arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۳۴۷۳
تاریخ انتشار: ۰۱ : ۱۰ - ۰۵ فروردين ۱۳۹۳

نخست وزیرچین: اقتصادهای نوظهور یک یک نیروی قدرتمند محسوب می شوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 لی که چیانگ نخست وزیر چین گفت که که اقتصادهای نوظهور با چالش های زیادی مواجه هستند، اما نباید فراموش کرد که آنها یک نیروی قدرتمند اقتصادی محسوب می شوند.

به گزارش انتخاب ، نخست وزیر چین در دیدار با کریستین لگارد رییس صندوق بین المللی پول در پکن از سیاست های اقتصادی کشورهای توسعه یافته انتقاد کرد و گفت که آنها باید بازارهای دیگر دنیا از جمله قدرت اقتصادهای نوظهور را نیز مورد توجه قرار دهند.

چین، برزیل، هند و چند کشور دیگر در چارچوب سازمان های مختلف از خود به عنوان اقتصادهای نوظهور یاد می کنند.

روزنامه ˈچاینا دیلیˈ روز سه شنبه نوشت که نخست وزیر چین شب گذشته در دیدار با رییس این صندوق تاکید کرد کشورهای توسعه یافته مراقب تاثیرات منفی سیاست های اقتصادی خود بر دنیا باشند.

وی تاکیدکرد که اقتصادهای نوظهور با چالش های زیادی مواجه هستند، اما نباید فراموش کرد که آنها یک نیروی قدرتمند اقتصادی محسوب می شوند.

نخست وزیر چین تصریح کرد که تطابق با سیاست های کلان اقتصادی قدرت های توسعه یافته برای همه کشورها کار ساده ای نیست.

وی گفت که دنیا با مشکلاتی از این ناحیه مواجه شده است و بهترین راه گفت وگو و رایزنی در چارچوب ساختارهای موجود اقتصادی مانند گروه 20 است.

این روزنامه چینی نوشت که آمریکا در حال تغییراتی در سیاست های اقتصادی خود در چارچوب مسایل مالی و بانکی کلان و سرمایه گذاری و گردش سرمایه است که می تواند برای قدرت های نوظهوری چون چین مشکل آفرین باشد .

جانگ مینگ از آکادمی علوم اجتماعی چین می گوید که سیاست های اقتصادی آمریکا منافع آن کشور را بهتر تامین خواهد کرد و ممکن است در آینده برای اقتصادهای نوظهور مشکل آفرین شود .

از سوی دیگر نخست وزیر چین در این دیدار از نفوذ آمریکا بر رای گیری در صندوق بین المللی پول ابراز نگرانی کرد و خواستار انجام اصلاحاتی در نظام رای گیری این ساختار برای افزایش سهم دیگر کشورها شد.

با این حال لگارد گفت که بدون نظر آمریکا نمی توان کاری در خصوص اصلاحات در سامانه رای گیری صندوق بین المللی پول انجام داد.

وی همچنین از روش های توسعه اقتصادی چین به طور تلویحی انتقاد کرد و گفت که سیاست های مذکور باید برای محیط زیست مطلوب باشد .

رییس صندوق بین المللی پول گفت که چین باید بر چالش ها فایق آید و نظام های مدرن مالی و خدماتی ایجاد کند.

وی تاکیدکرد که تبدیل شدن پول ملی چین به یک ارز بین المللی به تلاش های پکن بستگی دارد.

شواهد و رویدادهای اقتصادی اخیر در چین نشان می دهد این کشور تلاش گسترده ای را برای بین المللی کردن یوان واحد پول ملی خود آغاز کرده است.

بزرگترین اقدام جدید چین در این راستا کاهش کنترل نرخ تسعیر یوان در برابر دلار آمریکا است. چندین سال است که هر روز نرخ تسعیر یوان در برابر دلار در بازار چین یک درصد نوسان دارد، اما در هفته های گذشته دولت از کنترل خود بر بازار کاسته و اجازه داده است این نرخ نوسان تا دو درصد برسد.

این بزرگترین نشانه باز کردن مسیر بین المللی شدن ارز چین است.
نظرات بینندگان