arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۵۸۸۳
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۹ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۳

غرضي: افزايش نقدينگي نشان از ادامه سياست چاپ اسکناس دارد/ براي رسيدن به موفقيت به اجماع داخلي نياز داريم

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزير اسبق نفت با خطرناک خواندن افزايش 25 درصدي نقدينگي در کشور اذعان داشت: امروز آمارهايي که از سوي دستگاه هاي مربوطه اعلام مي شود بايکديگر متناقض است و فکر مي کنم بايد به گونه ديگري آمارها را مورد بررسي قرار داد.

سيدمحمد غرضي در گفت وگو با خبرنگار ايلنا در خصوص بسته خروج از رکود تورمي که از سوي دولت تهيه و ارائه شده است، گفت: اطلاعات من در اين خصوص مربوط به آماري است که دولت اعلام مي کند. براساس اعلام مسئولان دولت يازدهم، آنان در زمان ورود و در اختيار گرفتن سکان اجرايي با 470 هزار ميليارد نقدينگي رو به رو بودند و اين در حالي است که براساس اعلام همين مسئولين اين رقم به 602 هزار ميليارد رسيده است بنابراين مي توان دريافت که نفدينگي در اين دولت نيز افزايش يافته است و چاپ اسکناس ادامه دارد.

وي افزود: به طور حتم دولت بهتر از ديگران مي داند که چطور مي تواند هزينه ها را کاهش دهد و در صورتي که از دانسته ها و اطلاعات خود به نحو مطلوب بهره گيرد مي تواند هزينه هاي اضافي را کاهش دهد و اگر نمي تواند در خصوص هزينه ها کاري انجام دهد بايد بگويد که دليل عدم تواناني در چيست.

غرضي اظهار داشت: دولت تا به امروز در خصوص تورم تلاش خوبي داشته است؛ اما اين تلاش در گزارش ها و آمار هايي مشهود است که خود آن را اعلام مي کند و نه در زندگي عموم مردم. دولت به خوبي مي داند زماني که قيمت يک کالا افزايش پيدا مي کند ديگر خبري از کاهش در کار نيست و اين خود نشان مي دهد که تمام تصميمات دولت در زندگي مردم اثرگذار است و قابل بازگشت نيست و به نظر من اين معادله نامشهود است.

وي با خطرناک خواندن افزايش 25 درصدي نقدينگي در کشور اذعان داشت: امروز آمارهايي که از سوي دستگاه هاي مربوطه اعلام مي شود بايکديگر متناقض است و فکر مي کنم بايد به گونه ديگري آمار ها را مورد بررسي قرار داد.

اين کارشناس اقتصادي در ادامه صحبت هاي خود به رشد بادکنکي بورس طي سال هاي گذشته اشاره کرد و اظهارداشت: اين کار دولت بسيار نگران کننده بود و من آن را تاييد نمي کنم چرا که اين منطقي نيست دولت براي حفظ بورس مبلغ هنگفتي را به آن تزريق کند و بايد منتظر نتايج منفي اين اقدام در بلند مدت باشيم و البته دولت بايد توجه داشته باشد که با اين قبيل اقدامات نمي تواند نقدينگي را در کشور کاهش دهد و آن را به سمت بورس هدايت کند.

غرضي همچنين در خصوص برگزاري همايش روز سه شنبه که قرار است در خصوص بسته خروج از رکود تورمي با حضور تمامي فعالان اقتصادي، مسئولان، دانشگاهيان و اصحاب رسانه برگزار شود نيز گفت: برگزاري اين قبيل از همايش ها خوب است؛اما دولت بايد مسئوليت کار خود را خود، به گردن بگيرد. دولت کنوني و دولت هاي گذشته همواره با تورم دست به گريبان بوده اند و هيچگاه نمي توان بطور کلي آن را از سرراه بردارند؛ اما اميدوارم روزي نرسد که مردم فکر کنند اين دولت هم نتوانست کاري از پيش ببرد و اميدشان را از دست بدهند.

وي در خصوص مذاکرات 1+5 نيز گفت: اگر اين سري از مذاکرات درآمد دولت را بالا ببرد و هزينه ها را کاهش دهد خوب است در غير اين صورت مطمئن باشيم که اين اقدام نيز گره اي از مشکلات مردم باز نخواهد کرد و شاهد تغييري در معيشت آنان نخواهيم بود.

وي تصريح کرد: روزي از من پرسيده شد سياست خارجي را در چه مي دانيد و من در پاسخ گفتم "انعکاس استعداد داخلي" يعني اينکه ما بايد در حوزه علم، صنعت، کشاورزي و... قوي باشيم تا بتوانيم در سياست بين المللي موفق ظاهر شويم بطوري که اگر ما در اين بخش ها دچار چالش و مشکلي نباشيم بطور حتم طرف روبرو نمي تواند بهانه جويي کند؛ اما در نقطه مقابل هم اگر ما در يکي از اين بخش ها دچار ضعف باشيم طرف روبرو از همان نفقطه ضعف استفاده مي کند و فشار مي آورد. بنابراين بايد در اين خصوص بدانيم که اجماع در داخل نقطه قوت پيروزي ما در برابر1+5 است.
نظرات بینندگان