arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۹۶۶۲
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۲۳ - ۱۳ شهريور ۱۳۹۳

بی اعتمادی شهروندان به لبنیات پاستوریزه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روزنامه خراسان شمالی در شماره روز پنجشنبه خود با درج گزارشی به کاهش مصرف لبنیات پاستوریزه از سوی شهروندان این استان پرداخته است.

به گزارش ایرنا در این نشریه آمده است: این روزها با خبرهایی مبنی بر کاهش شدید مصرف لبنیات در استان رو به رو هستیم. هر چند در سال های اخیر به دلیل افزایش قیمت، مصرف لبنیات در کشور و خراسان شمالی کاهش یافت اما در ماه گذشته با انتشار اخباری مبنی بر وجود روغن پالم در برخی از فرآورده های لبنی، مصرف این ماده مهم غذایی به طور چشمگیر کاهش یافت.

از سویی دیگر مصرف لبنیات فله ای و محلی به ویژه شیر نسبت به گذشته کمی افزایش یافت. البته نباید از این موضوع غافل شد که تب مالت نیز در استان به گفته معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی، نسبت به 2 سال گذشته افزایش داشته است.

مردم اعتماد ندارند

به عنوان یک خریدار به فروشگاه های عرضه محصولات لبنی پاستوریزه و فله ای می رویم. با یکی از فروشندگان محصولات لبنی پاستوریزه که گفت و گو می کنیم از کاهش شدید مصرف لبنیات پاستوریزه در ماه گذشته می گوید و ادامه می دهد: تا چندی پیش بسیاری از محصولات لبنی موجود در این فروشگاه طی روز به فروش می رسید و هر روز به کارخانه برای عرضه محصولات سفارش می دادیم حتی برخی از مشتریان هم تقاضای عرضه بیشتر محصولات لبنی پروبیوتیک را داشتند.

وی که نامش را ذکر نمی کند، می افزاید: اکنون حدود یک ماه می شود که به دلیل انتشار اخباری مبنی بر وجود روغن پالم در برخی از محصولات لبنی، فروش مان به طور چشمگیر کاهش یافته و تعداد مشتریان نیز کمتر شده است.

وی اظهار می دارد: هر چند اعلام شده که تولید و توزیع فرآورده های لبنی حاوی روغن پالم متوقف شده است اما گویا مردم دیگر به محصولات لبنی پاستوریزه اعتماد ندارند.

فروشنده دیگر هم می گوید: تا چندی پیش مشتریان به دنبال خرید شیر پاستوریزه و یارانه ای بودند اما اکنون بیشتر مشتریان خواهان خرید فرآورده های لبنی فله ای به ویژه شیر و ماست هستند.

صاحب یک سوپرمارکت در بجنورد نیز با بیان این که مدت هاست تعداد مشتریان محصولات فله ای و محلی بیشتر شده است، اظهارمی دارد: البته مردم آن گونه که باید لبنیات مصرف نمی کنند اما چندی است که تعداد مشتریان محصولات فله ای زیاد شده است به طوری که در ساعات آغازین روز به قدری تعداد مشتریان زیاد می شود که جلوی در مغازه صف می بندند.

«محمدی» اضافه می کند: از سوی دیگر ناچار هستیم محصولات لبنی پاستوریزه را که تعداد مشتریان آن ها کم است، به دلیل گذشتن تاریخ مصرف آن ها به کارخانه برگشت بزنیم.

لبنیات مصرف نمی کنیم

در این باره یکی از شهروندان عنوان می کند: سال هاست که لبنیات محلی به ویژه شیر مصرف می کنیم اما سال گذشته فرزندم به تب مالت دچار شد و از آن به بعد تاکنون لبنیات فله ای مصرف نمی کنیم و از لبنیات پاستوریزه به مقدار کمی استفاده می کنیم.

«نردینی» یک بانوی خانه دار هم می گوید: با افزایش قیمت لبنیات، کمتر لبنیات مصرف می کنیم و اکنون به دلیل انتشار اخباری مبنی بر وجود روغن پالم در محصولات لبنی حدود یک ماه است که از شیر و ماست استفاده نکرده ایم.

یک شهروند دیگر هم عنوان می کند: با وجود افزایش قیمت لبنیات و اخبار دیگری در این باره، سال هاست که از شیر استریلیزه استفاده می کنم، اما اکنون به دلیل انتشار اخباری مبنی بر وجود روغن پالم در لبنیات، اطرافیان مرا از استفاده از آن منع کرده اند.

در این میان معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با بیان این که بیماری تب مالت از 2 سال گذشته تاکنون در کشور و استان افزایش یافته است، بدون اشاره به آمار آن عنوان می کند: نمی توان منشاء بیماری تب مالت را فقط مصرف شیر فله ای دانست.

دکتر «نادر نیک پرست» درباره استفاده از روغن پالم در فرآورده های لبنی عنوان می کند: برخی از کارخانه ها از روغن پالم به عنوان چربی افزوده در شیر و ماست استفاده می کردند اما در شیرهای کم چرب روغن پالم استفاده نمی شد.

وی با تاکید بر این که در حال حاضر در لبنیات پاستوریزه موجود در بازار روغن پالم وجود ندارد، می گوید: مصرف لبنیات کم چرب و پاستوریزه نسبت به محصولات فله ای مزیت هایی دارد.

وی با بیان این که در کارخانجات فرآورده های لبنی، آزمایش های متعددی روی شیر انجام می شود، عنوان می کند: شیر و محصولات لبنی فله ای، بار میکروبی بالایی دارند و چارچوب نگهداری از آن ها غیر بهداشتی است.

دکتر«نیک پرست» ادامه می دهد: هر چند استفاده از محصولات لبنی فله ای مزایایی از قبیل مقرون به صرفه و در دسترس بودن دارد اما باید گفت زمانی که شیر فله ای بیش از 10 دقیقه جوشانده شود، کف ظرف لایه ای جمع می شود که حاوی کلسیم وپروتئین هایی است که تغییر شکل یافته و دیگر شیر خاصیتی ندارد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان با تاکید بر کاهش مصرف لبنیات در استان بیان می کند: زمانی که شیر پاستوریزه یارانه ای عرضه می شد، مصرف لبنیات در استان تا حدودی بهتر بود اما از زمانی که قیمت لبنیات افزایش پیدا کرده، مصرف آن نیز کاهش یافته است.

وی می افزاید: همچنین با مطرح شدن وجود روغن پالم در برخی از فرآورده های لبنی، مردم به استفاده از فرآورده های لبنی پاستوریزه بی اعتماد شده اند و مصرف لبنیات فله ای زیاد شده است.

وی با بیان این که قرار است در کارگروه سلامت خراسان شمالی که 2 هفته آینده برگزار می شود، این موضوع و برنامه هایی درباره افزایش مصرف لبنیات بررسی شود، ادامه می دهد: همچنین قرار است با نمایندگان کارخانه های تولید محصولات لبنی پاستوریزه در این باره جلساتی برگزار شود.

تکذیب خبر ممنوعیت عرضه شیر فله ای

معاون فنی اداره کل دامپزشکی استان هم با تکذیب خبر ممنوعیت عرضه لبنیات فله ای عنوان می کند: برای داشتن لبنیات سالم باید شیر سالم داشته باشیم و عرضه شیر فله ای با نظارت این اداره کل است اما از سویی دیگر شاهد هستیم که برخی از افراد فرصت طلب بدون رعایت ضوابط بهداشتی نسبت به عرضه شیر خام اقدام می کنند و این در حالی است که بر فروشگاه هایی که با رعایت ضوابط اقدام به عرضه این گونه لبنیات می کنند، نظارت می شود و محصولات لبنی آزمایش می شوند.

دکتر«رمضانی» با بیان این که دغدغه مان عرضه شیر با ضریب اطمینان بالاست و از سوی دیگر توصیه مان به مردم، مصرف فرآورده های لبنی پاستوریزه است، ادامه می دهد: ساختار دامداری ها در استان سنتی است و منشاء بیماری تب مالت از دام است اما طبق برخی گزارش ها، خراسان شمالی جزو استان های متوسط با آلودگی کم در زمینه بیماری تب مالت است.

وی بیان می کند: افرادی که با دام در ارتباط هستند، باید بهداشت فردی را رعایت کنند و مصرف کنندگان نیز باید به شیوه ای مناسب از لبنیات فله ای استفاده کنند. وی با اشاره به این که کمبود واکسن نداریم، اظهارمی دارد: با کمبود اعتبارات نمی توانیم در همه جا از دام ها خون گیری کنیم ولی در هر صورت اکنون در مرحله پیشگیری هستیم و دام ها واکسیناسیون می شوند که نتیجه آن سال آینده مشخص می شود. ک/1
نظرات بینندگان