چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | Wednesday, 03 March 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ | Wednesday, 03 March 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / سقوط مرگبار دانشجویان بولیوی از طبقه چهارم دانشگاه

ویدیو / سقوط مرگبار دانشجویان بولیوی از طبقه چهارم دانشگاه

تماشا کنید: ما محور عالم هستیم! / پیش فرض های ذهنی مخالفان FATF چیست؟

تماشا کنید: ما محور عالم هستیم! / پیش فرض های ذهنی مخالفان FATF چیست؟

ویدیو / وزیر بهداشت: بار و بندیل سفر نبندید؛ فکر سفر را هم نکنید

ویدیو / وزیر بهداشت: بار و بندیل سفر نبندید؛ فکر سفر را هم نکنید

ویدیو / حریرچی: برنامه‌ریزی جدی برای مسافرت نکنید

ویدیو / حریرچی: برنامه‌ریزی جدی برای مسافرت نکنید

ویدیو / ممنوعیت و محدودیت‌های سفرهای نوروزی در دوران کرونا /  وزیر گردشگری توضیح می دهد

ویدیو / ممنوعیت و محدودیت‌های سفرهای نوروزی در دوران کرونا / وزیر گردشگری توضیح می دهد

ویدیو / فوران خاکسترهای آتشفشان در اندونزی

ویدیو / فوران خاکسترهای آتشفشان در اندونزی

کد خبر: ۱۴۴۷۵۸
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

ماجرای نجات یک محکوم به اعدام از طریق فیسبوک!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کسانی که حتی مدتی کوتاه فعالیت اجتماعی در چنین محلاتی داشته باشند می‌دانند که کودکان این مناطق همواره در معرض تحقیر و خشونت و انواع آسیب های جسمی و روانی هستند و کارهای بچگانه در آنجا از «تیزی بازی» و «خط انداختن با تیغ روی بدن» آغاز می‌شود! دفاع از خود در برابر خشونت محیط و آسیب زدن به جسم خود برای انتقام از نفسی تحقیر شده و بی ارزش.

«ماجرای پر فراز و نشیب صفر، شاید باعث گردد جامعه ما کمی بیشتر درباره اهمیت فعالیت های مستمر و صادقانه اجتماعی تأمل کند. فعالیت هایی که به علت واقعی و ملموس بودن، اعتمادی واقعی ایجاد می‌کنند.»

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه طی روزهای گذشته به ماجرای نجات «صفر» از مجازات اعدام پرداختیم، جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی(ع)، یکی از عوامل اصلی شکل گیری این اقدام خیرخواهانه، در توضیحاتی روند انجام این اتفاق را شرح داد:

صفر در سن نوجوانی از روی یک غفلت بچگانه مرتکب یک قتل شد. البته غفلت بچگانه‌ای که متناسب با محل زندگی وی بود! محله ای معضل خیز و حاشیه نشین که امنیت و رفاه کودکان در آن کیمیایی نایاب است. کسانی که حتی مدتی کوتاه فعالیت اجتماعی در چنین محلاتی داشته باشند می‌دانند که کودکان این مناطق همواره در معرض تحقیر و خشونت و انواع آسیب های جسمی و روانی هستند و کارهای بچگانه در آنجا از «تیزی بازی» و «خط انداختن با تیغ روی بدن» آغاز می‌شود! دفاع از خود در برابر خشونت محیط و آسیب زدن به جسم خود برای انتقام از نفسی تحقیر شده و بی ارزش.

صفر در چنین شرایطی طی یک درگیری بی جا و سوءتفاهمی نابخردانه به یک قاتل تبدیل شد. بنابراین می توان منصفانه گفت سهمی از جنایت او، به کم کاری های کلیت جامعه می رسد. از ساده ترین شهروندان تا مسئولین با سمت های مختلف شهری و کشوری.

با این دیدگاه است که جمعیت به آزادسازی و حمایت از افرادی که زیر 18 سال جرم مرتکب شده‌اند می‌پردازد. در واقع، جمعیت برای جبران کاستی‌هایی که در حق این آسیب دیدگان اجتماع صورت گرفته وارد این عرصه شد. تا کنون نیز هیچ یک از مواردی که جمعیت آزاد و حمایت کرده است، مجددا به بزهکاری بازنگشته اند.

فرآیند آزادسازی کودکان در بند، فرآیندی است پیچیده که ساده ترین بخش آن اطلاع رسانی است و یکی از بخش های آن، اطلاع رسانی در فضای مجازی. دیگر بخش ها شامل اخذ مجوز قانونی برای انجام این فعالیت، شناسایی دقیق مددجو و خانواده های درگیر در پرونده، امور مددکاری و مشاوره و تیم امور مالی که باید در پی جذب کمک های مردمی باشد. پیش از موضوع صفر ، جمعیت از سال 1385 بیش از ده اعدامی و ده ها مورد دیگر را آزاد ساخته و حمایت کرده بود.

موازی با سایر فعالیت ها، رخدادی در سایت اصلی جمعیت، ده ها وبلاگ مرتبط، و یک شبکه اجتماعی طراحی شد. عدم استقبال مناسب در فضای شبکه اجتماعی – پیوستن کمتر از 800 نفر به رخداد - باعث شد صفحه های خانه های امدادی* جمعیت در اینترنت، همه به حمایت از صفر تغییر پیدا کند و از سوی دیگر بیش از ده هزار عضو جمعیت در تهران و هزاران عضو جمعیت در شهرستان های کشور، تصاویر شخصی خود را در فضای این شبکه به حمایت از صفر تغییر دادند. این هماهنگی و یکپارچگی سبب شد در عرض کمتر از یک هفته حدود بیست هزار نفر حمایت خود را از صفر اعلام کنند و مبلغ مورد نیاز برای نجات وی به سرعت تأمین گردد.


اعتماد عمیق مردم به جمعیت و گسترش فوق العاده سریع این رخداد، علل گوناگونی دارد که مهمترین آنان به قرار زیر است:

- جمعیت با بیش از بیست طرح جهت رفع معضلات اجتماعی (با دادن رویکرد اجتماعی به ایام و آیین های ملی و دینی) طی 15 سال فعالیت، به ویژه در جمع جوانان و نیز جمع های دانشگاهی کاملا شناخته شده است.

- جمعیت در بیش از ده خانه (خانه ایرانی) در نقاط معضل خیز و حاشیه نشین کشور به صورت روزانه به آموزش کودکان دردمند و محروم مشغول است و هر روزه، گزارش این فعالیت ها به سمع و نظر ده ها هزار هوادار جمعیت رسانده می شود.

- از همه مهمتر، چنان که اشاره شد، جمعیت فقط در تهران ده هزار عضو رسمی دارد و این به غیر از کسانی است که بدون پر کردن فرم عضویت در جمعیت فعالیت می‌نمایند. اگر همین تعداد افراد را با خانواده هایشان مورد نظر قرار دهیم، پیوستن بیست هزار نفر به این رخداد انسان‌دوستانه، امری عادی است. بنابراین نمی‌توان این استقبال گسترده را به حساب یک شبکه اجتماعی گذاشت. کما این که در موارد نجات از اعدام قبلی که جمعیت امام علی انجام داده است، کمک های مردمی از ناحیه اعضا و هواداران جمعیت از سراسر کشور و دنیا انجام شد و اطلاع رسانی به غیر از فضاهای واقعی جامعه، صرفا از طریق سایت و وبلاگ های جمعیت در فضای مجازی صورت گرفت.

مقدار قابل توجهی از کمک های واریز شده نیز توسط نمایندگی های جمعیت در شهرستان ها و خیرین قدیمی و شرکت‌های همیار جمعیت فراهم شد.

هدف جمعیت در استفاده از هر یک از رسانه ها و هر یک از روش های اطلاع رسانی مستقیم و حضوری، چیزی فراتر از جذب کمک مالی است. زیرا هرگز اصلاح فقر و فساد و اعتیاد و جهل یک جامعه با کمک های مالی و حضور در فضای مجازی ممکن نیست. بر همین اساس جمعیت همواره کوشیده است به بهانه های مختلف، توجه جامعه را به لزوم حضور واقعی در کنار دردمندان اجتماع جلب نماید.

ماجرای پر فراز و نشیب صفر، شاید باعث گردد جامعه ما کمی بیشتر درباره اهمیت فعالیت های مستمر و صادقانه اجتماعی تأمل کند. فعالیت هایی که به علت واقعی و ملموس بودن، اعتمادی واقعی ایجاد می‌کنند. اعتمادی که به سادگی به فضاهای مجازی هم سرایت می کند و همدلی می آفریند. و البته امید این است که این همدلی ها به حضور قشر فرهیخته و آگاه جامعه در کنار آسیب دیدگان اجتماع منجر گردد. که بدون این حضور ، قصه تلخ صفر ، باز هم تکرار خواهد شد؛ بارها و بارها.

صفر فقط یک نفر نیست؛ ضرورتی است که جامعه ما به سمت اصلاح محلات معضل خیز برود. محلاتی که پرخاشگری، زورگیری و چاقوکشی تدریجا در آنها به یک ارزش تبدیل می شود و حق با کسی است که خشونت بیشتری می ورزد. ترویج روحیه بخشش و محبت نیاز ضروری این نواحی است و آزادسازی صفر گامی است در این مسیر و این گام در راستای آیین «طفلان مسلم» جمعیت برداشته شد. آیینی که در ایام محرم با تکیه بر آزادگی و مهر امام حسین(ع)، می کوشد کودکان طرد شده و بزه دیده را به آغوش جامعه بازگرداند. هم اینک مددجویانی که از طریق این آیین با کمک های مردمی آزاد شده اند، با جمعیت در ارتباط هستند و زندگی سالمی را دنبال می‌کنند.

جمعیت امام علی امیدوار است دانشجویان و مردم حضور  خود را تنها به فضای مجازی محدود نکنند و در این خانه ها در کنار کودکان شهرشان باشند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: رستاخیز طبیعت

تصاویر: رستاخیز طبیعت

۲/۴
تصاویر: لیگ برتر اسلالوم و روئینگ زنان

تصاویر: لیگ برتر اسلالوم و روئینگ زنان

۳/۴
تصاویر: هجوم خفاش‌های قرمز به استرالیا

تصاویر: هجوم خفاش‌های قرمز به استرالیا

۴/۴
تصاویر: مانور عملیاتی آتش نشانی منطقه شمال تهران

تصاویر: مانور عملیاتی آتش نشانی منطقه شمال تهران

ببینید!

تماشا کنید: بازیگرانِ بد / بازی پشت پرده تروئیکای اروپایی در قبال برجام؛ چرا مذاکرات دو جانبه ایران و آمریکا راه حل عبور از بحران است؟

ویدیو / بهترین و بدترین خاطرات زلاتکو کرانچار در ایران

تماشا کنید: شورش جوانان اصولگرا / آیا نسل جدید اصولگرایان بازی بزرگان جریان شان را در ۱۴۰۰ بهم می‌زنند؟

ویدیو / ماجرای تیراندازی پلیس البرز به پای یک فرد قمه به دست در کرج

ویدیو / فیلم منتشر شده توسط سنتکام درباره حمله موشکی ایران به عین‌الاسد

تماشا کنید: تاخیر کشنده / کاهش محسوس مرگ و میر در دنیا با کلید خوردن واکسیناسیون؛ ایران همچنان در انتظار پیک چهارم کرونا!

ویدیو / ۱۰ نکته در مورد پوتین + زیرنویس فارسی

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

ساسی مانکن، سمیه نرو و باقی ماجرا

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی به خانوارهای دهک ۱ تا ۳

ورود سامانه جوی جدید و ۳ روز بارش در کشور/ وزش باد با سرعت ۱۱۰ کیلومتر و هشدار به ۵ استان

امکان دریافت وام بانکی برای همه صاحبان سهام عدالت فراهم شد

سود همه صاحبان سهام عدالت از طریق سجام واریز می‌شود

«پایتخت» از امشب به تلویزیون برمی‌گردد

سرنوشت نامعلوم یک نیروی سپاه پس از حمله تروریستی جیش الظلم

وزیر کشور: وضعیت خوزستان از امروز «ویژه» اعلام شد/ دستگاه‌ها امکانات خود را به این استان سرازیر کنند

ساسی مانکن، سمیه نرو و باقی ماجرا

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی به خانوارهای دهک ۱ تا ۳

ابطال گواهی فوت ۹ خدمه سانچی

علم الهدی: متاسفانه زن و همسر در خانه همدیگر را با اسم کوچک صدا می‌زنند / تفاهم دولتمردان ما با آژانس خلاف قانون است؛ شما که گفتید ما حقوقدان هستیم و سرهنگ نیستیم

بایدن: پیام حمله هوایی برای ایران این بود که اعمال‌تان بی پاسخ نخواهد ماند

خطوط قرمز بایدن درباره ایران کدام است؟ / چرا واکنش بایدن به حمله اربیل، به کلی متفاوت از ترامپ بود؟

نشانه هایی که می گویند بایدن «شیفته» ایران است و در حال دوری از عربستان!

سهمیه بنزین وانت‌ بارها تغییر کرد

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
گوشی گلکسی 《نوت ۱۰ لایت》 به روزرسانی شد

گوشی گلکسی 《نوت ۱۰ لایت》 به روزرسانی شد

سامسونگ در حال کار روی ساعت هوشمند Wear OS است

سامسونگ در حال کار روی ساعت هوشمند Wear OS است

بازگشایی همه فروشگاه‌های اپل در ایالات متحده پس از ۱ سال

بازگشایی همه فروشگاه‌های اپل در ایالات متحده پس از ۱ سال

پیشگیری از نارسایی قلبی با یک فنجان قهوه

پیشگیری از نارسایی قلبی با یک فنجان قهوه

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

قطعی شدن حضور غلامپور و قربانی در کادرفنی استقلال؛ مظلومی رفتنی شد

تعرفه واردات نخ ابریشم ٦ درصد کاهش یافت

ویدیو / سقوط مرگبار دانشجویان بولیوی از طبقه چهارم دانشگاه

سخنگوی کاخ سفید: تاثیر حمله به عین الاسد را ارزیابی می‌کنیم / دوباره به روش و زمان دلخواه خود اقدام خواهیم کرد اما برای تصمیم‌گیری عجله نمی کنیم

پرداخت وام ۱۵۰ میلیونی با کارمزد ۴ درصد به کم‌درآمدها برای ساخت مسکن

تهیه کننده سریال «روزهای آبی»: حال «اکبر عبدی» خوب است / به زودی این هنرمند به صحنه ضبط سریال بر می گردد

گوشی گلکسی 《نوت ۱۰ لایت》 به روزرسانی شد

هشدار پلیس آمریکا درباره برنامه‌ریزی برای حمله مجدد به کنگره

موافقت بانک مرکزی با خرید ۴۱ هزار میلیارد ریال اوراق بدهی

سخنگوی کاخ سفید: تاثیر حمله به عین الاسد را ارزیابی می‌کنیم / دوباره به روش و زمان دلخواه خود اقدام خواهیم کرد اما برای تصمیم‌گیری عجله نمی کنیم

نخستین شکست بایدن از سنا در اداره دولت / گزینه پیشنهادی برای اداره بودجه فدرال آمریکا رای نیاورد

رهبر معظم انقلاب درگذشت قاضی شیخ احمد الزین را تسلیت گفتند

پنتاگون: هیچ‌یک از نظامیان آمریکایی در حمله راکتی به پایگاه عین الاسد آسیب ندیده‌اند / تنها یک پیمانکار بر اثر سکته قلبی جان باخته

عراقچی: اقدام سه کشور اروپایی برای ارایه پیش نویس قطعنامه، حرکت اشتباهی است / انتظار داریم آنها از فرصت باقیمانده برای دیپلماسی بهره برداری سازنده کنند نه موجب تخریب بیشتر فضای موجود شوند

نامه ۳۲ نهاد آمریکایی به بایدن: هر چه سریعتر به برجام بازگردید

راهکارهای کاهش تنش میان تهران و ریاض به روایت موسویان

پيروزى ديگر حقوقى ايران بر آمريكا / محکومیت ۳۷ میلیون دلاری واشنگتن در دیوان داوری لاهه

صدر: درخواست بازگشت لوایح FATF به مجلس به لحاظ حقوقی کاملا خلاف است / تصمیم مجمع تشخیص فوق تصمیم مجلس و شورای نگهبان است

رویترز: مقامات آمریکایی و انصارالله در عمان دیدار کردند / مذاکرات یمن با عربستان سعودی نزدیک است؟

الکاظمی: بمباران عین الاسد قابل توجیه نیست / به گفتگوها برای خروج نیروهای بیگانه ادامه می دهیم

توافق «پشت پرده» اسرائیل و آمریکا در مورد ایران؟

وزیر بهداشت: کرونای انگلیسی شدیدا کشنده است؛ بیمار در ۴۸ ساعت بسیار بدحال می‌شود

سرنوشت نامعلوم یک نیروی سپاه پس از حمله تروریستی جیش الظلم

خطیب زاده: مواضع ایران از ابتدای جنگ یمن مشخص بوده / ادعای مقامات آمریکایی برای برقراری صلح از حد حرف تجاوز نکرده

روحانی: اگر FATF بد است چرا همه ی شرق مثل روسیه و چین در آن حضور دارند؟ / کشورهای دوست‌مان می‌گویند اگر به FATF ملحق نشویم، ارتباطات بانکی ما قطع می‌شود / FATF با زندگی و جیب تک تک مردم ارتباط دارد؛ اگر اجرا نشود باید به مردم توضیح دهید

ارزش سهام عدالت، امروز ۱۳ اسفند ۹۹

شاخص کل بورس، امروز ۱۳ اسفند ۹۹

قیمت سکه پارسیان، امروز ۱۳ اسفند ۹۹

ویدیو / وزیر بهداشت: بار و بندیل سفر نبندید؛ فکر سفر را هم نکنید

نخعی، نماینده مجلس: تعداد کشته‌های حادثه سراوان ۴ یا ۵ نفر است / خیلی از کشته‌ها یا همه آنها در محل حادثه کشته نشدند؛ مجروح شدند و به‌دلیل کمبود امکانات در مسیر انتقال به مرکز درمانی جان باختند

محسن رضایی: بحث موضع چین و روسیه درباره FATF را فقط ظریف و همتی طرح کردند / عده ای از مخالفان پیوستن به FATF گفتند چنین چیزی نیست

نیکزاد: پذیرش FATF به معنای لو دادن راه دور زدن تحریم‌هاست / مجلس مخالف تصویب لوایح FATF است؛ باید مثل ماجرای قانون برجامی اقدام کنیم

ایسنا: مرتضی بانک از سمتش استعفا داد

قیمت طلا و سکه، امروز ۱۳ اسفند ۹۹

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۱۳ اسفند ۹۹

وام ۷۰ میلیونی ازدواج برای زوج‌هایی که از سال ۹۷ وام ازدواج نگرفته‌اند

شنبه؛ اعلام آخرین رنگ‌بندی شهرها و تصمیم‌گیری برای سفرهای نوروز

اکبر عبدی به دلیل ابتلا به کرونا در بیمارستان بستری شد / المیرا عبدی: پدرم چون عمل قلب کرده بود بستری شد؛ امروز مرخص می‌شود

واعظی: قطعنامه شورای حکام آژانس غیر سازنده و غیردوستانه است؛ روی مذاکرات ما در برجام اثر منفی می‌گذارد

آرشیو
وبگردی

محبوب ترین فوتبالیست ایرانی در اینستاگرام کیست؟/عکس

قتل دوست صمیمی در یک لحظه عصبانیت/ پاسور بازی می کردیم،شاهرخ تقلب کرد و من با چاقو به او حمله کردم

تغییر چهره مجری ممنوع التصویر+ عکس

الهام پاوه نژاد و بچه هایش در خیابان‌+ عکس

پست عجیب مجری جنجالی +عکس

ماشین لاکچری مجری مشهور صدا و سیما + عکس

تجاوز به نیلوفر در برج جردن تهران! / سرایدار با التماس زنانه کاری نداشت!

عکس های خصوصی زن تبریزی به دست شوهرش رسید

پسر ساسی مانکن اجازه ندارد آهنگ‌های پدرش را گوش کند!

چُرت آل پاچینو در گلدن گلوب سوژه شد

استوری شادمهر در حمایت از علی کریمی

محمود بصیری: به احمدی نژاد نگفتم به خاطر او بیکار شدم

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۴۴۷۵۸
تاریخ انتشار: ۵۰ : ۱۷ - ۲۲ دی ۱۳۹۲
صفحه نخست >> سیاست
پ

ماجرای نجات یک محکوم به اعدام از طریق فیسبوک!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
کسانی که حتی مدتی کوتاه فعالیت اجتماعی در چنین محلاتی داشته باشند می‌دانند که کودکان این مناطق همواره در معرض تحقیر و خشونت و انواع آسیب های جسمی و روانی هستند و کارهای بچگانه در آنجا از «تیزی بازی» و «خط انداختن با تیغ روی بدن» آغاز می‌شود! دفاع از خود در برابر خشونت محیط و آسیب زدن به جسم خود برای انتقام از نفسی تحقیر شده و بی ارزش.

«ماجرای پر فراز و نشیب صفر، شاید باعث گردد جامعه ما کمی بیشتر درباره اهمیت فعالیت های مستمر و صادقانه اجتماعی تأمل کند. فعالیت هایی که به علت واقعی و ملموس بودن، اعتمادی واقعی ایجاد می‌کنند.»

به گزارش «تابناک»، پس از آنکه طی روزهای گذشته به ماجرای نجات «صفر» از مجازات اعدام پرداختیم، جمعیت امداد دانشجویی-مردمی امام علی(ع)، یکی از عوامل اصلی شکل گیری این اقدام خیرخواهانه، در توضیحاتی روند انجام این اتفاق را شرح داد:

صفر در سن نوجوانی از روی یک غفلت بچگانه مرتکب یک قتل شد. البته غفلت بچگانه‌ای که متناسب با محل زندگی وی بود! محله ای معضل خیز و حاشیه نشین که امنیت و رفاه کودکان در آن کیمیایی نایاب است. کسانی که حتی مدتی کوتاه فعالیت اجتماعی در چنین محلاتی داشته باشند می‌دانند که کودکان این مناطق همواره در معرض تحقیر و خشونت و انواع آسیب های جسمی و روانی هستند و کارهای بچگانه در آنجا از «تیزی بازی» و «خط انداختن با تیغ روی بدن» آغاز می‌شود! دفاع از خود در برابر خشونت محیط و آسیب زدن به جسم خود برای انتقام از نفسی تحقیر شده و بی ارزش.

صفر در چنین شرایطی طی یک درگیری بی جا و سوءتفاهمی نابخردانه به یک قاتل تبدیل شد. بنابراین می توان منصفانه گفت سهمی از جنایت او، به کم کاری های کلیت جامعه می رسد. از ساده ترین شهروندان تا مسئولین با سمت های مختلف شهری و کشوری.

با این دیدگاه است که جمعیت به آزادسازی و حمایت از افرادی که زیر 18 سال جرم مرتکب شده‌اند می‌پردازد. در واقع، جمعیت برای جبران کاستی‌هایی که در حق این آسیب دیدگان اجتماع صورت گرفته وارد این عرصه شد. تا کنون نیز هیچ یک از مواردی که جمعیت آزاد و حمایت کرده است، مجددا به بزهکاری بازنگشته اند.

فرآیند آزادسازی کودکان در بند، فرآیندی است پیچیده که ساده ترین بخش آن اطلاع رسانی است و یکی از بخش های آن، اطلاع رسانی در فضای مجازی. دیگر بخش ها شامل اخذ مجوز قانونی برای انجام این فعالیت، شناسایی دقیق مددجو و خانواده های درگیر در پرونده، امور مددکاری و مشاوره و تیم امور مالی که باید در پی جذب کمک های مردمی باشد. پیش از موضوع صفر ، جمعیت از سال 1385 بیش از ده اعدامی و ده ها مورد دیگر را آزاد ساخته و حمایت کرده بود.

موازی با سایر فعالیت ها، رخدادی در سایت اصلی جمعیت، ده ها وبلاگ مرتبط، و یک شبکه اجتماعی طراحی شد. عدم استقبال مناسب در فضای شبکه اجتماعی – پیوستن کمتر از 800 نفر به رخداد - باعث شد صفحه های خانه های امدادی* جمعیت در اینترنت، همه به حمایت از صفر تغییر پیدا کند و از سوی دیگر بیش از ده هزار عضو جمعیت در تهران و هزاران عضو جمعیت در شهرستان های کشور، تصاویر شخصی خود را در فضای این شبکه به حمایت از صفر تغییر دادند. این هماهنگی و یکپارچگی سبب شد در عرض کمتر از یک هفته حدود بیست هزار نفر حمایت خود را از صفر اعلام کنند و مبلغ مورد نیاز برای نجات وی به سرعت تأمین گردد.


اعتماد عمیق مردم به جمعیت و گسترش فوق العاده سریع این رخداد، علل گوناگونی دارد که مهمترین آنان به قرار زیر است:

- جمعیت با بیش از بیست طرح جهت رفع معضلات اجتماعی (با دادن رویکرد اجتماعی به ایام و آیین های ملی و دینی) طی 15 سال فعالیت، به ویژه در جمع جوانان و نیز جمع های دانشگاهی کاملا شناخته شده است.

- جمعیت در بیش از ده خانه (خانه ایرانی) در نقاط معضل خیز و حاشیه نشین کشور به صورت روزانه به آموزش کودکان دردمند و محروم مشغول است و هر روزه، گزارش این فعالیت ها به سمع و نظر ده ها هزار هوادار جمعیت رسانده می شود.

- از همه مهمتر، چنان که اشاره شد، جمعیت فقط در تهران ده هزار عضو رسمی دارد و این به غیر از کسانی است که بدون پر کردن فرم عضویت در جمعیت فعالیت می‌نمایند. اگر همین تعداد افراد را با خانواده هایشان مورد نظر قرار دهیم، پیوستن بیست هزار نفر به این رخداد انسان‌دوستانه، امری عادی است. بنابراین نمی‌توان این استقبال گسترده را به حساب یک شبکه اجتماعی گذاشت. کما این که در موارد نجات از اعدام قبلی که جمعیت امام علی انجام داده است، کمک های مردمی از ناحیه اعضا و هواداران جمعیت از سراسر کشور و دنیا انجام شد و اطلاع رسانی به غیر از فضاهای واقعی جامعه، صرفا از طریق سایت و وبلاگ های جمعیت در فضای مجازی صورت گرفت.

مقدار قابل توجهی از کمک های واریز شده نیز توسط نمایندگی های جمعیت در شهرستان ها و خیرین قدیمی و شرکت‌های همیار جمعیت فراهم شد.

هدف جمعیت در استفاده از هر یک از رسانه ها و هر یک از روش های اطلاع رسانی مستقیم و حضوری، چیزی فراتر از جذب کمک مالی است. زیرا هرگز اصلاح فقر و فساد و اعتیاد و جهل یک جامعه با کمک های مالی و حضور در فضای مجازی ممکن نیست. بر همین اساس جمعیت همواره کوشیده است به بهانه های مختلف، توجه جامعه را به لزوم حضور واقعی در کنار دردمندان اجتماع جلب نماید.

ماجرای پر فراز و نشیب صفر، شاید باعث گردد جامعه ما کمی بیشتر درباره اهمیت فعالیت های مستمر و صادقانه اجتماعی تأمل کند. فعالیت هایی که به علت واقعی و ملموس بودن، اعتمادی واقعی ایجاد می‌کنند. اعتمادی که به سادگی به فضاهای مجازی هم سرایت می کند و همدلی می آفریند. و البته امید این است که این همدلی ها به حضور قشر فرهیخته و آگاه جامعه در کنار آسیب دیدگان اجتماع منجر گردد. که بدون این حضور ، قصه تلخ صفر ، باز هم تکرار خواهد شد؛ بارها و بارها.

صفر فقط یک نفر نیست؛ ضرورتی است که جامعه ما به سمت اصلاح محلات معضل خیز برود. محلاتی که پرخاشگری، زورگیری و چاقوکشی تدریجا در آنها به یک ارزش تبدیل می شود و حق با کسی است که خشونت بیشتری می ورزد. ترویج روحیه بخشش و محبت نیاز ضروری این نواحی است و آزادسازی صفر گامی است در این مسیر و این گام در راستای آیین «طفلان مسلم» جمعیت برداشته شد. آیینی که در ایام محرم با تکیه بر آزادگی و مهر امام حسین(ع)، می کوشد کودکان طرد شده و بزه دیده را به آغوش جامعه بازگرداند. هم اینک مددجویانی که از طریق این آیین با کمک های مردمی آزاد شده اند، با جمعیت در ارتباط هستند و زندگی سالمی را دنبال می‌کنند.

جمعیت امام علی امیدوار است دانشجویان و مردم حضور  خود را تنها به فضای مجازی محدود نکنند و در این خانه ها در کنار کودکان شهرشان باشند.
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"