arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۴۹۷۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۵ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۲

احمد توکلی: زنگنه قسم دروغ خورد/ عبدی: همه چیز را نمی توان در جلسه علنی گفت

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
هشتمین جلسه علنی مجلس شورای اسلامی برای رسیدگی به صلاحیت و برنامه‌‌های وزرای پیشنهادی دولت یازدهم دقایقی پیش با اعلام علی لاریجانی رئیس نهاد قانون گذاری کشورمان آغاز شد.

این جلسه با 20 دقیقه تاخیر و با حضور 214 تن از وکلای ملت رسمیت یافت و پیش بینی می‌شود که این جلسه آخرین نشست بهارستان نشینان برای بررسی صلاحیت 18 وزیر پیشنهادی باشد.

تاکنون بررسی صلاحیت 15 وزیر پیشنهادی به پایان رسیده و مجلس باید در این جلسه بررسی صلاحیت 3 وزیر پیشنهادی و همچنین رای گیری در مورد تک تک این وزرا را داشته باشد.

در این جلسه که پس از دوساعت تنفس برگزار شد،  صندوق‌های اخذ رای اعتماد در صحن مجلس گذاشته شد تا پس از پایان بررسی صلاحیت‌ها نمایندگان رای خود به تک تک وزرا را در این صندوق‌ها بیاندازند.

در این جلسه صلاحیت بیژن نامدار زنگنه وزیر پیشنهادی نفت بررسی می شود.

 مقيمي نماينده بهشهر؛ مخالف
  • اکثرقراردادهايي که در زمان وزرات زنگنه بسته شده ، همه داراي ابهام هستند و در دادگاههاي بين المللي و داخلي داراي پرونده هستند.
  • زنگنه باعث استقراض 70 ميليارد دلار براي کشور شده است.
  • هشت سال وزارت زنگنه زیان‌بارترین دوره وزات نفت بوده است، در زمان وي ترغیب رشوه، رانت‌خواری اشخاص خاص و برخی آقازاده‌ها ایجاد شد.

احمد توکلی؛ مخالف

  • من تا پریشب به رغم مخالفتم با صدارت آقای زنگنه در دولت‌های گذشته، با رای اعتماد به ایشان موافق بودم و علت این موافقتم نیز 3-4 نکته بود. اول وضعیت عرصه نفت و گاز که الان با دشورای‌های سنگینی روبروست. دیگر اینکه در وزارت نفت به خاطر اینکه چند دوره صدارت غیرنفتی ها اتفاق افتاد یک نوع دلخوری و به نوعی سرافکندگی به طور کلی وجود دارد و وقتی آقای زنگنه خواست وزیر بشود نشاطی در کارکنان نفت ایجاد شد که ممکن بود کارآیی را بالا ببرد. حتی گروه‌های وطن دوست استقلال‌طلب نفتی جنوب هم اکثرشان از ایشان حمایت کردند و بالاخره اینکه از روزی که آقای زنگنه رای اعتماد میگرفت -که انشاءالله رای نمیگیرد- از همان روز وزیر بود و برای شناخت وزارتخانه و انتصاب‌ها نمیخواست وقت بگذارد. و آخر اینکه نفت متاسفانه همچنان منبع اصلی نفت است.
  • آقای زنگنه 18 مرداد آمد دفترم و من به او گفتم شما فاسد نیستید ولی اهتمامی برای مبارزه با فساد ندارید. همت‌ات را بیشتر کن و معلوم شد نظرم روی ایشان مثبت است و ایشان هم استقبال کرد. بعد از آن جلسات کمیسیون تلفیق به خواهش من تشکیل شد و رای این کمیسیون تعدیل شد. قرار شد کمیته 5 نفره ای مسائل را بررسی کند. این جلسه صبح سه‌شنبه تشکیل شد و 5 نفر نماینده در آن حضور داشتند و آقای زنگنه و یکی از بستگانش که با من هم دوستی دارد، نیز در این جلسه حضور داشت.
  • در این جلسه، ضمن بررسی مسائل، آقای امیرآبادی که عضو کمیته بود مسئله‌ای را مطرح کرد که نمیخواهم واردش بشوم، چرا که مهم نحوه برخود آقای زنگنه با این مساله است. آقای زنگنه "قسم جلاله" خورد که "والله این مطلب درست نیست" و من از فلان موقع این کار را نکردم. آقای امیرآبادی در واکنش به این سخن زنگنه گفت که "سند دارم". ولی من از آقای امیرآبادی خواهش کردم که وقتی مسلمانی قسم جلاله میخورد تمام کن و ایشان(امیرآبادی) هم گفت: باشد.
  • فردای آنروز من بازهم تلاش کردم برخی موانع از جلوی آقای زنگنه دور شد. جلسه‌ای با نماینده دیگر هم که اطلاعات تعیین‌کننده‌ای درباره زنگنه داشت برگزار کردم.
  • اما این مسائل ادامه داشت تا اینکه غروب سه شنبه سندی به دست ما رسید که نشان می‌داد قسم آقای زنگنه کاملا غلط است. من خیلی منقلب شدم. برای اینکه اشتباه کردن و مبانی مختلف داشتن قابل پذیرش است. اما وقتی وقایع برعکس جلوه داده شود مساله فرق می کند. اگر بنا باشد پرده‌پوشی درکار باشد دیگر هیچ ضعفی را نمی‌شود جبران کرد. در همه نظامات مردمسالار بخصوص در اسلام "صدق" خیلی مساله مهمی است. از پیامبر اسلام سوال کردند مومن می‌تواند زنا کند، پیامبر فرمودند بله ممکن است اشتباه کند و بعدش توبه کند. پرسیدند می‌تواند دزدی کند، فرمودند بله ممکن است اشتباه کرده و دزدی کند اما بعدش توبه کند. این بار پرسیدند آیا مومن می‌تواند خلاف بگوید؟ پیامر فرمود نه. مومن دروغ نمی‌گوید.
  • در هر سازمانی مقام بالای سازمان امضایش صحت موضوع و مقدمات را تصدیق میکند اما اگر خودش زیر سوال رفت، سنگ روی سنگ بند نمیشود. من روی این مساله حساسم و شما(نمایندگان) هم حساسید. در مجلس گذشته برادری که دستش از دنیا کوتاه است(کردان)، همین مشکل را پیدا کرد. وزیر دیگری(شمس‌الدین حسینی، وزیر اقتصاد دولت دهم) هم خلاف کرد و مجلس به حرفم گوش نکرد و چوبش را اقتصاد کشور خورد.
  • من دیروز نامه نوشتم به رئیس جمهور و شرح مساله را نوشتم و گفتم خلاف گویی قابل تحمل نیست. بعد از ظهر یک دوستی آمد صحبت کردیم و من سندش را نشان دادم و او گفت راست میگویی خیلی بد است. زنگنه تشریف آورد و من مساله را با وی مطرح کردم. ایشان فقط گفتند من سند را تکذیب نمیکنم ولی یادم نبود و به همین خاطر قسم خوردم. حالا شنیدم حالا گفته شده من قسمم را برای چیز دیگری خورده بودم!
  • عرضم این است تمام تلاشم را کردم به رغم اعتقادم و عقیده قلبی خودم، تسامح کردم که این برادر محترم(زنگنه) درخدمت قرار بگیرد ولی این مساله(قسم دروغ) با هیچ چیز درست شدنی نیست. چون نمایندگان می‌خواهند رای اعتماد بدهند. اگر صداقت نباشد از کجا  معلوم دوباره خطا تکرار نشود؟ آنهم برای وزارت نفت که منبع درامد اصلی دولت ماست. من از شما(نمایندگان) خواهش میکنم. این آزمایش بزرگی برای مجلس محترم است. رای اعتماد به چنین فردی نمی شود داد.

ایرج عبدی؛ موافق

  • آقای توکلی صحبت‌های خود را به گونه‌ای بیان کردند که تلاش داشتند آقای زنگنه در این وزارتخانه بماند که نشد و آقای مقیمی نیز از کارهای بزرگ زمان وزارت آقای زنگنه قدردانی کرد.
  • از نمایندگان درخواست دارم که به موضوع دانش و تجربه وزرای پیشنهادی دقت بیشتری داشته باشند.
  • همه ما وضعیت اشتغال را در حوزه‌های انتخابیه خود دیده‌ایم و طبیعتا از راهی جز صنعت نفت نمی‌توانیم مشکل را حل کرد و طبیعتا فردی با توانمندی و پتانسیل لازم باید در صدر این وزارتخانه باشد که بتواند اقتصاد را بچرخاند.
  • این دولت توانست درآمدهای زیادی کسب کند اما چیزی عاید کشور نشد، از طرف دیگر دولت احمدی‌نژاد در چهار سال دوم سعی کرد با انتشار اوراق مشارکت و عرضه آن به نوعی مشکلات را حل کند، شاید برخی بگویند که مشکلات این حوزه حاصل تحریم‌ها است اما باور من این است که همه مشکلات به تحریم‌ها باز نمی‌گردد.
  • در این دوران ما شاهد ثبات مدیریتی بودیم و آقای زنگنه هشت سال وزیر وزارت نفت بود اما در هشت سال آقای احمدی‌نژاد هر یک سال و نیم یک وزیر روی کار آمد که این نشان دهنده عدم اطمینان به وزارت نفت است.
  • بدنه وزارت و شرکت‌های نفت امیدوارند که زنگنه بیاید و وضعیت را سروسامان بدهد.
  • آقای زنگنه دیروز دو ساعت راجع به قرارداد کرسنت برای اعضای فراکسیون اصولگرایان صحبت کرد ولی قبول کنید که همه چیز را نمی‌توان در جلسه علنی مطرح کرد.
  • مخالفان می‌گویند که دردوران مدیریت آقای زنگنه مشکلاتی به وجود آمده است اما شما کدام وزارتخانه را سراغ دارید که بدون مشکل باشد ما اخیرا شاهد اختلاس 3 هزار میلیارد تومانی بودیم که باید وزیر اقتصاد ر ا سلاخی می‌کردیم.

ادامه دارد ...
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۲ - ۱۳۹۲/۰۵/۲۴
3
130
جناب توکلی, این داستان نشه همون حکایت حمایت از احمدی نژاد که بعدش پشیمون شدی!!! نشه زنگنه رای نیاره ,اوضاع وزارت نفت بدتر از این بشه ,بعده چند سال بیای دوباره بگی پشیمون شدم!
نظرات بینندگان