پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو به پرسشهایی پیرامون امحای داروهای بیمارستانی و زبالههای دارویی پاسخ داد.
دکتر سید مهدی پیرصالحی در گفتوگو با ایسنا ، در این باره اظهار کرد: بخشی از داروها در بیمارستان به مصرف میرسند که زائدات و باقیماندههای تاریخ مصرف گذشته آن در چرخه امحای زبالههای بیمارستانی قرار میگیرند.
وی ادامه داد: علاوه بر این، کارخانههایی که ضایعات دارند یا دانشگاههایی که تاریخ مصرف داروهایشان گذشته است، یا مشکلی پیدا کردهاند، از امکانات شهرداریها استفاده میکنند. برخی کارخانهها هم خودشان دستگاه زبالهسوز دارند.
مدیرکل نظارت بر دارو و مواد مخدر سازمان غذا و دارو با بیان اینکه دو یا سه مرکز خصوصی امحا نیز در کشور فعالیت دارند که کارخانهها با آنها برای امحای ضایعات داروییشان قرارداد میبندند، گفت: این مراکز تحت نظر وزارت بهداشت و سازمان حفاظت از محیط زیست و نهادهای دخیل دیگر هستند و نظارت به این منظور انجام میشود که ایمنی از منظر حفظ محیط زیست و جلوگیری از ورود مواد تشکیلدهنده دارو به چرخه طبیعت صورت میپذیرد. در چرخه امحای ضایعات دارویی مراحل مختلفی چون خنثیسازی در شرایط خاصی طی میشود تا آلودگی ایجاد نشود.
ضایعات سه تا پنج درصدی دارو در کارخانهها
پیرصالحی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از داروهای تاریخ مصرف گذشته که در کارخانه میمانند یا در دست مردم هستند وجود ندارد، گفت: اکثر داروهای تاریخ منقضی ما یا مربوط به داروخانههاست یا در منازل مردم میماند. کارخانههای داروسازی معمولا داروی تاریخ مصرف گذشته ندارند بلکه ضایعات تولید دارند و بین سه تا پنج درصد کل تولیدات آنها را شامل میشود.