کد خبر: ۱۶۷۴۷۸
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۹ - ۲۷ خرداد ۱۳۹۳

قزاقستان درصدد مصادره فارابی است

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مدیر انتشارات سروش می گوید: کشور قزاقستان با چاپ تصویر فارابی بر روی اسکناس های خود سعی دارد این دانشمند ایرانی را به نام خود مصادره کند .

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، مهدی فضائلی عصر سه شنبه در مراسم رونمایی از ترجمه کتاب موسیقی کبیر فارابی در فرهنگستان علوم افزود: در طی سالهای گذشته کشورهای عربی و ترک زبان نیز در مصادره مفاخر ما تلاش کردند که فارابی نیز از این مهم مستثنی نبوده است .

مدیر انتشارت سروش با اشاره به جایگاه علمی فارابی گفت: نباید بگذاریم دیگر کشورها مفاخری همچون فارابی را به نام خود مصادره کنند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اشراف فارابی به علوم زمان خود گفت : وی در نجوم ، فلسفه ، ریاضیات ، موسیقی و . . . صاحب نظریه است .

ابونصر محمد بن محمد فارابی معروف به فارابی، حدود سال ۲۶۰ هجری، در فاراب، خراسان، چشم به جهان گشود و در سن 80 سالگی از دنیا رفت وی از بزرگترین فیلسوفان ایرانی شرقی سده سوم و چهارم هجری است.

اهمیت او بیشتر به علت شرح هایی است که بر آثار ارسطو نگاشته و به سبب همین مشروحات او را معلم ثانی خوانده اند و در مقام بعد از ارسطو قرار داده اند. وی آثاری نظیر «الجمع بین الرایین»، «اغراض ما بعدالطبیعه ارسطو»، «فصول الحکم» و «احصاءالعلوم» را از خود به یادگار نهاده است.

فضائلی انتشار کتاب موسیقی کبیر فارابی را یک اتفاق مبارک در زمینه موسیقی علمی برشمرد و افزود : موسیقی یک موضوع پیچیده است که از منظرعلمی و نظری قابل تامل خواهد بود .

وی ادامه داد : این هنر از قابلیت های جالبی برخوردار است که این مهم نشان می دهد پرداختن به موسیقی در دنیای امروز اجتناب پذیر است .

مدیر انتشارات سروش افزود : موسیقی امروز به یک مقوله مهم اجتماعی نیز تبدیل شده است که اگر به صورت مطلوب آن پرداخته نشود و به دست
نظرات بینندگان