arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۶۹۹۷۰
تعداد نظرات: ۲۷ نظر
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۶ - ۱۰ تير ۱۳۹۳
مروری بر ساختار اندیشه و رفتار داعش و داعشیان

اسم"داعش" و رسم "داعش"

«داعش» مخفف دولت اسلامی عراق و شام است که زمانی در گروه طالبان بودند و بعد با بروز اختلاف از آنان جدا شدند و با پرچمی مشخص و اندیشه و رفتاری متمایز از دیگر مسلمین به صحنه آمدند. این از «اسم» داعش.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


حجت الاسلام والمسلمین هادی سروش:


مقدمه: «داعش» مخفف دولت اسلامی عراق و شام است که زمانی در گروه طالبان بودند و بعد با بروز اختلاف از آنان جدا شدند و با پرچمی مشخص و اندیشه و رفتاری متمایز از دیگر مسلمین به صحنه آمدند. این از «اسم» داعش.

امّا «رسم» آنان:

 رسم آنان تشکیل می شود از دو عنصر مهم «فکری» و «رفتاری» که به توضیح آن خواهیم پرداخت نه در تاریخ اسلام بی سابقه است و نه در تاریخ انبیاء سلف. ولی آنچه مهم است اینست که عناصر فکری و رفتاری اینان در گذشته تاریخ در نقطه مقابل انبیاء (ع) دیده می شود نه در تحت عنوان «اسلام» و «دین»!

بله رگه هایی از این نوع تفکر و رفتار را ما در جریان "خوارج" مشاهده می کنیم.

مشخصات:

آنچه «رسم» داعش را تشکیل می دهد و از «اسم» آن که مدعی «دولت اسلامی» می باشد بیگانه است اموری است که  شناخت آن به جهاتي ضرورت دارد:
 
اولاً شناخت "داعش"باتوجه به این خصوصیات قابل دسترسي ميباشد.

 و دیگر اینکه بر اساس این آسیب شناسی دامن پاک شیعه و شیعیان را ميتوان از آن خصوصيات غيرشرعي و غيرعقلاني مبرا داشت . به این معنی که هر فرد يا مجموعه اي از شيعيان بايد در انديشه و رفتار خود چنان دقيق و بصير باشند که خدای ناکرده حتي يكي  از این اوصاف وخصوصیات سلفي _تكفيري ظهور و بروز نكند .

سه ویژگی مهم در این گروه قابل ارزیابی است:

1ـ استفاده از نام «دین»

از حوادث تلخ روزگار برای مؤمنان آن است که بی دینان و منحرفان برای تقویت بنیه اعتقادی و سیاسی اجتماعی خود استفاده سوء از نام دین می کنند تا آنجا که فرعون که خود یکی از عناصر اصلی ضد دین در عالم بشریت است در مواجهه با موسی به مردم می گوید:
«من می ترسم که دین شما را از شما بیگرند!» (غافر / 26)

راستی چرا اصحاب قدرت و ریاست دست از سر «دین» بر نمی دارند و دین را نیز بعنوان ابزاری نافع و نتیجه بخش استفاده می کنند و حرکات کاملاً مغایر با دین را زیر تابلو دین قرار می دهند؟

بهترین پاسخ را شهید استاد مطهری بیان فرمودند:

 "اصحاب قدرت و ریاست چون همه خواسته شان رسیدن به قدرت و ریاست کامل است و از خود چیزی ندارد تا به خواسته شان دست پیدا کنند سراغ «نام دین» می روند تا با قدرت غیر قابل محاسبه دین بتوانند به خواسته های ریاست طلبانه خود دست یابند". (ر.ک مجموعه آثار 17/433 به بعد)

در این بخش که سوء استفاده از نام دین مطرح است آیات قرآن تعابیر شدیدي دارد که جریان سامری (طه/85) و جریان بلعم باعورا (اعراف/175) نمونه هائی از آن ميباشد كه قابل ملاحظه است.

در میان انبوهی از روایات نیر کلمه «مستأکل» و «يستاکل» داریم كه در مورد آن دست از کسانی وارد شده که با نام «قرآن» و یا «اهل بیت» "دکّان" باز کرده¬ و صاحب قدرت یا ثروت شده¬اند. که با مراجعه به منابع قابل دسترسی است.
 
خلاصه مطلب را حضرت امیر (ع) در نهج البلاغه فرمود:

"که اینان تمام قصدشان از نام بردن از دین «دوشیدن دین» است. (نامه/33)

 و لذا در نامه 53 فرمود:

 تا روزگار چنین باشد «دین اسیر در دست اشرار خواهد بود».

با توجه به این مفاهیم است که فقهاء عظام ورود ذره از «ریاء» و «سمعه» به عبادت را باعث بطلان آن عبارت شمرده¬اند چرا که با نام دین نتوان برای منافع دنیوی و نفسانی خود "معرکه" به پا کرد!

2ـ ساختار اندیشه¬ای داعشیان

در ساختار اندیشه این نااهلان دو عنصر مهم و خطرناک ملاحظه می شود که هر کدام به تنهایی عامل کاملی می تواند باشد برای انحراف خود و منحرف ساختن دیگران.

البته مخفي نيست كه يكي زاده ديگري ميباشد :
 
الف) جهالت
در منطق وحی، جهل در مقابل علم نیست تا هر که با سواد باشد و دانشی را کسب کرده باشد جاهل نباشد، بلکه در مقابل عقل است که چه بسا شخصی دانش و معلوماتی داشته باشد و در جرگه جهّال باشد.

مشکل این گروه ضاله و جاهل در این است که چه بسا گوشه¬ای از دین را شنیده باشند امّا نسبت به عناصر مهم و کلی دین در جهل و عناد و ناباوری باشند و مصداق «نؤمن ببعض و نکفر ببعض» (نساء/150) بوده باشند.

یافته ناقص و تحریف شده خود را عین دین و تمام دین می پندارند و بر اساس آنان برنامه ریزی می کنند.

اینجاست كه طبق روایات، معیار و میزان در سنجش اعمال و پاداش را «عقل» قرار داده¬اند. (اصول کافی 1/11)

نتیجه این جهالت است که اینان در مواجهه با مسائل نو و جدید در زندگی بشر یا با محافظه کاری برخورد می کنند و یااز ريشه دست به انکار می زنند . بااين مبناي غلط استفاده از ابزار جدید دنیوی را حرام و استفتاده كننده رامستحق تنبیه و تعزیر می دانند. فتوي به حرمت استفاده زنان از جنس و مدل لباسي خاص  یا محدوديت چگونگی آرایش برای مردان و ... از اين جهالت متحجرانه نشئت گرفته .

چه زیبا حضرت امام (ره) قریب به این مضمون را فرمودند:

با این برداشت از اسلام انسان بايددر بیابان زندگی کند. (صحیفه 21/151)

ب) تعصّب

فرزند بسيار كريه جهالت حقيقتي است بنام تعصب. اینان بر آنچه «جهالت» دارند «تعصّب» هم دارند یعنی غیر از باور غلط خود هيچ كلام حقي راباهیچ منطقی نمی پذیرند و این بلیة "تعصب" همان بلائی است که قرآن بعنوان یکی از مصادیق مهم جهالت در صدر اسلام نام برده است (فتح / 26) درست بر خلاف منطق عقلانی قرآن که می فرماید:

 « همه سخنان را بشنوید و سپس بهترین را انتخاب کنید» (زمر/18) می باشد.

در منطق زیبای قرآنی در مورد جهان اسلام و مسلمين حقيقت زيبائي بنام «اخوت» مطرح است كه بر اساس «ایمان» و «کرامت الهی» بنا گذاشته شده و نه چیز دیگری، امّا اینان چقدر ظالمانه بین مسلمین را خط کشي کردند و غیر خود همه را مستحق بدترین مکافات می دانند!

3) ساختار رفتاری داعشیان

ساختار رفتاری داعش و داعشیان با همه طوائف مسلمین متفاوت است حتی با خود اهل سنت.



 اینان گروهی¬اند که اساس حرکاتشان را بر «افراطی گری و تندروی» نهاده و برای عدم بازگشت از این رفتار غلط و غیر انسانی و غیر اسلامی از دو حربه ناجوانمردانه استفاده می کنند یکی «تکفیر» دیگران (کافر دانستن مسلمین) و دیگر ایجاد «رعب» در میان آحاد مردمی که تحت سیطره یشان می باشد ميكنند.

الف) افراطی گری و تندروی

«دین» صراط مستقیم است و این صراط مستقیم هم باریک و هم برّان بوده و هیچ ضیق یا توسعه¬ای از طرف انسان را نمی پذیرد و به تعبیر بلند قرآن «حدود الهی» است که این «حدود الله» باید کاملا حفظ شود (بقره /229).

 لذا در دین نه "کُند روی" پذیرفته شده است و نه "تندروی".

 در نهج البلاغه فرمود:

 «الیمین و الشمال مضله و الطریق الوسطی هی الجادة» (خ/16)

این گروه اندک در میان مسلمین چون ساختار اندیشه¬ایشان بر «جهالت» نهاده شده پا از حدود مشخص الهی فرا گذاشته و گرفتار افراطی گری شدیدی شده¬اند.

رفتار آنان در سخن گفتن و زندگی کردن و مبارزه کردن و با مخالف خود برخورد کردن و ... بر اساس تندروی شکل می گیرد. بر اساس همین تفکر و رفتار غلط تندروی است که در مقابله و مواجهه با کفار (به اصطلاح خودشان) گزینه نهائی در شدت عمل و تندخوئی و تندرفتاری را انتخاب می کنند و تمسک به «اشدا علی الکفار» می کنند.

غافل از اینکه تا «کفار» چه کسانی باشند و معنای «اشد» چه باشد؟

آیا در تاریخ صحیح اسلام از جنگ های صدر اسلام سربریدن و مثله کردن بدستور پیامبر (ص) چیزی ثبت شده؟!

 منطق  پیامبر (ص) در برخورد با مشرکین و کفار در جبهه و يا در شهر بسیار روشن و گویاست تا جائی که پیامبر عزیز اسلام فرمودند: «هر کس یک کافر ذمی را اذیت کند مرا اذیت کرده است». (فقیه 4/125)

جالب است بدانید اهل بیت (ع) در قبال کوچکترین افراطی گری در عبادت مانند جریان عثمان بن مظعون (کافی 5/494) یا در امر مبارزه و جنگ، مانند جریان اعتراض عباد بصری (کافی 5/22) و یا در امر لباس فاخر پوشیدن مانند جریان سفیان ثوری (کافی 5/65) به جدّ برخورد شایسته¬ای کردند تا در میان مسلمین عموماً و شیعیان خصوصاً آلودگی بنام «افراطی گری» پایه ریزی نشود.
 
ب) حربه¬ای بنام «تفکیر»

از زشت ترین اخلاق و رفتار سلفی ها و تکفیری ها همین عقیده بسیار غیر منطقی و غیر اسلامی است که خود را موحّد و مؤمن می دانند و دیگران را کافر!! و بر این عقیده باطل خود افتخار دارند که صد البته «یحسبون انهم یحسنون صنعاً» (کهف/104).

در حالی که ایمان و کفر و یا توحید و شرک دارای موازین اساسی می باشد که در علم کلام مطرح شده و محققین بزرگ نظریه پردازی نموده-اند و حتي یک نفر از علماء اهل سنت که در علم کلام صاحب نظرباشد نيافتيم كه قائل به کفر عده کثیری از مسلمین شود.

درست بدین جهت که «باب کافر سازی» باز نشود و فرد یا عده¬ای منسوب و متهم به کفر نشوند اهل بیت (ع) ایمان را دارای مراتب دانستند تا  ندانستن و يا نبودن يك مسلمان يا مومن نسبت به بعض مراتب ایمان منجر به کفر نشود.
(اصول کافی 2/45)

ج) حربه¬ای بنام «رعب»

نقطه تاریک دیگری که در رفتار این دسته از افراطیون دیده ميشود استفاده از حربه «رعب» نسبت به عموم مردم است.

اگر سر بریدن یک انسان مسلمان در جلوی دیدگاه خانواده¬اش را، حمل بر قساوت قلب این قائلین ظالم کنیم که حق هم همین است امّا طبق اعتراف خودشان قصدی از این رفتار غیر انسانی دارند و آن ایجاد رعب و و حشت در دل افراد است.

و البته ایجادترس و وحشت از این نوع (سر بریدن ـ مثله کردن ـ قطعه قطعه کردن ويا بچه اي را به حمله انتحاری فرستادن و ...) بر روح و روان و اعصاب افراد تأثیر به شدت منفی می گذارد و خواه ناخواه عده کثیری به «تسلیم شدن» پناه می بردند.

شاید خواننده عزیز به عبارت معروف در مورد ظهور حضرت بقیة الله (ع) منتقل شود که در شرائط ظهور داریم «نصرته بالرعب» پس «رعب» در زمان ظهور چیست؟

پاسخ روشن است تفاوت است بین رعب و وحشتی که بوسیله وحشی گری عده¬ای از ظالمین در دلها ایجاد می شود و رعب و وحشتی که از یک مبارزه جوانمردانه (توأم با همه وسائل هدایت) از کثیری از مجاهدین دیده می شود.

نتیجه گیری از منظری دیگر

با ملاحظه این تفکر و رفتار خطرناک و غلط و غیر عقلانی و غیر شرعی و بلکه غیر انسانی این گروه از سلفی ها می توانیم این نتیجه گیری را داشته باشیم:

مبادا:
ما شیعیان بین اسم و رسم مان تفاوت ایجاد شود.

و مبادا:
برای استفاده شخصی و گروهی و حزبی از نام دین و اسلام و اهل بیت بهره بگیریم.

و مبادا:
دراندیشه ما، جهالت جاي گیرد و گرفتار تعصبات قومی و حزبی و سیاسی و غیره شویم.

و مبادا:
از خط اعتدال جدا و گرفترا تندی یا کندی در حرکت و راه روشن ما شویم.

و مبادا:
به صرف مخالفت مخالفی پا از حریم برون گذاشته او را متهم به فسق و مانند آن کنیم.

و مبادا:
برای غلبه خود و هم فکران از حربه رعب و وحشت انداختن در دل یک فرد و یا خانواده او که احیاناً همفکر ما نیستند بهره بگیریم. انشاءالله

•    استادحوزه علميه قم

نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲۷
در انتظار بررسی: ۵
غیر قابل انتشار: ۵۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
12
276
جناب استاد قبول بفرمائید که ما شیعیان نیز بسیار کج رفته ایم و اگر امروز هم که خیلی دیرشده به فکر اصلاح نباشیم باور بفرمائید که فردا خیلی خیلی دیر خواهد بود امیدوارم که آیات عظام و حوزه های علمیه به دور از هر حب و بغضی هم اکنون به فکر چاره باشند که فردا خیلی دیره؟! اوضاع اجتماعی اقتصادی فرهنگی و سیاسی جامعه ما از هر طرف که نگاه می کنی سرشار از کجی هاست و هیچ سنخیتی با اسلام ناب محمدی و حکومت عدل علوی نداشته و کجی های بسیاری در آن نهفته است بعنوان یک ایرانی مسلمان شیعه با احترام به همه مسلمانان از آیات عظام و بالاخص حوزویان استدعا دارم و داریم جلوی این انحرافات علنا قدعلم کنن و نسبت به اصلاح امور مسلمین اقدام نمایند.
پاسخ ها
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۲:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
حرف حق رو زدی و جای هیچ جوابی رو نذاشتی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۱:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
این مشکلات که شما میگی کاملا درسته همه هم میدونن و میبینن در تمام دنیا هم این مشکلات هست اینجا دنیاست نه بهشت مهمترین چیز قرار گرفتن در مسیر صحیح بلاخره با مشکلات دیر یا زود به هدف میرسیم اما اگه امروز ما در مسیر ملتی مثل مصر که یک دیکتاتور دیگه را بر اونها حاکم کردن بودیم اونجا جای تاسف داشت خداروشکر با تمام مشکلات در مسیر درست قرار داریم و مهمترین ابزار یعنی استقلال داریم بقیه ماجرا دست خودمونه همش ربطی به دولت نداره باید مردم بخوان و حرکت کنن اون موقع دولت بخواد یا نخواد باید از مردم اطاعت کنه اگر مشکلات هست در تک تک ماهاست باید اشکالات خودمونو رفع کنیم مشکلات جامعه رو هم بعد راحت تر میتونیم حل کنیم اینم فراموش نکنیم که کشور ما در چه شرایطی قرار داره از هر طرف نگاه میکنیم دشمنان دندون تیز کردن برامون از یک طرف امریکا از یک طرف این کشورهای جاهل اطراف از یک طرف اسراییل به نظرم باید کلی نگاه کنیم مشکلات هم هست اما از دست دشمن در دامن زدن و جلوگیری کردن از حل این مشکلات هم غافل نشیم نمونش اقای خاوری رفته کانادا چرا کانادا تحویلش نمیده مگه کانادا پناهگاه دزداس اینها گوشه ای از مشکلات بلاخره همه جا اختلاص میشه اما در ایران چون میدونه یک جایی به نام کانادا پناهش میده این کار میکنه اما اگه اینها حمایت نکنن جرات همچین کاری داره به نظرم نباید اینقدر به این نظام بدبین باشیم فقط یک نگاه به اطراف بکنین ببینین کشورهای همسایه ما در چه مصیبتهایی به سر میبرن خدایا شکرت
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
با نام خداوند بزرگ ،باسلام ودرود،احسنت،یاعلی
مهرشاد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
منظورت روشن نيست. كدوم انحرافات رو ميگيد؟
ناشناس
|
Germany
|
۱۷:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
6
184
واقعا جالبه عمده ی مطالب و خصیصه های ذکر شده در بالا من رو یاد روزنامه .... و امثال او می اندازد.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
35
56
همه این حرفا رو زدی داخلی ها رو بکوبی ... .این عمار
حسن رحمتي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
14
27
با تشکر از اين مقاله به اطلاع مي رسانم که مطلبي که در ابتداي بحث مطرح شده که داعش بخشي از طالبان بوده اند و بعدها جدا شده اند کاملا غلط است . داعش در عراق شکل گرفته تحت تاثير افکار ابومصعب زرقاوي بوده که او هم در جهاد افغانستان عليه شوروري نقش داشته و با اسامه بن لادن و ايمن الظوهري اختلاف نظر داشته است . داعش به نوعي ريشه در القاعده دارد که القاعده و طالبان هم با هم تفاوت دارند مشکل اساسي ما ايراني ها اين است که اين دو را يکي مي پنداريم .
پاسخ ها
سجاد عبدلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
با اجازتون نه شما درستا میگی نه ایشون
داعش از سال2007تو سوریه شکل گرفته
خودمم
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
داعش در سال 2004 به عنوان شاخه القاعده در عراق تحت عنوان دولت اسلامی عراق به ریاست ابومصعب الزرقاوی تشکیل شد. البته اسم قبلیش جماعت توحید و جهاد بود. بعد از شروع نا ارامی ها در سوریه این گروه بخشی از نیروهای خود را درسال 2013 به سوریه انتقال داد ونام خود را به دولت اسلامی عراق و شام(ذاعش) تغیر داد.
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۳۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
داداش !!!
زرقاوی قرار نیست که متولد افغانستان باشه، اما از افغانستان و طالبان و القاعده خط گرفته .
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۸:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
7
53
آفرین به این میگن یک خودشناسی عالی
پاسخ ها
سپيدار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۸:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
دقيقا.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
5
26
با سلام .از سایت انتخاب و همچنین استاد بزرگوار کمال تشکر را دارم . این است کار فرهنگی ودرد شناسی . انشالله اگر به آن دچار شده ایم . نجات یابیم .
سجاد عبدلی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
6
16
خدا به دشمنای ما رحم نکنه
خخخخ
رسول
|
United States of America
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
6
27
مشخصات و رفتار:
الف) جهالت ب) تعصّب ج) افراطی گری و تندروی د) حربه ای بنام «تفکیر» ، ط) حربه ای بنام «رعب»
پاسخ ها
علیرضا م
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
منظورت تکفیر بود دیگه!!!
حامد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
5
3
عالي بود . خداوند متعال امثال چنين اساتيد درد آشنائي را حفظ و حمايت فرمايد
کامبیز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
0
4
خدا لعنت کنه این بی شرفها رو
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
1
5
این مطلب منو دلواپس کرددددددددددددددددددددددددددددددددددددددددد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
2
7
« همه سخنان را بشنوید و سپس بهترین را انتخاب کنید» ايا شما همه سخنان را ميشنويد و سپس بهترين را انتخاب ميكنيد . حتا اگر بر خلاف دين شما باشد . فكر نمي كنم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۰
0
4
داعش فقط یه بازی مسخره یک گروه کوتاه مدته که بزودی نابود میشه. فقط یکم هزینه میبره نابود کردنش. هزینه اضافی....
امیر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
0
5
اول مطلب غلطه
داعش ریشه در القاعده عراق داره که در سال 2003 توسط زرقاوی پایه ریزی شد نه طالبان افغانستان
طالبان یعنی طلبه ها و مختص افغانستانه
رهبر کنونی داعش هم یعنی ابوبکر البغدادی متولد 1971 سامرای عراقه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
1
3
با تشکر از استاد اگر کینه توزی و لجبازی را هم به مشخصات مذکور اضافه نمایید تکمیل می شود
shahab
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
4
8
داعش همون آوارگان فلسطینی ای هستند که صدام حسین خونه و کاشانه شیعیان گوشه و کنار عراق رو به ضرب زور از دستشون در میاورد و به آوارگان فلسطینی می داد تا شاید کمکی به فلسطین کرده باشه حالا همونها با تفکرات تکفیری که نسبت به شیعیان دارند افتادن به جون ملت عراق و سوریه
شهریاران
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
0
2
باتوام شیخ مبرا سخنی را بسرای
که در این برهه به داددل مردم برسد
ناشناس
|
United States of America
|
۱۱:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۱۱
0
7
اگر با دقت و تامل به اوضاع مسلمانان در تمام نقاط جهان نگاه کنیم که علیرغم ازدیاد کمی، از لحاظ کیفی رو به افول و انحطاط می رویم، برای یافتن علت اصلی این درد ریشه ای، باید در مفهوم این حدیث با عظمت و تکان دهنده تدبر کنیم تا متوجه شویم که آغاز دوران غربت اسلام اصیل و اولیه، بعد از دوران موسوم به " خلفای راشدین " و روی کار آمدن امویان است . هر چه از آن دوران دورتر شده ایم، میزان انحراف از مبانی و ریشه های اسلام در بین ما مسلمانان ( عموم مسلمانان ) بیشتر شده است. تنها راه چاره هم، عمل کردن به سفارش و توصیه پیامبر بزرگوار ( ص ) در حدیث مذکور است.
حدیث مورد نظر : " بدء الاسلام غریبا و سیعود کما بدء ، فطوبی للغرباء . "
نظرات بینندگان