پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : کاخ سفید هشدار داد، اگر طرح تحریم های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران تصویب شود آن را وتو خواهد کرد.
به گزارش ایرنا و به نقل از برخی رسانه ها، شش سناتور دیگر آمریکایی از طرح تحریم های بیشتر علیه جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند . با این حال هنوز نشانه هایی از مطرح شدن این طرح در صحن سنای آمریکا دیده نمی شود.
خبرگزاری رویترز در گزارشی تحلیلی به قلم تیموتی گاردنر و پاتریشیا زنگلر به روند تصویب لایحه ای برای تحریم های جدید علیه ایران توسط سنای آمریکا و موافقان و مخالفان این لایحه پرداخت.
این گزارش در ابتدا به نقل از برخی مقامات می نویسد: بیش از نیمی از سناتورهای آمریکایی از لایحه اعمال تحریم های جدید بر روی ایران پشتیبانی می کنند که در صورت عمل نکردن به توافق صورت گرفته برای محدود کردن فعالیت های هسته ای این کشور قابل اعمال خواهد بود اما هنوز برنامه ای برای گفت و گو بر روی این امر در دستور کار نیست.
در همین حال، کاخ سفید نیز پیش تر تهدید کرده است که این لایحه را وتو خواهد کرد و ایران نیز می گوید که در صورت اعمال تحریم های جدید توسط کنگره آمریکا، توافق هسته ای ژنو از بین خواهد رفت.
بر اساس آمارهای کنگره آمریکا، با پیوستن شش سناتور جدید در روز چهارشنبه، در حال حاضر دست کم 54 سناتور از 100 سناتور موجود از ˈقانون ایران بدون سلاح هسته ایˈ حمایت می کنند. همچنین یک مشاور سنا می گوید که روز پنجشنبه دو سناتور دیگر به گروه حامیان این لایحه پیوستند که این تعداد به 56 تن می رسد.
هنوز مشخص نیست که آیا این لایحه در سنا مطرح خواهد شد و آیا حامیان آن خواهند توانست دو سوم اکثریت را از آن خود کنند که به این صورت بر وتوی باراک اوباما فائق بیایند. با این حال، یک مشاور سنا گفت که علیرغم افزایش لیست حامیان این لایحه، هنوز برنامه ای برای مطرح کردن آن در سنا نیست.
همچنین در صورت عدم توافق ایران برای امضای یک توافقنامه کامل و جامع تر در اواخر سال جاری میلادی یا اوایل سال دیگر این لایحه مشمول تحریم هایی علیه این کشور خواهد شد. آمریکا و پنج قدرت جهانی دیگر نوامبر سال گذشته در ژنو برای یک توافق موقت شش ماه که قرار است بعدها به یک سال گسترش پیدا کند.
بر اساس این توافق موقت، ایران به میلیاردها دلار دارایی های خود که به دلیل فعالیت های هسته ای این کشور مسدود شده بود، دسترسی پیدا خواهد کرد.
کارشناسان هسته ای ایران و شش قدرت جهانی پس از این توافق موقت بارها با یکدیگر دیدار و گفت و گو داشتند تا مشکلات موجود بر سر راه اعمال آن را برطرف کنند.
کمیته امور عمومی آمریکا و اسراییل که یکی از حامیان این لایحه است، اعلام کرده است که از این تحریم های جدید حمایت می کند .
با این حال، هنوز جبهه دمکرات ها مقاومت زیادی در برابر این اقدامات کرده است. گروهی متشکل از 10 سناتور دمکرات که همه آنان روسای کمیته های سنا هستند، ماه گذشته با فرستادن نامه ای به هری رید، رهبر اکثریت سنا، مخالفت خود را با این لایحه اعلام کردند.
همچنین هفته گذشته یک گروه 9 نفره از کارشناسان سیاست خارجی، از جمله رایان کراکر، سفیر پیشین آمریکا در عراق و افغانستان، از منندز و کرک خواستند که تحریم های جدید را تصویب نکنند چرا که می تواند آمریکا را به یک جنگ نزدیک کند.