arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۰۲۱۶
تاریخ انتشار: ۴۳ : ۱۰ - ۱۷ آذر ۱۳۹۲

شیر مادر احتمال ابتلا به آسم را در کودکان کاهش می‌دهد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :  یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان‌شمالی گفت: کودکانی که در شش ماه نخست تولد به‌طور کامل از شیر مادر بهره‌مند می‌شوند در مقایسه با کودکانی که کمتر شیر مادر می‌خورند، به آسم کمتر دچار می‌شوند.
 
«علی خاکشور» در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه‌ی خراسان‌شمالی، افزود: استفاده‌ی زودهنگام از غذاهای آلرژی‌زا زمینه‌ی ابتلا به آسم و شدت آن را در کودکان فراهم می‌کند.
 
وی ادامه داد: با وجود آن که علت قطعی بیماری آسم هنوز مشخص نشده است اما عوامل ارثی، محیطی و بیولوژیک در بروز آن تاثیر بسزایی دارد.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی افزود: پسران بیش از دختران به آسم مبتلا می‌شوند و در 80 درصد موارد قبل از شش سالگی علایم این بیماری بروز می‌کند.
 
به‌گفته‌ی خاکشور، آسم والدین و سابقه‌ی ابتلاء به آلرژی درصد ابتلا به آسم را افزایش می‌دهد.
 
وی با بیان این‌که وزن کم نوزادان به‌هنگام تولد یکی از علل ابتلا به آسم است، گفت: قرار گرفتن مداوم در معرض دود تنباکو و کلر در استخرها درصد ابتلا به آسم را در افراد مستعد که زمینه‌ی ابتلا به این بیماری را دارند، افزایش می‌دهد.
 
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی خراسان‌شمالی با تاکید بر این‌که مراجعه‌ی زودهنگام به پزشک در تشخیص و درمان بیماری تاثیرگذار است، ادامه داد: مبتلایان به آسم باید هر سال علیه آنفلوانزا واکسینه شوند چون این بیماری جزو مهم‌ترین عوامل موثر در بروز حملات آسم است.
 
خاکشور تماس با حیواناتی با مو و پر را در بروز آسم موثر دانست و خاطر نشان کرد: قرار گرفتن در معرض گرد و غبار، بوهای تند و دود در تشدید علایمی نظیر سرفه‌های خشک و مکرر و اختلالات تنفسی موثر است.
 
وی با بیان این‌که درمان آسم بسته به نوع شدت آن(ضعیف یا شدید) انجام می‌شود و در آسم به درمان طولانی مدت نیاز نیست، خاطرنشان کرد: در افرادی که زمینه‌های ارثی و استعداد ابتلا به آسم در آنها وجود دارد رعایت اصول تغذیه‌ای و پرهیز از مصرف مواد غذایی حساسیت‌زا مانند خربزه، انگور، کیوی، ادویه‌جات و مواد افزودنی ضروریست.

نظرات بینندگان