پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : عراق در اعتراض به تغيير مكان برگزاري جام ملتهاي خليج فارس ۲۰۱۴-۲۰۱۵ از بصره به عربستان سعودي از اين تورنمنت كناره گيري كرد.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاري رويترز، رقابتهاي شش كشور عضو شوراي همكاري خليج فارس به اضافه عراق و يمن در خارج از اين منطقه چندان شناخته شده نيست، اما در اين منطقه رقابت زيادي بر سر آن وجود دارد و قرار است اواخر سال ۲۰۱۴ يا اوايل ۲۰۱۵ برگزار شود.
سران فدراسيون هاي فوتبال اين كشورها روز سه شنبه به اجماع در مورد تغيير مكان برگزاري اين تورنمنت به شهر جده در عربستان توافق كردند. اين كشورها زير ساخت ناقص و ممنوعيت ميزباني مسابقات بين المللي در عراق را كه فيفا به دلايل امنيتي اعمال كرده ، علت اين جابجايي اعلام كردند.
عراق قرار بود ميزبان تورنمنت ۲۰۱۳ شود، اما اين تورنمنت به بحرين انتقال يافت. كابينه عراق با كناره گيري تيم فوتبال اين كشور نسبت به اقدام اخير اين كشورها واكنش خشمگيانه اي نشان داد.
وزارت ورزش و جوانان عراق با تقبيح اين تصميم كه با انگيزه سياسي اتخاذ شده ، ابراز نااميدي كرد.
اين وزارتخانه در بيانيه اي اعلام كرد روشن است كه دليل جابجايي اين تورنمنت از بصره به جده سياسي و تحت فشار شديد عربستان انجام شده است.عربستان و سايرين پشت درهاي بسته عليه عراق و ورزش عراق توطئه مي كنند.
نوري المالكي نخست وزير عراق نيز در نطق هفتگي تلويزيوني خود در روز چهارشنبه جابجايي اين تورنمنت را غرض ورزي عليه حقوق مردم عراق بيان كرد.
در صورتي كه عراق اين تورنمنت را بنابه دستور دولت اين كشور تحريم كند، تيم ملي و باشگاههاي داخلي ممكن است با تحريم هاي فيفا روبرو شوند. فيفا مداخله سياسي در مسائل فوتبالي را رد مي كند.
خصومت عراق و عربستان به سال ۱۹۹۰ بازمي گردد كه صدام با حمله به كويت زمينه ساز جنگ خليج فارس شد و عربستان در ائتلاف بين المللي كه عراق را از كويت به عقب راند حضور داشت.
بغداد، قطر و عربستان سعودي را متهم مي كند به ايجاد ناآرامي در بين اقليت سني مذهب اين كشور دست مي زنند. بغداد همچنين از حمايت اين كشورها از شورشيان مخالف بشار اسد انتقاد كرده است.
در ماه مارس فيفا به عراق اجازه ميزباني مسابقات را در اين كشور داد اما با تشديد خشونت ها فيفا در ماه ژوئيه ممنوعيت ميزباني را برقرار كرد.
بصره در مقايسه با ساير نقاط عراق نسبتا امن است. اربيل ميزبان دو ديدار خانگي عراق در چارچوب رقابتهاي انتخابي جام جهاني ۲۰۱۴ بوده است.
شيخ علي بن خليفه آل خليفه رييس فدراسيون فوتبال بحرين گفت همه روساي فدراسيون ها در مورد آماده نبودن شهر بصره توافق داشتند.
وي گفت ميزباني جام بعدي خليج فارس كه قرار است ۲۰۱۶-۲۰۱۷ برگزار شد، به عراق داده شده است.
وزارت ورزش عراق اعلام كرد قصد شكايت رسمي دارد و يك وكيل را براي بررسي رفع اين ممنوعيت را به اين كار مي گمارد.
در اين بيانيه آمده است عراق مبالغ هنگفتي صرف آماده سازي اين تورنمنت كرده و كشورهاي عضو در سال ۲۰۰۷ كه شرايط امنيتي بدتر از حالا بود براي برگزاري اين تورنمنت در عراق توافق كردند.
تورنمنت خليج فارس معمولا هر دو سال يك بار برگزار مي شود. اين تورنمنت اولين بار در سال ۱۹۷۰ در بحرين برگزار شد.