چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ | Wednesday, 01 February 2023
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
چهارشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۱ | Wednesday, 01 February 2023
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو / بارش سنگین برف در «کوهرنگ»؛ میانگین ارتفاع برف به به بالای یک متر رسید

ویدیو / بارش سنگین برف در «کوهرنگ»؛ میانگین ارتفاع برف به به بالای یک متر رسید

ویدیو / گلایه‌های زلزله زدگان خوی: به هر چادر ۱۲ نفره فقط ۲ پرس غذا می‌دهند / حتی یک پتو هم ندادند / در هر چادر ۳ خانواده زندگی می‌کنند / بچه ام را به دلیل شرایط سخت داده ام غریبه نگه دارد

ویدیو / گلایه‌های زلزله زدگان خوی: به هر چادر ۱۲ نفره فقط ۲ پرس غذا می‌دهند / حتی یک پتو هم ندادند / در هر چادر ۳ خانواده زندگی می‌کنند / بچه ام را به دلیل شرایط سخت داده ام غریبه نگه دارد

ویدیو / اتلاف وقت عجیب اما هوشمندانه دروازه‌بان فاینورد

ویدیو / اتلاف وقت عجیب اما هوشمندانه دروازه‌بان فاینورد

ویدیو / هوای فهرج در وضعیت خطرناک قرار گرفت /  گردوخاک شاخص کیفیت هوا را به ۵۰۰ رساند

ویدیو / هوای فهرج در وضعیت خطرناک قرار گرفت / گردوخاک شاخص کیفیت هوا را به ۵۰۰ رساند

ویدیو / گل جادویی فوتسالیست زن ایرانی و واکنش AFC به ضربه استثنایی

ویدیو / گل جادویی فوتسالیست زن ایرانی و واکنش AFC به ضربه استثنایی

ویدیو / درد دل‌های شهروندان زلزله‌زده در خوی: فرماندار گفت به من هیچ ربطی ندارد

ویدیو / درد دل‌های شهروندان زلزله‌زده در خوی: فرماندار گفت به من هیچ ربطی ندارد

کد خبر: ۱۵۸۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

چگونگی پیشگیری از مرگ‌های زودرس و بیماری‌های مزمن با خودمراقبتی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور در ایسنا، بر تعامل متولیان حوزه سلامت و رسانه‌ها در جهت انعکاس مطلوب اخبار این حوزه و همچنین اطلاع‌رسانی مناسب در زمینه خودمراقبتی به مردم، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا ، دکتر سیروس موگهی امروز، پنج شنبه (4 اردیبهشت ماه)، با حضور در دفتر این خبرگزاری، اظهار کرد: در بحث سلامت و بهداشت، مردم باید بدانند که چه کارهایی انجام دهند تا به بیماری دچار نشوند و سلامت بمانند. لذا در این جهت خودمراقبتی در بیماری‌های جزئی، خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن و خودمراقبتی در بیمارهای حاد باید مدنظر قرار گیرد و رسانه‌ها در ارائه اطلاعات درست به مردم در این زمینه از طریق دانشگاه علوم پزشکی می‌توانند یاری گر متولیان حوزه سلامت باشد.

وی ادامه داد: اصل مهم در حفظ سلامت، ارتقاء سواد سلامت مردم است تا وقتی سواد مردم در این زمینه ارتقا پیدا نکند، نمی‌توان به هیچ یک از اموری که عنوان شد دسترسی یابیم و رسانه‌ها می‌توانند در ارتقاء سواد سلامت مردم نقشی موثر داشته باشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: یک اصطلاحی در سیستم سلامت به نام " سال‌های از دست رفته عمر در انسان‌ها" وجود دارد. بخشی از سال های از دست رفته عمر، به دلیل مرگ های زودرس و یا بخشی از آن عمر با ناتوانی است. در ایران بررسی‌هایی که انجام شد سه علت را برای سال‌های از دست رفته عمر ایرانیان مشخص کرد که شامل، بیماری‌های قلبی عروقی با شاخصه‌های سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی و فشار خون، حوادث و سوانح رانندگی و بیماری‌های روانی و رفتاری است که ما موظف هستیم در این سه زمینه تلاش بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم سال‌های از دست رفته ایرانیان را کاهش دهیم.

موگهی گفت: خودمراقبتی در این زمینه کار پیچیده‌ای نیست و بسیار ساده و کافی است مردم اطلاع پیدا کنند که باید کارهایی انجام دهند تا به بیماری ها مبتلا نشوند. در بحث سوانح جاده ای نیز بسیار مشخص است که باید با سرعت مجاز رانندگی کنند، کمربند ایمنی خود را در راننگی حتما ببندند، در زمان خستگی توقف کنند و به استراحت بپردازند. سوانح و حوادث رانندگی یکی از معضل‌های اصلی کشورمان به شمار می‌رود و ما وظیفه داریم مسائل را در این زمینه برای مردم تشریح کنیم و مردم با انجام چند کار خیلی ساده تا حد زیادی از مرگ و میر جلوگیری کنند.

وی در ادامه در خصوص خودمراقبتی در بیماری‌های قلبی-عروقی، اظهار کرد: در خودمراقبتی این نوع بیماری‌ها آنچه که بسیار مدنظر است، بحث تغییر سبک زندگی است و باید این موضوع به طور مرتب به اطلاع مردم برسد. باید مردم در این زمینه بمباران اطلاعاتی شوند. به طور نمونه فست فودها، همانطور که در خیابان در حال تردد هستید بوی فست فود که به مشام بخورد به سوی آن کشش پیدا می کنید. لذا لازم است در این زمینه کارهای بسیاری انجام شود تا سبک زندگی تغییر کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: در سبک زندگی سه مورد حائز اهمیت است، یکی از این موارد عدم استعمال سیگار است، استعمال سیگار یکی از فاکتورهای اصلی سکته‌های قلبی و مغزی است. یکی دیگر از موارد مهم، تحرک است، عدم تحرک بیماری روز ماست که با صنعتی شدن، انسان کم تحرک می‌شود. کسی که برای ورزش و تحرک وقت نداشته باشد، حتما بعدها وقت برای بیماری و رفتن به پزشک زیاد پیدا خواهد کرد، در صورتی که با نیم ساعت پیاده روی معمولی می‌توان از بیماری‌ها جلوگیری کرد و بحث تغییر سبک زندگی مورد پیچیده‌ای نیست.

موگهی افزود: تغذیه مورد مهم دیگری است که در تغییر سبک زندگی بسیار اهمیت دارد. مردم باید سعی کنند از غذاهای پرچرب، دارای شیرینی زیاد و غذاهای پرنمک استفاده نکنند و این باید برای مردم به یک فرهنگ تبدیل شود.

وی درباره خودمراقبتی در بیماری‌های روانی و رفتاری، اظهار کرد: بحث اعتیاد واقعا یک معضل بزرگ و سرمنشاء بسیاری از بیماری‌ها و هدر رفت عمر است و بیماری‌های زیادی به دنبال اعتیاد انسان را گرفتار می‌کند که در این زمینه باید خانواده‌ها را آگاه کنیم و به علائم اعتیاد در افراد خانواده و همچنین خطرات متعدد آن آگاه شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخی بیماری‌ها هستند که جزئی‌اند و اگر بتوانیم در زمینه خودمراقبتی در این نوع بیماری‌ها، علائم بیماری‌ها و نحوه پیشگیری از حاد شدن و همچنین نحوه مراقبت‌ها را به مردم آموزش دهیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم و نیازی به مراجعه به پزشک و مصرف دارو نخواهد بود و همچنین به مردم آموزش می‌دهیم که برای یک سرماخوردگی ساده در ابتدای بیماری، به جای رفتن به سراغ یخچال و مصرف قرص و دارو، مراقبت‌های دیگری مانند استراحت بیشتر و مصرف نوشیدنی و میوه‌های حاوی ویتامین C داشته باشند.

موگهی درباره خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن، اظهار کرد: با توجه به پیشرفت‌های علم پزشکی، بیماری‌هایی که شاید 50، 60 سال پیش کشنده بودند، مردم با بیماری‌های مزمن خود بتوانند زندگی کنند و طول عمر داشته باشند. خودمراقبتی در این نوع بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد که به طور نمونه یکی از بیماری‌های مزمن، دیابت و فردی ممکن است 50 سال یا بیشتر با این بیماری زندگی کند اما عدم خودمراقبتی در این نوع بیماری، عوارضی به دنبال خواهد داشت. یکی از شایع‌ترین علل کوری، بیماری دیابت است چون به عروق چشم آسیب زیادی می‌زند، همچنین یکی از شایع‌ترین علل نارسایی کلیه در کشور ما، دیابت است و یکی از شایع‌ترین علل قطع عضو به خصوص قطع پا در کشور ما، زخم‌های پای دیابتی است و ما موظف هستیم مراقبت در این نوع بیماری‌ها را به مردم خوب آموزش دهیم.

وی ادامه داد: برای خودمراقبتی در بیماری‌های حاد نیز باید علائم این نوع بیماری‌ها به مردم آموزش داده شود که برای این امر افراد باید به پزشک مراجعه کنند. به طور مثال دیدن خون در مدفوع را جدی بگیرند زیرا از علایم هشدار دهنده و ممکن است از علایم اولیه سرطان دستگاه گوارش باشد، یا اگر فردی دچار درد ناحیه سینه شد، این موضوع را به سوزش معده ربط ندهد، شاید این فرد در معرض سکته قلبی باشد. سکته قلبی یک زمان طلایی دارد و اگر در 6 ساعت اول فرد به مرکز اورژانس مراجعه کند، داروهایی تجویز می‌شود که لخته خون را از بین می‌برد و عضله قلب دچار مرگ نمی‌شود ولی اگر بعد از این 6 ساعت مراجعه کند ممکن است عضله قلب از بین برود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: اقدامات خوبی در جهت ارتقاء سواد سلامت مردم انجام شده ولی چون امسال خودمراقبتی شعار سال قرار گرفته، لازم است پررنگ‌تر به این موضوع بپردازیم.

موگهی گفت: بخشی از کار به عهده ماست و ما وظیفه داریم که اطلاعات صحیح را در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم و در این زمینه در کشور منبعی بهتر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در استان بهتر از دانشگاه علوم پزشکی نیست. رسانه‌ها برای دریافت اطلاعات صحیح باید از منبعی موثق استفاده کنند و این وظیفه ماست که افراد موثق، اعضاء هیات علمی دانشگاه و متخصصان علم پزشکی را به شما معرفی کنیم چون از رسانه انتظار نمی‌رود که مدرک تحصیلی افراد را بررسی و سپس با افراد مصاحبه کنند، این وظیفه دانشگاه است.

وی افزود: بی‌شک مردم مشکلات و معضلات بسیاری دارند که بر سلامت و فرهنگ سلامت آن‌ها تاثیر می‌گذارد و این وظیفه ما و رسانه‌هاست که در جهت فرهنگ‌سازی سلامت، کار کنیم. بحث نظارت بر عملکرد متولیان حوزه سلامت، نیز یکی از وظایف رسانه‌هاست و شما به عنوان چشم بینای ما و مردم هستید و باید بر عملکرد ما نظارت داشته باشید. این نظارت هم می‌تواند شامل سیستم سلامت که عمدتا بهداشت، درمان، دارو و غذا است، باشد و هم می‌تواند در بحث آموزش و پژوهش انجام گیرد که این هم یکی از مقوله‌های بسیار وسیعی است که در دانشگاه در حال انجام و مستقیما با سلامت مردم در ارتباط است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با آمدن دولت تدبیر و امید باید به مردم در شرایط کنونی امیدواری داد. این هنر یک رسانه است که چطور مشکلات و معضلات را نقد کند ولی جو ناامیدی، دلسردی و کسالت در مخاطب ایجاد نکند.
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
برچسب ها: چگونگی ، ، پیشگیری ، ، مرگ‌ ، زودرس ، بیماری‌ ، مزمن ، خودمراقبتی
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

خالق «حسنی نگو یه دسته‌ گل» هم برگزیده شعر فجر بود

خالق «حسنی نگو یه دسته‌ گل» هم برگزیده شعر فجر بود

شلیک های مرد خشمگین به یک زن و ۴ کودک به خاطر اختلافات خانوادگی

شلیک های مرد خشمگین به یک زن و ۴ کودک به خاطر اختلافات خانوادگی

پالتوی ۲۴۰ میلیون تومانی

پالتوی ۲۴۰ میلیون تومانی

شکیرا بیخیال پیکه نمی‌شود/ منتظر این روز خاص باش!

شکیرا بیخیال پیکه نمی‌شود/ منتظر این روز خاص باش!

کی‌روش: از حقم نمی گذرم و به فیفا شکایت کردم

کی‌روش: از حقم نمی گذرم و به فیفا شکایت کردم

;
نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
رپورتاژ / تریبون 2
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: جشن سده زرتشتیان

تصاویر: جشن سده زرتشتیان

۲/۴
تصاویر: دو روز پس از زلزله خوی

تصاویر: دو روز پس از زلزله خوی

۳/۴
تصاویر: هفتاد و چهارمین سالگرد روز جمهوری در هند

تصاویر: هفتاد و چهارمین سالگرد روز جمهوری در هند

۴/۴
تصاویر: ظهور جزایر نمکی در گمیشان

تصاویر: ظهور جزایر نمکی در گمیشان

خرید و فروش بیتکوین
ببینید!

ویدیو / بارش سنگین برف در «کوهرنگ»؛ میانگین ارتفاع برف به به بالای یک متر رسید

ویدیو / گلایه‌های زلزله زدگان خوی: به هر چادر ۱۲ نفره فقط ۲ پرس غذا می‌دهند / حتی یک پتو هم ندادند / در هر چادر ۳ خانواده زندگی می‌کنند / بچه ام را به دلیل شرایط سخت داده ام غریبه نگه دارد

ویدیو / اتلاف وقت عجیب اما هوشمندانه دروازه‌بان فاینورد

ویدیو / هوای فهرج در وضعیت خطرناک قرار گرفت / گردوخاک شاخص کیفیت هوا را به ۵۰۰ رساند

ویدیو / گل جادویی فوتسالیست زن ایرانی و واکنش AFC به ضربه استثنایی

ویدیو / درد دل‌های شهروندان زلزله‌زده در خوی: فرماندار گفت به من هیچ ربطی ندارد

ویدیو / خیابان و جداول پر از زباله یاسوج پس از یک روز بارانی

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

مصوبه جدید مجلس: همه‌ی زنان برای خروج از کشور باید از «سرپرست» خود کسب اجازه کنند/ پیش از این خروج دختران مجرد بالای ۱۸ سال نیاز به اذن کسی نداشت

قیمت دلار، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۱

وضعیت آب و هوا، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / هشدار وقوع بهمن در اراتفاعات / بارش باران در تهران برای امروز و فردا

تهیه‌کننده «چرا گریه نمی‌کنی؟» خطاب به بازیگرانش که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کرده‌اند: شما آبروی آزادی را برده‌اید / من داماد آقای «عدل هاشمی» هستم که به‌عنوان یک فرد نظامی برای این مملکت زحمت کشیده / من «آقازاده سینمایی» نیستم / اف بر کسانی که این اندازه نمک‌نشناس هستند

ویدیو / گلایه‌های زلزله زدگان خوی: به هر چادر ۱۲ نفره فقط ۲ پرس غذا می‌دهند / حتی یک پتو هم ندادند / در هر چادر ۳ خانواده زندگی می‌کنند / بچه ام را به دلیل شرایط سخت داده ام غریبه نگه دارد

زمان برگزاری آزمون وکالت و کارشناسان رسمی مشخص شد

تصاویر: دو روز پس از زلزله خوی

عکس / حضور رهبر انقلاب در کنار مزار ۲ شهید سانحه هواپیمای اوکراینی

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۶ بهمن ۱۳۷۸: خوابی که یکی از علمای عراق درمورد من دیده بود

چگونه فقط با کارت ملی، ۵۰۰۰ یورو بخریم؟

وزارت خارجه جمهوری آذربایجان: درصددیم تا در آینده‌ای نزدیک سفارت خود در ایران را تخلیه کنیم / کمپین اخیر ضد آذربایجانی در رسانه‌های ایران زمینه‌ساز این حمله بوده / طرف ایرانی مسئولیت کامل حمله به سفارت ما را برعهده دارد

متهم فروردین ماه شکایت مفقودی همسرش را در ارومیه ثبت کرده / همسر مهاجم اهل باکو بوده؛ در ابتدای سال به جمهوری آذربایجان بازگشته است

درخواست رئیس صداوسیما از رئیس‌جمهور برای فیلتر کردن یک سایت نمایش خانگی

باکو: برای انتقال جسد کارمند سفارت‌مان و کارمندان سفارت و اعضای خانواده‌شان هواپیمایی به تهران می‌فرستیم

ویدیو / خیابان‌های خوی بعد از زلزله ۵.۹ ریشتری

وضعیت آب و هوا، امروز ۷ بهمن ۱۴۰۱ / ورود سامانه بارشی به کشور / هشدار هواشناسی برای برخی مناطق

واریز پول شرط شرکت در قرعه‌کشی فروش خودرو شد

سه طرح برای حمله به تاسیسات اتمی ایران تدارک دیده ایم

پیام‌ فروش جنگنده‌های سوخو ۳۵ روسیه به ایران

عکس عامل شلیک به هواپیمای اوکراینی منتشر شد

جواد روحی به اعدام محکوم شد

۱۰ حقیقت شگفت انگیز درباره عادات زیبایی ویژه مصریان باستان

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۶ بهمن ۱۳۷۸: خوابی که یکی از علمای عراق درمورد من دیده بود

چگونه فقط با کارت ملی، ۵۰۰۰ یورو بخریم؟

دایی مهسا امینی: مهسا کاملاً سالم بود؛ بیماری قلبی مادرزادی او دروغ مطلق است

ویدیو / این حیوان عجیب الخلقه در عراق، شیر منقرض شده آشوری است؟

سازمان جهانی بهداشت: قرنطینه امیکرون ۵ روز نیست

ویدیو / واکنش امیر قطر به برد ایران مقابل ولز

شرط تحویل آپارتمان ۱۵۰ متری در نیاوران به رضا رویگری / مجری صداوسیما: مالک منزل گفته خانه را با چند پرستار آماده کرده‌ام؛ فقط رضا باید تنها بیاید / وقتش رسیده بگویم که چقدر به رضا ظلم شده / او مدت‌هاست که در روابط‌ش دچار مشکل شده / مو‌های رضا به طرز عجیبی سوزانده شده بود؛ به گریمور گفتم جوری درست کن که فکر کند مو دارد

ویدیو / آزار و اذیت شیطانی دختر دانشجو توسط این ۵ آدم‌ربا

معاوضه شماره موبایل با آپارتمان لوکس / قیمت شماره‌های رند به ۵۰ میلیارد تومان رسید

ساعت و تاریخ بازی ایران - آمریکا

خرید و فروش بیتکوین
خواندنی ها
محققان: شیرقهوه می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تا دوبرابر افزایش دهد

محققان: شیرقهوه می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تا دوبرابر افزایش دهد

محققان دانشگاه «کلمبیا»: استفاده از لوازم آرایشی، خطرات جدی برای کودکان در پی دارد

محققان دانشگاه «کلمبیا»: استفاده از لوازم آرایشی، خطرات جدی برای کودکان در پی دارد

مدارگرد ناسا تصویری شبیه صورت خرس از مریخ ثبت کرد

مدارگرد ناسا تصویری شبیه صورت خرس از مریخ ثبت کرد

شناسایی ژن ضدپیری‌‌ای که قلب را ۱۰ سال جوان‌تر می‌کند

شناسایی ژن ضدپیری‌‌ای که قلب را ۱۰ سال جوان‌تر می‌کند

خرید و فروش بیتکوین
آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

خاطرات هاشمی رفسنجانی، ۱۱ بهمن ۱۳۷۸: حدادعادل گفت چپ‌ها به تبعیت از کانت، به دنبال دین منهای شریعت هستند

یادداشت‌های علم، یکشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۴۶: هویدا بودجه را به مبلغ ۲۷۷ میلیارد ریال ارائه کرد

تاریخ روابط ایران و امریکا، شماره ۴: در ۱۷۶۵م (۱۱۴۳ شمسی)، نخستین کرسی زبان فارسی در دانشگاه هاروارد شروع به کار کرد

‌می‌گویید بخاطر گرانی‌ها رنج می‌برید؛ وظیفه شما کاستن از رنج مردم است نه رنج بردن

بارش برف، مدارس چند منطقه در تهران را در روز چهارشنبه تعطیل کرد

ویدیو / بارش سنگین برف در «کوهرنگ»؛ میانگین ارتفاع برف به به بالای یک متر رسید

محققان: شیرقهوه می‌تواند قدرت سیستم ایمنی بدن را تا دوبرابر افزایش دهد

ویدیو / اتلاف وقت عجیب اما هوشمندانه دروازه‌بان فاینورد

محققان دانشگاه «کلمبیا»: استفاده از لوازم آرایشی، خطرات جدی برای کودکان در پی دارد

‌می‌گویید بخاطر گرانی‌ها رنج می‌برید؛ وظیفه شما کاستن از رنج مردم است نه رنج بردن

یورونیوز: نه کمبود شد و نه رکود؛ اتحادیه اروپا برای زمستان آینده آماده می‌شود

اوکراین: در مرحله نخست ۱۲۰ تا ۱۴۰ تانک از ائتلاف ۱۲ کشور غربی تحویل می‌گیریم

رئیسی: در تلاش برای رساندن قیمت ارز به ۲۸۵۰۰ تومان هستیم / حجاب دستور دین و قانون کشور است، توجه به قانون امنیت را برای کشور و آسایش را برای مردم به ارمغان می آورد

پلیس جمهوری آذربایجان مدعی عملیات گسترده برای کشف «شبکه جاسوسی» ایران شد

بلینکن: با اسرائیل برای مقابله با ایران همکاری می‌کنیم

ویدیو / هوای فهرج در وضعیت خطرناک قرار گرفت / گردوخاک شاخص کیفیت هوا را به ۵۰۰ رساند

تهیه‌کننده «چرا گریه نمی‌کنی؟» خطاب به بازیگرانش که بیانیه تحریم جشنواره فجر را امضا کرده‌اند: شما آبروی آزادی را برده‌اید / من داماد آقای «عدل هاشمی» هستم که به‌عنوان یک فرد نظامی برای این مملکت زحمت کشیده / من «آقازاده سینمایی» نیستم / اف بر کسانی که این اندازه نمک‌نشناس هستند

گزارش ایسنا از دومین روز زلزله خوی: کسانی که چادر بهشان نرسیده در ماشین زندگی می‌کنند / چادر‌ها به دلیل فاصله از خانه‌ها امکان برق‌رسانی ندارند؛ مردم در سرما زندگی می‌کنند / شهرخلوت شده و دزد‌ها فعال / پس لرزه‌ها همچنان ادامه دارند

نیوزویک به نقل از مقامات ایرانی درباره حمله به اصفهان: توسل به گزینه نظامی در هر سطحی توسط امریکا منجر به درگیری همه جانبه با پیامد‌های سراسری در منطقه خواهد شد / پنتاگون: هیچ نیروی نظامی ما عملیاتی در داخل ایران انجام نداده

منابع خبری: مقام‌های طالبان برکناری ملا هبت‌الله آخندزاده را از رهبری خود بررسی می‌کنند / گزینه احتمالی جانشینی: ملا عبدالغنی برادر، معاون نخست‌وزیر طالبان

امام جمعه قم: مسئولان با اشرار حوزه حجاب و عفاف برخورد عبرت آموز کنند

لاوروف: ایران به روند عادی‌سازی روابط ترکیه-سوریه می‌پیوندد؛ توافق اولیه دست یافته‌ایم

اینفوگرافیک/ قیمت‌ها امروز، ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ در بازار چقدر است؟ / پراید: ۱۱۱ مدل ۹۹: ۳۰۰ میلیون تومان / سکه: ۲۳ میلیون و ۹۹۷ هزار تومان / دلار: ۴۳ هزار و ۱۱۱ تومان

دادستان مشهد: ۳ خبرنگار که خبر مدرسه فوتبال مشهد را منتشر کرده بودند، احضار و تفهیم اتهام شدند / یکی از مسئولان اداره ورزش مشهد هم تفهیم اتهام و راهی زندان شد

نطق محمودزاده، نماینده مجلس علیه دولت: مردم از عملکردتان اصلا رضایت ندارند / به رئیسی درباره احتمال تورم سه رقمی هشدار داده شد؛ آیا به این هشدار‌ها گوش دادند؟

کارلوس کی‌روش از تیم ملی خداحافظی کرد

وزیر بهداشت: ۱۳ درصد مرگ و میر در کشور ناشی از مصرف سیگار است

قالیباف: ملت ما از دهه ۷۰ میلادی با انقلاب آزادی‌بخش الجزایر آشنا شدند / آن زمان خود من به عنوان یک جوان انقلابی در ایران مشغول مبارزه با استبداد بودم / آن زمان مسائل مربوط به الجزایر و انقلاب این کشور را دنبال می‌کردم

روسیه رسما وارد بازی‌های آسیایی چین شد / دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران: روس‌ها با کاروان ۵۰۰ نفره شرکت می‌کنند، ولی مدال‌های آن‌ها در جدول محاسبه نمی‌شود

نماینده روسیه در مذاکرات: شرایط کنونی حول برجام را می‌توان به بن بست خورده توصیف کرد

ساترا: با دادستانی توافق کردیم که هیچ‌ اثری بدون مجوز از ما منتشر نشود

اوکراین: از دلایل انفجار در اصفهان بی‌اطلاعیم

چمران: ترافیک تهران کُشنده شده / درباره حمل‌ونقل عمومی تصمیمی انقلابی خواهیم گرفت

سخنگوی قوه قضائیه: ۵۰۰ میلیون یورو از محل اموال داخل و خارجی بابک زنجانی به شرکت ملی نفت واگذار شده / زنجانی در زندان است / تصمیم درباره تخفیف مجازات او، در صورت همکاری، با قاضی است

سخنگوی قوه قضاییه: بازداشت یا تشکیل پرونده برای وزیر دولت روحانی در خصوص علیرضا اکبر کذب است

همتی: لازمه جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی، توقف کسری بودجه آشكار و پنهان دولت است

شریعتمداری: مولوی عبدالحمید «شکار» دشمنان تابلودار اسلام شده

ادعای سخنگوی نیروی هوایی اوکراین: روسیه در تلاش برای دریافت موشک‌های بالستیک ایرانی است / ابزار‌های مورد نیاز برای مقابله با این موشک‌ها را نداریم

وضعیت جاده‌ها و راه‌ها، امروز ۱۱ بهمن ۱۴۰۱ / برف و باران در جاده‌های ۲۰ استان/ تردد در محور‌های برف‌گیر فقط با زنجیرچرخ امکان‌پذیر است

آرشیو
خرید و فروش بیتکوین
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۵۸۱۸۱
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۹ - ۰۴ ارديبهشت ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

چگونگی پیشگیری از مرگ‌های زودرس و بیماری‌های مزمن با خودمراقبتی

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 
معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با حضور در ایسنا، بر تعامل متولیان حوزه سلامت و رسانه‌ها در جهت انعکاس مطلوب اخبار این حوزه و همچنین اطلاع‌رسانی مناسب در زمینه خودمراقبتی به مردم، تاکید کرد.

به گزارش ایسنا ، دکتر سیروس موگهی امروز، پنج شنبه (4 اردیبهشت ماه)، با حضور در دفتر این خبرگزاری، اظهار کرد: در بحث سلامت و بهداشت، مردم باید بدانند که چه کارهایی انجام دهند تا به بیماری دچار نشوند و سلامت بمانند. لذا در این جهت خودمراقبتی در بیماری‌های جزئی، خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن و خودمراقبتی در بیمارهای حاد باید مدنظر قرار گیرد و رسانه‌ها در ارائه اطلاعات درست به مردم در این زمینه از طریق دانشگاه علوم پزشکی می‌توانند یاری گر متولیان حوزه سلامت باشد.

وی ادامه داد: اصل مهم در حفظ سلامت، ارتقاء سواد سلامت مردم است تا وقتی سواد مردم در این زمینه ارتقا پیدا نکند، نمی‌توان به هیچ یک از اموری که عنوان شد دسترسی یابیم و رسانه‌ها می‌توانند در ارتقاء سواد سلامت مردم نقشی موثر داشته باشند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: یک اصطلاحی در سیستم سلامت به نام " سال‌های از دست رفته عمر در انسان‌ها" وجود دارد. بخشی از سال های از دست رفته عمر، به دلیل مرگ های زودرس و یا بخشی از آن عمر با ناتوانی است. در ایران بررسی‌هایی که انجام شد سه علت را برای سال‌های از دست رفته عمر ایرانیان مشخص کرد که شامل، بیماری‌های قلبی عروقی با شاخصه‌های سکته‌های قلبی، سکته‌های مغزی و فشار خون، حوادث و سوانح رانندگی و بیماری‌های روانی و رفتاری است که ما موظف هستیم در این سه زمینه تلاش بیشتری داشته باشیم تا بتوانیم سال‌های از دست رفته ایرانیان را کاهش دهیم.

موگهی گفت: خودمراقبتی در این زمینه کار پیچیده‌ای نیست و بسیار ساده و کافی است مردم اطلاع پیدا کنند که باید کارهایی انجام دهند تا به بیماری ها مبتلا نشوند. در بحث سوانح جاده ای نیز بسیار مشخص است که باید با سرعت مجاز رانندگی کنند، کمربند ایمنی خود را در راننگی حتما ببندند، در زمان خستگی توقف کنند و به استراحت بپردازند. سوانح و حوادث رانندگی یکی از معضل‌های اصلی کشورمان به شمار می‌رود و ما وظیفه داریم مسائل را در این زمینه برای مردم تشریح کنیم و مردم با انجام چند کار خیلی ساده تا حد زیادی از مرگ و میر جلوگیری کنند.

وی در ادامه در خصوص خودمراقبتی در بیماری‌های قلبی-عروقی، اظهار کرد: در خودمراقبتی این نوع بیماری‌ها آنچه که بسیار مدنظر است، بحث تغییر سبک زندگی است و باید این موضوع به طور مرتب به اطلاع مردم برسد. باید مردم در این زمینه بمباران اطلاعاتی شوند. به طور نمونه فست فودها، همانطور که در خیابان در حال تردد هستید بوی فست فود که به مشام بخورد به سوی آن کشش پیدا می کنید. لذا لازم است در این زمینه کارهای بسیاری انجام شود تا سبک زندگی تغییر کند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور اهواز گفت: در سبک زندگی سه مورد حائز اهمیت است، یکی از این موارد عدم استعمال سیگار است، استعمال سیگار یکی از فاکتورهای اصلی سکته‌های قلبی و مغزی است. یکی دیگر از موارد مهم، تحرک است، عدم تحرک بیماری روز ماست که با صنعتی شدن، انسان کم تحرک می‌شود. کسی که برای ورزش و تحرک وقت نداشته باشد، حتما بعدها وقت برای بیماری و رفتن به پزشک زیاد پیدا خواهد کرد، در صورتی که با نیم ساعت پیاده روی معمولی می‌توان از بیماری‌ها جلوگیری کرد و بحث تغییر سبک زندگی مورد پیچیده‌ای نیست.

موگهی افزود: تغذیه مورد مهم دیگری است که در تغییر سبک زندگی بسیار اهمیت دارد. مردم باید سعی کنند از غذاهای پرچرب، دارای شیرینی زیاد و غذاهای پرنمک استفاده نکنند و این باید برای مردم به یک فرهنگ تبدیل شود.

وی درباره خودمراقبتی در بیماری‌های روانی و رفتاری، اظهار کرد: بحث اعتیاد واقعا یک معضل بزرگ و سرمنشاء بسیاری از بیماری‌ها و هدر رفت عمر است و بیماری‌های زیادی به دنبال اعتیاد انسان را گرفتار می‌کند که در این زمینه باید خانواده‌ها را آگاه کنیم و به علائم اعتیاد در افراد خانواده و همچنین خطرات متعدد آن آگاه شوند.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: برخی بیماری‌ها هستند که جزئی‌اند و اگر بتوانیم در زمینه خودمراقبتی در این نوع بیماری‌ها، علائم بیماری‌ها و نحوه پیشگیری از حاد شدن و همچنین نحوه مراقبت‌ها را به مردم آموزش دهیم، کار بزرگی انجام داده‌ایم و نیازی به مراجعه به پزشک و مصرف دارو نخواهد بود و همچنین به مردم آموزش می‌دهیم که برای یک سرماخوردگی ساده در ابتدای بیماری، به جای رفتن به سراغ یخچال و مصرف قرص و دارو، مراقبت‌های دیگری مانند استراحت بیشتر و مصرف نوشیدنی و میوه‌های حاوی ویتامین C داشته باشند.

موگهی درباره خودمراقبتی در بیماری‌های مزمن، اظهار کرد: با توجه به پیشرفت‌های علم پزشکی، بیماری‌هایی که شاید 50، 60 سال پیش کشنده بودند، مردم با بیماری‌های مزمن خود بتوانند زندگی کنند و طول عمر داشته باشند. خودمراقبتی در این نوع بیماری‌ها بسیار اهمیت دارد که به طور نمونه یکی از بیماری‌های مزمن، دیابت و فردی ممکن است 50 سال یا بیشتر با این بیماری زندگی کند اما عدم خودمراقبتی در این نوع بیماری، عوارضی به دنبال خواهد داشت. یکی از شایع‌ترین علل کوری، بیماری دیابت است چون به عروق چشم آسیب زیادی می‌زند، همچنین یکی از شایع‌ترین علل نارسایی کلیه در کشور ما، دیابت است و یکی از شایع‌ترین علل قطع عضو به خصوص قطع پا در کشور ما، زخم‌های پای دیابتی است و ما موظف هستیم مراقبت در این نوع بیماری‌ها را به مردم خوب آموزش دهیم.

وی ادامه داد: برای خودمراقبتی در بیماری‌های حاد نیز باید علائم این نوع بیماری‌ها به مردم آموزش داده شود که برای این امر افراد باید به پزشک مراجعه کنند. به طور مثال دیدن خون در مدفوع را جدی بگیرند زیرا از علایم هشدار دهنده و ممکن است از علایم اولیه سرطان دستگاه گوارش باشد، یا اگر فردی دچار درد ناحیه سینه شد، این موضوع را به سوزش معده ربط ندهد، شاید این فرد در معرض سکته قلبی باشد. سکته قلبی یک زمان طلایی دارد و اگر در 6 ساعت اول فرد به مرکز اورژانس مراجعه کند، داروهایی تجویز می‌شود که لخته خون را از بین می‌برد و عضله قلب دچار مرگ نمی‌شود ولی اگر بعد از این 6 ساعت مراجعه کند ممکن است عضله قلب از بین برود.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز اظهار کرد: اقدامات خوبی در جهت ارتقاء سواد سلامت مردم انجام شده ولی چون امسال خودمراقبتی شعار سال قرار گرفته، لازم است پررنگ‌تر به این موضوع بپردازیم.

موگهی گفت: بخشی از کار به عهده ماست و ما وظیفه داریم که اطلاعات صحیح را در اختیار رسانه‌ها قرار دهیم و در این زمینه در کشور منبعی بهتر از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در استان بهتر از دانشگاه علوم پزشکی نیست. رسانه‌ها برای دریافت اطلاعات صحیح باید از منبعی موثق استفاده کنند و این وظیفه ماست که افراد موثق، اعضاء هیات علمی دانشگاه و متخصصان علم پزشکی را به شما معرفی کنیم چون از رسانه انتظار نمی‌رود که مدرک تحصیلی افراد را بررسی و سپس با افراد مصاحبه کنند، این وظیفه دانشگاه است.

وی افزود: بی‌شک مردم مشکلات و معضلات بسیاری دارند که بر سلامت و فرهنگ سلامت آن‌ها تاثیر می‌گذارد و این وظیفه ما و رسانه‌هاست که در جهت فرهنگ‌سازی سلامت، کار کنیم. بحث نظارت بر عملکرد متولیان حوزه سلامت، نیز یکی از وظایف رسانه‌هاست و شما به عنوان چشم بینای ما و مردم هستید و باید بر عملکرد ما نظارت داشته باشید. این نظارت هم می‌تواند شامل سیستم سلامت که عمدتا بهداشت، درمان، دارو و غذا است، باشد و هم می‌تواند در بحث آموزش و پژوهش انجام گیرد که این هم یکی از مقوله‌های بسیار وسیعی است که در دانشگاه در حال انجام و مستقیما با سلامت مردم در ارتباط است.

معاون دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: با آمدن دولت تدبیر و امید باید به مردم در شرایط کنونی امیدواری داد. این هنر یک رسانه است که چطور مشکلات و معضلات را نقد کند ولی جو ناامیدی، دلسردی و کسالت در مخاطب ایجاد نکند.
قران
ارسال به تلگرام
برچسب ها: چگونگی ، ، پیشگیری ، ، مرگ‌ ، زودرس ، بیماری‌ ، مزمن ، خودمراقبتی
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"