arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۰۶۷۳
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۰۵ - ۲۲ تير ۱۳۹۲

دولت راستگويان و درستكاران

نويسنده: حميد ميرزاده*
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دكتر روحاني در تاريخ 22 فروردين گذشته در يك گردهمايي انتخاباتي هوشمندانه گفت در دوران جديد مديريت، ملاك شايستگي است نه وابستگي. وي افزود: ما امروز نياز به فرهنگ پويا، اقتصاد شكوفا و سياست راهگشا داريم و اداره كشور بايد براساس استفاده از همه نيروهاي لايق و كارآمد باشد. وي نويد تشكيل دولت راستگويان و درستكاران را داد و خاطرنشان كرد: ما حماسه سياسي را با دولت تدبير و اميد خواهيم آفريد و با اين دولت حماسه اقتصادي را نيز رقم خواهيم زد. سخنان پرجاذبه دكتر روحاني بارقه اميد را در دل هاي مردم زنده كرد و همراه با پشتيباني بزرگان از ايشان، انتخابات 24 خرداد حماسه شد.

اما ماموريت و قول اصلي ايشان يعني تحقق حماسه اقتصادي باقي مانده كه ابزار و ضمانت آن دايره نخبگان مشورتي و فكري و اجرايي همكار رييس جمهور است. براي اتخاذ تصميم هاي عقلايي، دايره اطرافيان رييس جمهور در بخش هاي مختلف دولت، بايد ظرفيت هاي تحليلي و منطقي از واقعيت و امكانات داشته باشند. مي گويند بدبخت ترين مردم كساني هستند كه مديران شان از مشكلات كشور تحليل حداقلي و در عين حال از توانايي هاي خود برداشت حداكثري داشته باشند. در اين صورت مشكلات حالت تصاعدي به خود گرفته و دولتي كه قرار بود مشكلات مردم را حل كند يا حداقل از آنها بكاهد تبديل مي شود به يك ماشين آزمون و خطا كه عمرش صرف رفع مشكلاتي مي شود كه بابت تصميمات نابخردانه خود ايجاد كرده و در اينجاست كه مردم با دو مشكل مواجه مي شوند: يكي مشكلاتي كه مزمن هستند و لاينحل مانده اند و ديگري مشكلات ناشي از تصميماتي است كه مبناي علمي و كارشناسي نداشته و بيشتر در فضاي حسي و مزاجي و شور و شعف ناشي از حضور و استقبال گرفتار شده اند.

به راستي اگر سياستمداران ما هنوز معناي واقعي «رجل سياسي» را باز تعريف نكرده اند، به خاطر اثر تصادم تصميم هاي نابجا با زندگي روزمره مردم در سال هاي اخير، همين مردم به حد بالايي به مفهوم واقعي رجل سياسي پي بردند. مردم فهميدند رجل سياسي كسي است كه مراقب تبعات سخنان خود بوده و متوجه مسووليت چند بعدي ناشي از تصميمات خود است. مردم حالاديگر به اين نتيجه رسيده اند كه گفته يك مسوول مستقيما در سفره غذايشان اثر مي گذارد. همانطور كه رياست جمهور معرف شخصيت يك ملت در سطح جهاني است، همه اطرافيان رييس جمهور بايد اين ويژگي بارز را داشته باشند و قدر جايگاه خود را بدانند.

اصلاميزان موفقيت يك مدير با قدرت و ظرفيت اجرايي و توانايي هاي علمي اطرافيان او رابطه مستقيم دارد. اگر به اين الزامات در گزينش دايره اطرافيان فكري و اجرايي رياست جمهوري توجه شود مردم حداقل مشكلات حاصل از تصميم هاي مديران بي تجربه را دوباره تجربه نخواهند كرد. اكنون به نظر مي رسد فرصت طلباني كه همواره درصدد استفاده از فضاي سياسي كشور هستند، گوش ها تيز و پشت خم كرده و در كمين نشسته اند تا با جوسازي در اتوبوس دولت جديد سوار شوند در حالي كه بسياري از ايشان در اتوبوس دولت قبلي بدون بليت سوار بودند كه به قول ايشان بايد پياده شده و بگذارند دولت جديد بر اساس شايستگي نسبت به انتخاب مديران شايسته و اصلح و باتجربه و بدون وابستگي هاي جناحي و حزبي اقدام كند.

    كوشش اين فرصت طلبان در ارائه آمار ساختگي و بي پايه براي فزون نمايي عملكرد خود جلوه ديگري از ريا كاري ها و سفيدنمايي هايي است كه به هيچ وجه با فيزيك زندگي اقتصادي و اجتماعي مردم همخواني ندارد. شوربختانه اينكه، ايشان با توسل به مراكز مختلف و با جو سازي و جمع آوري امضا -كه ديگر يك روش نخ نما و تهوع آور شده - سعي در تدارك فضاي سياسي جديدي دارند كه سيل گمانه زني هاي اخير نيز ريشه در ايجاد همين فضا دارد. مسلما كساني كه جزو راستگويان و درستكاران نبوده اند جايي در دولت جديد ندارند. اگر دولت جديد بخواهد به تعهدات خود عمل كند و حماسه اقتصادي را رقم بزند بايد دستش در انتخاب مديراني كه توانايي تحقق حماسه اقتصادي را دارند باز باشد. اكنون روز هوشياري است و دولت تدبير و اميد بايد تدبير را از همين نقطه حساس شروع كند. اميد مردم انتخاب مشاوران و معاونان و وزراي كار آگاه و دانشمندي است كه خود را حافظان خزاين و اقتصاد ملي كشور بدانند. «قال اجعلني علي خزائنِ الارض إنّي حفيظٌ عليم – سوره يوسف، آيه 55».
نظرات بینندگان