پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک مسوول در دانشگاه علومپزشکی استان زنجان گفت: بدن ایرانیان به دلیل مصرف زیاد داروهای آنتیبیوتیک به ویژه مصرف خودسرانه، در برابر این داروها مقاومت نشان میدهند.
"علیرضا یزدینژاد"، در گفتوگو با ایسنا ، منطقه زنجان، اظهار کرد: با توجه به اینکه در فصل بهار هستیم و مصرف گیاهان کوهی و ادویهها بیشتر شده است، باید دقت کنیم که در استفاده از این گیاهان افراط نکنیم، چرا که مصرف گیاهان کوهی در حد خوراکی و ادویهجات عوارض چندانی ندارد. در ضمن هنگام جمعآوری این نوع گیاهان دقت زیادی باید داشت، زیرا ممکن است در زمان جمعآوری اشتباهی پیش آید و یک گیاه که مصرف دارویی ندارد در این گروه قرار گیرد و صدمات جبرانناپذیر بگذارد.
وی افزود: آنچه که اهمیت دارد این است که به نحوه نگهداری گیاهان، خشک کردن آنها توجه شود تا دچار آلودگی و کپکزدگی نشوند. همچنین مصرف این گیاهان یکسری نکات بهداشتی دارد و توصیه میشود از گیاهان فرآوری شده و بستهبندی استفاده کنند. گیاهانی که در عطاریها موجود است، بیشتر به صورت غیر بستهبندی هستند و باید نکات بهداشتی را رعایت کنیم.
معاون آموزشی دانشکده داروسازی با اشاره به دیدگاه مردم در خصوص مصرف گیاهان دارویی، تصریح کرد: بسیاری از مردم این دیدگاه را دارند که مصرف گیاهان دارویی عارضهای ندارند، در حالی که خیلی از گیاهان مقدمه ساخت داروهای شیمیایی است مانند گیاه گل انگشتانه که میتواند عارضه قلبی را تشدید کند. همچنین خوردن نعنا و آویشن که جزو گیاهان معطر هستند، در دوران بارداری منع مصرف دارند، چرا که میتواند صدماتی به کبد نوزاد وارد کند.
یزدینژاد یادآور شد: در کشورهای پیشرفته و صنعتی مصرف گیاهان دارویی بالاست و ایران در این بخش در رتبههای پایین قرار دارد. در کشورهایی نظیر آلمان، گامهای اول درمان با تغییر در رژیم غذایی افراد، سبک زندگی برداشته شده است و درمان را با روشهای ساده دارویی آغاز میکنند، این در حالی است که در کشور ما مردم از ابتدا از داروهای قوی استفاده میکنند و این باعث مقاوم شدن آنها در برابر اثرات دارو میشود.
وی گفت: امیدواریم مصرف داروهای گیاهی با دقت بیشتر در جامعه گسترده شود و تا حد قابل توجهی بتوان از هزینههای ناشی از مصرف داروهای شیمیایی کاست.