پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : شماری از چهره های موثر در کنگره آمریکا از تعویق 6 ماهه در اعمال تحریم های جدید علیه ایران خبر دادند.
به گزارش عصر ایران به نقل از خبرگزاری فرانسه، تعدادی از اعضای مجلس نمایندگان و سنای آمریکا گفته اند کنگره باید در موضع قبلی خود برای افزایش تحریم های ایران باقی بماند و مصوبه ای برای اعمال تحریم های جدید علیه ایران داشته باشد اما اجرای تحریم های جدید را به 6 ماه آینده موکول کند. آنها گفته اند در صورتی که ایران به مواد توافقنامه ژنو پایبند باشد این تحریم های جدید کنگره آمریکا، عملی نخواهد شد.
پارلمان آمریکا به نام کنگره از دو مجلس نمایندگان و سنا تشکیل شده است. هر طرح یا لایحه ای برای اجرایی شدن باید به تصویب اکثریت اعضای مجالس نمایندگان و سنا برسد.
"مارک کرک" سناتور جمهوری خواه در این باره گفت: کار با همکارانم را برای اعمال تحریم های اقتصادی جدید علیه ایران آغاز می کنم. اگر ایران به این توافقنامه مقدماتی احترام نگذارد این تحریم ها عملی خواهد شد.
مشاور یکی از اعضای مجلس سنای آمریکا نیز در این باره گفت: اگر ایران فریبکاری کند یا اگر برچیدن تاسیسات هسته ای ایران در مدت 6 ماه آینده آغاز نشود تحریم های جدید علیه ایران اجرایی خواهد شد.
درنتیجه این اظهارنظرها می تواند نتیجه گرفت اعمال تحریم های جدید کنگره آمریکا علیه ایران به مدت 6 ماه به تعویق افتاده است.
از زمان انتخابات اخیر ریاست جمهوری در ایران و پیروزی حسن روحانی تاکنون، آمریکا و اتحادیه اروپا هیچ تحریم جدیدی را علیه ایران اعمال نکرده اند.
"کارل لیوین" سناتور دموکرات و رئیس کمیته دفاعی مجلس سنا هم در بیانیه ای گفت: اگر ایران با توافقنامه نهایی موافقت نکند این اجماع نظر در کنگره وجود دارد که تحریم های شدیدتری نسبت به تحریم های فعلی علیه ایران تصویب و اجرایی شود.
بخش زیادی از اعضای کنگره آمریکا نسبت به توافق ژنو میان ایران و گروه 1+5 واکنش های تردید آمیز و مخالف داشته اند.
جان بوهنر رئیس جمهوری خواه مجلس نمایندگان آمریکا در این باره گفت: این توافق مقدماتی همچنان تردید های جدی را درباره بخش زیادی از مسائل دارد. دولت اوباما همچنان باید به تحریم های فعلی علیه تهران پایبند باشد.
وی افزود: در غیراین صورت، توافق ژنو چیزی نیست جز تصمیم فوق العاده خوب برای ایرانیان با هدف برچیدن ساختار تحریم ها به همراه حفظ زیرساخت های هسته ای و تجهیزات ساخت بمب اتمی.
"اد رویس" نماینده جمهوری خواه و رئیس کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا هم به سی ان ان گفت: معتقدم به جای کاهش فشارها علیه ایران و اجازه دادن به ایرانی ها برای فعال کردن اقتصاد خود، باید فشارهای بیشتری علیه این کشور اعمال کنیم.
"مایک روجرز" نماینده جمهعوری خواه و رئیس کمیته اطلاعات و امنیت هم گفت: ما به ایران اجازه ادامه غنی سازی دادیم. همین خطا را در برابر پاکستان و کره شمالی هم مرتکب شدیم.