به گزارش ایسنا، محسن سرخو که در نشست تخصصی حزب جوانان ایران اسلامی با محوریت دغدغه های شورای چهارم شرکت کرده بود، افزود: در حال حاضر تعداد اعضای فراکسیون اصلاح طلب در شورای چهارم به 17 نفر رسیده است و امیدواریم پنج نفر دیگر به این فراکسیون بپیوندند و تعداد اعضا 22 نفر شود.
وی افزود: در آخرین رای گیری انجام شده آقای محسن هاشمی نفر اول هستند. البته در نهایت یک نفر را به شورای 31 نفره معرفی می کنیم ولی هنوز مشخص نیست این یک نفر محسن هاشمی باشد.
سرخو با اشاره به ساز و کار اولیه برای انتخاب شهردار گفت: در مرحله اول نزدیک 18 اسم مطرح شد و رای گیری صورت گرفت، شش نفر مشخص شدند که حداقل پنج رای کسب کرده بودند. قرار شد از این افراد برنامه خواسته شود، چنانچه هر یک از این افراد شهردار شود، می تواند از تلفیق این برنامه ها استفاده کند.
وی تاکید کرد: محصور اصلی ما برای انتخاب شهردار ارایه برنامه نیست؛ بلکه چارچوب هایی است که اولین و مهم ترین آن این است که فرد رای داشته باشد.
این منتخب دوره چهارم شورای شهرتهران با اشاره به کمیسیون تعیین معیارها و ضوابط تعیین شهردار، گفت: البته هنوز این کمیسیون غیررسمی است ولی بحثی که در آن مطرح کردیم این بود که فردی به عنوان شهردار انتخاب شود که با دولت تعامل مثبت داشته باشد و مانند هشت سال گذشته نباشد که شهردار رقیب اصلی انتخاباتی رییس دولت باشد.
وی ادامه داد: طبیعی است که هیچ رییس دولتی به رقیب انتخاباتی خود کمک مالی نمی کند. با توجه به این امر 50 درصد اعتبارات توسعه مترو، 30 درصد پول بلیط مترو و 82 درصد پول خرید اتوبوس های شرکت واحد که توسط دولت تامین می شد، در هشت سال گذشته پرداخت نشد ولی با اعمال فشار بیشتر بر مردم تهران برنامه ها اجرا شد. یعنی از جیب مردم تهران هزینه شد برای بخشی از اعتباراتی که به طور طبیعی می توانست توسط دولت تامین شود.
سرخو افزود: من در مصاحبه ای رادیویی گفتم اگر جای آقای قالیباف بودم هشت سال پیش استعفا می کردم و به مردم اعلام می کردم به دلیل کاهش فشار مالی بر شما از شهرداری استعفا می دهم. شاید با این کار برای ریاست جمهوری رای بیشتری کسب می کرد. این فشار مالی به ناحق بر مردم تهران اعمال شد. لذا یکی از اصلی ترین مباحث برای گزینش شهردار تهران این است که حتما با دولت هماهنگی لازم داشته باشد.
منتخب منتخب دوره چهارم شورای شهرتهران در بیان معیار دیگر گزینش شهردار گفت: کار شهرداری اجرایی و عملیاتی است یعنی فردی را می خواهد که چکمه بپوشد و وارد عرصه عملیاتی بشود، در این راستا افراد عالم و مدیران خوبی وجود دارند که می توانند در جایگاه علمی بسیارعالی نقش ایفا کنند ولی به کار شهرداری باید از منظر فنی و خدماتی نگاه کنیم.
وی افزود: معیار دیگر گزینش پاسخگویی است. هم در قبال مردم و هم در مقابل تک تک اعضای شورای شهر، یعنی شهردار باید خود را موظف کند به همه اعضای شورای شهر پاسخ دهد. در حال حاضر این قضیه کمتر دیده می شود؛ به طوری که در جلسه ای با آقای قالیباف که گزارشی مفصل از شهرداری تهران ارایه کردند در پایان سئوالاتی مطرح کردیم و مطالبی در قالب یک سی دی شامل دو فایل یکی در مورد پروژه ها و دیگری نیروی انسانی خدمت ایشان دادیم. حدود یک ماه از این جلسه می گذرد، اما هنوز اطلاعاتی به دست من نرسیده است.
سرخو با اشاره به اطلاعات جمع آوری شده و جمع بندی کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران مدعی شد: حدود 80 درصد قراردادهای شهرداری از طریق مناقصه عمومی انجام نشده است؛ البته قانونا مجوزهای این کار گرفته شده است، اما روشن است که وقتی پروژه ای می رود در مناقصه عمومی احتمال این که پیمانکاران و مشاوران با کیفیت بالاتر با قیمت مناسب کار را بر عهده بگیرند، بیشتر است.
وی افزود: یکی از مراحل عملی کردن سیاست های اصل 44 قانون اساسی که مقام معظم رهبری آن را ابلاغ کرده اند، این است که پروژه ها را به سمت شرکت های شبه دولتی و دولتی حمایت نکنیم. باید اجازه دهیم بخش خصوصی در این حوزه فعال شود، بنابراین نباید تعدادی مشاور و پیمانکار سالیان سال در پروژه ها ماندگار شوند.
سرخو با تاکید بر اینکه شهردار تهران نباید اولویت اولش انتخابات ریاست جمهوری باشد، گفت: نباید پروژه ها را از دید تبلیغاتی تعریف کرد و باید از دید ضرورت های مردم تهران پروژه ها توسط شهردار تهران تعریف شود. پول مردم تهران حق الناس است و نباید در نقاط دیگر کشور هزینه شود. این پول از جیب مردم تهران خارج می شود تا صرف اولویت های زندگی آنها در شهر تهران شود.
وی با اشاره به نوسازی بافت های فرسوده در تهران و بحث ضرورت جانی مردم در حادثه زلزله، گفت: بر اساس آمار سابقه رخداد زلزله های بالای هفت ریشتر در تهران وجود دارد. با توجه به بافت های فرسوده امکان کمک رسانی در این مناطق وجود ندارد. با توجه به عرض کوچه ها در این بافت، گفته می شود خوش شانس ترین فرد کسی است که در لحظه های اول زمین لرزه کشته می شود.
منتخب مردم تهران در شورای شهرتاکید کرد: اولویت شهر تهران نوسازی بافت فرسوده است، نه دو طبقه کردن بزرگراه صدر، نباید به پروژه ها نگاه تبلیغاتی داشته باشیم. راه سازی و بزرگراه سازی کار بسیار خوبی است؛ اما نه بدون داشتن برنامه دراز مدت، جهت گیری و سیاست گذاری این است که کارها از روزمرگی خارج شود و حتما با برنامه و مطالعه قبلی باشد.
سرخو با اشاره به فضای اعتدالی که در کشور حاکم شده است، گفت: نمی خواهیم در شورای شهر و شهرداری فضای تند سیاسی ایجاد شود، اعتقاد داریم باید فضای دوستانه همراه با همکاری متقابل در شورا و شهرداری حاکم شود.
وی در پایان گفت: برداشت این است که کاندیدای اصلاح طلب احتمالا برای شهرداری و ریاست شورای شهر با کسب بیش از 20 رای انتخاب خواهد شد و پیش بینی می کنیم هیات رییسه ترکیب و تلفیقی باشد از جریان های مختلفی که در شورا حضور دارند.