arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۵۰۹۶
تعداد نظرات: ۹ نظر
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۲ - ۱۴ مرداد ۱۳۹۳

از افشاگری وزیر تا واکنش‌های تامل‌برانگیز/ کی روغن در شیر ریخت؟!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


پس از تایید استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب از سوی وزیر بهداشت و اعلام ورود دولت و شخص رییس‌جمهور به این مسئله، هر کدام از تولیدکنندگان، صنایع و دستگاه‌های ذیربط واکنش‌های متعدد و جالبی نسبت به این موضوع نشان داده‌اند و توپ را به زمین دیگری می‌اندازند؛ حال باید پیدا کرد پرتقال‌فروش‌را!

 تا چندی پیش گفته می‌شد شیر کم چرب شیری است که میزان چربی آن در فرآیند تولید کارخانه‌های لبنی کاسته شده اما شیر پرچرب دقیقا همان محصولی است که از دامداران خریداری می‌شود و به غیر از فرآیند پاستوریزاسیون و بعضا کاهش چند دهم درصدی چربی آن، عملیات دیگری روی آن انجام نمی‌شود؛ بنابراین شیر پرچرب همان شیر کامل است.

اما حال که وزیر بهداشت استفاده از روغن پالم در تولید شیر پرچرب را تایید کرده چربی محصولات لبنی و شیر زیر سوال رفته که از کجا تامین می‌شود؟

البته پس از این افشاگری وزیر بهداشت، واکنش‌های جالبی مطرح شد که جای تامل فراوانی دارد چراکه کارخانه‌های لبنی و دامداران علیرغم وابستگس شدید به یکدیگر که به نوعی لازم و ملزوم هم هستند، بر اساس کدورت‌های دیرینه‌ای که از یکدیگر دارند همچون همیشه یکدیگر را زیر سوال برده‌اند و هریک می‌گویند" دیگری دروغ می‌گوید و این تخلف در حوزه کاری آنها امکانپذیر نیست".

کارخانه لبنی که تخلفش در این زمینه محرز شده اعلام کرد که این تخلف در دامداری صورت گرفته است اما دامداران به صراحت این موضوع را رد و تصریح کردنمد: " صنایع لبنی دروغ می گویند چراکه آنها هستند که به دلیل فشار مالی از افزودنی در محصولاتشان استفاده می‌کنند".

در این میان دبیر انجمن صنایع لبنی روز گذشته طی نامه‌ای به وزیر بهداشت تصریح کرد: وزارت بهداشت به جای ارائه گزارش به رییس جمهور و وزیر جهاد کشاورزی و مصاحبه مطبوعاتی و تشویش اذهان عمومی با متخلفان استفاده روغن پالم در شیر پرچرب برخورد کند.

اکنون کار به جایی رسیده که شورای شهر تهران هم بهموضوع ورود و اعلام کرده این موضوع را که سلامت شهروندان را به صورت جدی تهدید می کند پیگیری می کند و وزارت بهداشت نیز باید در این زمینه مداخله جدی داشته باشد.

به گفته رییس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شواری شهر تهران ترانس موجود در روغن پالم بسیار بالاست و عوارض متعددی بر سلامت جسمی افراد از جمله بیماریهای قلبی و عروقی دارد بنابراین باید صاحبان صنایع و متولیان از این کار اجتناب کنند و وزارتخانه‌های بهداشت و جهاد کشاورزی باید با افزایش حیطه نظارتی‌شان اطمینان لازم را به افکار عمومی بدهند که این موضوع حل و مسئله‌ای سلامت آن ها را تهدید نمی‌کند.

البته جای این سوال باقی است که وزارت جهاد کشاورزی به عنوان متولی تولید شیر و لبنیات و سازمان دامپزشکی به عنوان تایید کننده سلامت این محصولات که طرح پایش سلامت محصولات مختلف کشاورزی از جمله شیر را انجام داده اند چرا با این مسئله مواجه نشده اند یا در صورت مواجه شدن چرا آن را اعلام نکرده‌اند. از سوی دیگر در حال حاضر که این گزارش وزیر بهداشت به دستشان رسیده چرا سکوت کرده‌اند؟!

منبع: ایسنا
برچسب ها: روغن ، شیر ، پالم ، پرچرب
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۹
در انتظار بررسی: ۱۵
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Spain
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
0
24
" صنایع لبنی دروغ می گویند چراکه آنها هستند که به دلیل فشار مالی از افزودنی در محصولاتشان استفاده می‌کنند".
پاسخ ها
بهروز
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
آقا من با این قسمتش که میگه به دلیل فشار مالی این کار را می کنند مشکل دارم. فکر کنم سود جویی و ایجاد حاشیه سود بیشتر به واقعیت نزدیک تر باشه. مثلا شما باور می کنید هیولای اقتصادی مانند کاله یا دامداران مشکل مالی داشته باشند؟
متولد 66
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
1
27
ای وای ........ دیگه شیر رو هم با خیال راحت نمیتونیم بخوریم . انتخاب ؛ لطفا دقیق پیگیری کن تا باعث و بانیش مجازات شه . ما تا آخرش باهات هستیم .
پاسخ ها
ایمان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
دوس عزیز چه دل خوشی داشتی شما که تا الان با خیال راحت میخوردی !! فک میکنی این همه مریضی و درد و سرطان و چربی و سکته از کجا میاد ؟
بلوط
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
0
22
مانفهمیدیم فشارمالی باعث شده پلم داخل شیر اضافه بشه یا وسوسه ثروت؟البته که دومی درایران بیشتکارایی داره
حسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
0
14
با سلام . شير سالم و طبيعي حد اكثر 5 درصد چربي ويا خامه دارد . از آنجائيكه بعضاً مشاهده مي شود ماست را با چربي بيش از 5 درصد و حتي تا 10 درصد هم عرضه ميكنند . پيدا كنيد پرتقال فروش را .
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۴:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
0
18
بدون تعارف اسامی این شرکت ها را بگویید که حداقل مردم از انها استفاده نکنند
پاسخ ها
رضا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۶ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
گٔلم،همه شرکت ها.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۵/۱۴
0
4
با سلام .من خودم مدتی توی کارخانه مواد لبنی کار کرده ام0متاسفانه اوضاع خوبی در فرایند تولید محصولات لبنی حاکم نیست .گرفتن خامه از شیر در ابتدای ورود شیر به کارخانه بسیار سود اور است.بعضی مواقع هم شیر از یک دام مریض تولید می شود که راه حل قبول شدن شیر در قسمت کنترل کیفی اضافه کردن جوش شیرین به ان توسط دامداران محترم است.الته موارد از این دست زیاد دیده ام که جای مطرح کردن ان نیست
نظرات بینندگان