arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۴۷۱۱
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۴ - ۱۵ فروردين ۱۳۹۳

ناکارآمدترین بیمه درمانی دنیا را داریم/ سیگار و فست‌فود مصرف می‌کنیم اما از آلودگی هوا می‌نالیم

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان گفت: مصرف فست‌فود و سیگار دو عامل اصلی بروز سرطان است که هر روز مثل قارچ از همه جا سر در می‌آورند، مردم ما خودشان این اقلام را مصرف می‌کنند اما هر روز از آلودگی هوا می‌نالند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان گفت: مصرف فست‌فود و سیگار دو عامل اصلی بروز سرطان است که هر روز مثل قارچ از همه جا سر در می‌آورند، مردم ما خودشان این اقلام را مصرف می‌کنند اما هر روز از آلودگی هوا می‌نالند.

به گزارش انتخاب، پیام آزاده به طرح پیشنهادی ۴۰۰ صفحه‌ای خود به ریاست‌جمهوری اشاره داشت و گفت: در آن طرح که شامل ۴۰ بند بود یک قسمت عمده‌اش در مورد بیمه‌ها بود چرا که متأسفانه یکی از ناکارآمدترین سیستم‌های بیمه‌ای در تمام دنیا در کشور ما وجود دارد و من نمی‌دانم چرا تجربه خوبی را که قبلاً داشته‌ایم از دست داده‌ایم.

وی به کشور آمریکا اشاره داشت و گفت: در آن کشور ۱۰۰ تا ۲۰۰ بانک، بنگاه اقتصادی و غیره وجود دارد. آمریکا کشوری است که بالاترین سرانه سلامت را داراست با این حال تمام مردم این کشور از کوچک و بزرگ به طور مساوات از یک بیمه واحد استفاده می‌کنند.

آزاده ادامه داد: اگر کسی بخواهد در آمریکا نوع بیمارستان خود را تعیین کند یا اتاق خصوصی برای خود درخواست کند توسط بیمه خصوصی این کار انجام می‌شود البته سیستم ارجاع این کار را برای او انجام می‌دهد و حتی انتخاب پزشک را هم به آن معنا با بیمه خصوصی خود ندارد.

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان تصریح کرد: مهمترین وظیفه حاکمیت، حفظ سلامت، امنیت و آموزش رایگان به مردم است. متأسفانه ما در نظام سلامت به خصوص در یک دهه اخیر عقب رفته‌ایم و حتی نتوانسته‌ایم آرامش فکری را برای مردمی که دچار بیماری می‌شوند فراهم کنیم.

سرطان توان اقتصادی خانواده‌ها را پایین می‌آورد

وی به تعریف سازمان بهداشت جهانی اشاره داشت و گفت: کسی که سرطان می‌گیرد حداقل یک خانواده را درگیر می‌کند ولی در کشور ما چون فرهنگ شرقی داریم چندین خانواده از نظر روحی درگیر شده ولی خانواده خود فرد به طور اخص درگیر می‌شوند و فرقی نمی‌کند که بیمار مرد باشد یا زن، سرپرست خانوار باشد یا کودک چرا که سطح خانواده حداقل به اندازه یک سطح پایین می‌آید؛ یعنی اگر خانواده مرفه باشد متوسط می‌شود و اگر متوسط باشد فقیر شده و اگر فقیر باشد نابود و تمام می‌شود و این در تمام دنیا ثابت شده است.

سیستم بیمه موجود در ایران ناکارآمدترین بیمه در دنیاست

عضو هیأت مدیره انجمن انکولوژی تصریح کرد: با این سیستم که دنیا آن را تعریف کرده و بیمه همگانی که دنیا دارد به بیماران سرطانی کمک می‌شود اما ما در ایران می‌بینیم که متأسفانه یک بیمه واحد وجود ندارد.

وی گفت: صدا و سیما، ریاست جمهوری، مجلس، فلان وزارتخانه و فلان بانک برای خودشان بیمه دارند و 35 میلیون افراد متوسط به سمت پایین جامعه هم، دارای دفترچه بیمه سلامت ایرانیان هستند که تا چند ماه قبل در بیمارستان خصوصی راهشان نمی‌دادند و در بیمارستان‌های دولتی نیز در حالت خوش‌بینانه ۶۰ درصد هزینه را می‌پرداختند.

وی به بیمه کارگران و کارمندان که قشر آسیب‌پذیر مملکت هستند، اشاره داشت و گفت: احتمال بیماری در این افراد بیشتر است چرا که درآمدشان کمتر است و بیمه سلامت ایرانیان با ۳۵ میلیون عضو یا آن کارگری که دفترچه تأمین اجتماعی دارد چرا باید در بیمارستان خصوصی پذیرش نشوند و در بیمارستان دولتی نیز خود هزینه داروها را بپردازند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی افزود: من به همه اقشار مردم احترام می‌گذارم اما معتقدم اگر قرار است به واسطه سرانه پایین سلامت، ظلمی به افراد شود باید این ظلم یکسان باشد. پس بیاییم حداقل بیمه‌ها را همگن کنیم چرا باید بیمه فلان بانک پول بیماری کارمند خود را تا میلیون‌ها تومان بدهد بدون آن‌که بپرسد آن دارو یا آن روش جراحی واجب است یا نه؟

آزاده ادامه داد: تا دو، سه ماه پیش بیمه تأمین اجتماعی هزینه اکثر داروهای گران‌قیمت را نمی‌پرداخت اما در یکی، دو ماه اخیر به واسطه روشی که کارآمد نخواهد بود و مطمئنم در درازمدت جوابگو نیست اندکی از این مسائل کاسته است چرا که قطعاً با این سرانه و بودجه‌ای که برای سال آینده دیده شده، پاسخگو نخواهد بود.

وضعیت جدید بیمه‌ها حبابی بیش نیست

وی به وضعیت بیمه‌ها در یکی، دو ماه اخیر اشاره کرد و گفت: ظاهر امر این گونه است که می‌گویند شرایط بیمه ۹۰ درصد بیمه (به ۱۰ درصد بیمار) شده است اما من فکر می‌کنم این حباب کاذبی است البته امیدوارم بدبینی من درست از آب در نیاید ولی فکر می‌کنم این مسئله کاذب است و ادامه‌دار نخواهد بود.

آزاده افزود: من پیشنهاد می‌کنم که نیاییم دوباره چرخ را اختراع کنیم چرا که دنیا به این نتیجه رسیده است که باید بیمه همگانی و یک دست باشد و یک صندوق بیمه برای سلامت وجود داشته باشد پس باید تمام ارگان‌ها بیمه‌هایشان را ببندند و یک ناظر وجود داشته باشد و بیمه خودگردان باشد.

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان تصریح کرد: بیمه ما در مورد سرطان ناکارآمدترین بیمه بوده است حداقل تا دو، سه ماه گذشته و بیمه اکثر داروهای واجب و روش‌های اولیه و واجب سرطان را پوشش نمی‌داده است که به علل مختلفی از جمله ناهماهنگی بیمه‌های مختلف مربوط می‌شود.

باید بیمه‌ها طرف قرارداد با شرکت‌های دارویی باشند نه وزارت بهداشت

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان تصریح کرد: ما باید بیاییم سیستم بیمه همگانی مستقل را ایجاد کنیم و بیمه‌ها را طرف قرارداد با شرکت‌های دارویی، تجهیزات و بیمارستان‌های مختلف کنیم و از طرف دیگر تعرفه‌ها را اصلاح کنیم تا از گرفتن زیرمیزی که به واسطه ناعادلانه بودن تعرفه‌ها به وجود آمده،کاسته شود.

آزاده ادامه داد: باید وزارت بهداشت بیمه‌ها را طرف قرارداد با شرکت‌های دارویی کند تا بیمه‌ها بنشینند و بهترین دارو را با ارزان‌ترین قیمت از شرکت‌های دارویی طلب کنند و وزارت بهداشت فقط بر کیفیت این مسئله نظارت کند و خودش را وارد چاله چوله‌های این مسائل نکند و طوری نباشد که دارو و تجهیزات وارد کند و حرف و حدیث مردم را برای خود بخرد و در آخر هم، همه از وزارت بهداشت شاکی باشند.

اصلاح بیمه و تعرفه‌ها باید از اولویت‌های وزارت بهداشت باشد

عضو هیأت مدیره انجمن انکولوژی ایران پیشنهاد کرد: اصلاح بیمه و تعرفه‌ها باید جزو اولویت‌های وزارت بهداشت باشد اما این کار فراتر از وزارت بهداشت است و عزم ملی می‌خواهد و یک کار حاکمیتی است.

وی ادامه داد: برای این کار باید ارگان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف به کمک بیایند و بتوان راه‌حلی پیدا کرد و یک بیمه یکسان و کارآمد طراحی کرد.

با تغییر سبک زندگی می‌توان از ۶۰ درصد سرطان‌ها پیشگیری کرد

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان به نقش رسانه‌‌ها در اطلاع‌رسانی در مورد بیماری سرطان اشاره کرد و گفت: سرطان یک تابو در مملکت ما شده و متأسفانه مردم ما ناآگاهند و نمی‌دانند که بیماری سرطان با تغییر سبک زندگی تا 60 درصد قابل پیشگیری است.

وی گفت: اگر به مسائل ساده‌ای چون عدم مصرف دخانیات، کنترل سبک زندگی و مصرف مواد غذایی و انجام فعالیت فیزیکی توجه کنند مسلماً راهشان به مریضخانه‌ها باز نمی‌شود که این گونه پولشان را بالا بکشند.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: این وظیفه ماست که به مردم این اطلاع‌‌رسانی را داشته باشیم و از طرفی سیاست‌گذار هم وظیفه دارد سرانه سلامت را بالا ببرد.

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان گفت: فردی که به سرطان مبتلا شده همان درد سرطان برای او بس است و نباید دنبال پیدا کردن دارو یا درمان باشد و بعداً دارویی گیرش بیاید که اصل نباشد و جانش به خطر بیفتد.

تقلید از غرب در امور علمی جایز است/ سیگار و فست فود دو عامل جدی مرگ و میر

عضو هیأت علمی انجمن انکولوژی تصریح کرد: ما باید از مواردی که غرب در آن موفق است بهره ببریم مانند خود غربی‌ها، همان طور که آنان قرن‌ها از بوعلی ما یاد گرفته‌اند.

آزاده ادامه داد: ما همه چیز را از غرب می‌گیریم مثلاً همان گوشی آیفونی که در دست کوچک و بزرگ در کوی و برزن می‌بینید از غرب آمده است اما در بحث‌های علمی که می‌شود این کار را دریغ می‌کنیم.

به طور مثال از همین جا تا وزارت بهداشت که راه بروید خودتان بشمارید که چند مرکز بهداشتی وجود دارد و چند فست‌فود فروشی و تازه در کنار فست‌فودها افرادی را می‌بینید که ایستاده‌اند و سیگار می‌کشند یعنی همان 2 عامل اصلی مرگ و میر بشر که فست‌فود و سیگار هستند هر روز مثل قارچ سر در می‌آورند.

عضو هیأت علمی انجمن انکولوژی ایران افزود: مردم این مسائل را نمی‌بینند و مدام به آلودگی هوا گیر می‌دهند البته آلودگی هوا هم بد است اما در همین آلودگی ببینید چند نفر مشغول سیگار کشیدن هستند حال اگر به هر کدام تریبون بدهید می‌گویند هوا آلوده است؛ آلودگی هوا کجا و مضرات سیگار کجا.

مسئول شورای سیاست‌گذاری شبکه ملی تحقیقات سرطان تصریح کرد: راه‌حل کلی وجود یک صندوق واحد بیمه است تا بتوان همه افراد جامعه را بیمه کرد و از طرف دیگر باید تعرفه‌ها را واقعی کرد چرا که این دو عامل در کنار هم دو بالی می‌شوند که سلامت مردم را لااقل در حیطه سرطان یک سطح بالاتر می‌آورند و قدم اولی است که می‌تواند هزاران کیلومتر را به دنبال داشته باشد.

طراحی گایدلاین گامی در جهت درمان سرطان

عضو هیأت علمی انجمن انکولوژی خاطرنشان کرد: طراحی گایدلاین یا راهنمای بالینی بومی بر اساس جغرافیا، تاریخ، شیوع بیماری و سرانه سلامت می‌تواند مهمترین اقدام در درمان بیماری‌های صعب‌العلاجی همچون سرطان باشد.

 


منبع: فارس
نظرات بینندگان