arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۲۴۷۳
تاریخ انتشار: ۴۰ : ۲۰ - ۰۴ مرداد ۱۳۹۲

سهم دولت دهم از جذب هیأت علمی در دانشگاهها/ همه آمارها درباره جذب، بورسیه و تبدیل وضعیت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس مرکز جذب هیئت علمی وزارت علوم، با اشاره به سهم دولت دهم از جذب هیأت علمی در دانشگاههای کشور، تاکید کرد که دانشگاه نخستین و اصلی ترین حلقه در جذب استادان به شمار می آید.

محمدرضا مردانی طی نشستی که در خبرگزاری مهر داشت، عملکرد چهارسال مرکز جذب هیئت علمی وزارت علوم را طی چهار سال گذشته و از زمان حضور کامران دانشجو در این وزارتخانه، تشریح کرد.

وی در این گفتگو با اشاره به تعداد پرونده های ارسال شده از زمان آغاز فعالیت مرکز جذب هیأت علمی وزارت علوم، گفت: از اول مهرماه 1387 فرآیند جذب و استخدام بر اساس مصوبه شماره 608 شورای عالی انقلاب فرهنگی آغاز شد و تا 22 تیرماه سال جاری (1392) بر اساس آمار رصد شده، 40 هزار و 133 مورد پرونده به هیأت مرکزی جذب رسیده است.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم با تاکید بر اینکه دانشگاه نخستین و اصلی ترین حلقه جذب و بررسی صلاحیتهای علمی و عمومی متقاضیان است، ادامه داد: تمام افرادی که ثبت نام می‏ کنند توسط هیأت‏های جذب دانشگاهها مورد ارزیابی قرار می گیرند و متقاضیانی که با شرایط اعلام شده دانشگاهها در فراخوان تطبیق دارند برای مصاحبه دعوت می شوند، همچنین پرونده فاقدین شرایط ثبت نام به طور طبیعی بررسی نمی‏ شود.

به گفته مردانی تاکنون 40 هزار و 133 پرونده به هیأت مرکزی جذب واصل شده که از این تعداد حدود 3 هزار 626 پرونده، صلاحیت عمومی مربوط به اعضای هیأت موسس دانشگاهها و موسسات غیردولتی و علمی کاربردی، 832 مورد مربوط به روسا و 783 مورد هم مربوط به هیأت امنای این موسسات بوده است.

این مقام مسئول وزارت علوم در ادامه به ارائه آمار دیگری پرداخت و گفت: تعداد 24 هزار و 5 مورد پرونده مربوط به هیأت علمی، بورسیه دانشگاه‏ها و موسسات دولتی و وابسته به دستگاههای اجرایی کشور، 2 هزار و 699 مورد از اعضای هیأت علمی و بورس جذب شده، مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی و 1 هزار و 680 مورد پرونده مربوط به موسسات غیردولتی _ غیر انتفاعی است، همچنین 3 هزار و 88 مورد پرونده مربوط به دستیاران علمی دانشگاه پیام نور و 5 هزار و 100 مورد پرونده نیز مربوط به مدرسین دانشگاهها و مراکز علمی کاربردی بوده است.

وی افزود: از 40 هزار و 133 مورد پرونده‏ های ارسالی، 34 هزار و 706 مورد در دولت دهم دریافت کردیم یعنی حدود 5 هزار پرونده در دولت نهم و اغلب پرونده‏ ها در دولت دهم به هیأت مرکزی جذب رسیده است.

مردانی تاکید کرد: از مجموع پرونده‏ های واصله تعداد 28 هزار و 209 مورد پرونده جذب و تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی و بورس دانشگاههای دولتی، غیردولتی و دانشگاه آزاد اسلامی در هیأت مرکزی بررسی شده که از این تعداد 24 هزار و 784 تایید و به دانشگاهها اعلام شده است. علاوه بر این، از تعداد 24 هزار و 784 مورد پرونده جذب و تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی تعداد 19 هزار و 258 مورد جذب جدید هیأت علمی و بورس و تعداد 5 هزار و 526 مورد تبدیل وضعیت اعضای هیأت علمی بوده است.

رئیس مرکز جذب وزارت علوم در بخش دیگر سخنان خود به سهم پرونده دانشگاههای کشور در فرایند جذب اشاره کرد و گفت: از تعداد کل پرونده‏ های تأیید شده 86.3 درصد مربوط به دانشگاه‏های دولتی و 13.7 درصد مربوط به دانشگاه‏های غیرانتفاعی و آزاد اسلامی بوده است.

وی با اشاره به آخرین بررسیهایی که تا 22 تیرماه سال جاری صورت داد، اظهار داشت: از ابتدای سال جاری تا 22 تیرماه، تعداد 2 هزار و 838 مورد پرونده دانشگاههای دولتی و وابسته به دستگاههای اجرایی مورد بررسی قرار گرفت که از این تعداد پرونده 2 هزار و 620 پرونده تأیید و اعلام و بقیه پرونده‏ ها در دست بررسی است.

مردانی در خصوص میزان پرونده های دانشگاه آزاد در دولت دهم، عنوان کرد: در دولت دهم مجموعاً 21 هزار و 855 پرونده در دست بررسی قرار گرفت که از این تعداد 2 هزار و 452 پرونده مربوط به دانشگاه آزاد است.

وی با اشاره به آخرین آمار اعلام شده از سوی موسسه پژوهش و برنامه‏ ریزی آموزش عالی، تاکید کرد: تا سال 90-91 در مجموع 67 هزار و 98 نفر به عنوان عضو هیأت علمی در تمام زیرنظامها در دانشگاه‏ها و مرکز آموزش عالی کشور حضور دارند که در سال 86-87 این آمار 51 هزار و 618 نفر بود.

این مقام مسئول وزارت علوم، یادآوری کرد: در این آمار به بورسیه‏ های جذب شده در طول مدت پنج سال گذشته که هیأت علمی بالقوه محسوب می‏ شوند، همچنین متقاضیانی که پرونده آنان در جریان است ولی حکم یکساله برایشان صادر شده، اشاره نشده است.

ارسال نظر


نام کامل:
ایمیل:
وبسایت:
نظر شما:
عدد امنیتی:
نظرات ارسالی شما پس از مطالعه دقیق، به قسمتهای مختلف تحریریه ارجاع داده خواهد شد.


نظرات بینندگان