پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نتايج يك پژوهش 740 ساله نشان داده كه آزمايشات ژنتيكي ميتوانند امكان ابتلاي دائمي كودكان به آسم را پيشبيني كنند.
به گزارش ايسنا، تحقيقات دانشمندان دانشگاه دوك تغييرات ژنتيكي را شناسايي كرده كه امكان تبديل آسم كودكي به يك عارضه مادامالعمر را تا 36 درصد افزايش ميدهند.
نتايج اين پژوهش نشان داده كه آزمايشات ژنتيكي ممكن است راه مفيدي در پيشبيني خطر آسم مادامالعمر در آينده باشد.
اما پژوهشگران تاكيد كردهاند كه اين نتايج هنوز به حد كافي براي استفاده در آزمايشات باليني پيشرفته نيستند.
حدود نيمي از كودكان مبتلا به آسم تا زمان بلوغ يا بزرگسالي علائم آن را از دست ميدهند. اما در حال حاضر هيچ آزمايشي براي پيشبيني اينكه چه افرادي ممكن است بهبود يافته و چه افرادي براي هميشه به آن مبتلا خواهند ماند، وجود ندارد.
دانشمندان چندين تغييرات تك حرفي در كد ژنتيكي را شناسايي كردند كه هر كدام يك خطر كوچك افزايش ابتلا به آسم را به همراه دارند.
اين پژوهش جديد 15 مورد از اين تغييرات را بررسي كرده و محققان از آنها جهت تعيين امكان خطر براي يكايك كودكان استفاده كردند.
در اين پژوهش، بطور كل 880 كودك براي يك دوره 38 ساله مورد ارزيابي قرار گرفتند. افرادي كه از امكان خطر بالاتر ژنتيكي برخوردار بودند، زودتر از سايرين به آسم ابتلا پيدا كردند.
آنها همچنين 36 درصد بيشتر با احتمال مادامالعمر شدن اين شرايط روبرو بودند.
طبق يافتههاي اين تحقيق همچنين كودكان با امكان خطر ژنتيكي بالاتر بيشتر احتمال ابتلا به اختلال عملكرد ريه و بستري شدن در بيمارستان را دارند.