arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۱۸۲۱
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۱۵ - ۲۱ اسفند ۱۳۹۲

محکوم به اعدام پس از سه دهه بی‌گناه شناخته شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مرد آمریکایی پس از سه دهه که در انتظار اجرای حکم اعدام بود سرانجام آزاد شد.

به گزارش بی بی سی، گلن فورد، مرد سیاهپوست شصت و چهارساله به اتهام سرفت و قتل یک مغازه دار ٥٦ ساله در ایالت لوئیزیانا محاکمه و در سال ١٩٨٥ به اعدام محکوم شد.

 او متهم بود در سال ١٩٨٣ ازادور روزمان را به ضرب گلوله در مغازه جواهرفروشی او در شهر شروپورت به قتل رسانده و اموالی را به سرقت برده است.

ایالت لوئیزیانا، واقع در جنوب شرق ایالات متحده، مجازات اعدام را لغو نکرده و دادگاه‌های این ایالات برای برخی جرایم سنگین حکم اعدام صادر می‌کنند.

رای دادگاه به آزادی گلن فورد پس از آن صادر شد که دادستان ایالتی با استناد به شواهد جدید، این فرد را از اتهام سرقت مسلحانه و قتل مبرا دانست و بعد از ظهر دیروز، فورد پس از سه دهه حبس به دلیل جرمی که مرتکب نشده بود، زندان را ترک کرد.

گلن فورد، که اصلا اهل ایالت کالیفرنیا بود، گاه به عنوان کارگر برای فرد مقتول کار می‌کرد و پس از قتل ازادور روزمان، به این قتل متهم شد.

 وی همواره بر بیگناهی خود تاکید داشت و بارها درخواست‌هایی را برای تجدید نظر و لغو محکومیت خود تسلیم مقامات قضایی کرده اما این درخواست ها مورد قبول قرار نگرفته بود.

در سال ٢٠٠٠، سرانجام دادگاه استیناف ایالت لوئیزیانا دستور رسیدگی به این ادعای گلن فورد را صادر کرد که گفته بود دادستان پرونده شواهد مربوط به دو برادر به نام‌های جیک و هنری رابینسون را که پیشتر به قتل ازادور روزمان متهم شده بودند نادیده گرفت و مانع از طرح آنها در جریان محاکمه شد.

به نوشته رسانه‌های محلی، بررسی سوابق محاکمه نشان داده است که در سال ٢٠١٣، فردی که از او نام برده نشده به اطلاع دادستانی رساند که جیک رابینسون به قتل ازادور روزمان اعتراف کرده است.

سرانجام روز پنجشنبه هفته گذشته، دادستانی لوئیزیانا با ارسال دادخواستی به دادگاه، اظهار داشت که "شواهد معتبری" دریافت شده که نشان می‌دهد گلن فورد در زمان سرقت و قتل ایزادور روزمان در محل وقوع جرم نبوده و نمی‌توانسته مرتکب این جرم شده باشد.

ایالات متحده از جمله کشورهایی در جهان است که هنوز مجازات اعدام را به طور سراسری لغو نکرده و برخی از ایالت‌های آن همچنان به صدور و اجرای احکام اعدام برای "جرایم سنگین" ادامه می‌دهند.
نظرات بینندگان