پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس مجلس شورای اسلامی، گفت: توافقنامه ژنو از نظر بینالمللی به طور طبیعی شرایط و فضا را آرامتر کرد و به همین دلیل جیغ و فریادهای رژیم صهیونیستی بلند شده است زیرا این رژیم دوست داشته ایران همواره در منطقه داغ قرار گیرد.
به گزارش ایسنا ، علی لاریجانی یکشنبه شب(24آذر) در برنامه زنده تلویزیونی «قم 1400» حضور یافت و گفت: موضوع فوق جنبه روانی داشته و فضا را برای رونق اقتصادی در داخل کشور که رهبری معظم در سالهای اخیر بارها بر آن تاکید داشتهاند به وجود آورده است.
لاریجانی افزود: البته همه مشکلات حل نشده اما این حرکت گام نخست برای آرام شدن فضا و حرکت رو به جلو است.
رئیس مجلس خواسته ایران از توافقنامه ژنو را حفظ تکنولوژی هستهای صلحآمیز و تغییر رفتار زورگویانه غربیها در تحریمها عنوان کرد و ادامه داد: منازعاتی که در داخل کشور در خصوص محتوای توافقنامه وجود دارد بحثهای تکنیکی است اما مهم این است که ما چگونه میتوانیم به گام بعدی برسیم زیرا اینجا منزلگاه نیست بلکه توقفگاه موقتی است.
این نماینده مردم در مجلس نهم یادآور شد: اگر از این منظر نگاه کنیم باید در 6 ماه آینده تمام هوش و حواس و دقت نظر ما در این مورد صرف شود که چگونه کارهای نهایی از نظر فنی صورت گیرد که هم خواسته مردم ایران در بهرهمندی از تکنولوژی هستهای حفظ شود و هم از تحریمها جدا شوند.
وی افزود: در گام نخست از نظر تحریمها یک حرکت کوچک انجام شده است یعنی بنا شده تحریمهای جدید داده نشود و برخی از پولهای بلوکه در حدی برای خرید خوراک، دارو و ... آزاد شود.
لاریجانی در پاسخ به سئوالی در باره دلایل فرافکنی رسانههای آمریکایی و تاکید بر ادامه تحریمها تصریح کرد: در این باره دلایل متفاوتی وجود دارد یکی از آنها مربوط به مسئولان آمریکایی است که زیاد حرف میزنند و گاهی به نوعی سخن میگویند که بیشتر بیوجودی خود را نشان میدهند، کسی که میخواهد وارد مرحله بزرگتری شود و توافقی انجام دهد باید پای حرفش بایستد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یکی دیگر از دلایل رسانههای آمریکایی مبنی بر تشدید تحریمها را لابیهای صهیونیستی دانست و گفت: اینها از نظر رسانهای قدرت زیادی دارند و تلاش میکنند فضا را غبارآلود کرده و شرایط را تخریب کنند، بخشی هم از این موضوع مربوط به مخالفینی است که در آمریکا وجود دارند؛ برخی از رجال سیاسی که در کنگره یا سنا هستند با شرایط دموکراتها مخالف هستند و شروع به مخالفت کردند.
لاریجانی برخی از لابیهای منطقهای برخاسته از حسادت و کینه را نیز از دیگر دلایلی عنوان کرد که بر لزوم ادامه تحریمهای ایران تاکید دارند و ادامه داد: مهم این است که این گروه راضی نیستند روابط ایران با کشورهای دیگر در یک مسیر منطقی قرار گیرد بنابراین از طریق فضاسازی سعی میکنند شرایط را تخریب کنند.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس با بیان اینکه رفتار مسئولان ایرانی که کار در دست آنها است باید عقلایی و منطقی باشند و هدفشان را گم نکنند، گفت: این فضاسازیها هر کدام پاسخ خواص خود را دارد اما نباید بر روی مسیر تاثیر بگذارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی بر لزوم وحدت در داخل کشور بر روی مسائل ملی تاکید کرد و بیان کرد: اگر وحدت در این زمینه وجود نداشته باشد دچار آسیب میشویم،اینکه باید چند صدایی وجود داشته باشد هیچ اشکالی ندارد به ویژه در مجلس شورای اسلامی عقاید مختلفی وجود دارد و نمایندگان حق دارند راجع مسائل ملی کشور نظر دهند.
لاریجانی همچنین بر ضرورت حرکت در مسیری که رهبر معظم انقلاب ترسیم کردهاند تاکید کرد و افزود: نقدها باید مشفقانه باشد و جنبه اصلاحی داشته باشد که گام بعدی درست برداشته شود و نباید جنبه تخریبی پیدا کند.
وی تقویت توان ملی به ویژه در بعد اقتصادی را بر روی مسایل بینالمللی و مذاکرات تأثیرگذار دانست و ادامه داد: اگر حریف احساس کند ما خیلی نیاز به مذاکره و رفع تحریمها داریم گرانفروشی میکند اما اگر وضعیت اقتصادی داخل را تا آنجا که میتوانیم بهبود ببخشیم قطعاً در مذاکرات دستِ پیش داریم.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکیدات و تذکرات مکرر مقام معظم رهبری بر بالابردن توان و رونق اقتصادی داخلی را آینده نگری دقیق دانست و گفت: هر چند تحریمها در بخشهایی مشکلاتی ایجاد کرده اما مقدار زیادی از مشکلات داخلی کشور ما مربوط به مشکلات مدیریتی است.
این نماینده مردم در مجلس نهم، تصریح کرد: ایجاد رونق در تولید داخل گرههای کوری در سیستمهای بروکراتیک ما دارد که باید رفع شود و مسیر به سمت رونق تولید باشد.
لاریجانی در ادامه در خصوص چگونگی بهرهگیری از توافقنامه ژنو که در گام نخست برای شش ماه ایجاد شده است، بیان کرد: ما باید بر روی هدفمان که داشتن فناوری هستهای و رفع تحریمها است تسلط داشته باشیم و آن را پیگیری کنیم و مراقب باشیم حواشی فضا را غبارآلود نکند تا از هدف اصلی دور نشویم و این دستاورد ملی ضایع نشود.
وی لزوم این کار را نیازمند همبستگی درونی و بالابردن توان اقتصادی داخلی دانست و گفت: این موارد به دیپلماتهای ما کمک میکند که در مذاکرات دست پیش داشته باشند لذا هر چه رونق اقتصادی در کشور ایجاد شود مستقیماً به مذاکرات قویتر کمک میکند.