arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۴۷۷۹۷
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۱۶ : ۱۷ - ۲۱ بهمن ۱۳۹۲

وندی شرمن: روس ها را از قرارداد «نفت - کالا» با ایران منصرف کردیم/روسیه: معلوم نیست شرمن روی حساب کدام خبر این حرف را زده؛ ایران یار قدیمی ماست

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه کامرسانت چاپ روسیه نوشت: امریکا اعلام کرد که موفق شده روسیه را برای چشم پوشی از انجام معامله تجاری – نفتی با ایران متقاعد کند. وندی شرمن، معاون وزیر امور خارجه امریکا، در این خصوص سخن گفته است.

به گزارش سرویس بین الملل تیک Tik.ir، در این میان، در وزارت امور خارجه روسیه نیز به نشریه «کامرسانت» اظهار داشته اند که بیانات وزارت امور خارجه امریکا صحت ندارد. به گفته الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، مسکو قصد دارد به همکاری های اقتصادی خود با تهران توسعه بیشتری بخشد و این ادعاهای واشنگتن «ساختگی» است.

خبر مبنی بر این که واشنگتن مسکو را برای چشم پوشی از انجام معامله بزرگ با تهران متقاعد کرده، از سوی وندی شرمن، وزیر امور خارجه آمریکا، اعلام شده است. به گفته وی، مسکو و تهران بعد از انجام مذاکرات «در سطح بالا»، ناگزیر شدند از طرح توسعه همکاری های اقتصادی خود چشم پوشی کنند.

شرمن گفت: «من به شخصه باور دارم که ما بعد از توضیحات کامل، موفق شدیم طرفین را برای امتناع از هر اقدامی در آینده نزدیک در راستای انجام این معامله، متقاعد سازیم. ما در نهایت شفافیت توضیح دادیم که احتمال دارد امضای چنین توافق نامه ای میان روسیه و ایران، به اعمال تحریم های جدید (علیه شرکت های ایرانی و روسی) منجر شود و ضمن دشوار و یا ناممکن کردن انعقاد قرارداد جامع ( در رابطه با مساله هسته ای ایران)، جمع شرکت کنندگان در روند مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای ایران را نیز با تهدید های بزرگی مواجه سازد ».

در وزارت امور خارجه روسیه نیز اعلام کرده اند که بیانات خانم شرمن صحت ندارد. الکساندر لوکاشویچ، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه، به نشریه «کامرسانت» گفت: «برای ما به هیچ وجه قابل درک نیست که خانم شرمن روی حساب کدام خبر و کدام ارتباط به چنین نتایج بی ربطی دست یافته است. ما به توسعه همکاری های خود با ایران، یار قدیمی خود، در زمینه ها و رویکردهای گوناگون علاقه مند هستیم. ما کمترین اقدام غیر قانونی انجام نمی دهیم».

گفتنی است که مسکو و تهران احتمال ارسال نفت ایران به روسیه (تا 500 هزار بشکه در روز) و ارسال کالاها و تجهیزات روسیه به ایران را بررسی می کنند. پیش از این، کاخ سفید، شورای امنیت ملی امریکا و وزارت امور خارجه امریکا با اعلام این که چنین توافق نامه ای با تحریم های اعمالی امریکا علیه ایران و قرارداد مقدماتی ماه نوامبر در رابطه با برنامه هسته ای ایران مغایرت دارد، بیانات تندی ایراد کردند.

دستگاه رهبری امریکا از آن بیم دارد که درآمدهای ناشی از انجام این معامله با روسیه (در حدود 5/1 میلیارد دلار در ماه) از علاقه ایران برای عقد توافق نامه بلند مدت در رابطه با برنامه هسته ای خود بکاهد ( مذاکرات مربوط در روز 18 فوریه از سر گرفته خواهد شد) و در کنگره امریکا، «شاهین ها» برای اعمال تحریم های مکمل علیه ایران بهانه ای به دست آورند که در نهایت، شانس حل و فصل برنامه هسته ای ایران را از میان بردارد.

الکساندر لوکاشویچ می گوید: «ما برای فاجعه آمیز نشان دادن اوضاع پیرامون همکاری تجاری – اقتصادی خود با تهران دلیلی نمی بینیم. ما روابط دو جانبه خود با ایران را براساس مطالبات ذکر شده در قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد و قوانین روسیه تحکیم می بخشیم. در این برنامه چیز غیر معمولی وجود ندارد». به گفته وی، ادعاهای امریکا «صحت» ندارند.

وی به نشریه «کامرسانت» توضیح داد: «همکاری اقتصادی کمترین ارتباطی با تلاش های «گروه 1+5» میانجی گران بین المللی در رابطه با ادامه گفتگوها با ایران در آینده ندارد و افزون بر آن، با قرارداد ژنو (در رابطه با مساله هسته ای ایران) مورخ 24 نوامبر سال 2013 میلادی، نیز کمترین مغایرتی ندارد».

گفتنی است که لوان جاگاریان، سفیر روسیه در تهران، به نشریه «کامرسانت» گفت «تاکنون هیچ توافق نامه ای (در عرصه تجاری – نفتی) امضا نشده»، اما «روند مذاکرات مربوط ادامه دارد». در این میان، وی خاطر نشان کرد که «نه فقط شرکت های روسی، بلکه رقبای آنها در کشورهای دیگر ، از جمله کشورهای غربی نیز در رویکرد ایران فعالیت خود را آغاز کرده اند».

در مجموع، این قبیل فعالیت ها نمی توانند باب میل دولت رئیس جمهور امریکا باشند. واشنگتن تلاش می کند دقیقا روابط اقتصادی تهران را نه فقط با مسکو، بلکه با دیگر یاران بالقوه اش نیز تجت کنترل خود داشته باشد. دیوید کوهن، معاون وزیر دارایی امریکا در امور مالی و ضد تروریسم، نیز در همین جلسه اعلام کرد: «همانند گذشته، تجارت ،برای ایران ممنوع است».

در این میان، این فقط مسکو نیست که از گوش فرا دادن به هشدارهای واشنگتن امتناع می کند. در هفته جاری، هیات بزرگی (116 نفر) از نمایندگان شرکت های فرانسوی با هدف بحث و بررسی پیرامون همکاری تجاری – اقتصادی با ایران، به تهران سفر کردند. وزارت امور خارجه امریکا به این سفر نمایندگان نیز واکنش منفی نشان داد و پیر ماسکویچ، وزیر دارایی فرانسه، اعلام کرد: چشم انداز انعقاد معامله های سودمند با شرکت های خارجی نه فقط تمایل تهران را برای حل و فصل هر چه سریع تر مناقشه پیرامون برنامه هسته ای خود تضعیف نمی کند، بلکه بیشتر نیز می کند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۳
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۲۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
1
5
به روس جماعت هیچ اطمینانی نیست
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
0
4
سوال ساده این است که اگر چنین معامله ای منجر به افزایش تحریم ها و به خطر افتادن مذاکرات شود، آیا روسیه اقدامی در جهت منافع ایران انجام می دهد یا بلافاصله - مثل چند سال گذشته - از تحریم های جدید پیروی می کند؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۱
0
5
آقایان روس امیدوارم در عمل هم نشان دهید

تا به حال که جز حرف چیزی از شما ندیدیم!
نظرات بینندگان