arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۳۹۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۲۱ - ۱۰ آذر ۱۳۹۲

از بلندگو و ویدئو تا فیس‌بوک

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  «آیا فیس‌بوک، لولو است؟» عنوان یادداشتی است که محمد مهاجری در وبلاگ خبرآنلاین آن را منتشر کرده است.

به گزارش ایسنا، در این یادداشت آمده است:

«1- چندی پیش سیمای جمهوری اسلامی ایران مستندی از زندگی مرحوم آیت‌الله شاه‌آبادی (استاد عرفان امام راحل) پخش کرد که در آن فرزند آیت‌الله می‌گفت در دوره مرحوم پدرشان، تازه بلندگو وارد بازار شده بود و بسیاری از علما با آن مخالفت کرده بودند اما آیت‌الله شاه‌آبادی در رفتاری متمایز از دیگران دستور داد در مسجدی که سخنرانی می‌کرد بلندگو نصب کنند. فرزند آیت‌الله می‌گفت: مرحوم پدر معتقد بود از این وسیله برای هدف صحیح باید استفاده کرد.

2- در دوره وزارت ارشاد آقای سیدمحمد خاتمی، بحث داغ بر سر ویدئو بود. مشاجرات آنقدر به درازا کشید که این رسانه ممنوع شد. بعد از چند صباحی - به گمانم در دوره وزارت ارشاد آقای علی لاریجانی - ویدئو آزاد شد و برای هدایت آن، موسسه‌ای راه انداختند تا نیاز مردم به فیلم مرتفع شود. استدلال هم این بود که از این وسیله برای هدف صحیح باید بهره گرفت.

3- «فیس‌بوک» یک رسانه نوپاست. همان اندازه که اسلاف ما از بلندگو و ویدئو می‌ترسیدند، الان هم نوعی وحشت از آن وجود دارد. بعضی از نگرانی‌ها به‌حق و به‌جا هم هست که واردش نمی‌شوم. اما اگر بلندگو و ویدئو چند سالی فرصت می‌خواستند که جای خودشان را باز کنند، «فیس‌بوک» به سرعت برق چنین می‌کند.

به جای اینکه چند صباح دیگر به این واقعیت رسانه‌ای تن دهیم از همین الان آن را (حتی اگر تهدید است) به فرصت تبدیل کنیم. اتفاقا یکی از روش‌های تبدیل فیس‌بوک به فرصت این است که نخبگان و بزرگان، در آن جولان کنند و نگذارند این رسانه در انحصار منظورهای خاص و افراد خاص قرار گیرد. به عبارت دیگر باید مانند نمونه‌های قدیمی‌تر از این وسیله برای هدف مناسب، بهره جست.

* نویسنده این مطلب در فیس‌بوک و سایر شبکه‌های اجتماعی مشابه عضو نشده است.»
نظرات بینندگان