پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : نماینده مردم مراغه وعجبشیر درمجلس شورای اسلامی گفت : هنر و موسیقی مکتبی الهی وزبان گویای جهانی بوده که باید ازآن در راستای توسعه تمام اهداف مورد نظر کشور استفاده کرد.
مهدی دواتگری روزسه شنبه در آیین نکوداشت ثبت جهانی عبدالقادر مراغی در فهرست معنوی یونسکو و شب فرهنگی این شخصیت در تالار سرباز مراغه افزود: تاکنون ما از این ویژگی نتوانسته ایم آنچنان که باید در راستای توسعه اهداف خود در جامعه جهانی بهره ببریم.
وی با اشاره به تاکید رهبر معظم انقلاب بر توسعه فرهنگ اسلامی، اظهارکرد: باید در ارتباط با مساله موسیقی، اقدامی اساسی شود تا ازآن برای معرفی فرهنگ ایران درسطح جهانی استفاده کرد.
نماینده مردم مراغه وعجبشیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آنچه ما را از مساله موسیقی دور کرده، پیش داوری وشکل گرایی در برخورد با این پدیده است.
دواتگری با اشاره به اینکه موسیقی شمشیر دو لبه است، یادآوری کرد: موسیقی با داشتن ویژگی های منفی دارای پتانسیل های ساده، نافذ و تواناست.
وی گفت: با رمز گشایی آثار و نتایج مثبت این هنر می توان از آن در راستای توسعه فرهنگ اسلامی بهره برد.
وی اظهار کرد: موسیقی اصیل ایرانی اسلامی دارای تعریفی مشخص نبوده ومسوولیت واکاوی این مهم برعهده تمام پژوهشگران این عرصه است تا رویکردی آینده نگر برای جایگاه فرهنگی کشور در این هنر ایجاد شود.
نماینده مردم مراغه وعجبشیر درمجلس شورای اسلامی گفت: برخی از شخصیت های فرهنگی ایران ازجمله عبدالقادر مراغه ای توانسته اند با زحمات خود ایران را طی قرن های طولانی به عنوان یک کشور فرهنگی معرفی کنند.
دواتگری افزود: با ادامه این روند، ریشه های اصلی موسیقی ایرانی و موسیقی دنیای اسلام احیا و راه آینده موسیقی برای علاقه مندان گشوده می شود.
فرماندار مراغه نیز دراین آیین زنده نگهداشتن شخصیت های فرهنگی و تاریخی را بهترین کار درراستای خدمت به فرهنگ کشور وتحقق مطالبه های رهبر معظم انقلاب اسلامی در خصوص فرهنگ اعلام کرد.
ظفر محمدی با اشاره به اینکه موسیقی نقش مهمی درسلامت جامعه دارد، افزود: موسیقی از نیازهای مهم انسان است که موجب تلطیف روح و نشاط می شود.
آیین نکوداشت ثبت جهانی عبدالقادر مراغی اولین ردیف نویس موسیقی اصیل در فهرست معنوی یونسکو و شب فرهنگی این شخصیت با حضور مدیرکل امور موزه های کشور، دبیر کل سازمان جهانی یونسکو در ایران، گروه موسیقی عبدالقادر و جمعی از مسوولان استانی و محلی در تالار سرباز این شهرستان برگزار شد.
عبدالقادر مراغه ای مشهور به معلم ثالث موسیقی، آخرین عضو از سلسله ای از موسیقیدان ها و نظریه پردازانی است که از فارابی آغاز و در مدت 500 سال به این موسیقیدان رسید.
عبدالقادر مراغه ای در قرن نهم هجری قمری در مراغه متولد و در مراحل مختلف زندگی اش در دربارهای بغداد، بصره و هرات نزد شاهرخ شاه تیموری مشغول بکار بود.
نخستین همایش بین المللی عبدالقادر مراغه ای خرداد 87 با حضور شخصیت ها و موسیقی دانان داخل و خارج کشور در مراغه برگزار شد.