arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۸۸۰۲
تاریخ انتشار: ۵۲ : ۱۰ - ۰۷ آذر ۱۳۹۲

کمک مالی کشور ناشناس به پروژه «خط لوله صلح»

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه پاکستانی به نقل از مقامات این کشور مدعی شد که یک کشور ناشناس حاضر شده مبلغ یک میلیارد دلار برای کمک به ساخت خط لوله گاز ایران-پاکستان کمک کند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در اسلام‌آباد به نقل از سایت «تریبون» پاکستان، یک کشور ناشناس پیشنهاد کرده که حاضر است مبلغ یک میلیارد دلار برای کمک به ساخت پروژه خط لوله صلح به اسلام‌آباد پرداخت کند.

به گفته مقامات، این پول ممکن است، پس از امضای توافقنامه هسته‌ای ایران و کشورهای غربی پرداخت شود.

برخی مقامات معتقدند که این کشور دوست احتمالا کشور چین است که در دولت قبلی نیز پیشنهاد پرداخت یک وام 500 میلیون دلاری را ارائه کرده بود.

این مقامات خاطر نشان کردند: از آنجا که پیشنهاد ایران برای تأمین مالی و احداث خط لوله در خاک پاکستان به نظر گران قیمت بوده، لذا دولت به دنبال یافتن یک گزینه جایگزین برای تأمین مالی این طرح بوده است.

دولت پاکستان همچنین خواهان آن است، تا در سفر آتی «شاهد خاقان عباسی» وزیر نفت این کشور به تهران، بار دیگر درباره قیمت گاز توافقی و نیز قرارداد ساخت خط لوله با شرکت ایرانی «تدبیر انرژی» گفت‌وگو کند.

امکان تأمین مالی کل پروژه از سوی ایران نیز از دیگر محورهای این گفت‌وگوها خواهد بود.

به نظر می‌رسد که پس از توافق هسته‌ای ایران و گروه 1+5 در ژنو، مقامات پاکستانی تلاش گسترده‌ای را برای احیای پروژه «خط لوله گاز صلح» آغاز کرده‌اند.

این کشور که تاکنون تعلل زیادی در اجرای این پروژه داشته است، پس از توافق هسته‌ای ایران اعلام کرد که در تلاش برای تکمیل این پروژه و حتی دعوت از چین و روسیه برای مشارکت در این طرح است.

احداث این پروژه موسوم به خط لوله «صلح» با برآورد سرمایه‌گذاری 7 میلیارد دلاری در سال  2002 آغاز و قرار شد، تا پایان سال 2014 تکمیل شود. اگرچه بخش اعظم این خط لوله در ایران تکمیل شده ولی طرف پاکستانی هنوز کار ساخت آن را آغاز نکرده است.

این خط لوله 2700 کیلومتری از میدان گازی پارس جنوبی در ایران آغاز و وارد پاکستان می‌شود.

پیش‌بینی می‌شود، با آغاز صادرات گاز ایران به پاکستان از طریق این خط لوله که روزانه 750 میلیون فوت مکعب گاز ارسال خواهد کرد، کمبود انرژی پاکستان به شدت کاهش یابد که این میزان صادرات گاز از سوی ایران می‌تواند، به یک میلیارد فوت مکعب در روز افزایش یابد.

نظرات بینندگان