پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
زیره به دلیل دارا بودن مقادیر قابل توجهی از ریزمغذیها، املاح و مواد
معدنی و انواع ویتامینها و آنتیاکسیدانها خواص تغذیهای و درمانی
فوقالعادهای دارد و مانع از پیری زودرس میشود.
زیره در مناطقی
از اروپا، آفریقای شمالی و آسیا کشت میشود و پرورشدهندگان این گیاه پس
از برداشت و خشک کردن، دانههای آن را میکوبند و از روغن دانه زیره
ترکیبات شفابخش و مفید میگیرند.
دانههای زیره منبع غنی از فیبرغذایی هستند و این ماده خوراکی حجم غذا را
افزایش میدهد و با تسریع حرکت غذا در رودهها از بروز یبوست جلوگیری
میکند.
همچنین فیبر خوراکی تاثیر مطلوب روی مخاط جداره روده دارد و با این ویژگی
از رودهها در برابر سرطان حفاظت میکند و همچنین از جذب مجدد نمک در روده
میکاهد.
دانه زیره حاوی روغنهای ضروری است که به دلیل دارا بودن ویژگیهای
آنتیاکسیدانی قوی و ضدنفخ بودن برای دستگاه گوارش بسیار مفید است.
زیره همچنین حاوی مقادیر قابل ملاحظهای از آنتیاکسیدانهای فلاونوئید
همچون «لوتئین»، «کاروتن» و «کریپتوزانتنین» است که در خارج کردن
مولکولهای مخرب رادیکالهای آزاد از بدن نقش دارند و از بروز سرطان، انواع
عفونتها و همچنین از پیری زودرس جلوگیری میکنند.
به گزارش ایسنا به نقل از nutrition and You، زیره منبع غنی از املاح معدنی همچون آهن، مس، کلسیم، پتاسیم، منگز و منیزیم است.
مصرف مس و آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون ضروری است و زیره از این نظر
منبع غذایی مناسبی است. به علاوه میتوان انواع ویتامینهای ضروری همچون A،
E، C را از این چاشنی گیاهی مفید دریافت کرد.