arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۲۸۴۲۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۲۲ - ۱۹ شهريور ۱۳۹۲

آملی لاریجانی: در دوران اصلاحات نسبت به مساله «شبیخون فرهنگی» بی‌توجهی شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس قوه قضاییه با اشاره به اهمیت سبک زندگی اسلامی گفت: بحث سبک زندگی بحث بسیار مهم است؛ چراکه امروز هم در مغرب‌زمین و هم در مشرق‌زمین بسیاری از چالش‌هایی که برای انسان‌ها از جمله مومنان در زندگی روزمره به وجود می‌آید برخاسته از سبک زندگی است.

به گزارش ایسنا آیت‌الله صادق آملی لاریجانی در بیست و دومین نشست سراسری ائمه جمعه سراسر کشور، افزود: اگر امروز در گوشه و کنار کشور مومنان احساس می‌کنند که مساله پوشش و حجاب گاهی به طرف نامتناسب شدن می‌رود و یا این‌که در کشور وضعیت مسکن آن چیزی نیست که باید باشد و یا رفتار فرزندان با والدین‌شان و همچنین توجه به مستمندان مطابق با تعالیم دینی نیست، همه مربوط به سبک زندگی‌ای است که مردم انتخاب کرده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: امروز کسانی که در مورد مسائل فرهنگی کار کرده‌ و در این زمینه اندیشه‌یابی انجام داده‌اند، روشن کرده‌اند که مساله سبک زندگی در مشرق‌زمین معلول مدرنیته قوی است. آن‌ها می‌گویند آن‌چه به عنوان تجدد وارد مشرق زمین شده است، مدرنیته و جریانی است که در مغرب زمین به وجود آمده است. این جریان معلول دو و یا سه قرن کار فکری، فلسفی و فرهنگی بوده است.

وی با بیان این‌که «به نظر من کشورهای غربی عامدانه خواهان تحمیل اندیشه‌های مدرنیته به مشرق زمین هستند» خاطرنشان کرد: همواره تعاملات فرهنگی میان ملل وجود داشته است، اما چنانچه‌ ما گمان کنیم که کشورهای غربی در تحمیل بنیان‌های نظری خود در کشور بدون هیچ تعمدی اقدام می‌کنند، خطای بسیار بزرگی را مرتکب شده‌ایم.

رییس دستگاه قضا با اشاره به بحث شبیخون فرهنگی ادامه داد: زمانی مقام معظم رهبری به این بحث اشاره کردند ولی متاسفانه ما در دوره‌ای از اصلاحات مشاهده کردیم که نه تنها این افراد بحث شبیخون فرهنگی را نمی‌پذیرفتند بلکه به دنبال این بودند که برای این مساله عاملی طبیعی تبیین و تفسیر کنند، این در حالی بود که شبیخون فرهنگی عامل طبیعی نداشت.

وی با بیان این‌که «شبیخون فرهنگی دارای دو وجه است» ادامه داد: یکی از وجوه شبیخون فرهنگی ظاهر و تجلیات است. این وجه چیزی است که امروز رایج شده و بر جوانان ما تحمیل می‌شود، کیفیت رفتار آپارتمان‌نشینی و از چیزهایی است که از مغرب‌زمین آمده است؛ چراکه این‌ها مطابق با رفتار دینی ما نیستند.

وی هم‌چنین با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: ما باید از مبانی و بنیان‌هایی که به کشور ما سرازیر می‌شود، غافل نمانیم؛ چراکه از اصولی‌ترین اهداف مدرنیته، بحث فردگرایی است. بحث فردگرایی به این معنا که هر انسان یک واحد مستقل است و خود آینده زندگی خود را تعیین می‌کند.

رییس دستگاه قضا ادامه داد: فردگرایی زمانی که در عوالم دیگر از جمله عالم سیاست ترجمه می‌شود، تبدیل می‌شود به حرفی به نام تز بی‌طرفی دولت‌ها. آن‌ها می‌گویند که دولت‌ها حق ندارند به آحاد جامعه دیکته کنند. آن‌ها معتقدند دولت‌ها باید بی‌طرف باشند و فضایی ایجاد کنند که هر فرد اهداف خود را پیگیری کند.

وی با اشاره به دولت اصلاحات خاطرنشان کرد: ما فراموش نمی‌کنیم که در دوره اصلاحات آن‌ها می‌گفتند که ما برای مردم ارزش‌ها را تعیین نمی‌کنیم مردم خود به دنبال ارزش‌ها هستند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش گفت: در دوره‌ای در کشور ما، زمانی که بحث عدالت مطرح می‌شد اعتنایی به آن نمی‌شد و با ادعای ارزش‌های اقتصادی، عدالت کنار گذاشته می‌شد.

آملی لاریجانی در بخش دیگری از صحبت‌هایش به بیان روش‌های مواجهه با شبیخون فرهنگی وارد شده به کشور پرداخت و گفت: برای مواجهه با شبیخونی که به کشور وارد شده است، ما باید در دو سطح عمل کنیم؛ در ابتدا باید به مواجهه علمی، نظری و فکری با این شبیخون بپردازیم. در ابتدا باید این شبیخون را بشناسیم و آثار و مبانی آن را بدانیم و حرف‌هایی که در مقابل آن وجود دارد را گوش دهیم. سپس باید وارد عمل شویم؛ چراکه ما نمی‌توانیم جوانان خود را به بحث‌های فکری و نظری مشغول کنیم. ما باید علاوه بر این‌که در جهت بنیانی و نظری کار می‌کنیم، در جهات علمی نیز وارد عمل شویم.

وی ادامه داد: ما به عنوان مسلمان، یک حیات مومنانه را اتخاذ کرده‌ایم و برای این انتخاب خود ادله و سندی به نام قرآن داریم. ما باید با مراجعه به قرآن ببینیم که قرآن چه حیاتی را در قبال حیات تجدد بر مسلمانان عرضه می‌کند. ما با مراجعه به قرآن درمی‌یابیم که در مقابل مدرنیته که نحوه حیات را خود انسان اتخاذ می‌کند، ما نحوه حیات خود را مومنانه و با مراجعه به قرآن اتخاذ می‌کنیم. ما باید به جوانان خود این تذکر را بدهیم که مستقلانه زندگی می‌کنیم و نحوه حیات خود را داریم. نحوه حیات ما آن است که در قرآن کریم عرضه شده است.

وی با اشاره به آیات قرآن کریم ادامه داد: ما در مقابل حیات و تمدن جدید و غرب،‌حیات طیبه قرآنی داریم و در سراسر قرآن نیز دائما از آن‌هایی که تعقل می‌کنند ستایش شده است. ما باید به خویشتن‌داری خود بازگردیم و حیات مومنانه‌ای که قرآن تصریح کرده است را انتخاب کنیم. ما باید مومنان و جوانان خود را به داشتن حیات طیبه قرآنی تشویق کنیم.

رییس قوه قضاییه در پایان خطاب به ائمه جمعه گفت: ما علمای بلاد و روحانیون وظیفه بسیار سنگینی در روشنگری میان نسل جوان داریم. ما باید نسل جوان خود را به لایه‌های عمیق‌تر هستی وجودی عالم و آدم توجه دهیم.

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
1
46
در در دوران اصولگرایی نسبت به مساله «شبیخون فرهنگی» توجه شد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نظرات بینندگان