arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۱۵۲۱
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۰ - ۲۶ آذر ۱۳۹۲

رضا کیانیان: در 8 سال گذشته چه اتفاقی افتاد که مردم ما یاد کره شمالی افتادند؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کمال تبریزی کارگردان سینما پیشنهاد راه اندازی یک شبکه تلویزیونی مختص پیشگیری از اعتیاد با همکاری وزارتخانه های ارشاد و کشور و همچنین خانه سینما را مطرح کرد .

به گزارش انتخاب به نقل از ایرنا ، وی شامگاه سه شنبه در نشست صمیمانه وزیر کشور با سینما گران گفت: از طریق این شبکه تلویزیونی هنرمندان می توانند از طریق مخاطبان خود برای مبارزه با مصرف مواد مخدر موجی ایجاد کرده و در روحیه اقشار مختلف جامعه تاثیر بگذارند.

وی همچنین گفت: صدا و سیما توقعات را در ساخت برنامه مبارزه با مواد مخدر تامین نکرده و یک نگاه کارشناسانه می تواند در شبکه ای تخصصی به فرهنگ سازی برای مبارزه با اعتیاد و مواد مخدر بپردازد.

تبریزی با بیان اینکه معضل اعتیاد به راحتی قابل حل نیست و باید همه در جهت پیشگیری این پدیده اقدام کنند، افزود: یکی از عوامل مهم گسترش اعتیاد شرایط جامعه است .

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت : شاید به این دلیل که می دانستند من در تمام عمرم یک نخ سیگار هم نکشیده ام، از من درخواست کردند که در این نشست صحبت کنم.

تبریزی ادامه داد: هر وقت در جلسات مشترک با سینماگران حاضر می شوم، بوی سیگار می گیرم، چراکه دوستانم سیگار می کشند و من همیشه به این موضوع معترضم اما دریک مقطعی دقت کردم که همکاران عزیز من به دلیل فضای جامعه و برخورد نامناسب با آنان مصرف پاک سیگارشان بالا رفت .زمانی که با آنان با خشونت و استرس برخورد شد، این اتفاق رخ داد.

کارگردان فیلم مارمولک توضیح داد یکی از دلایل مهم اعتیاد آدم ها شرایط جامعه است و چنانچه بر دوستی ها بیافزاییم و از دعواها بکاهیم مقدار مصرف مواد مخدر کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه معتادان برای فرار از شرایط جامعه به مواد مخدر پناه می برند و به دنبال آرامش هستند.افزود: در صورتی که اگر این آرامش را فراهم کنیم و از تخلف ها قادر به جلوگیری از اعتیاد هستیم .

وی بااشاره به وظیفه دولت درمبارزه با مواد مخدر گفت دوستان در هیات دولت می توانند با تلاش برای ایجاد آرامش در جامعه به کاهش مصرف مواد مخدر در جامعه کمک کنند .



** از صراحت گویی در باره اعتیاد نترسیم

منوچهر محمدی نیز دراین نشست اظهار کرد: برای اولین بار این دیالوگ را از یک وزیر کشور شنیدم که خطاب به رسانه ها گفت شلاق تیز انتقاداتتان را به تن ما بزنید. تصادفا چند رو بعد نیز در تلویزیون درباره رها کردن برخی معتادان از یک مرکز ترک اعتیاد پخش شد که آن را مشاهده کردم.

وی یادآور شد: من به عنوان یک ایرانی احساس شرمندگی می کنم که در کشورهای حاشیه خلیج فارس اثری از اعتیاد پیدا نمی شود و اما در کشور ما با این قدمت و فرهنگ چهره ای زشت از اعتیاد را می بینیم.

تهیه کنند فیلم سینمایی زیر نور ماه توضیح داد: چند سال پیش در کرمان به منظور کاری نزد استاندار آنجا رفتم ، استانداری در مجاورت زندان بود در آن دیدار به وضعیت مواد مخدر در استان یاد شده انتقاد کردم که وی با اشاره به زندان جنب اداره خود اعلام کرد بهترین نوع مواد مخدر در پشت این دیوارها وجود دارد.

محمدی ادامه داد: نباید از این بترسیم که درباره این پدیده شوم و خانمان سوز به صراحت حرف بزنیم.

تهیه کنند فیلم سینمایی طلا و مس یادآور شد: ترجیح می دادم در این نشست صمیمانه پدر، مادر و همسران خانواده هایی صحبت کنند که از معقوله اعتیاد آسیب دیدند تا شاید وجدان همه ما بیشتر بیدار شود.

وی ادامه داد: آمار اعتیاد از آنچه وزیر کشور اعلام می کند بیشتر است، نباید از ارائه شرایط حقیقی بهراسیم چرا که ما همچون جراحانی هستیم که قصد درمان یک قده سرطانی را دارند.



**باید سیاه ترین نوع فیلم را در باره مواد مخدربسازیم

محمدی با اشاره به نگاه سطحی تلویزیون به مواد مخدر در آثارش گفت: ما باید سیاه ترین و تلخ ترین توع فیلم را درباره مواد مخدر بسازیم و چنانچه غیر از این زوایه و نگاه، به موضوع اعتیاد در آثار بپردازیم تنها بودجه ها را هدر داده ایم.

تهیه کنند فیلم سینمایی زیرنور ماه با یادآوری اینکه شیوع استفاده از مواد مخدر عواملی دارد ، گفت: اگر ستادی در پلیس است باید آن را نشان دهیم چراکه با خود سانسوری چیزی درست نمی شود و نباید تنها یقه معتاد را بگیریم.



**باید پاسخ کوتاهی ها را داد

محمد حسین حقیقی نیز در ادامه این مراسم خطاب به وزیر کشور گفت: شما در جایگاهی تکیه زده اید که پیشتر اشتباهات زیادی را در این جایگاه مرتکب شده اند؛ به شما توصیه می کنیم باهم به برخی نقاط تهران برویم تا ببینیم زمان به دست آوردن مواد مخدر چقدر کاهش یافته است.

وی با یادآوری اینکه چه چیزی را قرار است در مساله اعتیاد از دست دهیم ، افزود: ما ادعای انقلاب فرهنگی کردیم و امروز مسئولان باید جواب دهند که چه اتفاقاتی افتاده است، چه کسی جواب این کوتاهی ها را در روز قیامت خواهد داد؟

این مستند ساز تاکید کرد: ای کاش مدیران هم صراحتا اعلام کنند که اشتباه کردند و استراتژی درستی را بر اساس موقعیت و نه بر اساس مصلحت طراحی کنیم.

حقیقی افزود: مگر می شود حقایق اعتیاد را کتمان کنیم بهتر است برای این مسئله روش های قدیمی را دور بریزیم .



**کمیته ای از نمایندگان دولت و سینماگران جهت مبارزه با مواد مخدر تشکیل شود

رضا کیانیان نیز در این نشست گفت: در هشت سال گذشته چه اتفاقی افتاد که مردم ما یاد کره شمالی افتادند؟ این درحالی است که پیشتر روشنفکران ما کره شمالی را می شناختند اما امروز بچه های ما نیز کره شمالی را می شناسند و این یعنی خود سانسوری در حد المپیک.

وی یادآور شد: وقتی این جوری سانسور می شود همه حرف ها سرکوب شده و ظاهرا قرار است همه چیز را تایید کنیم؛ شما آمدید، ما آمدیم، حرف زدیم و خداحافظ.

بازیگر فیلم سینمایی روبان قرمز تاکید کرد: همان طور که رییس سازمان سینمایی اشاره کرد باید کمیته ای از نمایندگان ما و شما تشکیل شود تا به نتایجی برسیم و کاری انجام شود در غیر این صورت به جایی نمی رسیم پس باید این کمیته را برقرار کنیم.

کیانیان گفت: در خیابان مردم با من صحبت می کنند و فکر می کنند اگر ما در تلویزیون حرف بزنیم دنیا درست می شود اما نمی دانند در دل ما چه خبر است.

وی سپس با طرح این پرسش که چرا مواد مخدر همچون مسکرات حرام اعلام نمی شود؟ افزود: از این داستان ها خیلی زیاد است مردم فکر می کنند اگر من بازیگر این موضوع را بیان کنم ، فتوای حرام بودن مواد مخدر صادر می شود درحالی که این گونه نیست .

نظرات بینندگان