arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۸۲۷۹
تعداد نظرات: ۶۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۷ - ۰۳ آذر ۱۳۹۲

چرا باید نیمه پُر لیوان توافق ژنو را دید؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بالاخره بعد از چند روز مذاکرات حساس، هیات مذاکره کننده هسته ای ایران به توافق با شش قدرت بزرگ رسید و همان طور که پیش بینی می شد، در حالی که بسیاری این اتفاق را یک دستاورد مثبت می دانستند، برخی به روال گذشته، شروع به انتقاد کردند که "دُرها دادیم و نصفه آب نبات هم نگرفتیم" ! لذا برای اینکه گفته شود چه دُرهایی گرفتیم، کافی است چند مورد یادآوری شود:

1-    فرض بگیرید که تیم هسته ای دولت اقای روحانی نیز همانند تیم دولتهای اقای احمدی نژاد، سیاست تهاجمی در پیش می گرفت. آن وقت چه آینده ای بعد از مثلا 4 سال در انتظار ایران بود؟ برای پاسخ به این سوال کافی است به روند هسته ای دولت نهم و دهم نگاهی انداخته شود: ابتدایش با وعده هایی برای معرفی خائنین داخلی هسته ای همراه بود؛ تحریمها هم یک شوخی فرض شد که ارزشی بیش از "یک مشت کاغذپاره" ندارند. در نتیجه این سیاست خارجی تهاجمی دولت، در طول چند سال شدیدترین تحریمها نصیب ایران شد و حتی وقتی که دولت اقای احمدی نژاد آنجا که مجبور شد با واقعیات کنار بیاید لذا در مقاطعی ناگریز از نشستن پای مذاکرات مقدماتی¬ای همچون مبادله اورانیوم شد، هیچ گشایشی در مسیر ممانعت از تشدید تحریمها به وجود نیامد. چون به نظر می رسید دیوار خانه را معمار از ابتدا کج بنا نهاده بود. رییس دولت قبلی در ماههای پایانی عمر خود اگرچه بارها اذعان کرد تحریمها در به وجود آمدن مشکلات برای معیشت و رفاه مردم، موثر بوده اند اما وی درباره اینکه چطور می شود یک مشت کاغذپاره مشکل ساز شود، هیچ چیزی نگفت! بنابراین دولت یازدهم تصمیم گرفت بسیاری از هزینه هایی که هشت سال به طور بیهوده نصیب ایران شد، به سبد خانوار ایرانی تحمیل نکند.

2-    غرب اگرچه همیشه ادعا می کرد که نقطه هدف تحریمهایی که علیه ایران اجرا می کند، دولت جمهوری اسلامی است اما کشورهای غربی به خوبی آگاه بودند این مردم ایران هستند که از این تحریمها آسیب می بینند. در اثر همین تحریمها صدها داروی مهم وارداتی و تجهیزات پزشکی، در دسترس نبود و هزینه تولید برخی داروها نیز به قدری افزایش یافت که اگر عضوی از یک خانواده دچار بیماری صعب العلاجی می شد،  ترجیح می داد به انتظار دیدن فرشته مرگ باشد چون وسع مالی آنان اجازه معالجه و درمان را نمی داد. البته دامنه تاثیر تحریمها فراتر از حوزه سلامت رفت؛ به همین خاطر وقتی آقای روحانی در رقابتهای انتخابات خرداد 92 قرار گرفت تاکید کرد چرخیدن چرخ زندگی مردم به اندازه چرخ راکتورهای هسته ای کشورمان اهمیت دارد.

3-    می گویند ایرانی ها حافظه تاریخی شان ضعیف است اما بعید می دانم مردم ایران یادشان رفته باشد که در طول هشت سال گذشته دو بار سایه جنگ از بالای سرشان عبور کرد. هر دو بار هم رژیم اسراییل به بهانه ای واهی این فضا را علیه ایران شانتاژ کرد؛ یک بار در سال 87 و بار دوم کمتر از یک سال پیش! آنانی که خواهان نابودی نظام جمهوری اسلامی بوده اند، همواره بر طبل تقابل کوبیده اند اما اگر عقلانیت بر فرایند مذاکرات هسته ای ایران حکمفرما نمی شد و به جایش آرمان گرایی می¬نشست، قطعا بزرگترین هدیه به بدخواهان نظام و مردم ایران داده می شد. به همین خاطر است که اکنون نتانیاهو در واکنش به توافق ژنو بار دیگر گفته است:« یک اشتباه تاریخی رخ داد و ایران همچنان قابلیت های هسته ای خود را حفظ خواهد کرد».

4-    مردم ایران با حضور پرشور خود در انتخابات 92 (که کمتر کسی وقوع آن را پیش بینی می کرد) نشان دادند که اهل اعتمادند؛ اعتماد به نظام، اعتماد به بزرگان سیاسی نزدیک به جریان فکری خود و اعتماد به مسوول اسبق تیم مذاکره کننده هسته ای. از همه مهمتر اینکه مردم نشان دادند مسیر صلح و گفت وگو مطمئن تر از هرگونه قهر و تحریم است. این پیامی بود که غربی ها نیز آن را دریافت کردند. برای همین چاره ای نداشتند جز اینکه بپذیرند باید با این کشور پای میز مذاکره نشست و بطور جدی مذاکره کرد، حقوق هسته ای¬شان را قانونی شمرد و با نمایندگان آنان با احترام سخن گفت. اصلا بخاطر همین است که در بیانیه ای که بامداد روز یکشنبه سوم آذر امضا کردند، خاطرنشان شدند :« تحریم‌های بین‌المللی ممکن بود حالت فرسایشی به خود بگیرد زیرا ایران می‌توانست این‌طور به جهان وانمود کند که موضعش درباره راه‌حل دیپلماتیک جدی بود و ما جدی نبودیم. ما نمی‌توانستیم شرکا را برای انجام کار حیاتی تحریم‌ها متحد کنیم».  

5-      حتی اگر هیچ یک از این دلایل را کافی ندانیم برای اینکه باور کنیم اوضاع چه بود و اینک چه شد، فکر میکنم اذعان شش کشور قدرتمند به اینکه در مقابل ایران و رویکرد مسالمت جویانه اش چاره¬ای جز انعطاف نداشت (چون در غیر این صورت توان پاسخگویی به افکار عمومی صلح طلب دنیا و مردم ایران را نداشت) خودش به اندازه کافی مزه توافق ژنو را برای ما شیرین می کند به خصوص که متحدان تل آویو در نهایت خود را به نشنیدن اعتراضات مقامات ارشد اسراییلی زدند. پس بهتر است نیمه پر لیوان را دید چون نیمه خالی اش ، اولا حجم زیادی ندارد و از آن مهم تر، طی شش ماه آینده پُر شدنی است.

* مریم جمشیدی
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶۱
در انتظار بررسی: ۴۸
غیر قابل انتشار: ۶
مهرداد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
18
226
مرسی از انتخاب با این تحلیل همه جانبش و بی غرضش
پاسخ ها
رضا
| UNITED STATES |
۱۷:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
امیدوارم این نظر منتشر شود.!!!!!!!!!!! این تحلیل کاملا مغرضانه است
1.تحریم ها دو سال اخیر نه به خاطر سیاست های خارجی دولت احمدی نژاد بلکه به خاطر حوادث سال 88 بود که موجب تضعیف شدن اقتدار کشور شد و مسببان آقایان موسوی و کروبی بودند. در واقع ایران در موضع ضعف قرار گرفت و استکبار قصد داشت با تحریم های گسترده و زیاد و بی نظیر کشور را فلج کند و نظام را ساقط کند.
2.شخص آقای احمدی نژاد در دو سال اخر هیچ دخالتی در امور هسته ای نداشتند و این موضوع ارتباطی به عملکردایشان ندارد و چقدر باید ناراحت بود که شخصی با دولت هماهنگ نیست اما در راس دیپلماسی هسته ای قرار گرفته است.
3.قضاوت درباره این توافق زود است اما اگر اتفاقات سال 88 رخ نمی داد این توافق در آن سال صورت می گرفت دلیلش هم این است که قبل از انتخابات ریاست جمهوری اوباما به مقام رهبری نامه نوشتند و خواستار برقراری رابطه شدند.
4.در مظلومیت آقای احمدی نژاد همین بس که در سال قبل در امریکا گفت مسئله هسته ای ایران مسئله ای است که باید بین امریکا و ایران حل شود و بسیاری از نمایندگان و افراد مختلف به ایشان حمله کردند که ما نباید با امریکا مذاکره کنیم اما اکنون می بینیم در دولت جدید رئیس جمهور ایران با رئیس جمهور امریکا تلفنی صحبت می کند و مذاکرات هسته ای بین وزیر خارجه ایران و امریکا انجام می شود و اب از اب تکان نمی خورد و هیچ نماینده ای یقه پاره نمی کند.
مشهـــدی بــــآقــــــر
| - |
۱۸:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
آقا رضا: شما هم کاملا" مغرضانه به نفع محمود جان تحلیل کردین.

به هرحال از بیانات طویل و پرمغزتون اینطور استنباط کردم که:
ایران توی مسابقات والیبال بین قاره ای، حقش بیشتر از مقام سومی بوده :|

خدا لعنت کنه مسببین ســولــآخ شدن لایه ازن رو . عــآمیـــــن
سینا
| UNITED STATES |
۱۸:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
رضا جان تحلیل شما کاملاً نادرست است، زیرا اولاً آقای احمدی نژاد خود یکی از مسببین تشنج سال 88 بوده و هست. ایشان یکی از عوامل تشدید تحریمها علیه بدنه جامعه ایران بود که چون تحریمها تأثیری بر زندگی شخصی ایشان نداشت آنها را کاغذپاره خواند. ردیس جمهور مظلوم شما دو بار برای آقای اوباما نامه نوشت و اوباما هیچ پاسخی نداد و متأسفانه نمایندگان مجلس نیز دربرابر این تحقیر ملت توسط رئیس دولت سکوت کردند.
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۸:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
رضا داری مزخرف میگی
ناشناس
| MALAYSIA |
۱۹:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
جناب آقای رضا از مظلومیت احمدی نژاد نگو که تا هفت نسل بعد از ما هم باید بحال این مظلوم زار بزنند, البته بخاطر خسارتهایی که به کشور و مردمون وارد کرد...دولت پوپولیست و وقیحی که 800 میلیارد دلار درآمد نفتی رو بر باد داد و کشوری ورشکسته با خزانه خالی و هزاران میلیارد بدهی تحویل نفر بعدی داد
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۹:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
رضاي عزيز برادر اميدوارم خودت بتواني حرفهايت را باور كني
سرخوش
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۰:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
امیدوارم کسی که دارای حوصله و اطلاعات خوبی است جواب آقا رضا را بدهد.
علی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۰:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
4 - در مظلویمت آقای احمدی نزاد همین بس که نوه ونتیجه و.. را به نیویورک برد. با خرج بیت المال!
آقا رضا شاید بی بلیط وارد جایی شده ای که دولت تدبیر وامید عذرت را خواسته است!!
مشهـــدی بــــآقــــــر
| - |
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
جناب سرخوش: اتفاقا" جواب درخوری به آقا رضا و سایر همفکرانش دادم
امـــــــــــــــآ......
این "ادمین انتخاب" نمیدونم چرا منتشر نکرد :((

عـآغـآ اگه اشکال توی اسمم بود، حذفش میکردین
عـآخه واسه چی کامنت مردمو تائید نمیکنین؟
احسان
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
در وصف خراب کاری های آقای احمدی نژاد همین بس که درآمد نفتی در 7 سال از ریاست جمهوری ایشان یک و نیم برابر بود با تمامی سالهای عمر انقلاب یعنی از 58 الی 84 و دیدید که چطور مملکت به بدبختی فرو رفته!
ضررهای اقتصادی و همین طور دیپلوماسی ضعیف ایشان و فراقانونی عمل کردن ایشان تا ده ها سال سایه بر زندگی جوانان این مملکت دارد.
بقیه موارد پیشکش حضورتان
و همینطور مظلومیتی که گفتید از ... بزرگ آقای احمدی نژاد
lمهدی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
100 درصد با نظر رضا موافقم
چرا اشتباهات دیگران رو هم به پای احمدی نژاد میذارید سعی کنید انصاف داشته باشید وهمه مسایل رو نگاه کنید(خودم خوشم از احمدی و تیمش نمیاد ولی باید حرف حق رو زد)
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
بند اخرش خیلی مسخره بود !مردم را ...فرض نکنین
شهامت
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۱۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
ظلمی که احمدی نژاد به کشور کرد مغول هم به این کشور نکرده تا سالیان سال این ملت باید تاوانشو بده آمهدی حرف حق اینه اگه به وجدانت رجوع کنی.
سعید
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۸:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
آقا رضا بدجور مزخرف گفتی. احمدی نژادو کسی جدی نمی گرفت که بخواد باش مذاکره کنه. حرفاش فقط واسه مصرف داخلی بود
ناصر
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۸:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
شما چند نفر كه با هم متن رو مي نويسيد و با هم يك رضا شديد چرا نمي نويسيد در جهت حل مناقشات هسته اي در هشت سال گذشته چه اقدامي كرديد؟ و چرا از بين همه افتضاحات گذشته كه دم هم بر نمي آورديد فقط همين يك جمله مذاكره كه در آمريكا گفته شده و ما تا كنون اصلا نشنيده ايم را مي دانيد و آب هاي دل مردم در خوشحالي و شادي آرامش و امنيت و رونق اقتصادي در تب و تاب است و به خوبي تكان مي خورد.
حسادت بد است و به آن مرد رفته بيشتر از حدي كه خودش براي خودش ارزش قائل است شما ديگر بها ندهيد او پاسخگوي اعمال خود و اطرافيانش نيست و شما هنوز متن توجيه نامه مي نويسيد.
حمید
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۱:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
رضا تو توضیح شماره 2 میگه احمدی نژاد تو دوسال گذشته هیچ نقشی تو انرژی هسته ای نداشته!
همین کافیه که بدونم 2 سال این مورد رو هوا بوده !!!
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
همین شماها اگه همین توافق رو میکرد فریاد وا اسفا سر میدادید که آی اینها رفتند قرارداد ترکمانچای امضا کردند ولی حالا عزیزانی امثال علی مطهری دارن به به و چه چه میکنند... جلیلی همین توافق رو کرده بود بیچارش میکردند ...
احمدی نژاد بدبخت رو هم میزاشتن از این بهتر توافق میکرد ...ظریف کار خواصی نکرده همه صنعت هسته ای رو داده پول دو ماه یارانه مردم(4میلیارد دلار) رو گرفته...بزار کم کم گندش که در اومد بهتون میگم...
مردی چاپ کن...
امید
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۲:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
متأسفم از این همه تحلیل های غلط و آبکی....
مرتضی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۲:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
میگم رضا جون اسمتو اشتباه نگفتی
من فکر کنم تو خود محمودی کلک
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
10
116
واي اگر اون يكي كانديدا الان انتخاب شده بود در 100 روز دولت شايد بايد اماده جنگ مي شديم....اون اقا كه رفته بياد ببينيم اون كاغذ پاره ها چي بود بي خودي براي ما جور كرد اگه اقدامات اعتماد ساز رو همون موقع انجام مي داد و اونهمه حرف هاي تحريك اميز نمي زد الان 4 تا كاغذپاره نداشتيم كه بخاطر هر كدوم بايد كلي هزينه بديم....
پاسخ ها
amir
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۱۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
دوست عزیز باهات موافقم اما اون کلی که گفتی خیلی کلیه اصلا اساسیه کلی هزینه بدیم چیه اون کسی که شما میگی با ندونم کاریش بابای هممونو در آورد البته اساسی حالا حالاها مونده تا بدونیم چه آشی برامون با گذاشته.
یک شهروند ایرانی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
1
36
آقای رضا، این دیدگاه شما مبنی بر اینکه حوادث 88 در تشدید تحریمها بی تاثیر نبوده ، کاملا قابل تامل و حتی مورد قبوله اما نباید فراموش کنید اونچه باعث شد تا تحریمها توسط نه یک کشور بلکه توسط همه کشورها و در قالب سازمان ملل علیه ایران به اجرا دربیاد، رفتن پرونده ایران از شورای حکام به شورای امنیت سازمان ملله و بنده یقین دارم اونچه باعث شد کشورهای غربی بتونن تحریم های بین المللی علیه ایران اعمال کنن، رفتار و به قول این نوشته، سیاست تهاجمی احمدی نژاد بود! با رفتار و نوع سخنان احمدی نژاد کشورهای بزرگ متحد شدند تا نرمزش رو بکشن چون احساس خطر کردن / حتی در دوره احمدی نژاد وقتی که لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی و مسوول مذاکرات هسته ای بود، ایران چند باری مذاکراتش جدی شد اما اقا محمود اجازه نداد که توافقی صورت بگیره ( شاید هنوز معتقد بوده که تحریمها، کاغذ پاره اند!!! و لاریجانی بیخودی نگرانه) برای همین اختلاف نظر لاریجانی و احمدی نژاد در روش تعامل با غرب بود که لاریجانی مجبور به استعفا شد// اقای احمدی نزاد هم نه 2 سال گدشته بلکه فقط چند ماه اخیر دولتش اعلام کرد که هیچ کاری به پرونده هسته ای نداره که خب این حرفش یعنی شونه خالی کردنش از مسوولیتی که قانونا بر عهده اش بود، اصلا قابل پذیرش و رفع مسوولیت از ایشون نیست. پس بهتره نگاه واقع بینانه تری نسبت به عملکرد هسته ای احمدی نژاد داشته باشیم
مسعود
|
UNITED STATES
|
۱۸:۴۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
4
53
لیوان ژنو بسیار بیش از نیمه پر است، به رسمیت شناختن حقوق هسته‌ای ایران و آغاز لغو تحریمها خصوصاً در بخش دارو بسیار مسرت بخش است.
قباد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۲ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
3
86
آیااگر یک میلیونیوم این دستاورد عظیم را احمدی نژاد یا جلیلی بدست می آورد رسانه ضرغامی 2 هفته جشن نمی گرفت؟!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
عالي بود :))))))))))))))))))))))
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
2
41
انتخاب خسته نباشی انصافا بهترین سایتی هر روز بهت سر میزنم زنده باد ایران
مرتضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۰۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
79
13
کمی انصاف هم خوبه و الله ، هرچی میکشیم ازینه هرکس دوست داره دیگری رو خراب کنه ، کشور ما باید در مقابل دشمنا متخد باشه . چرا عملکرد چند سال گذشته رو اینقد سیاه میکنید ؟ باید یکم منصف بود داشته های هشت سال قبل ما با داشته های الان زمین ال آسمون فرق میکنه . امروز پای میز مذاکره بچه های انقلاب دارن از آنچه طی سالهای گذشته در زمینه هسته ای بدست آمد خرج کردن .
بنده مدافع گروه یا جریان خاصی نیستم اما محالف افراط و تفریطم . انصاف و عدالت باید رعایت بشه .
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۰:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
دولت احمدی نژاد هیچ دستاوردی نداشت الا اینکه نشون داد باید به رای مردم احترام گداشت .
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
مرتضا ؟؟؟ یا مرتضی.
مرتضی جان ، حال جواب دادن ندارم چون: مردی که سبب تحریم ها بود رفته است. درود بر جان و جواد
مهدی
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۱:۵۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
تمام موفقیتهای الان با توجه به عملکرد هشت سال پیش بدست اومده و ما با هر دولتی باید اون روی خودمون رو به جهان نشون میدادیم که از ما حساب ببرن که زیر بار زور به هیچ وجه نمیریم حتی تحریم و تهدید .
ali
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۰:۴۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
دوست عزیز مردم از افراط وتفریط خسته شده بودن که به اعتدال رای دادن اگه بخواهیم نمونه بارز افراط وتفریط رو بیاریم عملکرد دولت قبلیه اگه اونها رویه اعتدالی داشتن ومیتونستن قدرتهای جهانی رو با ما هماهنگ کنن که چوب لای چرخ ما نذارن با پول همین نیروگاه بوشهر تا حالا دو تا بهتر از اینو ساخته بودیم برقش رو هم استفاده میکردیم تحریمم نداشتیم آره عزیز من انصاف واقعا خوب چیزیه آدم باید منصف باشه.
نسیما
| QATAR |
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
بله ! داشته های ما پای میز مذاکره ، انبوهی از کاغذ پاره های بی اثر ! از دست آوردهای محموده که الان برداشته شدن پنج درصدش ، به معنای کلی گشایش در امور مملکت ذو نجات جان ارزشمند بسیاری از هموطنانه. ضمن این که توجه داشته باشید که اگر این توافق که مفاد پیشنهادی ایران نسبت به زمان لاریجانی فرق چندانی نکرده ، اگر همون زمان انجام شده بود ، ما الان یک صنعت رسمی صلح آمیز هسته ای داشتیم و با یک اقتصاد صد برابر سالم تر بدون این همه کاغذ پاره!
حسین
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
5
10
خداوند این دولت واین تلاشهای طاقت فرسا در جهت منافع ملت ایران وانقلاب را اجر دهد که به خدا حیف است این ملت واین انقلاب ونظام فدای حماقت افراطیگری ونادانی عده ای عقب افتاده بشود این نادانا ایران را با افغانسشتان اشتباهی گرفتن که دیدیم در اونجا هم سرنگون شد طالبان افراطی وخوشبختانه به طرف دموکراسی در حال حرکت هست . واین پیروزی حقیقتی هست که به امید خدا جرقه اش در کل جهان زده شده وپیروزی با کسانی هست که با ملت خو خواهند بود زیرا قدرت خداوندی در اکثریت مردم نهفته هست نه در عده ای که مغزشون از افراط عفونی شده بخصوص بعضی ها که عفونت مزمن شده و درمان این عفونت نسل ها طول خواهد کشید
مهران
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۲۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
4
27
این بنده خدا آقا رضا اگه جرأت مواجهه با حقیقت رو داشت، یه کامنت از خودش میذاشت که بتونه موافقا و مخالفای نظر خودش رو بشماره، نه اینکه 15 خط پاسخ به تشکر از انتخاب بده!!!
برو برادر!
همراهی با اسرائیل جلاد و سعودی های وهابی کار خوبی نیست!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۴۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
4
33
مردی که سبب تحریم ها بود رفته است!!!
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
ومردی که سبب ذلت است امده است
جواب رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
2
20
با سلام جواب آقا رضا به در خواست دوستان:

1- تحریم ها را گفتین به خاطر احمدی نژاد نبوده یا سیاستش ! کسی که تحریم ها ی صادرشده از سوی شورای امنیت سازمان ملل منحد را کاغذ پاره می دانست در دید سیاسیش چه چیزی میشه پیدا کرد که گفت در جلوگیری از تحریم ها هم عملکردی داشته باشد؟؟؟!!! حتی یک جمله ی کاملا بی پشتوانه ایی را با سیاست های فریبکارانش گسترش می داد به نام ((پ صنایع و کشاورزی و..در همه زمینه ها به دلیل تحریم ها ، افزایش خواهد یافت!!))
2- بله هیچ دخالتی نداشتن!!! ولی یک زمینه ی خوبی برای افزایش تحریم ها ایجاد کرد وهیچ کار خاصی برای جلو گیری از تحریم ها انجام نداد و..
3-اگر ملت ایران را تحریک نمی کرد! سال 88 فتنه! به آن شکل گسترده نمی شد هیچ وقت آن کلمه رکیک در مورد رای دهندگان از ذهن رای دهندگان تا ابد پاک نخواهد شد و...
4-کسی که وجه خوبی ندارد و در داخل کسی نمی تواند با او همکاری کند بی شک هیچ طرف خارجی هم او را معتمد و قابل اطمینان و... نخواهد دانست کسی استعفا ها و ترک جتجالی اطرافیان از دور احمدی نژاد را فراموش نکرده .

...
مرتضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
19
5
کمی انصاف هم خوبه و الله ، هرچی میکشیم ازینه هرکس دوست داره دیگری رو خراب کنه ، کشور ما باید در مقابل دشمنا متخد باشه . چرا عملکرد چند سال گذشته رو اینقد سیاه میکنید ؟ باید یکم منصف بود داشته های هشت سال قبل ما با داشته های الان زمین ال آسمون فرق میکنه . امروز پای میز مذاکره بچه های انقلاب دارن از آنچه طی سالهای گذشته در زمینه هسته ای بدست آمد خرج کردن .
بنده مدافع گروه یا جریان خاصی نیستم اما محالف افراط و تفریطم . انصاف و عدالت باید رعایت بشه .
پاسخ ها
امیر
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
منظورت از داشته های 8 سال قبل تحریم ها و ضع اقتصادی بده دیگه آره!؟
حمید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
3
26
این اقا رضا ها تو مملکت ما زیادند , همیشه رنگ عوض می کنند , حرفشون رو عوض می کنند . اسلام هم همیشه از این اقا رضا ها ضربه خورده نه از کافرین و....
مرتضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۵۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۳
8
3
کمی انصاف هم خوبه و الله ، هرچی میکشیم ازینه هرکس دوست داره دیگری رو خراب کنه ، کشور ما باید در مقابل دشمنا متخد باشه . چرا عملکرد چند سال گذشته رو اینقد سیاه میکنید ؟ باید یکم منصف بود داشته های هشت سال قبل ما با داشته های الان زمین ال آسمون فرق میکنه . امروز پای میز مذاکره بچه های انقلاب دارن از آنچه طی سالهای گذشته در زمینه هسته ای بدست آمد خرج کردن .
بنده مدافع گروه یا جریان خاصی نیستم اما محالف افراط و تفریطم . انصاف و عدالت باید رعایت بشه .
ظریف دوست
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۳۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
2
10
نگاه نکن ظریفه ! شش کشور رو حریفه !!

جلیلی ، جلیلی ، یاد بگیر ، یاد بگیر!!!!!!!!!!!!!!
کیهان ، اسرائیل ، رسایی ، بذرپاش تسلیت تسلیت !
جواب رضا ومرتضی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
4
18
دوست عزیزاگه مردم احمدی نژاد رو قبول داشتن حالا آقای مشایی یا یکی مثل ایشون ریس جمهور بود .نه دوست عزیز شما هنوز متوجه نشدی این ملت خیلی باهوشتر از اونی هستن که به نظر میاد وحافظه تاریخیشون هم اصلا ضعیف نیست . متناسب با عملکرد هر کسی باهاش رفتار میکنن دیر و زود داره اما سوخت وسوز نداره حالا من تو هی تحلیل بدیم ملت کار خودشو میکنه. این ملت اگه اینطور نبود که 3000 سال دوام نمیاورد. پیشنهادم اینه که خودمونو بهتر بشناسیم.
داریوش وکورش
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۲:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
3
2
قذافی همه انرزی هسته ای خود را سوار کشتی کرد وبرای فرانسه فرستاد


ولی دولت فرانسه از آن حمایت نکرد آنرا مهره سوخته خواندند
مجید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۳:۲۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
2
12
به نظر من قشنگ ترین جواب رو اقای "مشهـــدی بــــآقــــــر" داد
(((خدا لعنت کنه مسببین ســولــآخ شدن لایه ازن رو . عــآمیـــــن)))

جواب امثال رضا ها و مرتضا(مرتضی) ها را باید
اینطوری داد
راستی مشهـــدی بــــآقــــــر جان ایران چهارم شد ولی به نظر منم حقش بیشتر بود :-)
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۳:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
1
8
جواب من که از شرکت انداختن بیرون کی میده با ی بچه2ساله که از صدقه سری همین تحریم بوده پول پیش هم ندارم به اون قرآن که می پرستید
موسی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
2
8
آسایش دو گیتی تفسیر این دو حرف است
با دوستان مروت با دشمنان مدارا
درودبر روحانی
سلام بر خاتمی
هزاران دورد و سلام بر ظریف
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
13
6
تركمانچاي دوم مبارك اين توافق رو كه بقال سركوچمونم ميتونست انجام بده در ازاش چي گرفتيد كه لااقل به درد خودتون برا جبران ضعفاي اقتصاديتون بخوره
حسین کاظمیان
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
2
8
واقعا"از آقای ظریف باید تشکر کرد.بعد از انقلاب هیچ وزیر امور خارجهای مثل ظریف نداشتیم.
سياوش آبي پوش
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۰۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
4
8
واقعيتش اينست كه ديگه مردم وطن پرست ايراني به افراطيوني كه فقط به خودشون فكر ميكنند اعتنائي نميكند و نخواهد كرد، چرا كه اينان علي رغم عده كمشان، صداشان را همه جا ميزنند و كسي نيست تو دهني بهشان بزند ولي آنچه مشخص است پوست كلفت بودن وغير ايراني بودنشان است.
اما ميخوام به مردم عزيز تبريك بگم وروزاي خوشي را براي همه آرزو كنم اگر چه ممكنه بعضي از آقايون كه تا الآن با بودن تحريم ها سودهاي آنچناني به جيب ميزدند الآن نگران كم شدن سودشان هستند، يعني همين آقايوني كه ناراحت از برداشتن تحريم ها هستند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
10
6
نیمه پر؟؟؟؟!!!!
یک دهم این لیواان هم پر نیست!
ما چهار امتیاز بزرگ دادیم در قبال یک امتیاز نصفه و نیمه که سر جمع میشود 7 میلیار دلار.
غنی سازی 20 درصد، اراک و نطنز و فردو، جلوگیری از توسعه فعالیتها و ...

در نهایت هم که دیدیم حق غنی سازی ما به رسمیت شناخته نشد.
امیدوارم مجلس کاری کند.
سید
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
8
5
سایه جنگ؟!
خوبه تو همین صد روز دو سه بار اوباما ما رو تهدید کرده!
توجه کنید: اوباما تهدید کرده نه نتانیاهوی بی وجود!
علي
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۱۴ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
1
4
ن ميخوام از انتخاب و آقا رضا به عنوان مخالف و همه ي دوستان كه در كمال احترام تو اين بحث شركت ميكنند تشكر كنم ...

چيزي كه بين سياستمدارهايمان كمتر ديده ميشود ...

درود بر همه ي مردم ايران
ناشناس
|
CANADA
|
۱۱:۲۹ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
3
4
موفقیت تیم مداکره کننده دولت تدبیر وامید ثابت نمود که داشتن حسن نیت وحقانیت،ممکن است شرط لازم برای موفقیت باشد ولی بهیچ وجه کافی نیست.شرط کاقی آن کارآمدی وتوانایی در اثبات ونمایاندن جقانیت است که مصداق مجادله احسن میباشد .کاری که فقط از شایستکان ومتخصصین دیپلماسی بر می آید. یه مدت 8 سال کسی که به عنوان بالاترین نماینده سیاسی مردم ایران راهی سازکان ملل می شدبه جای اینکه به تبیین مواصع سیاسی ایران بپردازد حود را درجایگاه یک مصلج حهانی ومذهبی میدید واز تریبون سازمان ملل دعای قرج میجواند ومستمعین متعجب را تماشاگر هاله نور به دور سرش میدید ونماینده ارشد مذاکره کننده مهمترین پرونده ملی باکمترین تجربه در امور دیپلماسی، بعد از 6 سال مذاکرات قرسایشی تصور مینمود که به پشت خیمه های دشمن رسیده است وعنقریب دبیای استکبار دستانش را به علامت تسلیم بالا حواهد برد.
نتیجه مذاکرات ژنو یکبار دیگر اهمییت بی بدیل شایسته سالاری را که همان عیتیت عدالت به معنی هر چیز در سر جای حویش قرار گرفتن است،به رخ کشید
رضا
|
UNITED STATES
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
2
6
در رابطه با نکاتی که دوستان اشاره کردند موارد زیر را قابل ذکر است
1.موضوع این تحلیل در رابطه با توافق هسته ای است و نکاتی که من بیان کردم در چارچوب همین موضوع بود ولاغیر اینکه دوستان در رابطه با مسائل دیگر صحبت می کنند مناسب نیست. من نه کارمند دولت بوده و نه هستم و نه کلیه کارهای احمدی نژاد را قبول دارم و نه همه را رد می کنم همواره بر اعتدال در نظر و موضع منصفانه تاکید دارم. دوستان نظرشان را بفرمایید اما توهین نکنند و تحمل صدای مخالف را داشته باشند.استدلال منطقی و نقد کنند.
2.در تحلیل ارائه شده همان طور که قبلا اشاره کردم آدرس غلط به مخاطب داده شده و تحریم های بی سابقه سه سال اخیر مربوط به پرونده هسته ای دانسته است در حالی که دلیل اصلی تحریم ها اتفاقات سال 88 و این موضوع بود که آقایان می خواستند از طریق اردوکشی خیابانی و نه صندوق رای به حکومت برسند اگر در آن انتخابات همانند امسال بازندگان به صورت جنتلمنانه به پیروز انتخابات تبریک میگفتند اتفاقات سال 88 رخ می داد این آقایان بودند که با صدور بیانیه و حتی قبل از اتمام رای گیری پیروزی خود را در انتخابات اعلام و نظام را متهم به تقلب کردند این در حالی است که در انتخابات اخیر نیز همانند سال 88 دولت مجری همان دولت ریس مجلس و شورای نگهبان نیز همانند قبل بود. انتخابات سال 88 که می توانست به عنوان یک اتفاق مبارک و مهم که با حضور 40 میلیونی و بیش از 80 درصدی مردم شکل گرفت به عنوان یک موضع اقتدار برای ایران محسوب می شد اما آقایان با اقدامات غیرقانونی که در مناظرات مدعی قانون مداری بودند یک نقطه قوت را به نقطه ضعف تبدیل کردند و دشمن خواست با استفاده از این فرصت نظام را ساقط کند اما نتوانست پس از آن تصمیم گرفت با استفاده از تحریم ها نظام را ساقط کند که باز هم نتوانسته است. بنابراین مسببان این موضوع آقایان موسوی و کروبی هستند که بایستی پاسخگوی رفتار خود باشند.
3.توافق ژنو یک توافق اولیه است و تا توافق نهایی زمان زیادی مانده است بنابراین قضاوت در رابطه با این موضوع با گذشت زمان مشخص می شود با این حال این توافق یک گام مثبت است.
4.سیاست تهاجمی آقای احمدی نژاد بیشتر در 4 سال اول نمود کرد و با این رویکرد ما توانستیم از 200 سانترفیوژ در 8 سال قبل به 19 هزار سانترفیوژ برسیم و این موضوعی بود که اقای ظریف در مصاحبه خبری با شبکه دو به آن اشاره کرد که ما با بیان این مسئله به کشورهای سه به علاوه سه در یک موضع قدرت قرار گرفتیم. اگر تحریم های بی سابقه بانکی و نفتی به خاطر این سیاست تهاجمی بود بایستی در همان 4 سال ابتدایی تحریم ها صورت می گرفت نه پس از 6 سال و این حاکی از آن است که تحریم ها به خاطر اتفاقات سال 88 بود.
5.درآمد دولت به خزانه واریز می شود و دولت از طریق بودجه و یا مصوب مجلس می تواند خرج کند. نکته دیگر اینکه دلار ارزشش بسیار پایین آمده است و اونس طلا 8 سال پیش 410 دلار بود و در سال 91 1650 دلار بوده است. توان خرید درامد نفتی دولتهای جمهوری اسلامی بر مبنای طلا به ترتیب8088، 9740، 19652و 19996 تن می باشد (سایت خبرانلاین). بنابراین علی رغم اینکه درامد 8 ساله دولت احمدی نژاد به میزان 578.33 میلیارد دلار و دولت خاتمی 206.27 میلیارد دلار است. اما از نظر قدرت خرید طلا 343 تن مابه التفاوت آنهاست.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۰۳ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
3
7
فقط خوشحال باشيم كه شب تار رفته است و سپيده دميده است .
حامد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
1
8
متوهمان و منتقدان "توافق ژنو"
طرف مذاکره ایران ، کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان و ترکمنستان نبودند ، بلکه ایران با 5 قدرت جهانی دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل (آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین) و آلمان مصاف دیپلماتیک داشت و این در حالی بود که برگ برنده ای به نام تحریم ها ، به طور صد در صد در اختیار آنها بود و هست... ما وقتی خرمشهر را با دادن کلی شهید و مجروح از اشغال متجاوزان آزاد کردیم ، جشن پیروزی گرفتیم و نگفتیم: این که خوشحالی ندارد چون خرمشهر حق ما و خاک خود ما بوده است.
عصرایران ؛ جعفر محمدی - توافق نامه ژنو ، که بعد از 5 روز مذاکرات سخت و حرفه ای به امضای وزرای خارجه ایران و کشورهای 1+5 رسید ، مهم ترین موضوع داخلی ایران و تیتر صفحه اول بسیاری از رسانه های جهان است.



در این باره چند نکته قابل ذکر است:

1 - این توافق نامه ، دستاورد بسیار مهمی برای ایران داشت: "توقف حرکت رو به رشد تحریم ها ، کاهش اندک تحریم ها و ایجاد شکاف در ساختار تحریم ها"

این دستاورد که بعد از سال ها مذاکره بی حاصل -که عمدتاً به افزایش تحریم ها می انجامید-بسیار ارزشمند است و ملتی که طعم تلخ تحریم ها را در این چند سال چشیده ، به خوبی با اهمیت کاهش تحریم ها - حتی اگر تدریجی باشد - آشناست.

با این حال ، نباید در این باره دچار توهم شد و پنداشت که مشکل تحریم ها و به تبع آن اقتصاد ملی حل شده یا به زودی مرتفع می شود چه آن که اولاً توافق حاضر ، بخش کوچکی از تحریم ها را دربر می گیرد (که با توجه به روابط پیچیده بین المللی برای شروع کار ، معقول است) و ثانیاً در شش ماهی که توافق در آن جاری خواهد بود ، باید دید طرف های خارجی در عمل چگونه رفتار می کنند؟ چه آن که توافق یک چیز است و عمل بدان چیز دیگری.

به عبارت دیگر ، توافق ژنو ، تنها یک آغاز است و بعد از 5 روز چانه زنی کلامی ، تا 6 ماه چانه زنی عملی برقرار خواهد بود و احیاناً تفسیر توافق و مصداق ها و زمان بندی و چگونگی اجرا و ... مورد مناقشه خواهد بود.
بعد از 6 ماه هم ، اگر طرفین از همدیگر رضایت داشتند ، مذاکرات جدید برای توافق جامع شکل خواهد گرفت و معلوم نیست آنها برای رفع کامل تحریم ها چه ها بخواهند و چه اتفاقاتی بیفتد و چقدر طول بکشد؟

متأسفانه ، قطعنامه های شورای امنیت ، برخلاف آنچه برخی ساده انگاران یا خیانت کاران می گویند، "کاغذ پاره" نیستند و برای بلااثر کردن بند بند این قطعنامه ها باید هزینه ها بدهیم و این یک واقعیت تلخ است.

2 - عده ای از روز گذشته انتقاد می کنند که چرا در توافق این همه امتیاز دادیم؟

در این باره سه نکته را می توان مطرح کرد:

الف - دیپلماسی دنیای دادن و ستاندن امتیاز است. اگر امتیازی دادیم ، امتیازی هم گرفتیم.
شاید گفته شود این که پول های خودمان را به خودمان بدهند یا چند مورد از تحریم ها را بردارند که امتیاز نیست.
پاسخ این است که ما در دنیای واقعی زندگی می کنیم که همه چیز بر مبنای "قدرت" تعیین می شود و نه بر محور حق و منطق.
اینهایی که در توافق ژنو به ایران داده اند ، در نگاه منطقی ، حق ماست ولی وقتی نمی توانیم در شرایط عادی به حق مان رسیم ، ناگزیریم وارد مذاکره بشویم و همان حق مان را بگیریم ولو آن که نامش امتیاز باشد. مهم این است که به بخشی از حق مان رسیدیم و باید بکوشیم بقیه حقوق مان را استیفا کنیم.

ما وقتی خرمشهر را با دادن کلی شهید و مجروح از اشغال متجاوزان آزاد کردیم ، جشن پیروزی گرفتیم و نگفتیم: این که خوشحالی ندارد چون خرمشهر حق ما و خاک خود ما بوده است.

ب - ایران سه تعهد اصلی داده است: "توقف غنی سازی 20 درصدی و امحای اورانیوم غنی شده در این حد و بسنده کردن به غنی سازی 5 درصد" ، " پذیرش بازرسی های دقیق آژانس بین المللی انرژِی اتمی" و "عدم توسعه فعالیت های هسته ای جدید تا 6 ماه آینده"

درباره غنی سازی 20 درصد باید گفت که ایران از همان اول هم قصدی برای غنی سازی 20 درصد نداشته و بعد از این که آمریکا ، توافق ایران،برزیل و ترکیه درباره سوخت هسته ای را تخریب کرد ، ایران در یک اقدام واکنشی ، غنی سازی 20 درصد را در دستور کار قرار داد و الا همان زمان هم که بحث ژنو در کار نبود ، ایران اعلام می کرد که غنی سازی 20 درصدی را نمی خواهد.

مورد دوم هم که ناظر بر ادعای ایران مبنی بر صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای اش است و لذا اگر تخلفی در این زمینه وجود ندارد، چه باک از بازرسی های قانونی آژانس اتمی؟

درباره مورد سوم هم باید دید که قرار بود چه توسعه ای در برنامه های هسته ای ایران در 6 ماه آینده شکل بگیرد که از آغاز روند تدریجی لغو تحریم ها برای کشور مهم تر و حیاتی تر بوده است؟ به نظر نمی رسد در شرایط کنونی ، چیزی مهم تر از نجات اقتصاد کشور از مصیبت کنونی باشد. این مصیبت ، البته برای خیلی ها نعمت بوده است(!)
به هر حال ، وقتی از طرف مقابل می خواهیم تحریم ها را فریز کند و بخشی از آن را لغو کند ، آیا باید امتیازی بدهیم یا خیر؟ شاید بعضی ها انتظار داشتند برای 1+5 کلاس فلسفه بگذاریم تا در انتهایش ، آنان منقلب و متقاعد شوند که باید تحریم های ظالمانه را بردارند!

امابه قول علی اکبر ولایتی در آن مناظره معروف انتخاباتی خطاب به سعید جلیلی ،دیپلماسی ، "کلاس فلسفه" نیست، عرصه بده - بستان است.

ج - منتقدان توجه داشته باشند که طرف مذاکره ایران ، کشورهایی مانند پاکستان و افغانستان و ترکمنستان نبودند ، بلکه ایران با 5 قدرت جهانی دارای حق وتو در شورای امنیت سازمان ملل(آمریکا،انگلیس،فرانسه،روسیه،چین) و آلمان مصاف دیپلماتیک داشت و این در حالی بود که برگ برنده ای به نام تحریم ها ، به طور صد در صد در اختیار آنها بود و هست.
با این اوصاف ، باید انصاف داد که تیم مذاکره کننده ایران خوب توانسته از عهده نه حریف که حریفان برآید و امتیازات خوبی از جمله ادامه غنی سازی در کشور ، ادامه فعالیت تاسیسات هسته ای در سطح کنونی ، فریز شدن تحریم ها و لغو برخی از آنها بگیرد.

پایان کلام این که توافق ژنو ، یک آزمون بسیار جدی برای 1+5 نیز به شمار می رود تا در قبال عمل ایران به تعهداتش ، طرف مقابل نیز چنین کند و الّا اگر کشورهای این گروه و به ویژه آمریکا بخواهند بدعهدی کنند و بازی را به هم بزنند، حتماً برنده نخواهند شد ، همان طور که محمد جواد ظریف ، گفت: یا همه با هم می بریم ، یا همه با هم می بازیم.
پاسخ ها
ناشناس
| - |
۰۲:۱۶ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۵
بابا جان اینقدر کامنتای طولانی نزارید . آدم حوصله نمیکنه تا آخرش بخونه
موجز سخن بگید
ali
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۲۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
4
12
اقایان که طرفداری از احمدی نزاد میکنن یا نفهمند یا خودشون را زدن به حماقت جمع کنید کاسه کوزتون را 8 سال مملکت را به روز سیاه نشوندید بس کنید ملت شماها را دیگه نمیخوان
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۳۱ - ۱۳۹۲/۰۹/۰۴
10
5
کمی واقع بین باشید دوستان من کاری به عملکرد این دولت و ان دولت ندارم فقط میدانم که اگر این توافق در سبد معیشتی خانوار ها تاثیر نداشته باشد ما کامل باختیم
ولی اگر بتواند سبد معیشتی خانوار ها را کمی رنگین کند باید احسنت گفت به این دیپلماسی
نظرات بینندگان