پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : معاون حقوقی، پارلمانی و امور استان های وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: سوالات کمیسیون فرهنگی مجلس از علی جنتی مربوط به ماه های گذشته است.
به گزارش ایرنا، «حسین نوش آبادی» صبح امروز (دوشنبه) در نشست خبری چهارمین همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط اظهارداشت: قرار بود فردا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برای پاسخگویی به هشت سوال اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در جلسه این کمیسیون حضور یابد اما به دلیل همزمانی با سفر رییس جمهوری به استان سیستان و بلوچستان امکان این امر وجود ندارد.
وی ادامه داد: براساس قانون وزیر ارشاد موظف به پاسخگویی به سوالات نمایندگان مجلس است اما تمام موضوعاتی که در این سوالات مطرح شده به ماه های گذشته مربوط است و پیش از این از سوی وزیر ارشاد و دیگر مقامات وزارتخانه پاسخ داده شده اند.
وی مسائلی چون رفع تعلیق نشر چشمه، انتقال جسد دو هنرمند به بهشت زهرا را از جمله موضوعات مورد سوال نمایندگان مجلس عنوان کرد و گفت: این مسائل مربوط به گذشته است و دیگر موضوعیت ندارد.
** وزارت ارشاد بخشی از نظام فرهنگی است نه متولی فرهنگ
معاون حقوقی وزیر ارشاد گفت: در سالی که به نام اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است مطبوعات وظیفه ای سنگین و اهمیتی بیشتر خواهند داشت زیرا برای تحقق این شعار نیازمند کار جمعی با عزم ملی و مدیریت جهادی هستیم.
وی ادامه داد: کارهای بزرگ با آدم های بزرگ و اقدام جمعی میسر است و اصحاب رسانه به عنوان اهل قلم و اندیشه سهم زیادی در این راه دارند.
نوش آبادی تاکید کرد: وزارت ارشاد بخشی از نظام فرهنگی کشور است نه متولی فرهنگ، مخاطب مقام رهبر معظم انقلاب برای این شعار فقط این وزارتخانه نیست و همه دستگاه های دولتی و غیردولتی مانند وزارتخانه های آموزش و پرورش ، آموزش عالی و سازمان تبلیغات و شهرداری ها را هم شامل می شود.
وی خاطرنشان کرد: در سال 93 همه باید تلاش کنند فرهنگ کشور رو به رشد حرکت کند تا به سوی اجرای سبک زندگی اسلامی حرکت کنیم.
** قانون اساسی پشتوانه بزرگ مطبوعات و رسانه ها است
معاون حقوقی وزیر ارشاد با تاکید بر این نکته که قانون اساسی جمهوری اسلامی پشتوانه بزرگی برای جامعه مطبوعات و رسانه ها محسوب می شود خاطرنشان کرد: اصل 23 قانون اساسی تصریح می کند که مطبوعات و نشریات در بیان مطالب آزادند اما به شرط این که مخل به مبانی اسلام نباشند و حقوق عمومی را نقض نکنند.
وی افزود: دسترسی آزاد به اطلاعات یک حق عمومی و از حقوق بنیادین بشری است که در تمامی اسناد ملی و بین المللی به رسمیت شناخته شده است.
نوش آبادی خاطرنشان کرد: خبرنگاری حرفه ای مقدس است که باید پاک بماند و وزارت ارشاد نیز محیط را برای رسانه ها آماده کند تا در آرامش خاطر به فعالیت خود ادامه دهند.
** شناسایی حقوق مالکیت ادبی به توسعه فرهنگی کمک می کند
رییس همایش حقوق مالکیت ادبی و هنری و حقوق مرتبط خاطرنشان کرد: چهارمین دوره این همایش روز ششم اردیبهشت ماه 93 همزمان با روز جهانی مالکیت فکری در تالار وحدت با حضور کارشناسان، صاحبنظران و اهالی قلم و اندیشه برگزار می شود.
وی ادامه داد: شعار این دور از همایش توجه و رویکرد سازمان های مدیریت جمعی است، زمانی که این شعار را برای همایش انتخاب می کردیم نمی دانستیم که قرار است نام سال 93 هم عزم ملی و مدیریت جهانی باشد که این تقارن را به فال نیک می گیریم.
وی گفت: حقوق مالکیت ادبی و هنری کمتر شناخته شده است که اگر گامی در جهت شناسایی این حقوق برداریم اقدام مهمی در راستای توسعه فرهنگی کشور برداشته ایم.
نوش آبادی خاطرنشان کرد: قصد داریم با برگزاری این همایش ها از حقوق مولفین و پدیدآورندگان آثار پشتیبانی کنیم زیرا ایران کشوری رو به رشد محسوب می شود که صاحبان آثار هنری و فرهنگی نگران تعرض به آثارشان هستند و رشد تکنولوژی، صنعت و ارتباطات زمینه این تعرض را بیشتر فراهم کرده است.
معاون حقوقی وزیر ارشاد تاکید کرد: تمام مسوولین و قوای کشور در قبال دفاع از این حقوق موظف هستند و وزارت ارشاد متولی فرهنگ سازی و فراهم کردن زمینه حفظ این حقوق محسوب می شود.