arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۵۸۴۱
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۳

وزارت بهداشت: مردم از فراورده های لبنی کمتر از 2.5 درصد چربی استفاده کنند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از مردم خواست از شیر و ماست کم ­چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.


 دکتر «زهرا عبداللهی» با بیان اینکه شیر و فرآورده های آن جزو یکی از گروه­های اصلی هرم غذایی بوده و ارزش غذایی آن را نمی­شود نادیده گرفت، افزود: افراد باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد استفاده کنند.

به گفته وی، شکل­ گیری و استحکام استخوان­ها و سلامت دندان­ها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآورده­های آن است و گروه لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین های گروه بی مانند ریبو فلاوین، اسید پانتوتنیک و روی است.



**مضرات روغن پالم

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: مصرف اسیدهای چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد عروق، ناراحتی­های قلبی و اضافه وزن و چاقی است. چربی­های اشباع شده باعث افزایش کلسترول بد(ال دی ال) و تری گلیسیرید می­شوند.

عبداللهی افزود: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم(نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید در این زمینه دقت لازم کنند و به دلیل مضرات هر نوع چربی­ از جمله چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.



** مصرف شیر فله­ای، امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فله­ای بپرهیزند، چون امکان بروز بیماری بروسلوز(تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و سپس مصرف کنند.

عبداللهی در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و آزمایشگاه­های موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی مجهزتر می شوند.
منبع: ایرنا
برچسب ها: فراورده ، پاستوریزه ، فسفر ، غنی
نظرات بینندگان