پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: شیر و فرآورده های آن جزو
یکی از گروههای اصلی هرم غذایی است و ارزش غذایی آن را نمی شود نادیده
گرفت. لذا افراد باید از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5 درصد
استفاده کنند.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر زهرا عبداللهی با اشاره
به فواید مصرف شیر و قرار گرفتن آن در گروه های اصلی هرم غذایی گفت: افراد
باید برای حفظ و تامین سلامت از شیر و ماست پاستوریزه استفاده کنند و هنگام
خرید توجه داشته باشند که از شیر و ماست کم چرب و با چربی کمتر از 2.5
درصد استفاده کنند.
به گفته وی، شکلگیری و استحکام استخوانها و
سلامت دندانها از فواید اصلی مصرف شیر و فرآورده های آن است و گروه
لبنیات، منبع غنی کلسیم، فسفر، ویتامین های گروه B مانند ریبو فلاوین، اسید
پانتوتنیک و روی میباشد.
مصرف شیرهای پر چرب، با روغن پالم یا بدون روغن پالم مضر است
عبداللهی
افزود: مصرف اسیدهای چرب اشباع شده، باعث افزایش کلسترول، گرفتگی و انسداد
عروق، ناراحتی های قلبی و اضافه وزن و چاقی است. چربی های اشباع شده
باعث افزایش کلسترول بد LDL و تری گلیسیرید می شوند.
وی همچنین
گفت: مصرف شیر و ماست پرچرب به دلیل وجود اسید چرب اشباع شده با روغن پالم
(نوعی روغن گیاهی دارای اسید چرب اشباع) یا بدون آن مضر است و افراد باید
در این زمینه دقت لازم را نمایند و به دلیل مضرات هر نوع چربی از جمله
چربی حیوانی، باید شیر و لبنیات پرچرب از سبد غذایی حذف شود.
مصرف شیر فله ای امکان آلودگی به تب مالت را به همراه دارد
عبداللهی
خاطر نشان کرد: مردم از مصرف شیر فلهای بپرهیزند چون امکان بروز بیماری
بروسلوز (تب مالت) را به همراه دارد و در صورت عدم دسترسی به شیر
پاستوریزه، باید شیر تازه را مدت 10 تا 20 دقیقه در حال هم زدن جوشانید و
سپس مصرف کنند.
وی در پایان در رابطه با کیفیت لبنیات قابل عرضه در
کشور گفت: وزارت بهداشت به طور دائمی بر روی عرضه این روغن نظارت دارد و
آزمایشگاههای موجود برای بررسی میزان روغن پالم در فرآورده های غذایی
مجهزتر می شوند.