arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۸۴۸۰
تاریخ انتشار: ۳۹ : ۰۸ - ۰۲ تير ۱۳۹۳

خباز: اگر صداوسیما بی‌طرف باشد، شبکه‌های اجتماعی و ماهواره‌ای کم‌رونق می‌شوند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور گفت: اگر صداوسیما بدون تمایل به یک جناح، خود را خدمتگزار و نماینده مردم بداند و حب و بغض را کنار بگذارد، توجه به شبکه‌های اجتماعی کمتر خواهد شد.

محمدرضا خباز در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: انسان دو نیاز طبیعی و غیرطبیعی دارد؛ نیازهای طبیعی شامل خوردن، خوابیدن، احساس لذت، آرامش و ... است و یکی از نیازهای طبیعی این است که هر انسانی دوست دارد بداند اطرافش چه می‌گذرد و حاکمان به او چه نگاهی دارند.

این نماینده پیشین مجلس با بیان اینکه "انسان‌ها دوست دارند بدانند نگاه حاکمان به آنها از نوع ارباب - رعیتی است یا اکتسابی و عادلانه"، افزود: هرکس می‌خواهد بداند آیا نگاه حاکمیت به او از بالا به پایین است یا همسطح؛ یعنی آیا حاکمان فقط از او تکلیف می‌خواهند یا برای او اختیاراتی هم قائل هستند و جاده یک‌طرفه است یا دوطرفه؟ پس حاکمان هر کشور باید این نیاز طبیعی جامعه را بصورت طبیعی تأمین کنند چون در غیر اینصورت فرد مجبور می‌شود نیاز خود را از کانال‌های غیرطبیعی و غیرمعمول تأمین کند که این روش جامعه را دچار اشکال می‌کند.

وی با بیان مثالی به توضیح بیشتر مطلب خود پرداخت و گفت: اگر فرزند ما تشنه باشد و به آب خوردن نیاز داشته باشد و ما آب سالم و خنک در اختیارش بگذاریم نیازش برطرف شده و به زندگی خود ادامه می‌دهد اما اگر جلوی او را بگیریم و یخچال را قفل کنیم و اجازه ندهیم آب بخورد نه تنها نیازش برطرف نمی‌شود بلکه لحظه به لحظه تشنه‌تر شده و مجبور می‌شود به محض آنکه پدر و مادر غافل شدند از دیوار عبور کند و از گودال داخل کوچه تشنگی خود را برطرف کند و این مسأله موجب می‌شود ده‌ها میکروب از آب آلوده به بدن او سرایت کند که در اینصورت پدر و مادر باید بپذیرند به دست خودشان فرزندشان را دچار بیما‌ری‌های متفاوت کرده‌اند.

معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه "صداوسیمای جمهوری اسلامی نیاز طبیعی همه مردم است"، تصریح کرد: اگر صداوسیما نیازهای عمومی مردم را درست تأمین کند و واقعیت‌های درون جامعه را بصورت واقعی منعکس کند و البته نگاه جناحی به مسائل نداشته باشد و همچنین اطلاعات به موقع را در اختیار مردم بگذارد، مردم به سوی شبکه‌های اجتماعی نمی‌روند و ماهواره‌ها کم‌رونق می‌شوند.

خباز خاطرنشان کرد: وقتی مردم احساس کنند صداوسیما جناحی عمل می‌کند و در مسائل اجتماعی بی‌طرف نیست، به ناچار مثل تشنه‌ای می‌مانند که به سوی شبکه‌های اجتماعی نظیر فیس‌بوک روی می‌آورند و در اینصورت اگر آلودگی به فکر و ذهن و درک مردم وارد شود، این سرنوشت که برای مردم رقم خورده، حاصل تصمیم‌گیری تصمیم‌سازان بوده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه "شبکه‌های اجتماعی روزبه‌روز پررونق‌تر می‌شوند و حتی مسئولان اجرایی کشور در فیس‌بوک برای خود صفحه‌ای باز می‌کنند"، اظهار کرد: مردم و مسئولان احساس می‌کنند صداوسیما نیاز آنها را برطرف نمی‌کند؛ بنابراین مسئولان چاره‌ای ندارند که از طریق فیس‌بوک حرف‌هایشان را به گوش مردم برسانند و مردم هم خواسته‌هایشان را از مسئولان مطالبه کنند و این اتفاق در کشور ما می‌افتد و روزبه‌روز رونق بیشتری پیدا می‌کند و دلیل آن هم بی‌طرف نبودن صداوسیماست.

خباز با بیان این اعتقاد که "شبکه‌های اجتماعی در کنار منافعی که دارند، ضررشان بیشتر است"، تاکید کرد: اگر حاکمان و دست‌اندرکاران مایل هستند مردم آلوده به میکروب فکری نشوند، راهش این است که صداوسیما در اختیار افکار عمومی قرار گیرد تا مردم بتوانند نیازها و خواسته‌های خود را از طریق آن منعکس کنند.

معاون امور تقنینی معاونت پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه "رادیوی اینترنتی در حال راه‌اندازی است، حرکتی مفید خواهد بود"، اظهار کرد: باید اجازه دهیم رادیو و تلویزیون‌های بخش خصوصی بوجود بیایند چون اگر صداوسیما نمی‌تواند نقش خود را به خوبی ایفا کند، باید به بخش خصوصی درون کشور که دلسوز هستند اجازه فعالیت دهیم؛ البته با نظارت حاکمیت، چون نظارت حاکمیت به نفع همه است و معنی آن ایجاد محدودیت نیست بلکه به منظور ایجاد مصونیت است.

وی افزود: روزنامه‌های داخلی که بطور مستقل فعالیت می‌کنند، به مراتب از روزنامه‌هایی که در اروپا و آمریکا مسائل ایران را منتشر می‌کنند بهتر و دلسوزتر هستند چون نظام و حاکمیت بر آنها نظارت دارد و در چارچوب قوانین موضوعه کشور قدم بر می‌دارند پس رادیو و تلویزیون‌ها می‌توانند بصورت خصوصی فعالیت کنند؛ البته از سوی افرادی که مورد اعتماد هستند و وفاداریشان به نظام ثابت شده است تا از این طریق جلوی افزایش تمایل به شبکه‌های خارجی گرفته شود و نیاز طبیعی جامعه از طریق سالم و سلامت تأمین شود.

نظرات بینندگان