arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۷۴۲۶
تاریخ انتشار: ۵۴ : ۲۱ - ۲۶ آبان ۱۳۹۲

محاکمه پرویز مشرف در پرونده خیانت به پاکستان آغاز شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزیر کشور پاکستان یکشنبه شب اعلام کرد: دولت این کشور بطور رسمی رسیدگی به پرونده خیانت به کشور علیه ˈپرویز مشرفˈ حاکم نظامی سابق پاکستان را آغاز کرده و در این خصوص از دیوان عالی این کشور درخواست تشکیل کمیسیون قضایی می کند.

به گزارش ایرنا، ˈچودری نثار علی خانˈ روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگاران در اسلام آباد افزود: رییس جمهوری پیشین پاکستان که برای دو بار (با استفاده از تحمیل کودتای نظامی و اعلام وضعیت اضطراری در کشور) قانون اساسی پاکستان را تعلیق کرده بود، اکنون به جرم ارتکاب بالاترین خیانت به کشور محاکمه می شود.

وی خاطر نشان کرد: دولت پاکستان فردا (دوشنبه) ضمن مراجعه به دیوان عالی این کشور در اسلام آباد از رییس قوه قضاییه کشور درخواست می کند تا کمیسیون قضایی ویژه ای متشکل از سه نفر از قضات ارشد را برای شروع محاکمه مشرف در پرونده خیانت به کشور تشکیل دهد.

چودری نثار گفت: گزارش و تحقیقات آماده شده توسط تیمی از آژانس تحقیقات فدرال پاکستان (FIA) به قضات دیوان عالی ارائه می شود.

وی ادامه داد: دولت پاکستان کینه سیاسی و یا شخصی با پرویز مشرف ندارد، ولی این مسوولیت دولت است تا حاکم نظامی سابق پاکستان را به دادگاه احضار کند به علاوه دولت پاکستان مسوول بوده و در مقابل کشور، قوه قضاییه و تاریخ پاسخگو است.

وزیر کشور پاکستان درباره خروج احتمالی پرویز مشرف از این کشور تاکید کرد: مشرف نمی تواند پاکستان را ترک کند، زیرا نام وی در فهرست افراد ممنوع الخروج قرار دارد.

پیش تر ˈمحمدنواز شریفˈ نخست وزیر پاکستان در کمتر از سه هفته پس به قدرت رسیدن دولت حزب مسلم لیگ شاخه نواز (به ریاست وی) در این کشور طی سخنرانی در نشست علنی نمایندگان مجلس ملی پاکستان گفته بود که دولت علیه مشرف پرونده خیانت به کشور را اجرا می کند.

مشرف ۶۹ ساله از سال 1378 تا 1387 شمسی (1999 تا 2008 میلادی) قدرت را در پاکستان در اختیار داشت. وی پس از انجام کودتای نظامی به عنوان فرمانده وقت ارتش پاکستان از متحدان قوی آمریکا محسوب می شد.

به نقل از رسانه های محلی پاکستان، سیاست های اتخاذ شده از سوی مشرف طی 9 سال حکومت در پاکستان از جمله پیوستن به ائتلاف آمریکا و نیروهای بین المللی در جنگ علیه تروریسم و به ویژه قرار دادن پایگاه های هوایی پاکستان در اختیار نیروهای آمریکایی برای انجام حملات علیه شبه نظامیان طالبان در افغانستان باعث شد تا مردم از وی دوری جسته و در این خصوص بسیاری از حامیان دست از حمایت و پشتیبانی رییس جمهوری سابق پاکستان بردارند.

مشرف چند سال دوران تبعید خود خواسته اش را در شهرهای دبی و لندن گذراند و چهارم فروردین 92 وارد فرودگاه ˈکراچیˈ در جنوب پاکستان شد. پس از آن دادگاه های این کشور مشرف را در خصوص مقصر بودن در پرونده های قتل بی نظیر بوتو نخست وزیر پیشین پاکستان، تعلیق قضات این کشور، قتل اکبر بگتی رهبر قبیله بلوچ ایالت بلوچستان و دستور انجام عملیات نظامی به مسجد لعل اسلام آباد و کشتار طلاب علوم دینی محکوم به حبس خانگی در اقامتگاه خود در منطقه ˈچک شهزادˈ اسلام آباد کردند.

وی همچنین از سوی دادگاه پاکستان برای حضور در انتخابات عمومی این کشور رد صلاحیت شده بود.

حاکم نظامی سابق پاکستان به رغم تحت فشار قرار گرفتن از سوی نهادهای قضایی این کشور توانست در چهار پرونده شامل ترور مرحومه بی نظیر بوتو نخست وزیر فقید پاکستان، عملیات نظامی به مسجد لعل اسلام آباد و کشتار طلاب علوم دینی، قتل نواب اکبر بگتی یکی از رهبران قبایل بلوچ در ایالت بلوچستان و تعلیق فعالیت قضات ارشد این کشور قرار وثیقه خود را از دادگاه دریافت کند.

نظرات بینندگان