پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
- از مصرف مواد غذایی چرب مثل کره ، خامه ، دل و جگر و کله پاچه بپرهیزید .
- مصرف گوشت قرمز را به یک بار در هفته محدود کرده و همان یک بار نیز تمام قسمت های چرب و پیه و دنبه های گوشت قرمز را جدا کرده و گوشت قرمز چربی گرفته و ترجیحاً در ترکیب با سویا مصرف نمائید.
- به جای گوشت قرمز، گوشت سفید مرغ و ماهی مصرف کنید.
- میگو با اینکه گوشت سفید است ولی به علت چربی بالا ، مصرف آن توصیه نمی شود .
- از مصرف غذاهای سرخ کرده بپرهیزید و برای پخت غذاها ، از روش های آب پز یا بخارپز کردن استفاده کنید .
- روغن زیتون ، روغن هسته انگور و روغن کانولا یا کلزا از جمله روغن های بدون ضرر و مفید به حساب می آیند . ولی این روغن ها تحمل حرارت طولانی و زیاد را ندارند و مناسب سرخ کردن نمی باشند .
بهتر است برای روی برنج و سالاد روزانه یک تا دو قاشق استفاده شود.
- روزانه 3 عدد میوه تازه میل کنید .
- از مصرف کمپوت ها و آبمیوه های صنعتی بپرهیزید و میوه را بصورت تازه و کامل ( مثلاً سیب را با پوست ) مصرف کنید .
- مغزها ( گردو ، پسته ، بادام ، بادام زمینی و فندق ) را در برنامه روزانه خود قرار دهید . توجه داشته باشید که این مغزها بایستی خام و بو نداده باشند و به تعداد کم روزانه مصرف شوند .
- لبنیات کم چرب استفاده کنید . روزانه شیر و ماست با چربی کمتر از 2% میل کنید .
- مصرف تخم مرغ را به یک بار در هفته محدود کنید و در صورت تمایل به مصرف بیشتر تخم مرغ ، فقط سفیده را بخورید .
مواد غذایی مجاز :
- انواع نان ( ترجیحاً سنگک ، بربری ، نان های سبوسدار ) ، برنج ، سیب زمینی ، ماکارونی ، غلات کامل ،حبوبات پخته ، هر نوع گوشت گاو و گوساله کم چرب یک بار در هفته ، مرغ بدون پوست ، ماهی بصورت کبابی یا آبپز ، شیر ، ماست و پنیر کم چرب یا بدون چربی ، انواع میوه های تازه ، سبزیجات تازه ، روغن های زیتون ، کلزا ، هسته انگور به مقدار متناسب ، سوپ های کم چرب
- بهتر است نان مصرفی خود را از نوع سبوسدار ( سنگک یا بربری سنتی ) انتخاب کنید .
- از مصرف شیرینی های قنادی و خامه دار بپرهیزید . بیسکویت ساقه طلایی بعلت سبوسدار بودن انتخاب مناسبی است .
- فعالیت بدنی روزانه را فراموش نکنید . ( شدت و مدت فعالیت شما با توجه به نظر پزشک باشد ) .
مواد غذایی غیر مجاز :
گوشت گاو و گوشت گوساله با چربی ، مرغ همراه با پوست ، مرغ و ماهی سرخ شده ، سوسیس ، کالباس ، همبرگر ، دل و قلوه ، جگر ، زبان ، کله پاچه ، تخم مرغ بیش از یک بار در هفته یا بصورت نیمرو ، شیر و ماست و پنیر پرچرب و محلی ، سرشیر ، پنیر خامه ای یا خامه ، سبزیجات سرخ شده ، روغن جامد ، کره ، انواع شیرینی جاتی که با کره ، روغن و تخم مرغ تهیه می شوند ، دسرهای تهیه شده با زرده تخم مرغ ، سوپ هایی که با شیر کامل ، خامه ، پوست مرغ با چربی مرغ و گوشت پرچرب تهیه می شوند .
چگونه با رعایت های غذایی قلب سالمی داشته باشیم :
- غذاهای چرب را از رژیم غذایی خود حذف کنید . مثل کره ، خامه ، جگر ، کله پاچه و روغن جامد .
- مصرف گوشت قرمز را به یک بار در هفته محدود کنید و همان یک بار نیز کلیه قسمت های سفید و چرب و دنبه گوشت را جدا نمائید .
- روزانه از منابع فیبر که شامل سبزیجات و میوه های تازه می باشند استفاده کنید .
- لبنیات کم چرب مصرف کنید .