arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۵۶۵۳۲
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۲۰ - ۲۵ فروردين ۱۳۹۳

آغاز محاکمه پسران قذافی در لیبی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دادستان های لیبی روز دوشنبه جلسه محاکمه پسران ˈمعمر قذافیˈ دیکتاتور سابق این کشور و شماری از مقام های حکومت وی را برگزار کردند.

به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری رویترز از طرابلس، سعدی و شیخ الاسلام قذافی پسران معمر قذافی در جلسه دادگاه که در زندان ˈالهضبهˈ شهر طرابلس برگزار شد، شرکت نکردند، اما ˈعبدالله السنوسیˈ رییس سازمان جاسوسی حکومت سابق لیبی در میان مقام های ارشد سابق این رژیم بود که در دادگاه حضور داشتند.

متهمان این پرونده به اتهاماتی مختلفی از فساد مالی گرفته تا ارتکاب جنایات جنگی در جریان قیام مردمی سال 2011 لیبی که منجر به سرنگونی حکومت قذافی شد، متهم هستند.

بسیاری از متهمان خطاب به چهار قاضی دادگاه اعتراض کردند که امکان تماس با وکلای مدافع را نداشته اند و تنها در دادگاه موفق به صحبت با آنها شده اند.

السنوسی گفت: می خواهم همچون زندانیان دیگر با من رفتار شود و خواستار حق ملاقات هستم، بعلاوه وکیل مدافع ندارم.

دادستان های لیبیایی گفتند که به السنوسی اجازه داده شد با خویشاوندان خود ملاقات کند، اما این مساله را که وکلای مدافع از دیدار با موکلان خود در زندان منع شدند، رد کردند.

محاکمه متهمان این پرونده یک روز پس از اعلام استعفای ˈعبدالله الثانیˈ نخست وزیر موقت لیبی برگزار شد. الثانی این تصمیم را پس از آن اتخاذ کرد که خود و خانواده اش هدف حمله قرار گرفتند.

دیوان بین المللی کیفری و دیگر سازمان های حقوق بشری درخصوص اجرای عدالت در سیستم قضایی لیبی ابراز نگرانی کرده اند، اگرچه طرابلس سال گذشته حق محاکمه رییس سازمان جاسوسی حکومت سابق را در داخل کشور به جای لاهه به دست آورد.

پس از جلسه محاکمه امروز ، جلسات بعدی تا 27 آوریل (7 اردیبهشت ماه) برگزار نخواهد شد، زیرا ماموران تحقیق به زمان بیشتری برای تکمیل پرونده برخی از متهمان نیاز دارند.

هراس از نابسامانی امنیتی سبب شد تا مقامات تصمیم به برگزاری جلسه محاکمه این افراد در زندان الهضبه در پایتخت بگیرند، زندانی که به شدت تحت تدابیر امنیتی قرار دارد و با خودروهای زرهی، سیم خاردار و تیربار محافظت شده است.

براساس این گزارش، سعدی قذافی که به عیاشی و خوشگذرانی معروف است، اوایل ماه مارس (اسفند ماه 1392) از نیجر به لیبی مسترد شد. انتظار می رود که وی برای تفهیم اتهام برای نخستین بار در دادگاه حاضر شود.

اما سیف الاسلام که پسر سرشناس معمر قذافی است، در حبس یک گروه مقتدر شبه نظامی غربی در شهر کوهستانی ˈزینتانˈ به سر می برد. این گروه از تحویل دادن سیف الاسلام به دولت مرکزی خودداری کرده اند زیرا معتقدند این دولت نمی تواند امنیت جلسه محاکمه وی را تامین کند.

اما وزیر دادگستری لیبی تاکید دارد که جلسات محاکمه علنی برگزار شود تا به مردم اطمینان داده شود که روند محاکمه این افراد منصفانه است و صرفا یک محاکمه نمایشی نیست.

دو پسر قذافی علاوه بر اتهامات ذکر شده، همچنین به چپاول بودجه دولتی به منظور تامین پول لازم برای اداره سبک و سیاق زندگی اسراف کارانه خود در خارج از لیبی متهم هستند.
نظرات بینندگان