کد خبر: ۱۳۲۱۵۷
تعداد نظرات: ۴۲ نظر
تاریخ انتشار: ۱۲ : ۱۸ - ۱۵ مهر ۱۳۹۲
جزئیات جدید از گفتگو تلفنی اوباما با روحانی از زبان مره صادق:

کاخ سفید زنگ زد و گفت اگر اوباما تماس بگیرد، روحانی پاسخ او را می دهد؟/رئیس جمهور مکالمه تلفنی را یک پیروزی می دانست

وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: معتقدم که هولوکاست یک واقعیت غیر‌قابل انکار است. در طی جنگ جهانی دوم به ویژه از سال 1942 به بعد وقتی هیتلر متوجه شد که نمی‌تواند در جنگ پیروز شود روی هدف دوم خود که نابودی یهودیان بود متمرکز شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
سیامک مره صدق نمایندگان کلیمیان در مجلس و همسفر حسن روحانی در سفر به نیویورک در گفتگو با "آسمان" اظهار داشت: در آخرین لحظه سفر، درخواست کاخ سفید برای تماس تلفنی با آقای روحانی بود. در واقع از کاخ سفید با آقای خزایی تماس گرفته بودند و سوالشان این بود که اگر آقای اوباما با آقای روحانی تماس بگیرند ایشان پاسخ خواهند داد یا خیر؟ آقای روحانی هم گفته بودند که فرهنگ ایرانی یک فرهنگ مودبانه است

به گزارش «انتخاب»، وی در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: معتقدم که هولوکاست یک واقعیت غیر‌قابل انکار است. در طی جنگ جهانی دوم به ویژه از سال 1942 به بعد وقتی هیتلر متوجه شد که نمی‌تواند در جنگ پیروز شود روی هدف دوم خود که نابودی یهودیان بود متمرکز شد.

متن کامل این گفتگو در پی می آید:

*نمایندگان مجلس که به نیویورک رفتند توسط ریاست جمهوری انتخاب نشدند و معمولاً‌ گروه‌هایی که به عنوان همراه از طرف مجلس اعزام می‌شوند توسط هیأت رئیسه و رئیس مجلس انتخاب می‌شوند. چون قبلاً عضو گروه‌های دیپلماتیک مثل گروه گفت‌وگوی ایران و اروپا و یا گروه نماز‌های صبح جمعه بودم و چون سو‌تفاهم‌هایی در خصوص اقلیت‌های دینی در ایران مطرح شده بود و موضع‌گیری‌هایی درباره نظر ایران راجع به هولوکاست وجود داشت، این انتخاب صورت گرفت.

*آقای روحانی در هواپیما می‌خواستند از نظر من درباره هولو‌کاست مطلع شوند که من گفتم موضع‌گیری ایشان درباره این مساله منطقی و دپلماتیک بوده است و نیازی به اینکه من مشورتی بدهم حس نمی‌شود. منتها ایشان اصرار داشتند که نظرات من را بدانند.

*مسئولان آمریکا به استقبال هیچ گروهی نمی‌روند چون اصلاً میزبان آمریکا نیست و طبق قانون، سازمان ملل میزبان به حساب می‌آید.

*هیأت ایرانی در هتل یو ان وان (U.N1) اقامت داشت و آن تصاویری که از هتل در اینترنت پخش شده درست نیست. حرف‌هایی هم که درباره شیر‌آلات طلایی و سونای آنچنانی گفته می‌شود اشتباه است. وارد هتل که شدیم به دکتر دستغیب گفتم این اتاق یک پنکه سقفی کم دارد تا به یک مسافر‌خانه درجه دو تبدیل شود! حدود پنجاه سال از ساخت این هتل می‌گذشت، همه موکت‌های آن کهنه بود و هیچ نکته برجسته‌ای دال بر نو بودن آن وجود نداشت. البته در آن شرایط پیدا کردن هتلی که بتواند این هیأت را یکجا در خود جا بدهد سخت بود. از نظر مسائل امنیتی هم بهتر بود که این هتل به مقر سازمان ملل نزدیک باشد.

*کار اصلی ما در این سفر آگاه کردن تفکرات عمومی، شرکت در جلسات با رسانه‌ها و نمایندگان لابی‌های سیاسی بودن تا بتوانیم ذهنیت آنها را نسبت به اتفاقات ایران کمی واقع‌بینانه‌تر کنیم.

*{در پاسخ به اینکه در زمان سخنرانی اوباما، روحانی آن را مستقیما تماشا کرد؟} از این موضوع اطلاع دقیق ندارم چون اتاق آقای روحانی در هتل، یک طبقه بالاتر از ما بود. ولی بعد از آن حس کردیم که از کل سخنرانی اوباما ناراضی نیست و معتقد است که آمریکایی‌ها گام‌هایی به سوی بهتر دیدن واقعیت برمی‌دارند.

*تعدادی از مشاوران آقای روحانی در ویرایش سخنرانی او شرکت داشتند. اما متن اصلی سخنرانی را خود آقای روحانی نوشته بود. متن قبل از سخنرانی اوباما تنظیم شده بود آخرین ویرایش آن نیز سر میز صبحانه انجام شد که این پیش از صحبت‌های اوباما بود.

*در فاصله بین صحبت‌های اوباما تا سخنرانی روحانی، بیشتر حالت انتظار وجود داشت و کسی موضع خاصی درباره سخنان اوباما نگرفت. تنها کانال‌های تلویزیونی‌ آمریکایی اعتقاد داشتند که صحبت‌های اوباما نوعی نرمش و کوتاه آمدن در مقابل ایران است و اعلام اینکه آمریکا دوست دارد در‌های دیپلماتیک گفت‌وگو باز بماند حتی بعضی از شبکه‌های افراطی‌تر معتقد بودند که اوباما بیش از حد کوتاه آمده است. بعد از صحبت‌های روحانی، بیشتر نظرات این بود که گفتار ایران در چارچوب عرف دیپلماتیک بوده است.

*{در پاسخ به اینکه سئوالات مصاحبه‌های تلویزیونی روحانی با شبکه‌های آمریکایی از قبل چک می‌شد؟} خیر. روحانی از مصاحبه‌کنندگان صورت سئوالات را نمی‌خواست و کاملاً فی‌البداهه جواب می‌داد که ان نشان از اشراف کامل دیپلماتیک او داشت. برای خبرنگاران هم جالب بود که کسی در سطح رئیس‌جمهور صورت سؤالات را نمی‌خواهد. البته نوع برخورد سیاستمداران ایرانی در مقایسه با خارجی‌ها متفاوت است چون مصاحبه‌های آنها بیشتر نمایشی است ولی وقتی به ایرانی‌ها می‌رسند می‌خواهند مسائل را واقعی‌تر بررسی کنند. توان دیپلماتیک آقای روحانی به گونه‌ای بود که می‌توانست در گوشه رینگ‌گیر نیفتد. چون هنر یک خبرنگار این است که مصاحبه شونده را در گوشه رینگ محاصره کند اما آقای روحانی به خاطر اشرافی که روی مسائل داشتند در این دام نیفتادند. در مساله هولوکاست هم با گفتن آن جمله که «من تاریخدان نیستم و نمی‌توانم وارد جزئیات مسائل تاریخی شوم اما کل کشتار یهودیان در جریان جنگ جهانی دوم را قبول دارم و آن را محکوم می‌کنم ولی قربانی شدن یهودیان در جریان جنگ، مجوز کشتار فلسطینیان نیست» به خوب مواضع اصولی جمهوری اسلامی را بدون دادن بهانه به دست دشمن بیان کردند.

*شخصاً معتقدم که هولوکاست یک واقعیت غیر‌قابل انکار است. در طی جنگ جهانی دوم به ویژه از سال 1942 به بعد وقتی هیتلر متوجه شد که نمی‌تواند در جنگ پیروز شود روی هدف دوم خود که نابودی یهودیان بود متمرکز شد. تنها یهودیان هم قربانی حرکت هیتلر نبودند. بسیاری از افرادی که تفکرات متفاوتی با هیتلر داشتند مثل سوسیالیست‌ها، کشیش‌های مسیحی، اعراب و کولی‌ها قربانی فعالیت‌های نژاد‌پرستانه هیتلر شدند. این مساله‌ای است که ثابت شده است. ولی از طرفی سو‌استفاده از یک واقعه تاریخی به خود آن واقعه ضربه می‌زدند.

*نکته جالب برای همه ما در آخرین لحظه سفر، درخواست کاخ سفید برای تماس تلفنی با آقای روحانی بود. در واقع از کاخ سفید با آقای خزایی تماس گرفته بودند و سوالشان این بود که اگر آقای اوباما با آقای روحانی تماس بگیرند ایشان پاسخ خواهند داد یا خیر؟ آقای روحانی هم گفته بودند که فرهنگ ایرانی یک فرهنگ مودبانه است و اگر کسی با ما تماس بگیرد شرط ادب ایجاب می‌کند که ما به آن جواب بدهیم. بعد از آن این تماس برقرار شد که بیشتر از چند دقیقه هم نبود و هر دو طرف مواضع خود را تکرار کردند. شروع تماس هم با عذر‌خواهی آقای اوباما به دلیل ترافیک شهر نیویورک و مشکلاتی که شلوغی شهر برای هیأت ایرانی به‌وجود آورده بود. این حرف ها شاید نشان دهنده این باشد که آمریکا حاضر است مسئولیت رفتار‌های خود را بپذیرد.

*{در واکنش به اینکه عده‌ای مطرح می‌کنند که این درخواست از سوی ایرانی‌ها بوده است} چیزی که من در آنجا از نزدیک دیدم و شاهدش بودم این است که این درخواست از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفت. حدود دو دقیقه بعد از این درخواست دو نفر که موقع برقراری این ارتباط حضور داشتند -حسام الدین آشنا و محمدرضا صادق-  را به صورت جداگانه دیدم و هر دو، این روایت را به همان صورتی که گفتم مطرح کردند. چند روز پیش از آن هم آمریکایی‌ها درخواست مذاکره مستقیم را با آقای روحانی داده بودند که نظر هیأت ایرانی و مخصوصاً خود رئیس جمهور ایران بود که ملاقات در این سطح فعلاً بسیار زود است و باید چارچوب‌های مقدماتی آن شکل بگیرد. آقای روحانی در مسیر بازگشت، مکالمه را بسیار مثبت خواند و به نحوی آن را پیروزی برای خودش می‌دانست.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴۲
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۶
لیلی
|
Japan
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
47
791
به خدا اصلا مهم نیست که چه کسی اول درخواست داده؟ مهم این است که رفتار درست و حساب شده ی رئیس جمهور دیپلمات ایران باعث شد تا سخنانی را که ایران بارها خواست به گوش ملت ها برساند اما نتوانست، به خوبی در تمام دنیا انعکاس یافت و اسرائیل آچمز شد. حتی اوباما هم اگر رفتار اشتباهی انجام داد، زیر ذره بین انتقاد رسانه های دنیا قرار گرفت. این کار کوچکی نیست؛ خواهش می کنم کوچکش نکنید.
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
درود بر روحانی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۶:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
"شخصل معتقدم هلوکاست یک واقعیت غیر قابل انکار است "!!! پس مثل اینکه برخلاف رییس جمهور که گفت تاریخدان نیستم ، شما تاریخدان هستید که با قاطعیت هلوکاست را تایید میکنید !!! اون همه تاریخدانان معروف(مثل روبرت فوریسون) که به خاطر تجدیدنظر طلبی در هلوکاست ، شکنجه و زندان شدند و از تدریس منع شدند ، هم حتما همه بی سواد بودند ؟!!! راستی شما مدرک تاریخدانی خود را از کجا گرفته اید ، نکند از همان جایی که رییس جمهور مدرک حقوقدانی اش را گرفته است ؟!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
| United States of America |
۱۰:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
دکتر ظریف در پاسخ رئیس کمیسیون که نظرایشان را درباره اقداماتی پرسیده بود که رهبر معظم انقلاب آنها را «به جا» ندانسته بودند، در کمال صداقت گفته بود «ما فکر می‌کردیم مکالمه‌ها و گفت‌وگوها در حدی که انجام شده، در این حد مجوز داریم ولی وقتی حضرت آقا اشاره کردند، برداشت ما این است که ایشان اولاً؛ به گفت‌وگوی دکتر روحانی با اوباما انتقاد دارند و این را یکی از اقدامات نابجا می‌دانند و طولانی شدن مذاکرات بنده و جان‌کری را از اقدامات نابجای دیگر سفر می‌دانند.»
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
114
559
انتخاب جان
لطفا یک کپی ازین مقاله را برای جناب آقای شریعتمداری هم بفرست !!!
پاسخ ها
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
منتظر باش که شریعتمداری از امروز به این نماینده کلیمیان هم حمله خواهد کرد
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
88
249
به نظر بنده بهتر است در مذاکرات بعدی به جای بحث در مورد هسته ای ایران به امریکا پیشنهاد بدهد که غرورشان را در دنیا حفظ کند چون ایران خیلی باعث شکستن غرور انها شده وانها بیشتر از همه چیز حفظ غرور شان از طرف ایران احتیاج دارند اقای روحانی مالک اشتر علی ایست در جنک نهروان باید مواضب باشیم نهروانیان زمان مانع پیروزی اسلام وایران نشوند
پاسخ ها
بزرگ
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
عزیز من چیه تا یه چیزی میشه میگین یه کپی واسه شریعتمداری بفرستین.مگه اون کیه؟؟
اون خودش خبر داره که روحانی تا حالا درست رفتار کرده ولی نمیخواد به خودش بقبولونه که دیگه افراط و مخالفت بی دلیل جواب نمبده. نونش تو مخالفت کردنه.زیادی دست بالا نگیرینش.
انتخاب نامردی اگه نظرمو تایید نکنی.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
96
558
زنده باد اعتدال مرده باد افراط
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
يعني خداييش اينايي كه منفي دادند نظرشون زنده باد افراطه. بابا تورو خدا ببينيد چي رو تاييد و رد ميكنيد. لااقل آزاده باشيد. امام علي ميفرمايند نگاه كنيده چه ميگويد نه اينكه كي ميگويد. عليكم بالانصاف و زنده باد اعتدال
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
این منفی ها واسه چیه؟ واقعا انگار یه عده ای نمی خوان فکر کنن!
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
59
224
دمت گرم داش حسن
پاسخ ها
هادی
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
دوست عزیز حرمت آقای رئیس جمهور رو نگهدارید لطفا.
ناشناس
|
United States of America
|
۱۹:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
213
408
درود بر هاشمی
سلام بر روحانی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
97
354
امیدوارم هر چه زودتر این بازی "چه کسی اول تماس گرفته است" تمام شود. به خدا دارد آبروی ما را در دنیا می برد. به قول دکتر روحانی محتوای دیدار مهمتر از نحوه دیدار است. اینقدر دیگر این مساله را کش ندهیم. تقاضا می کنم خود مسئولین اگر خبرنگاری در این مورد سوالی پرسید، پاسخ ندهند و بگویند دیگر مهم نیست و مساله تمام شده است و ما به فکر آینده هستیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
20
262
وقتی کشوری جهت منافع خود پیشقدم میشود اسمش را میشود کذاشت دور اندیشی
خلیل
|
Sweden
|
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
39
300
با سلام. تشکر از اقای روحانی و دیگر رئیس جمهورهای محترم ایران. به نظر من فعلا وقت گفتگو و نرمش قهرمانه هست تا ایرانی مستحکمتر بسازیم
عماد
|
-
|
۱۹:۵۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
55
344
درود بر رییس جمهور با تدبیر و بادرایت و مهین پرست
امیدوارم ملت و مسئولان دست در دست یکدیگر به فکر ایران و ایرانی و رضایت خداوند قدم بردارند .
ناشناس
|
Puerto Rico
|
۲۰:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
65
255
دست بردارید از این بچه بازیها ! اول این زنگ زد یا اول اون زنگ زد ؟ واقعا بچه گانه بنظر نمیرسد؟
منافع دو ملت بزرگ مطرح است تماس بین نمایندگان دو ملت بزرگ نه معنی صلخ میدهد نه دشمنی ، مذاکره برای تامین منافع دو ملت و حل مشکلات اساسی مردم هدف اصلی است . چرا اینقدر روی مسائل فرعی و حاشیه ای تمرگز کردید ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
4
259
درود به این نماینده کلیمی ایران. ما به دین شما احترام میزاریم همونطور که توقع داریم شما احترام بزارید.
ناشناس
|
United States of America
|
۲۱:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
4
215
بد نبود که عکس این نماینده مجلس را هم می گذاشتید تا با ایشان اشنا شویم.
مهندس فضل الهی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
3
252
واقعا شخصیت و منطق جناب روحانی هر حکومتی رو مجبور به مذاکره و دوستی میکنه....
جلوه ی اخلاق در ایشون نمایانه
خدایا شکرت
محمد
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
3
205
جناب روحانی عزیز! خدا شما را حفظ کند
در تمام مصاحبه ها و فرمایشات شما حتی یک مورد نبود که باعث ناراحتی ملت شود
خدا یارتان و ملت بزرگوار همراهتان
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
58
208
روحانی بزرگوار! دوستت داریم و همراهت هستیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
120
221
الان با تمام وجودم می فهم " ادب مرد به ز دولت اوست " یعنی چه !!!
حامد
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
1
204
از این نماینده محترم بخاطر صداقتی که دارند تشکر میکنم
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۲۲:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
2
203
از آقای سیامک مره صدق نماینده و هموطن محترم بخاطر صدق در گفتارشان تشکر می کنم
سیما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
54
261
چه بخواهیم چه نخواهیم باندی قوی وجود دارند که منافعشان در ادامه همین وضع نه جنگ ونه صلح است دلشان هم نه برای اسلام میسوزد ونه برای ایران باید دعا کنیم خداایران واسلام را از دست اینها نجات دهد
گل
|
Netherlands (Kingdom of the)
|
۲۳:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۵
3
204
واقعا" گل گفتند
ارشاد
|
Canada
|
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
103
با تشکر از ایشان و سعادت و سربلندیه همه ادیان آسمانی
ایرانی
|
United Arab Emirates
|
۰۰:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
151
منفی های 10-11 نظر اول خیلی معنی داره انگار یه عده با هم قرار گذاشتند منفی بدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
103
امروز یه تیتری در کیهان زده شده. لطفا پیگیری کنید که آقای ظریف چه گفتند.
ناشناس
|
Italy
|
۰۶:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
2
154
رسول گرامی اسلام هم با ابوسفیان گفتگو داشت چرا اینقدر جمود و تفکر خوارجی تا کی
علیرضا
|
United States of America
|
۰۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
129
درود و رحمت خداوند بر پیروان راستین موسای کلیم.
ناشناس
|
-
|
۰۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
152
افراطی گری دیگر در این مملکت جایی ندارد.برادر شریعتمداری لطفا توجه کن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
2
152
روحانی عزیزبا آبرویی که به ملت ایران بخشیدی مطمئن باش ما همیشه پشتیبان تو خواهیم بود تو با منش ورفتار خود ایینه ی تمام نمای یک ایرانی بافرهنگ ،باهوش ،با ایمان ومقتدر هستی.امیدوارم این کوته فکران وتنگ نظران دست از این کارشکنی های بیهوده بردارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
0
154
بابا مسخره بازیا رو تموم کنید
قران با کلمه قل بر پیامبر نازل شد یعنی با گفتکو این خیلی مهمه همه هم میدونن بهترین راه حل مشکلات گفتگو است حال می خواد بادوست یا با دشمن باشه
mojtaba
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
1
154
پیوند میان ایرانیان مسلمان و ایرانیان کلیمی همیشه مستحکم بوده و با احترام متقبل بوده است.
نیکان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
35
155
اصلا مهم نیست چه کسی تقاضای تماس داشته است .مهم و خوب این است که تماس برقرار شده است و صحبتهای خوبی شده است .
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
52
153
پیش قدم شدن در مذاکره نشان دهنده پختگی یک سیاستمدار است
ناشناس
|
Germany
|
۱۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
199
61
بابا ول کنید این حرفا رو عاقبت کار چی میشه اون مهمه ؟ فعلا که واقعا نمیشه به آمریکایی ها اعتمادی کرد
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۷/۱۶
104
153
سلام
اگه بگذارند دکتر روحانی کارشو بلده،فقط بگذارند
بدرود
نظرات بینندگان
captcha