر بازي مي کنم و همچنان هم کار مي کنم . اگر شرايط اقتصادي به من اجازه مي داد تئاتر را رها نمي کردم. تئاتر نان و پنير و خيار و گوجه همراه با چاي شيرين است. تئاتر عقب افتادن اجاره خانه است. در واقع همين فقرش است که باعث مي شود به تئاتر اصالت داده شود. به نظرم هر کسي لياقت مقابل دوربين و جلو دوربين آمدن را ندارد مگر اينکه پروسه طولاني روي صحنه تئاتر کار کرده باشد و به قول معروف خاک صحنه را خورده باشد .از همين رو که بايد به احترام هنرمنداني همچون پرويز پرستويي و مهدي هاشمي بايستيم و در مقابل برخي بازيگران بايد سريع از کنارشان بگذريم .

بکايي در بخش ديگري از اميد سهرابي نويسنده سريال سوال کرد: موضوع و نگارش فيلمنامه سريال مهرآباد بسيار متفاوت از ساير فيلمنامه هايي است ما تاکنون شاهد ساخت آن ها از قاب تصوير بوده ايم ، شايد بتوان گفت قصه اين فيلمنامه به قول معروف خطي نيست و پر از پيچيدگي در شخصيت هاي و کارآکترهاست ، چطور توانستيد تهيه کننده و کارگردان اين کار را توجيه به ساخت اين سريال کنيد ؟که او گفت:ابتدا قبل از پاسخ به سوال شما بايد دو تشکر ويژه از آقاي علي تقي پور تهيه کننده به خاطر فراهم کردن بستر اين کار و نگارش آن با ويژگي هاي خاص فيلمنامه سريال مهرآباد به دور از قصه هاي خطي و از امير رضا طلاچيان که همکار و همفکري بسيار خوبي در قسمت هاي مختلف اين سريال با من داشت ، داشته باشم . پيچيدگي در موضوع شخصيت ها و داستان سريال که همواره گفته مي شود ، شايد بخشي از اين پيچيدگي مربوط به زمان پخش سريال باشد اگر اين سريال بعد از زمان انتخابات و ساعت بهتري پخش مي شود، پيگيري منسجم تري را از سوي تماشاگر شاهد بوديم.

امير رضا طلاچيان ديگر نويسنده سريال نيز گفت: همکاري دو نويسنده براي نگارش يک فيلمنامه کار عجيب و غير متعارفي نيست و در آثار زيادي شاهد اين موضوع هستيم.آقاي سهرابي تجربه بيشتري در عرصه نويسندگي فيلمنامه دارند که من در اين کار از او بسيار آموختم.از طرف ديگر من فکر مي کنم که فرم ذهني‌مان شبيه به هم است و مهندسي شده فکر مي کنيم و آن را روي صفحه کاغذ مي آوريم .

اميد سهرابي نيز در بخش پاياني اين نشست درباره تغيير نام سريال گفت: هر چند که ما نام مهرآباد را براي تهران نو انتخاب کرديم اما براي نام اين سريال منطق خاصي داشتيم . نو براي نام تهران به معني پوست انداختن،نو شدن روابط آدم ،تغيير در ارتباطات شهري و ... .بود آن هم براي شبکه اي که قرار بود ، از آن پخش شود. يعني تهران نو براي شبکه تهران اما اشکالي جزيي در کار پيش آمدکه قرار شد نام او را تغيير دهيم و بگذاريم مهرآباد. يعني جايي از مهر که آن را مي سازد و آباد مي کند.

در پايان اين مراسم از عوامل سريال مهرآباد با حضور مديران شبکه تهران و فرهنگسراي انديشه تقدير و قدرداني شد.

لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

۲/۴
تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

۳/۴
تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

۴/۴
تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / وقتی می‌خوابیم، در بدنمان چه اتفاقی می‌افتد؟ +زیرنویس فارسی

ویدیو / سورپرایز بزرگ ستاره هالیوود در هواپیمای مسافربری؛ مهمانداری در آسمان

ویدیو / ترکیه؛ ۴۵ دقیقه انتظار یک سگ برای صدور اجازه جهت خوردن نان

ویدیو / مرگ دسته‌جمعی هزاران ماهی در دریاچه نمک ماهشهر

ویدیو / لحظه وارد شدن آب هیرمند به ایران

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

ویدیو / لحظاتی از حمله با تبر و قمه در جریان لیگ کشتی

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

اولیانوف: اروپایی‌ها در نیامدن به وین حق دارند، اما مفید نبود / در مجموع ۴ موضوع باقی‌مانده

سرمربی سابق تیم ملی ایران: دو سرطان داشتم؛ حالا سومی هم پدیدار شده / عمر من گذشته؛ کم کم باید از این دنیا بروم

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

با فرمول ظریف در سال ۹۴ چگونه می‌توان اختلافات امروز بر سر پادمان را حل و فصل کرد؟ / در صورت به بن‌بست خوردن این دور از مذاکرات، چه سناریو‌هایی محتمل است؟

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

گرانی به نذری‌ها هم رسید / بازار بی‌رمق گوشت و دام زنده در محرم امسال

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

همه چیز درباره اعلام نتایج کنکور ۱۴۰۱ / زمان اعلام نتایج اولیه و کارنامه، عکس و اسامی نفرات برتر، تعداد داوطلبان مجاز، مهلت انتخاب رشته، ظرفیت پذیرش و زمان اعلام نتایج نهایی

سازمان سنجش: نتایج اولیه کنکور ۱۴۰۱ امشب ۱۱ مردادماه اعلام می‌شود

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۵ مرداد ۱۳۷۸: سازمان انرژی اتمی می‌گوید اسرائیل نخستین سلاح اتمی اش را در سال ۱۳۶۰ آزمایش کرده

ویدیو / تصاویر جدید از هالک ایرانی پیش از مبارزه جنجالی؛ مشت زدن به شکم مجری نمایش

تغییرات جدید کنکور ۱۴۰۲ اعلام شد / سازمان سنجش: یک آزمون در تیرماه و یکی در دی ماه برگزار می‌شود / داوطلب می‌تواند در هر دو آزمون شرکت کند، ولی فقط یک نمره یکی از آنها به انتخاب خود داوطلب محاسبه می‌شود / دروس عمومی حذف می‌شود / زیرگروه‌ها حذف شده

جنگنده سوخو ۲۲ سپاه در شیراز دچار سانحه شد / استفاده خلبانان از سامانه صندلی پران

ویدئو / لحظه هولناک شروع سیل امامزاده داوود

ویدیویی وحشتناک از لحظات اولیه سیل در شهرستان استهبان فارس

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۰۸: با لباس نظامی درب خانه‌ی آیت الله خامنه‌ای را زدم؛ گفتند آمده اید آقا را ببرید؟

مسیر آب در امامزاده داوود به طور قطع دستکاری شده بود / توپوگرافی این مسیر به گونه‌ای است که نباید با بارش‌های ۲۰ تا ۳۰ میلیمتری چنین حادثه‌ای رخ دهد

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۸ مرداد ۱۳۷۸: آنچه ملک عبدالله گفت و به مذاق بعضی خوش نیامد

ویدیو / فیلمی جدید از لحظه وقوع سیل در استهبان؛ فریادهای زنان و مردان برای نجات مردم

ویدیو / نشستن یک زن جوان روی کاپوت ماشین در حال حرکت در چالوس

۷ مومیایی مشهور و اسراری که از دنیای باستان برملا می‌کنند

افزایش ۳۸ درصدی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی تأیید شد / احکام جدید از همین ماه صادر می‌شود

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

تماشا کنید: خداحافظی ایران با ارس؟ / پروژه «داپ» ترکیه چگونه در سکوت منابع آبی ایران را خشک می کند؟

سیلی «ویل اسمیت» به صورت مجری اسکار به خاطر شوخی با همسرش / تصویر واکنش حاضران در سالن / گریه و عذرخواهی اسمیت پس از دریافت جایزه: عشق موجب می‌شود کارهای دیوانه‌واری انجام دهیم؛ وقتی در اوج هستی، شیطان دقیقا همان موقع سراغت می‌آید +عکس و ویدیو

درگذشت ناگهانی بازیگر مشهور سینمای ایران/ علت فوت به روایت خبرگزاری قوه قضاییه: خودکشی

صوت / اظهارات شهره (مازیار) لرستانی درباره تغییر جنسیتش: عرفا و شرعا دیگر زن نیستم

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

اثر مفقود شده بنکسی از تل‌آویو سردرآورد؛ خریدار اسرائیلی: فروشنده فلسطینی بود

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

ستاره‌ای حیرت‌انگیز یا سوسیس دودی؛ شوخی با تصویر جیمز وب که سروصدا به پا کرد

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

حراج شیرها در باغ وحشی در پاکستان؛ قیمت پایه: حدود ۷۰۰ دلار آمریکا

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: آیین چهل منبر - خرم آباد

تصاویر: چهارراه گلوبندک؛ حلوایی‌ترین خیابان ایران

تصاویر: ماتم در صحرا - کویر سمنان

تصاویر: آیین نخل گردانی- کرج

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۶ مرداد ۱۳۷۸: جزئیات جلسه شورای عالی امنیت ملی در مورد آمریکا

خاطرات حسن روحانی، شماره ۱۱۷: وصیت نامه ام را آماده کرده و به خانواده ام دادم

یادداشت‌های علم، شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۴۶: وزیر خارجه آمریکا گفت ممکن نیست از ویتنام عقب نشینی کنیم حتی به قیمت آبرویمان بین مردم آمریکا؛ بعدا خواهند فهمید چه کار مهمی انجام داده ایم

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

پایانی تلخ در انتظار گلف؛ محبوب ترین هاچ بک جهان در معرض تهدید موتورهای برقی

المیادین: توافق آتش بس در غزه با تحقق پیش‌شرط‌های جهاد اسلامی

انتقاد خبرگزاری دولت از مجلس: قانون بازگشت قیمت ها به شهریور ۱۴۰۰ موجب از دست رفتن دستاوردهای دولت می شود / این موضوع امکان پذیر نیست

شمار شهدای غزه به ۴۱ نفر افزایش یافت / ۱۵ نفر از شهدا کودکان هستند

وزیر راه همچنان درمورد مذاکرات اظهار نظر می‌کند: به امریکا اعتماد نداریم، اما به دلایل مختلف مذاکره می‌کنیم

رئیسی: روحیه سلحشوری جوانان فلسطینی و یمنی امتداد راه انقلاب اسلامی است / روحیه مقاومت آنها به برکت خون شهدای جنگ تحمیلی و مدافع حرم است

پلیس: ۱۲ واحد صنفی متخلف با اجرای طرح حجاب و عفاف در خوزستان مهر و موم شد / به ۳۰۷ واحد تذکر کتبی داده شد

امیرعبداللهیان: سلاح هسته‌ای در دکترین ایران جایگاهی ندارد / نتیجه مذاکرات در وین بستگی دارد به اینکه آیا آمریکا انعطاف و واقع بینی لازم را در عمل از خود نشان خواهد داد؟ / دبیرکل سازمان ملل: ما خواستار تلاش برای بسته شدن پرونده هسته‌ای ایران هستیم

خبرگزاری فرانسه: اسرائیل برقراری آتش‌بس با گروه جهاد اسلامی در غزه را پذیرفت

نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه: یارانه ۴۰۰ هزار تومانی، قدرت خرید مردم را افزایش و فاصله طبقاتی را کاهش داده

دبیر ستاد امر به معروف: بدحجابی تخلف و قابل جریمه است

یک روزنامه کویتی: تل‌آویو با شروط لبنان در پرونده ترسیم مرزی موافقت کرده است

چهارمین روز مذاکرات وین/ رایزنی دوجانبه باقری و مورا

نماینده ادوار مجلس: شما که در حد چکمه پوشیدن آمادگی نداشتید، با چه هدفی به مناطق سیل‌زده رفتید؟/ مردم، کلاه سرشان نمی‌رود

آخرین آمار کرونا در ایران، ۱۶ مرداد ۱۴۰۱: فوت ۶۳ نفر در شبانه روز گذشته / شناسایی ۵۴۷۷ بیمار جدید کرونایی

عباس عبدی: بر خلاف دفعات پیش مذاکرات وین، این بار پیاپی اطلاع رسانی می‌کنند / پیشنهاد می‌شود اطلاع رسانی را فقط به یک جناح دهند

کالبدشکافی یوز ایرانی تلف شده در تصادف اخیر جاده‌ای / یوزپلنگ «ماده» بود

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۶ مرداد ۱۴۰۱ / پیش بینی وزش باد شدید و رگبار باران در بسیاری از استانها

مقتدی صدر: این انقلاب آخرین و تنها فرصت انقلابیون عراق است

یکطرفه شدن جاده‌های شمال در تاسوعا و عاشورا

شمار شهدای غزه به ۳۲ تن رسید

وزارت بهداشت فلسطین: در حملات اسرائیل به غزه ۲۴ نفر شهید شدند

شمار قربانیان انفجار کابل به ۸ شهید و ۲۲ مجروح رسید

مرندی، مشاور تیم مذاکره کننده هسته‌ای: شانس دستیابی به توافق ۵۰ درصد است

اعمال افزایش نرخ های عوارضی آزادراه‌ها تعلیق شد

رئیس سازمان مدیریت بحران درباره سازه متروپل: به جای ۳۷۰ ستون تنها ۲۷۰ ستون زده شده

سخنگوی سازمان انرژی اتمی: اوضاع مذاکرات بد نیست

عضو هیات رئیسه مجلس: اصلاح‌طلبان مسئول ویرانی‌های سیلاب‌های امروزند

معاون وزارت آموزش و پرورش: بالغ بر ۶۰۰ هزار دانش‌آموز از تحصیل بازمانده‌اند

رسانه هندی: وزیر دفاع و وزیر خارجه طالبان اقامتگاه الظواهری را به آمریکا لو داده بودند

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
وبگردی

تکلیف سیدجلال برای نشستن روی نیمکت پرسپولیس مشخص شد

جدایی کیم کارداشیان و پیت دیویدسون

امروز تکلیف استقلالی شدن لژیونر مشخص می‌شود

پورتو ارزش طارمی را برای میلانی ها مشخص کرد!

خیز سعودی‌ها برای میزبانی جام جهانی ۲۰۳۰

مسمومیت شناگران مشهدی یک استخر با گاز کلر

سریال توقیف شده ایرانی نامزد جشنواره سئول شد

چرا پدری در بیمارستان برازجان قصد کشتن نوزادش را داشت؟

سرنوشت تلخ مرد نیشابوری؛ سگ نگهبان صاحبش را کُشت

  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۱۹۶۴۸
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۲۱ - ۱۴ تير ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

چرا «تهران نو»،«مهرآباد»شد؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

پنجمين نشست نقد و بررسي شبکه تهران ويژه سريال «مهرآباد» با حضور فريد سجادي حسيني کارگردان، علي تقي پور تهيه کننده، مهران احمدي بازيگر نقش نعيم، هومن سيدي بازيگر نقش عادل ،علي سرابي بازيگر نقش کيا ، نويسندگان سريال اميد سهرابي و امير رضا طلاچيان و احسان ناظم بکايي به عنوان منتقد عصر سه شنبه 11 تيرماه ساعت 17 در فرهنگسراي انديشه برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي شبکه تهران ، در ابتداي اين نشست که جمعي زيادي از اعضاي باشگاه مخاطبان نيز حضور داشتند ، قرار شد تا به سوالات اعضاي باشگاه مخاطبان پاسخ داده شود که ترانه دفک به نمايندگي از ديگر اعضاي باشگاه مخاطبان از عوامل توليد سريال مهرآباد پرسيد، چرا شخصيت کيا در اين سريال گاهي بسيار ساده لوح و گاهي بسيار باهوش و رزنگ ظاهر است ،اين موضوع مخاطبان سريال را دچار دوگانگي مي کرد؟

اميد سهرابي نويسنده سريال در اين باره گفت:فيلمنامه سريال مهرآباد ريتم و شخصيت پردازي متفاوتي نسبت به ساير سريالهاي ديده شده در قاب تلويزيون دارد. اين سريال بسيار پر شخصيت و پر بازيگر است و هر يک از کاراکترها ويژگي هاي خاصي دارند. شخصيت کيا به دليل شرايط فيلمنامه بايد بعضي اوقات ساده لوح و گاهي بسيار باهوش ديده شود.

در ادامه مراسم ،احسان ناظم بکايي منتقد برنامه با انتقاد از زمان پخش سريال و گم شدن آن در زمان انتخابات و مناظره هاي تلويزيوني گفت:سريال مهرآباد در ژانر کمدي درام اجتماعي بسيار متفاوت از ديگر سريال هاي تلويزيوني ظاهر شد،اما زمان پخش اين سريال بسيار نامناسب بود و اين موضوع سبب کمرنگ شدن سريال در پيگيري مخاطبان شد، چرا ؟

تقي پور تهيه کننده مهرآباد در جواب به اين سوال گفت: زمان پخش سريال بر عهده شبکه است و جواب اين سوال را مديران شبکه بايد بدهند.

منتقد برنامه در بخش ديگري پرسيد سريال مهرآباد را مي توان يک مجموعه تلويزيوني شهري همراه با پيچيدگي هاي زياد تلقي کرد که از بازيگران تئاتري و حرفه اي زيادي استفاده کرده است ، اين دو ويژگي چگونه در اين سريال ايجاد شده است؟ که سجادي کارگردان اثر پاسخ داد:حضور بازيگران تئاتري و حرفه اي در اين مجموعه را بايد از اقبال بلند ما به حساب آورد. اما واقعيت اين است که ما صرف نظر از اينکه فلان بازيگر گران باشد يا نباشد، تئاتري باشد يا نه و فاکتورهاي ديگر،در ساخت اين سريال براي ما مهم نبود. بلکه مي‌خواستيم آنها شخصيت‌ها را آن طور که فکر مي‌کنيم، ايفا و نقششان را خوب بازي کنند. اين در حالي است که در انتخاب بازيگران اين مجموعه ما از نظرات بازيگران ، نويسندگان محترم سريال به دليل حساسيت کار و ساختار فليمنامه استفاده کرديم و اين شيوه سبب تفاهم بيشتر بين اعضاي مجموعه مي شد. همچنين در اين مجموعه ما حدود يک ماه و نيم تا 2 ماه وقت صرف دورخواني کرديم.

بکايي در سولي از مهران احمدي پرسيد شما از جمله بازيگران موفق عرصه سينما و تلويزيون هستيد که سال گذشته موفق به دريافت سيمرغ جشنواره شديد؛در کنار پرکار بودن شما تفاوت در ايفاي نقش همواره يکي از ويژگي هاي کار شماست، اين تفاوت در کارهاي شما چگونه خلق مي شود؟که وي توضيح داد:حرفه اصلي من بازيگري است و موظفم هستم نقش هاي متفاوت بازي کنم و اعتقاد دارم که بازيگر بايد چند نوع نقش متفاوت را بازي کند و قبول ندارم بازيگري 40 سال بازي کند و نقش هاي زيادي را بپذيرد، اما تفاوت نيز در کارش وجود نداشته باشد اما با همه اين تفاسير، برخي از آنها نيز سوپراستار هم مي شوند. اما من به دليل فاکتور هايي مانند نداشتن زيبايي و خوش تيپي سوپر استار نيستم.

او ادامه داد: درباره شخصيت نعيم هم بايد بگويم، بچه‌ها مي‌دانند من چقدر عاشقانه شخصيت نعيم را دوست دارم و زمان پخش نيز پا به پايش گريه مي کردم. يکي از ديالوگ هاي دوست داشتني نعيم در مهرآباد اين بود که مي‌گفت عيال گذشته دارم عيال آينده هم دارم ،اما عيال حال ندارم که اين ديالوگ براي من بسيار ماندگار است.

بکايي در ادامه از هومن سيدي بازيگر نقش عادل پرسيد شما تجربه کارگرداني چند اثر را در کارنامه هنري خود داريد، در اين سريال نگاه شما بيشتر به بازيگري معطوف بود يا اينکه از تجربه کارگرداني خود نيز استفاده کرديد؟ که او پاسخ داد:همواره دوست دارم که در هر کاري وظيفه ام را به درستي و به بهترين شکل انجام دهد. اما اگر کارگرداني علاقه‌مند به مشارکت اعضاي سريال باشد،حتما نظرات و ايده هاي خود را بيان مي کنم.خوشبختانه با شناختي که من از آقاي سجادي و ارتباط او در هنگام کار با عوامل داشتم ، شرايطي براي من در مهرآباد به وجود آمد تا بازيگر محض نباشم که صرفا 12 ساعت کارم را انجام بدهم و بروم. اما از طرفي هم در اين مجموعه من نگاه کاملا کارگرداني نداشتم و اگر قبول همکاري با اين گروه داشتم شايد دليل آن اطمينان خاطر من به برخي از عوامل و شرايط سريال بود. من آقاي سجادي را از قبل مي شناختم و با سوابق ايشان آشنايي داشتم و از طرفي ديگر برايم مهم بود بدانم چه بازيگراني در اين سريال حاضر هستند.

او در پاسخ به اينکه آيا بازي در اين سريال براي او يک نوع ريسک نبود؟،گفت:خير من شناخت خوبي از فيلمنامه و عوامل داشتم.در اين ميان شخصيت و کارآکتر نقشم برايم بسيار مهم بود تا ساير موارد. من پيش از اين نيز ثابت کرده بودم برايم نقش اول و دوم مهم نيست. همانطور که در قبل از اين تا ثريا با مهران احمدي همبازي بودم و پس از «يک تکه نان» و «پابرهنه در بهشت»، براي اصغر فرهادي در «چهارشنبه سوري» دو سکانس کوتاه بازي کردم که از اين کار پشيمان نيستم. به نظرم وقتي بازيگر مبنا کار را بر اعتماد مي گذارد و نتيجه خوبي هم حاصل مي شود ،برايم پذيرش کار بسيار خوشايند است. در مجموعه مهرآباد بررسي خاصي در مورد شخصيت نقش داشتم که آيا ويژگي هاي نقش کار را جلو مي برد يا خير.

بکايي در ادامه از علي سرابي پرسيد: خيلي ها شما را هنرمندي تئاتري مي دانند که بسيار هم در اين کار فعال است اما يکي دوسالي است که به سمت تلويزيون گرايش داشته اي؛تفاوت ظاهر شدن در روي صحنه و در پشت قاب دوربين چيست؟

علي سرابي بازيگر نقش کيا مقدم در پاسخ گفت:در موردپيچيدگي هاي شخصيت کيا مقدم که در بعضي از سکانس هاي متفاوت ظاهر مي شد بايد بگويم ، اميد سهرابي بايد به اين سوال جواب دهد. او شخصيت ها را طراحي کرد و من هم به متن وفادار بودم. اعتقاد دارم بازي در مديوم هاي مختلف تئاتر ، سينما، تلويزيون ذاتا هيچ تفاوتي ندارد. بازيگر کارش بازي کردن است،ولي کار در تئاتر ، سينما و تلويزيون از نظر ارائه تکنيک متفاوت است . هر چند که من تجربه زيادي در تلويزيون نداشتم و به صورت موردي در چند کار کوتاه تصويري ديده شده ام . اما دليل حضور م در سريال مهرآباد فليمنامه آن بود که برايم بسيار خوشايند و باور پذير بود. اما آنچه باعث دلگرمي من در اين سريال بود ، حضور هنرمندان ارزشمند سريال همچون مهران احمدي ، هومن سيدي و.. بود که در اين کار به من کمک زيادي کردند .

او ادامه دا:تلويزيون از زمان انقلاب تا کنون پيشينه طولاني تئاتر داشتند، هنرمنداني همچون انتظامي، کشاورز، نصيريان، پرستويي، کيانيان تا مهدي هاشمي و مهران احمدي حتي محسن تنابنده و... اما اينکه چرا شاهد حضور اهالي تئاتر در مديوم تصوير هستيم بايد گفت ، علاقه خود هنرمندان تئاتري ، پيشنهادي ها کاري از سوي کارگردان ها و تهيه کنندگان دليل اين موضوع باشد و خوشبختانه ديده مي شود که اهالي تئاتري موفق هم ظاهر شده اند و بازي هاي شگفت انگيزي نيز ارائه کرده اند. از طرفي حضور بازيگران تصويري در تئاتر هم تبادل خوبي بوده و باعث رونق تئاتر شده است.

مهران احمدي هم در اين باره گفت: من ياد ندارم که بازيگري ، ريشه در تئاتري نداشته باشد . به نظرم ريشه همه ما در تئاتر است . من از سال 68 تئاتر بازي مي کنم و همچنان هم کار مي کنم . اگر شرايط اقتصادي به من اجازه مي داد تئاتر را رها نمي کردم. تئاتر نان و پنير و خيار و گوجه همراه با چاي شيرين است. تئاتر عقب افتادن اجاره خانه است. در واقع همين فقرش است که باعث مي شود به تئاتر اصالت داده شود. به نظرم هر کسي لياقت مقابل دوربين و جلو دوربين آمدن را ندارد مگر اينکه پروسه طولاني روي صحنه تئاتر کار کرده باشد و به قول معروف خاک صحنه را خورده باشد .از همين رو که بايد به احترام هنرمنداني همچون پرويز پرستويي و مهدي هاشمي بايستيم و در مقابل برخي بازيگران بايد سريع از کنارشان بگذريم .

بکايي در بخش ديگري از اميد سهرابي نويسنده سريال سوال کرد: موضوع و نگارش فيلمنامه سريال مهرآباد بسيار متفاوت از ساير فيلمنامه هايي است ما تاکنون شاهد ساخت آن ها از قاب تصوير بوده ايم ، شايد بتوان گفت قصه اين فيلمنامه به قول معروف خطي نيست و پر از پيچيدگي در شخصيت هاي و کارآکترهاست ، چطور توانستيد تهيه کننده و کارگردان اين کار را توجيه به ساخت اين سريال کنيد ؟که او گفت:ابتدا قبل از پاسخ به سوال شما بايد دو تشکر ويژه از آقاي علي تقي پور تهيه کننده به خاطر فراهم کردن بستر اين کار و نگارش آن با ويژگي هاي خاص فيلمنامه سريال مهرآباد به دور از قصه هاي خطي و از امير رضا طلاچيان که همکار و همفکري بسيار خوبي در قسمت هاي مختلف اين سريال با من داشت ، داشته باشم . پيچيدگي در موضوع شخصيت ها و داستان سريال که همواره گفته مي شود ، شايد بخشي از اين پيچيدگي مربوط به زمان پخش سريال باشد اگر اين سريال بعد از زمان انتخابات و ساعت بهتري پخش مي شود، پيگيري منسجم تري را از سوي تماشاگر شاهد بوديم.

امير رضا طلاچيان ديگر نويسنده سريال نيز گفت: همکاري دو نويسنده براي نگارش يک فيلمنامه کار عجيب و غير متعارفي نيست و در آثار زيادي شاهد اين موضوع هستيم.آقاي سهرابي تجربه بيشتري در عرصه نويسندگي فيلمنامه دارند که من در اين کار از او بسيار آموختم.از طرف ديگر من فکر مي کنم که فرم ذهني‌مان شبيه به هم است و مهندسي شده فکر مي کنيم و آن را روي صفحه کاغذ مي آوريم .

اميد سهرابي نيز در بخش پاياني اين نشست درباره تغيير نام سريال گفت: هر چند که ما نام مهرآباد را براي تهران نو انتخاب کرديم اما براي نام اين سريال منطق خاصي داشتيم . نو براي نام تهران به معني پوست انداختن،نو شدن روابط آدم ،تغيير در ارتباطات شهري و ... .بود آن هم براي شبکه اي که قرار بود ، از آن پخش شود. يعني تهران نو براي شبکه تهران اما اشکالي جزيي در کار پيش آمدکه قرار شد نام او را تغيير دهيم و بگذاريم مهرآباد. يعني جايي از مهر که آن را مي سازد و آباد مي کند.

در پايان اين مراسم از عوامل سريال مهرآباد با حضور مديران شبکه تهران و فرهنگسراي انديشه تقدير و قدرداني شد.

قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"