arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۱۸۸۴
تعداد نظرات: ۳۹ نظر
تاریخ انتشار: ۰۳ : ۱۳ - ۳۱ تير ۱۳۹۲
آیا یک حماسه دیگر در راه است؟

جنبش مدنی ضدّ تحریم/ چگونه می توان قدرتمندترین کشورهای جهان را به زانو درآورد؟

با توجه به مقدمات فوق ببینیم نقش جنبش مدنی ضد تحریم چه می تواند باشد. این جنبش، همانند جنبش جهانی علیه پروژه MAI، می تواند پیام مردم ایران را به جهان برساند. جنبش می تواند با ارسال نامه و تحلیل های واقع بینانه از شرایطی که تحریم ها در ایران برای مردم بوجود آورده به مجامع بین المللی، سازمان های حقوق بشر، اتحادیه های کارگری، سازمان های غیر دولتی NGO) ها(، شخصیت های جهانی، و سیاستمداران فعلی و پیشین، موجی علیه تحریم ها در جهان ایجاد کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سرویس سیاسی پایگاه خبری «انتخاب»:
در روزهای پایانی سال 1996، مارتین خور، ساکن مالزی، به اسنادی دست یافت که نشان می داد حدود یکسال و نیم پیش از آن 30 کشور ثروتمند جهان، عضو "سازمان همیاری اقتصادی و رشد" OECD مذاکراتی را برای هموار کردن راه تسلط شرکتهای بزرگ چند ملیتی بر اقتصاد و شاید بتوان گفت سرنوشت جهان آغاز کرده اند. مارتین خور ریاست شبکه ای موسوم به "شبکه جهان سوم" را بر عهده داشت. این شبکه مردمی از سازمان ها و افراد فعال از سراسر جهان به منظور دفاع از حقوق شهروندان کشورهای حهان سوم تشکیل گردیده بود.

با مطالعه مدارک مزبور، "خور" دریافت که طرحی با عنوان "توافق نامه چند جانبه در مورد سرمایه گذاری" MAI در جریان است که هدف آن تغییر قوانین کشورهای جهان سوم، به منظور ایجاد امنیت برای سرمایه گذاری شرکت های چند ملیتی، با استفاده از اهرم فشار سازمان تجارت جهانی است. این قوانین از دید "خور" علیه حقوق محرومین جهان سوم، موجب تخریب محیط زیست و شامل موارد متعددی از نقض حقوق بشر بود.

"خور" موضوع را با یکی از همکارانش در کانادا بنام تونی کلارک، رئیس موسسه پولاریس در میان گذاشت، کلارک مدارک را به دقت مطالعه کرده و همراه با تحلیلی که نشان می داد در صورت عملی شدن طرح MAI چه آینده ای در انتظار کشورهای جهان سوم است، آنرا به هزاران نفر در سراسر جهان ایمیل کرد.

خانم لوری والاش حقوق دانِ فارغ التحصیل دانشگاه هاروارد نیز به جمع آنها پیوست. والاش به زبان ساده تر عواقب پروژه را بر روی اینترنت منتشر کرد. از این لحظه با کمک "والاش" جنبش علیه توافق نامه MAI،که وی عنوان "استراتژی دراکولا" را برای آن برگزیده بود،با پدیده عجیب و غیر منتطره ای روبرو شد. پایگاههای اینترتی کوچک و بزرگ، گروههای مدافع حقوق بشر، اتحادیه های کارگری و سازمان های مدافع حقوق کارگران و هزاران سازمانهای غیردولتی ((NGO در سراسر جهان به جنبش علیه MAI پیوستند. به این ترتیب جهان شاهد یک جنبش مدنی جهانی از طریق اینترنت شد.

فشار سازمان هایی که به جنبش گرویده بودند به نقطه ای رسید که فرانسه که میزبان طرح مذکور بود در اکتبر 1998 از پروژه MAI اعلام کناره گیری کرد. با خروج فرانسه، طرح MAI که برای اولین بار در سال 1995 کلید خورده بود، پس از سه سال مذاکره و تلاش بی وقفه کشور های ثروتمند برای راه اندازی آن، به ناگاه  فروریخت و برای اولین بار در تاریخ بشر یک جنبش مدنی جهانی توانست  از طریق اینترنت اراده خود را بر قدرت های اقتصادی و نظامی جهان تحمیل نماید.

جنبش مدنی ضد تحریم

اینک سه اقتصاددان ایرانی به اسامی آقایان موسی غنی نژاد، محمد مهدی بهکیش، و سعید لیلاز در اقدامی بی سابقه ابتکار جدیدی را برای مقابله با تحریم ها به مردم ایران ارائه داده اند؛ تشکیل "جنبش مدنی ضد تحریم".

در مورد علل مشکلات کنونی اقتصادی ایران اقتصاددانان عوامل و متغیر های متختلفی را مسئول این وضعیت شناخته اند. اما دو عامل سوء مدیریت و تحریم ها تقریبا در فهرست همه اقتصاددانان مشترک است.

تحریم های بین المللی بر سر مسئله هسته ای، در چند سطح بر ایران تحمیل شده است. تحریم های سازمان ملل، تحریم های یکجانبه اتحادیه اروپا، و تحریم های یکجانبه آمریکا. در مقام مقایسه تحریم های آمریکا بیش از تحریم های دیگر بر اقتصاد ایران فشار وارد می کند. علت این امر آن است که آمریکا با وضع قوانین تحریمی علیه ایران، نه تنها خود از انجام هر گونه معامله با ایران سر باز می زند بلکه کشور های دیگر جهان را نیز در صورت انجام معاملات با ایران تهدید به تحریم می کند.

جلوگیری از انجام معامله با بانک مرکزی (که در تاریخ جهان تحریم بانک مرکزی یک کشور بی سابقه است) و دیگر بانک های بزرگ ایرانی، جلوگیری و یا محدود کردن فروش و صدور نفت ایران، جلوگیری از نقل و انتقال ارز دریافتی حاصل از فروش نفت، ممانعت از بیمه کشتی  هائی که به بنادر ایران رفت و آمد می کنند، جلوگیری و محدود کردن پهلو گرفتن کشتی ها در بنادر ایران و بالاخره تحریم صنایع اتوموبیل سازی ایران عمده ترین بخش های تحریم را تشکیل می دهند.

بر خلاف اعلام مکرر مقامات آمریکائی که "تحریم ها مردم ایران را هدف قرار نداده است" امروز آشکارا و در عمل عکس آن مشاهده می شود و مسئولین آمریکائی از این امر بی اطلاع نیستند. مردم ایران از کمبود دارو گرفته تا کاهش ارزش پول ملی و مآلا گرانی و تورم را با پوست و گوشت و استخوان خود لمس می کنند و به بی اعتباری این ادعای آمریکا واقفند.

با روی کار آمدن حسن روحانی بارقه های امید و امکان حصول توافق هائی بین ایران و غرب در جهت کاهش تحریم ها پس از یک دوره هشت ساله مشاهده می شود. اما باید توجه داشت که با توجه به قوانین تصویب شده توسط کنگره آمریکا روحانی راهی صعب العبور را در پیش دارد چرا که قوانین تصویب شده قدرت مانور جهت کاهش تحریم ها را برای دولت اوباما سخت محدود کرده است. امکان این که قوانین تحریمی موجود به نحوی اصلاح شوند که به اوباما اختیارات بیشتری داده شود که بتواند با ایران وارد معامله شود وجود دارد، اما نیروئی عظیم لازم است که کنگره آمریکا را به چنین امری متقاعد کند.

ممکن است گفته شود که با توجه به نفوذ لابی اسرائیل در کنگره، که البته انکار ناپذیر است، چنین امری اصولا محتمل نیست. این نظریه دچار خطای فاحشی است و آن این است که هیئت حاکمه آمریکا را کاملا یک دست می بیند. برداشت مزبور سالهاست در ایران به عنوان اصل غیر قابل تردید پذیرفته شده و از این محل ایران ضربات سنگینی خورده است چرا که با وجود این ذهنیت نتوانسته است از اختلاف تفکر ها و گرایش ها در سیستم آمریکائی بهره برداری کند.

بخصوص در هشت سال گذشته اتخاذ سیاست های تهاجمی موجب گردید که دو طیف تندرو و میانه رو را بر سر مسئله ایران با هم عقیده کند. به این معنا که بر اثر برخی سیاست ها، طیف میانه رو آمریکا نیز متقاعد شد که جز افزایش فشار بر ایران راه حل دیگری وجود ندارد. ماموریت دکتر ولایتی در یک مقطع، و آقای علی لاریجانی در مقطعی دیگر، برای حل مسئله هسته ای، بر اثر تندروی های دولت وقت، با شکست روبرو شد.

روی کار آمدن حسن روحانی باعث گردید که در تاریخ 27 تیر 1392، در حرکتی کم سابقه، 131 تن از نمایندگان مجلس آمریکا، از هر دو طیف دموکرات و جمهوری خواه،  از اوباما بخواهند که اختلاف با ایران را با در پیش گرفتن تعامل دیپلماتیک حل کند. این حرکت نشانه بارزی از وجود اختلاف نظر در درون خودِ کنگره نسبت به نحوه برخورد با ایران است. تحت این شرایط آن نیروی عظیمی که می تواند اکثریت کنگره آمریکا را متقاعد به تغییر روش کند نیروی مردم ایران است.

جنبش مدنی ضدّ تحریم چه می تواند بکند؟

با توجه به مقدمات فوق ببینیم نقش جنبش مدنی ضد تحریم چه می تواند باشد. این جنبش، همانند جنبش جهانی علیه پروژه MAI، می تواند پیام مردم ایران را به جهان برساند. جنبش می تواند با ارسال نامه و تحلیل های واقع بینانه از شرایطی که تحریم ها در ایران برای مردم بوجود آورده به مجامع بین المللی، سازمان های حقوق بشر، اتحادیه های کارگری، سازمان های غیر دولتی NGO)  ها(، شخصیت های جهانی، و سیاستمداران فعلی و پیشین، موجی علیه تحریم ها در جهان ایجاد کند. اگر جنبش علیه MAI با فعالیت اینترنتی توانست جمع پر قدرت ترین کشور های جهان را به زانو در آورد دلیلی ندارد که "جنبش مدنی ضد تحریم علیه مردم ایران" پیروز نشود.

این جنبش بزرگترین حربه را از مدافعان تحریم که به نا آرامی در ایران دلبسته اند خواهد گرفت. با ورود مردم ایران به صحنه، تحریم ها موضوعیت خود را از دست می دهند چرا که نهایتا تحریم ها با هدف ایجاد نا آرامی در ایران بنیان شده اند. به عبارت دیگر، وقتی این ابزار، با حضور فعال مردم در صحنه و موضع گیری علیه تحریم ها کارآئی خود را از دست بدهد فلسفه تحریم زیر سئوال خواهد رفت. این امر موضع جناح میانه رو را در آمریکا، از جمله نمایندگانی که نامه فوق را امضاء کرده اند، بطور چشمگیری تقویت خواهد کرد ضمن اینکه همزمان فشار های بین المللی هم در حال افزایش خواهد بود.

و بالاخره این جنبش به طور محسوسی موضع دولت روحانی را در مذاکرات تقویت می کند. آمریکا در مذاکراتش با ایران خود را صرفا در برابر یک دولت نمی بیند بلکه در برابر یک ملت می بیند که ابزار اصلی اثر بخشی تحریم ها را از دستش ربوده است.

رهبر جنبش یا مدیر؟

این جنبش با الگو برداری از جنبش علیه  MAIعمدتا بر مبادلات اینترنتی با بخش هائی که پیشتر ذکر آنان رفت پایه گذاری می شود. همانگونه که جنبش علیه توافقنامه MAI  از هیچ گونه رهبری برخوردار نبود این حرکت مردمی هم نیاز به رهبر ندارد! اما برای جمع آوری امضاء و ارسال مقالات به مدیریت نیاز دارد هم چنانکه در مورد مثال MAI دیدیم. مدیریت آنرا می توانند افراد مطلعی که قادر به پیشبرد این پروژه سنگین هستندبر عهده بگیرند.

جنبش مدنی ضد تحریم می تواند با یک پایگاه اینترنتی و با یک کمپین جمع آوری چند میلیون امضاء، در پای نامه ای تاثیر گذار و منطقی و در عین حال به دور از شعار، و ارسال آن به سراسر جهان آغاز به کار کند.

جنبش مدنی ضد تحریم می تواند از متخصصین، نویسندگان، متفکرین، اساتید دانشگاه کمک بگیرد. تهیه نامه، مصاحبه، نوشتن مقالات، و فرستادن آنها به سازمان هائی که قبلا از آن ها نام برده شد از وظایف گردانندگان پایگاه اینترنتی مزبور است. طبیعی است که چنین کاری نیاز به اندکی سرمایه گذاری دارد. اما مطمئنا میلیون ها ایرانی مشتاق هزینه انرا فراهم خواهند ساخت.

هیچکس نمی تواند از این مسئولیت شانه خالی کند چون نتایج حاصله از موفقیت یا شکست این حرکت به سرنوشت تک تک ما و خانواده ما گره خورده است.

در خاتمه، ضمن اینکه جنبش باید از حاشیه سازی و ایجاد تفرقه و تنش در داخل پرهیز کند دولت هم باید به آن اجازه فعالیت بدهند. این جنبش باید از دولت جدا بوده و خصیصه مدنی  داشته باشد تا بتواند یک موج جهانی ایجاد کند.

اگر این حرکت شکل نگیرد دولت روحانی راه صعب العبوری در پیش خواهد داشت. در مطلبی دیگر به موانعی که دولت روحانی برای رفع تحریم ها روبرو است خواهیم پرداخت.


نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳۹
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
33
260
وقتی همه شبکه های اجتماعی بسته هست و این سرعت اینترنت داغون ما چطور می تونیم فعال باشیم تو شبکه های اجتماعی؟؟
پاسخ ها
ناشناس
| UNITED STATES |
۰۴:۰۰ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
دوست عزیز کسی از من و شما نخواسته در شبکه های اجتماعی فعال شویم. این کار باید مرکزیت داشته باشد و از طریق یک وبسایت که اختصاصا برای این کار طراحی می شود انجام شود. کاری که ما می توانیم بکنیم شرکت فعال در جمع آوری امضاء در آن سایت و احتمالا اگر توان بیشتری داشتیم تهیه مقالات و تحلیل برای سایت مزبور است. شرط اول موفقیت این پروژه عظیم تمرکز بر روی هدف یعنی اعتراض به تحریم ها و خودداری از حاشیه سازی است. مشکلی که شما گفتید درست و بجاست اما جای مطرح کردنش در این طرح نیست. اگر این طرح به مسائل فرعی از قبیل اینکه شما مطرح کردید کشیده شود به سرعت منحرف می شود و کارش به تعطیلی کشیده خواهد شد. تمرکز بر روی هدف و منحرف نشدن از آن نشانه هوشیاری سیاسی است.
Warrior
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
16
186
ایده بسیار هوشمندانه و مترقی است .جنبش مدنی ضد تحریم می تواند هدفی که تحریم ها برای آن وضع شده اند را زیر سوال ببرد و همین طور با نشان دادن ابعاد ضدحقوق بشری تحریم ها و مخالفت مردم ایران، کنگره آمریکا را تحت فشار بین المللی قرار دهد.من هم به عنوان یک ایرانی به این جنبش می پیوندم .
صادق
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
10
134
با درود به 3 اقتصاددان خوش فكر و با وجدان كه با استفاده از تجربيات خود راهي پرثمر را نشان داده اند .در اين جنبش حداقل با شفاف سازي اهداف نئوكانها و جنگ طلبان آمريكا خودبخود حربه از تنش سازان داخلي هم گرفته ميشود و مسلما قدرت آقاي روحاني در مذاكرات افزايش چشمگيري خواهد يافت .ما نبايد قدرت مردمي خودمان را دست كم بگيريم و اجازه دهيم كشورمان در بين اوهام جنگ سالاران مورد تعرض قرار گيرد .بقول سعدي :
مورچگان گر بكنند اتفاق--شير ژيان را بدانند پوست
سیاوش پرویزی نژاد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
6
71
به نظر من قبل از هر چیزی باید این نهاد مدنی تشکلیل بشه، و وجاهت قانونی پیدا کنه، بعدش از این مسئله بایید یک وبستیت بسیار قوی و هوشمند طراحی بشه برای صرفا جمع آوری پیشنهادات و آمار ارقامها، پس از این باید این سازمان شروع کند به عضو گیری، و اعضا اخلاقا و براساس حس ناسیونالیستی به اساسنامه وفادار بمانند،پس از آن عملیات تبلیغ وسیع جهانی به کمک رسانه های آزاد، روزنامه ها وبسایت ها وبلاگها، بروشورها و ..... آغاز شود.برای این کار باید سعی کرد حتی از دستگاه دیپلماسی هم کمک گرفت و نهادهای بین المللی را درگیر کرد! سازمان حقوق بشر و ... و باید در سطح جهانی هم از منابع مالی جمع شده توسط اعضا استفاده کرد و شروع کرد به تبلیغ.
hiran taheri
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
7
81
با سلام و تشکر فراوان از سایت انتخاب و همه دست اندرکارانی که جهت راه اندازی این جنبش زحمت می کشند.
لازم دیدم چند مورد را به دوستان یاد اور شوم

ا.انتخاب یک یا چند شعار به عنوان شعار و خواسته کلی جنبش
2.شرح وتعریف خواسته های جنبش در به صورتی روشن و گویا و قابل فهم برای همه اقشار مردمی
3. تبین وتدوین اهداف جنبش تحت عناوین اهداف کوتاه مدت وبلند مدت و ارائه راهکار و حرکت در راستای اهداف
4. تصری دادن جنبش از جنبش مردمی ضد تحریم از ایران به جهان
5. گنجاندن بندهای از اعلامیه جهانی حقوق بشر در شعارهای جنبش

6. داشتن بستر های مجازی اطلاع رسانی گوناگون ومتفاوت مانند سایت ها و روزنامه ها و شبکه های رادیو تلوزیونی که به صورت افتخاری جهت ارائه اخبار و اطلاعیه های جنبش همکاری کنند

با تشکر فراوان و ابراز خرسندی از این راهکار مهم دستان هم را بفشاریم در یک اقدام عملی جهت رفع تحریم ها با شرکت در جنبش ضد تحریم
علی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
3
62
با سلام
متوجه نشدم ... این مقاله فقط برای برشمردن برپایی چنین کمپینی است یا اینکه این کمپین تشکیل شده است؟
لطفا اساتیدی که در بالا اسمشان آمده روشنتر و دقیقتر در اینخصوص صحبت کنند. مطمئنا میلیون ها ایرانی و بخصوص جوانان وارد به کوچه پس کوچه های اینترنت میتوانند در به ثمر رسیدن آن یاری کننده باشند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
3
110
این حرکت میتونه بسیار تاثیر گذارتر از شعارهای مرگ بر و......باشه
رضا
|
GERMANY
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
79
بدون شک حرکت عظیم و میلیونی مردم ایران میتواند افکار عمومی مردم دنیا و آمریکا را در جهت زدون ظلمی که در حق تک تک ما ایرانیها و از جانب دولتمردان آمریکا با نقض حقوق بین الملل اعمال میگردد, تحت تاثیر قرار داده و ادامه این ظلم از جانب آمریکا را با مشکلات جدی مواجه نموده و با پایداری ملت ایران آنرا به شکست بکشاند.

ملت بزرگ ایران میاید که با حمایت همه جانبه خود از این حرکت, درجهت موفقیت آن, همه توان خود را مصروف دارد.
پیش بسوی حرکت ملی ملیونی در جهت زدودن تحریمهای ظالمانه.
رامین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
3
62
آگاهی بخشی درباره غیرمنصفانه بودن تحریم هایی که علیه ملت ایران اعمال شده وظیفه هر ایرانی غیرتمند است و برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی مردم دنیا باید همه ملت ایران را در این کار مشارکت داد . این جنبش باید مشمول همه اقشار جامعه با هر نوع دیدگاه سیاسی باشد زیرا که این جنبش نباید و نمی تواند غیر از مردم ایران متولی دیگری داشته باشد . امیدواریم هر چه زودتر امضا کننده کمپین این جنبش باشیم .
alisosho
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
2
63
مطمئنا فعل بزرگي است كه ميتونه اولين كار مدني جامعه ايراني در وسعت جهاني باشه كه همت عالي همه افراد دلسوز را ميطلبه ... ولي قبلش بايد يه كم با خودمون رو راست باشيم ... ديگه غور غور كردن بسه ... ديگه نق زدن بسه ... ديگه اداي روشن فكرها را در اوردن بسه ... ديگه شعار دادن بسه ... ديگه ريا و دورويي بسه ... بايد مسئوليت اجتماعي خودمون را در ايجاد وضع موجود بپذيريم و در مقابل همان مسئوليت را در خارج شدن از اين بحران را كه با نه گفتن به وضع موجود در انتخابات رياست جمهوري تا حدودي ايفا كرديم در ايجاد يك هم انديشي و جنبش كاملا مدني و متشكل از فرد فرد ايرانيان داخل و خارج، فارغ از هر نوع ذهنيت به تكامل برسانيم ... ميتونيم از حداقل ها يك فرصت بسازيم ... انتخاب روحاني يك حداقل است و اجماع ما يك فرصت ...
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
110
28
خدایی خندیدم..
رامین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
50
آگاهی بخشی درباره غیرمنصفانه بودن تحریم هایی که علیه ملت ایران اعمال شده وظیفه هر ایرانی غیرتمند است و برای تاثیر گذاری بر افکار عمومی مردم دنیا باید همه ملت ایران را در این کار مشارکت داد . این جنبش باید مشمول همه اقشار جامعه با هر نوع دیدگاه سیاسی باشد زیرا که این جنبش نباید و نمی تواند غیر از مردم ایران متولی دیگری داشته باشد . امیدواریم هر چه زودتر امضا کننده کمپین این جنبش باشیم .
بیرانوند
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
44
پیشنهاد خوبی است و می تواند موثر باشد، اما به دلیل ضعف در تسلط به زبان های خارجی، سازوکارهائی تعبیه شود که مسائل و مشکلات ناشی از اقدامات ضد انسانی آمریکا و سایر کشورهای زورگو به زبان های خارجی به تمام سازمان ها حقوق بشری و... در تمام دنیا منعکس گردد .
علي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
5
49
خيلي جالبه
جمشيد حنيفى
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
9
48
براى موفقيت جهانى طرح بايد از يكسويه بودنش اجتناب كرد و اصلاح وانتقادات به عملكردها و سياستهاى تندروانه داخلى را نيز مطرح نمود از جمله برائت از ٨ سال مواضع دولت قبل
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
5
50
چقدر خوب که این کمپین راه اندازی شود و ریشه مسئولینی که به فکر جیب خود هستند یعنی استفاده ابزاری از تحریم می کنند و به منافع خود از راه تحریم فکر میکنند قطع شود البته حساب مسئولینی که تحریم را به عنوان تهدید تلقی کرده و تحریم را تبدیل به فرصت می کنند جداست ..کاش کمپینی هم به نام کمپین ضد فساد یا افشا فساد اداری در کشور ایجاد تا اقتصاد شفاف و کسی هم که بخواهد فساد را افشا کند ترسی از افشا نداشته باشد تا فساد های چند هزار میلیاردی پیش نیاید...به امید آنروز..
محسن
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
2
42
باتوجه به سابقه تاثیر این جنبش به نظر میاد میتونه راه مناسبی باشه و البته ثمرات دیگه ای هم میتونه داشته باشه.فقط نکته مهم مدنی بودن ومدنی ماندن این جنبش هست.البته جناب (انتخاب) باید بگم خیلی تعجب کردم که شما همچین مطلبی رو کار کردی....بهر حال شما ابزارشو دارین و میتونید این کارو باکمک دوستان و سایتهای خبری همفکر و غیر همفکر کلید بزنید مطمئنا به شدت استقبال خواهد شد.خدا خیرتون بده.....
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
30
38
مردم برای چی به روحانی رای دادند ؟ برای اینکه صحبت از تعامل و از بین رفتن تحریم ها را زد مردم برای همین رای دادند تا ارزش پول و قدرت خریدشان به دلار 900 تومان برگردد یا که نه احمدی نژاد یا روحانی برای مردم فرقی ندارد
....
مردم زمانی به جنبش ضد تحریم خواهند پیوست که طرح ریاضت کشی غربی ها که در ایران به اسم طرح هدفمندی اجرا می شود متوقف شده و تمام قیمتها از جمله ارز و طلا به قبل از اجرای این طرح برگردد
امیدوار
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
6
39
ضرورت یک اقدام اجتماعی وسیع در ضدیت با تحریم های تحمیلی، مدتهاست که حس می شود و به نظر میرسد؛ جامعه مدنی ایران و ایرانیان خارج از کشور در شرایط کنونی از ظرفیت قابل توجهی نیز برای بوجود آوردن این جنبش مدنی برخوردارند. به ویژه آنکه با روی کارآمدن دولت آقای روحانی به تدریج در عرصه بین الملل، زمینه های کم اثر شدن "پروژه ایران هراسی" فراهم خواهد شد.
و پرواضح است که در به ثمر رسیدن "جنبش ضد تحریم" سازماندهی قوی از یک سو و هماهنگی میان دولت اعتدال و جامعه مدنی از سوی دیگر، نقش به سزایی خواهد داشت.
"جنبش ضد تحریم" رای می توان کامل کننده "حماسه سیاسی" ملت ایران در عرصه خارجی به حساب آورد. که بار دیگر "زکاوت و بلوغ سیاسی" مردم ایران را در جهان به نمایش خواهد گذاشت.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
60
20
من به اهداف این جنبش مشکوکم،درست یا غلط متاسفانه اعتماد من ازمسئولان سلب شده و فکر می کنم این جنبش هیچ نفعی برای مردم ایران ندارد
سردرگم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
6
45
بلا شک چنین حرکتی برگرفته از درون مردم و به جلوداری نخبگان میتواند بازتابی جهانی داشته باشد و تاثیر آن بر طرفین مذاکرات به خصوص سمت داعیه داران حقوق بشر از همین ابتدا مشخص خواهد بود..
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
47
عالیه. بالاخره باید کاری کرد. فقط اطلاع رسانی و تبلیغات کنید تا مردم بدانند چه باید بکنند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
50
18
یک سوال و آن هم اینکه این جنبش علنا به معنی نا توانی دولت در حل مشکل تحریمها نیست؟
حمید
|
GERMANY
|
۱۶:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
7
63
زنده باد جنبش مدنی ضد تحریم!
مهدی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
9
50
با سلام
من کاملا موافق این حرکت هستم و به پیروزی آن و پیروزی کشورم امید دارم. همه تلاشم را خواهم کرد که این جنبش به نتیجه برسد.
Elahi
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
3
49
آفرین بر بانیان این جنبش و امیدواریم که صدای واقعی و رسای مردم نجیب ایران به گوش جهانیان برسد و این جنبش مدنی و مردمی درنهایت تعظیم قدرتهای جهانی را در پی داشته باشد. زنده باد ایران
Mahin Asghari
|
NORWAY
|
۱۷:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
60
15
agha chera baraye khodetoon afsaneh pardazi mikonid. Masael keshvar ra nemishe ba in gheseha bartaraf kard. hich moje jahani ijad nakhahad shod. kami vagheE-gara bashid.
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
66
26
دلت خوشه... ما نون نداریم بخوربم تو به زانو درآمدن حرف میزنی...
حاجی جفرسون
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
12
51
رفتار آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم همیشه دخالت آشکار و غیر مستقیم در کشورهای دیگر بوده است که همیشه شامل جنگ سرد و گرم و مناقشه و کودتا و تحریم بوده است.تحریم یک دخالت شبه نظامی آشکار است که آمریکا فقط علیه مردم ایران وضع کرده تا همیشه ناخرسندی اش را از مردم ایران نشان دهد وگرنه رفتار دولتمردان بهانه ایی بیش نبوده است.لذا اینبار که مردم ایران فردی متعادل را برگزیده اند دیگر بهانه های پیشین آمریکا در جهان کار ساز نیست و این بهترین فرصت برای ایرانیان است که بتوانند فارغ از وابستگی یا عدم وابستگی فقط و فقط بخاطر خواست به حق ایرانی بودنشان علیه شکشیری که امریکا فقط برای مردم مظلوم ایران بسته است بشکل گسترده صدایشان را به گوش هم دولتمردان سایر کشورها و هم در اصل مردم آن کشورها برسانند تا لااقل جهانیان اینبار ایران را نگاه مردمانش ببینند نه اینکه از زبان دولتمردان دو طرف بشنوند.
مهدی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۳۳ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
41
با سلام
من کاملا موافق این حرکت هستم و به پیروزی آن و پیروزی کشورم امید دارم. همه تلاشم را خواهم کرد که این جنبش به نتیجه برسد.
حامد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
9
38
من موافق هستم
اگر شخصی با نفوذ و گرایش ملی مذهبی رهبری این جنبش را بر عهده گیرد مطمئنا بدنه و اکثریت اجتماع به آن اقبال خواهند کرد و به نفع همه ایرانیان خواهد بود
من پیشنهاد میکنم شخصی از جبهه ملی یا از بین آقایان خاتمی و... یک نفر انتخاب شوند
اینطوری به عقیده من طرف مقابل ایران آچمز میشود
البته بزرگواری این برادران را می طلبد
من هم به نوبه خودم هر کمکی که از دستم ساخته باشد را انجام میدهم
از طرفی چون جنبش غیر دولتی هست پس حاکمیت باید اجازه فعالیت را به آن بدهد
مهدی بیگلری
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
4
34
باسلام واحترام خدمت مسولین ودست اندرکاران سایت انتخاب...مدت دوسالی میشه باسایت شمااخت شدم وبدون اغراق رویه اعتدال شمارو تحسین کردم وازهمه مهمترتوهین نکردن حتی به دشمنان که جای تحسین داره ویادشعرمولوی علیه الرحمه میافتم که فرمود:(ازخداجوئیم توفیق ادب بی ادب محروم شدازلطف -
رب)بی ادب تنهانه خودراداشت بد بلکه آتش درهمه آفاق زد
واما بعد:علیرغم مطالب ونظراتی که بعد ازمروراخبارومطالب سایت شمابه ذهنم میرسید قصدابرازنداشتم ولی بانظریه جالب جنبش ضدتحریم وفرمایش جناب عسگراولادی مبنی براینکه 30سال بوده که چنین آرامشی نداشتیم که به حق ودرایت فرموده اندبایدعرض کنم فرصتی که پیش آمده این امکان رافراهم کرده تا گرگ ومیش ازیک چشمه بیاشامندمیتوان بافراخوان عمومی باهماهنگی واطلاع رسانی جهانی واقعا حماسه ای بسیارعظیم تراز24خرداد خلق کرد ماننداوایل انقلاب که بازهم بدون اغراق عظیم بودعظیم...البته شرط آن عدم سهم خواهی ومصادره آن جهت مصارف سیاسی میباشدومیتونه باهزینه کم مثل یک جریان قوی ومنطقی ادامه پیداکنه . ...دربازاروقتی حس اعتمادنسبت به کسی پیدا میشه خارج ازقوائدتجارت مثل یک موج طرف به جلوحرکت میکنه البته بایک اشتباه وسوءاستفاده اعتبارداده شده به یکباره ازبین میره باورکنیدمردم ازکوچک وبزرگ وپیروجوان آماده هستنددرتمام زمینه هاکمک کنندحتی آنهائیکه منتقدنظامند
پس بیائیدحماسه ای به واقع عظیم براه بیندازیم که سرمشق جوامع بشری باشه...ودراین راه رنجیدگانی با(گذشت)وسعه صدر به این حرکت میتوانندکمک کنند...شایدما هم زخمی دردل داشته باشیم ولی وقتی این جومثبت رامیبینم احساس میکنم دورازانصاف است که بدنبال مطالبات باشم که درپیچ خم عدالت همگی گم خواهیم گشت زیراازماست که برماست دریک جلمه کوتاه سخن :

(باعفوفراگیرازطرف نظام وگذشت منتقدین ورنجیدگان به طرف ساخت جامعه ای درشان ایران بشتابیم )
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
8
44
کاملا موافقم تورو خدا این مساله رو با اقایان هاشمی و خاتمی درمیان بگذارید. ما همه کمک میکنیم. باید یک جنبش مدنی بر ضد این تحریمهای ظالمانه تشکیل بدهیم
خوابزده
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
5
53
بسیار خوشحالم از اینکه می بینم نطفه این جنبش بالاخره در حال شکل گیری است و بسیار امیدوارم که همه ایرانیان صرف نظر از مرام، مسلک ، عقیده و جناح بندی های سیاسی از این جنبش حمایت کنند. در اینکه جنبش نیاز به رهبر و ساختار ندارد نیاز به بحثهای بیشتری است. یکی از مشکلات اینست که هر کسی می تواند به نام جنبش نظرات رادیکال را ارائه دهد. بنابراین وجود یک مدیریت منسجم که اجازه خروج از خواسته ها و اهداف جنبش را ندهد کاملاً ضروریست. من پیشنهاد می کنم مبتکرین نظریه پیش قدم شوند و در اولین گام شخصیتهای برجسته غیر دولتی یا حکومتی مانند آقای خاتمی ، هنرمندان مانند آقای فرهادی، روشنفکران معتدل هر دو طیف سیاسی مانند آقای عبدی، سلیمی نمین، محبیان، زیبا کلام و بسیاری افراد دیگر را در حمایت از جنبش متحد کنند. مطمئنم اگر شخصیتهای شناخته شده از پس ایفای نقش خود در حمایت از جنبش برایند، مردم ایران کاملاً به ایفای نقش خود خواهند پرداخت.
به امید روزی که هیچ ملتی مورد تحریم هیچ دولتی قرار نگیرد.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
10
60
طرح خوبی است. اگر مدیریت این کار رو آقای خاتمی به عهده بگیرد فکر می کنم امکان موفقیتش بیشتر بشود، چون هم آدم شناخته شده ای است و هم از وجاهت بین المللی برخوردار است.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۴/۳۱
5
54
ما آماده ایم.

کاربری از بندرعباس
Alimohammed
|
QATAR
|
۰۳:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
2
36
حل اين مسيله يك حركت جمعي مي خواهد. شركت و حمايت اين جنبش وظيفه هر إيراني است
عادل
|
CANADA
|
۰۸:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۵/۰۱
3
42
ایده ایده خوبی است بشرطی که گرایش سیاسی نداشته باشد و بتواند حمایت اقشار مختلف مردم داخل کشور و همچنین نهادها و سازمانهای حقوق بشر خارج از کشور را بخود جلب کند. باید بروشنی مصایبی که برای مردم کشور در اثز این تحریمها بوجود آمده است تشریح شود. بد نیست از ایده آمده در متن مقاله بالا استفاده شود و از همان ابتدا با چند فعال مدنی مستقل بین المللی در ارتباط شد تا جنبش سریعتر در بین کشورهای مختلف گسترش یابد. نباید از حمایت افراد یا سازمانهای مختلف نگران شد. هرچه باشد هدف لغو تحریمهای ضد انسانی برعلیه مردم کشورمان است. موفقیت این جنبش میتواند الگویی برای درخواستهای مدنی مردم همه کشورهای دنیا بشود.
نظرات بینندگان