کد خبر: ۱۶۴۵۱۴
تاریخ انتشار: ۴۲ : ۰۷ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۳
در نشست صمیمانه با اهالی ورزش کشور؛

سیدحسن خمینی: تن ندادن به شکست مهم است/ دوران قهرمانی می گذرد و نام نیک باقی می ماند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران با اشاره اینکه شکست خوردن اهمیتی ندارد، گفت: تن ندادن به شکست و پیروی از دستورات امیرالمومنین (ع) است که اهمیت دارد.
 

به گزارش خبرنگار ایرنا، یادگار امام راحل شنبه شب در نشست صمیمانه با مدیران، پیشکسوتان، قهرمانان و مسوولان ورزش کشور ضمت خیرمقدم به آنان اظهار کرد: در ایام سالگرد حضرت امام خمینی (ره) هستیم و خوب است در جمع ورزشکاران قدیم و جدید باشیم و باز هم ذکر نام حضرت علی (ع) را بگوییم.

نوه امام راحل با اشاره به روایتی از حضرت امیرالمومنین (ع)، افزود: یکی از مهم ترین ویژگی های افراد جوان و ورزشکار، شجاعت است و اگر شجاعت را از آنان بگیریم مانند این است که جوانی را از آنان گرفته ایم. اگر شجاعت را از ورزش بگیریم، ورزشکار از درون خالی می شود.

وی با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) می فرماید، شجاعت 3 وی‍ژگی دارد که آنها شامل جوانمردی، شکست ناپذیری و نام آوری است، اظهار داشت: تن به خواری و ذلت ندهیم و به راحتی شکست را نپذیریم. به لطف خداوند، خیلی ها در میدان های مختلف ورزشی تلاش کرده و افتخار آفریده اند اما ذکر این نکته ضروری است که چنانچه ورزشکار پیش از ورود به میدان، خود را ببازد به طور قطع در میدان نیز بازنده است.

او در ادامه توضیح داد: در ورزش های مختلف و بزرگ، اینکه برخی توانستند کاری کنند که غیرممکن را به ممکن تبدیل کرده اند، برای این است که از پیش باخته نبوده اند و به تعبیری تن به خواری و ذلت نداده اند.

نوه بنیانگذار جمهوری اسلامی با اشاره به ویژگی شجاعت در نام آوری و یا جویای نامی گفت: اگر جوانان ورزشکار به دنبال نام آوری نباشند، حرکت نمی کنند. بنابراین یک جوان ورزشکار باید هر سه شرط را داشته باشد.

وی در ادامه سخنان خود، خطاب به قهرمانان و ورزشکاران گفت: حضرت علی (ع) می فرماید، اگر این سه ویژگی در یک فرد شجاع جمع شود، پهلوانی می شود که دیگر حریف ندارد و در روزگار خود، شناخته و به نوعی نام آور خواهد شد.

حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی با بیان اینکه باید اعتماد به نفس در جوانان بالا برود، اظهار داشت: در حوزه ورزش و جوانان اگر اعتماد به نفس نباشد، قطعا حرکتی انجام نمی شود و به تعبیری ورزشکار قبل از ورود به میدان اقناع می شود.

وی با اشاره به اینکه اکنون در آستانه جام جهانی 2014 برزیل هستیم و در فضای فوتبالی قرار داریم، تصریح کرد: برخی تیم ها همین که در میدان حضور پیدا می کنند و برخی با رسیدن به نیمه نهایی راضی می شوند، برای آنها مهم است اما این آغاز شکست است.

وی اضافه کرد: جوانان ورزش ایران در همه عرصه ها باید این نکته را مدنظر داشته باشند که در تمامی زمینه ها اول باشند، البته خیال پردازی نکنیم که از همه عالم بهتر هستیم. باید بدانیم به همان اندازه که کار و تمرین می کنیم به همان اندازه نیز نان می خوریم.

او در جمع ورزشکاران با مزاح گفت: تا می بازیم همه داد و بیداد می کنند اما همانکه می بریم می گوییم از سطح آسیا بالاتر هستیم (باخنده)، مهم این است تا دستورات امیرالمومنین (ع) را پیش بگیریم و تن به شکست و خواری ندهیم.

وی در عین حال اضافه کرد: شکست لازمه مبارزه است، مبارزه ای که از قبل در آن پیروزی باشد رقابت نیست. مهم تن ندادن به شکست است و اینکه به دنبال نام نیک برای خود باشیم.

حجت الاسلام و المسلمین سیدحسن خمینی در عین حال افزود: اخلاق در حوزه ورزش (جوانمردی) بسیار مهم است، خوشبختانه جمع ما جمعی است که دل در گرو پیامبر اهل بیت دارد که این هم در دستورات حضرت علی (ع) است.

او با ذکر نکته ای مبنی بر اینکه روزی دوره قهرمانی ها تمام می شود، گفت: باید نام نیکی را از خودتان به یادگار بگذارید، این نام نیک به چه باقی می ماند؟ همانی که حضرت علی (ع) فرمود، جوانمردی و بلند مرتبه بودن روح. بنابراین باید هر 3 ویژگی که ایشان تاکید کرده اند، باید در ورزشکار باشد.

وی با اشاره به فرمایشات امام خمینی (ره) مبنی براینکه باید در همه ابعاد انسانی ورزش کنید، گفت: هم قوای ظاهری را محکم کنید و هم روحیه را ارتقا دهید و هم دل ها را محکم کنید، چرا که دوره جوانی می گذرد.

نوه اما راحل در ادامه با ذکر این سوال که مرتب به ما می گویند قدر جوانی را بدانید و ما نفهمیدیم قدر جوانی چطوری باید دانسته شود، با خنده گفت: باید به این مساله توجه کرد که در همه ابعاد انسانی ورزش کنیم و جوانمرد باشیم. روی تشک کشتی و یا در میدان مسابقه و زمین جوانمردانه پیروز شوید.

وی ادامه داد: دوره ورزشکاری با همه فراز و فرودها تمام می شود اما این نام نیک است که به یادگار می ماند.

او در ادامه سخنان خود با بیان اینکه بیشتر توجهات به موضوع جوانان است و این مساله خود خوب تلقی می شود، گفت: در جامعه، اگر جوانان بخواهند از ناهنجاری ها دور شوند هیچ جایی و امکانی برای این امر وجود ندارد به غیر از سرمایه گذاری در ورزش. توجه به ورزش علاوه بر اینکه ناهنجاری فرهنگی را در جامعه کاهش می دهد، از طرفی روحیه جوانی را در بین جوانان زنده نگه می دارد.

وی در عین حال افزود: البته زمینه رشد و توسعه اقتصادی را هم فراهم می کند و مسوولان دولت باید به آن اهتمام ویژه ای داشته باشند.

وی تصریح کرد: صرفا سخن گفتن در مورد جوانان کافی نیست بلکه باید در عمل هم تلاش کرد.

این نشست با حضور نوه بنیانگذار امام راحل در حسینه جماران برگزار شد که در آن نصراله سجادی معاون ورزش قهرمانی وزارت، عبدالحمید احمدی معاون فرهنگی وزیر ورزش و جوانان، محمد خرم مشاور وزیر ورزش در امور ایثارگران، بهرام افشارزاده مدیرعامل باشگاه استقلال، علیرضا رحیمی مدیرعامل باشگاه پرسپولیس تهران، محمد دادکان، حمید استیلی، آرش میراسماعیلی، عزیزالله محمدی و روسای برخی فدراسیون های ورزشی و جمع کثیری از پیشکسوتان ورزش حضور داشتند.
نظرات بینندگان