arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۱۹۳۶
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۵ - ۳۱ تير ۱۳۹۲

توافق اولیه برای حل نهایی مسأله فلسطین: از مبادله 10 درصدی زمین تا برقراری روابط رسمی با اسرائیل

تشكيل دو كشور فلسطين و اسراييل/اعطاي تابعيت كشورهاي عربي به آوارگان فلسطيني/برچيده شدن شهركهاي كوچك اسرائيلي در كرانه باختري و بقاي شهركهاي بزرگ و دادن زمين به فلسيني ها در برابر آن/به رسمت شناختن اسرائيل توسط اعراب/اداره بين المللي قدس تا 10 سال
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه چاپ لندن با انتشار جزئیاتی از مذاکرات جدید فلسطین و اسرائیل نوشت: قرار است بعد از حداکثر 9 ماه مذاکره فشرده در مراسمی رسمی، «پایان نزاع فلسطین»، «به رسمیت شناخته شدن دولت مستقل فلسطین از طرف اسرائیل» و «برقراری روابط سیاسی میان کشورهای عربی و اسرائیل» اعلام شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه القدس العربی، آمریکا برای مذاکرات جدید فلسطین و اسرائیل مجموعه پیشنهاداتی را مطرح کرده است که از جمله می توان به «اداره بین المللی منطقه قدس شرقی به مدت 10 سال» و «پشتیبانی جدی دولت اردن از نیروهای امنیتی حکومت خودگردان فلسطین» اشاره کرد.



جان کری وزیر امور خارجه آمریکا در 6 مرحله سفر به منطقه خاورمیانه در چند ماه اخیر، رایزنی های فشرده ای را با مقامات اسرائیل، فلسطین و اردن داشت و در نهایت از توافق مقامات اسرائیل و فلسطین برای ازسرگیری مذاکرات صلح خبر داد.

این مذاکرات جدید، با پیشنهاداتی از سوی آمریکا آغاز خواهد شد و تضمین ها و توافق هایی از سوی دو طرف دریافت شده است. به عنوان مثال، محمود عباس رئیس حکومت خودگردان فلسطین با باقی ماندن "شهرک های بزرگ اسرائیلی نشین در کرانه باختری" و "حضور اردن در مذاکرات مربوط به سرنوشت آوارگان و قدس" موافقت کرده است.

براساس توافق انجام شده، مذاکرات جدید اسرائیل و فلسطین برای صلح، گسترده و همه جانبه خواهد بود و بین 6 تا 9 ماه به عنوان سقف زمانی، طول خواهد کشید. در این مدت مذاکرات فلسطین و اسرائیل براساس پایه های شفاف و از پیش تعیین شده انجام می شود.

در این مذاکرات، اردن هر جا که تشخیص بدهد می تواند در بخش های مربوط به آوارگان فلسطینی، شهر قدس و مرزهای فلسطین و اسرائیل، در مذاکرات مشارکت کند. در چارچوب این توافق، درباره مبادله 8 تا 10 درصد از خاک کرانه باختری میان اسرائیل و فلسطین نیز مذاکره خواهد شد. بدین معنا که شهرک های اسرائیلی نشین بزرگ ، در کرانه باختری به خاک اسرائیل الحاق می شوند و در مقابل ، اسرائیل ، بخشی از سرزمین کنونی تحت تصرف کنونی اش را به فلسطین خواهد داد.

بر این اساس برخی از شهرک سازی های کوچک اسرائیل در کرانه باختری، متوقف اما شهرک سازی در شهرک های بزرگ در اطراف شهر قدس و گور اردن، ادامه خواهد یافت.

ساکنان شهرک های اسرائیلی نشین در کرانه باختری که برچیده خواهند شد این حق را خواهند داشت که یکی از تابعیت های فلسطینی یا اسرائیلی یا هر دو را دریافت کنند.
 
در پایان این مذاکرات قرار است در مراسم رسمی با حضور اتحادیه عرب و نمایندگان همه کشورهای عربی، پایان نهایی نزاع تاریخی اسرائیل و فلسطین، برقراری و عادی سازی روابط دیپلماتیک میان همه کشورهای عربی و اسرائیل، موافقت رسمی اسرائیل با برپایی دولت مستقل فلسطین در مرزهایی مورد توافق و اعتراف فلسطین به اسرائیل به عنوان کشور  کشوری برای ملت یهود اعلام شود.

براساس این طرح، به برخی از خانواده های آواره فلسطینی اجازه داده می شود به کرانه باختری و منطقه غزه بازگردند و به دیگران هم غرامت پرداخت می شود. همچنین کشورهای عربی به ویژه کشورهای جنوب خلیج فارس که میزبان شمار زیادی از فلسطینی ها هستند برای اقامت دائمی یا ارائه تابعیت به آنها اقدام خواهند کرد. البته برخی از کشورهای عضو اتحادیه عرب به پیشنهاد ارائه تابعیت به هر فلسطینی که بیش از 10 سال در این کشورها زندگی کرده است اعتراض کرده اند.

همچنین برخی از کشورهای عربی حوزه خلیج فارس مانند عربستان سعودی، امارات، کویت و قطر از صندوق "حق بازگشت" حمایت مالی می کنند. براساس این توافق، قدس شرقی به مدت 10 سال تحت مدیریت مشترک "بین المللی – فلسطین – اسرائیل و اردن" قرار می گیرد و اسرائیلی های ساکن در قدس شرقی اختیار دارند تابعیت خود را انتخاب کنند.
 
اسرائیل در این چارچوب تمامی زندانیان فلسطینی که بیش از 20 سال در زندان بوده اند و خطر امنیتی برای اسرائیل ایجاد نمی کنند را آزاد خواهد کرد.

در ادامه محمود عباس خواستار برگزاری انتخابات ریاست حکومت خودگردان و پارلمانی در منطقه کرانه باختری خواهد شد.

تمامی بندهای این توافقنامه برای رسانه ها اعلام نخواهد شد.

نظرات بینندگان