arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۲۵۸۰
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۴ - ۰۶ مهر ۱۳۹۳

واکنش احمدی‌مقدم به محدودسازی شبکه‌های اجتماعی، گسترش پدیده الکلیسم و مصرف موادمخدر

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رییس پلیس کشور، راهبرد نیروی انتظامی را پیش‌بینی حداکثری برای احتمالات حداقلی دانست و با انتقاد از برخی قوانین موجود در کشور گفت: وقتی فردی جرمی را مرتکب شده و مجازاتش را می‌کشد، با مهری بر روی پیشانی به جامعه بازمی‌گردد که این موضوع باید اصلاح شود.

  سردار اسماعیل احمدی‌مقدم در همایش ملی "پلیس و پیشگیری اجتماعی از جرم" با بیان اینکه برای پیشگیری از جرم باید به شرایط عمومی جرم دسترسی داشته باشیم، گفت: امروز شرایط عمومی جهانی و منطقه طوری است که شاهد گسترش و رشد تروریست هستیم و در همین موضوع به وضوح می‌توان دست سرویس‌های اطلاعاتی را دید.

گسترش پدیده الکلیسم و توسعه مصرف موادمخدر

به گزارش ایسنا، احمدی‌مقدم با اشاره به گسترش پدیده الکلیسم و توسعه مصرف موادمخدر اظهار کرد: این موارد به تعبیر سازمان ملل جزو موارد پیش‌رونده و مزمن هستند و این یعنی حالا حالاها راهی برای برخورد با آن وجود ندارد.

وی با اشاره به نقش بی‌واسطه و با واسطه تروریست‌ها در ترویج مواد مخدر در منطقه درباره فضای مجازی و احتمال بروز جرایم در آن نیز گفت: ما به فضای مجازی به عنوان تسهیل کننده ارتباط بشر و با دید مثبت نگاه می‌کنیم اما در این بستر توسعه یافته ارتباطی فضا برای توسعه برخی جرایم نیز به وجود آمده است.

وی با بیان اینکه حتی کشورهای توطئه‌گر نیز نشان دادند برخلاف آنچه که ادعا می‌کنند نمی‌توانند امنیت را بازگردانند، گفت: این اقدامات مانند سگ هار و یا ویروسی است که وقتی رها شد دیگر نمی‌توان آن را جمع کرد.

مدرنیسم مترادف با روش زندگی غربی است

احمدی‌مقدم با بیان اینکه مدرنیسم امروز مترادف با روش زندگی غربی است، خاطرنشان کرد: تلاش می‌کنند با هجوم رسانه‌ای افکار را تحت تاثیر خود در بیاورند و اگر ملتی بخواهد فرهنگ خودش را تقلید کند، در این شرایط احساس حقارت می‌کند.

فرمانده ناجا با بیان اینکه غربی‌ها تلاش می‌کنند روش‌های زندگی تابع غرب باشد، افزود: یکی از این موارد که غربی‌ها تلاش زیادی برای آن کرده‌اند، مساله نوع نگاه به مسائل جنسی و ازدواج است. در گذشته و حتی امروز ظلم‌های زیادی به زنان در غرب می‌شود و همین موضوع باعث به وجود آمدن نگاه‌های فمنیستی شده و نتیجه آن ازدواج‌گریزی در غرب شد.

وی ادامه داد: اما در این شرایط زاد و ولد وجود دارد و آنچه که امروز باقی مانده فرزندان تک‌والدی است که عمدتا با مادرهایشان زندگی می‌کنند.

فرمانده نیروی انتظامی یکی از عواقب رفتارهای غیراخلاقی و جنسی را ممانعت از ازدواج دانست و گفت: این موارد منجر به گرایش جوانان به اعتیاد و اقدامات مجرمانه می‌شود که باید به آن توجه شود.

رویکرد دوگانه کشورهای سلطه‌گر به جرم و جنایت عجیب است

احمدی‌مقدم با انتقاد از رویکرد دوگانه کشورهای سلطه‌گر به مقوله جرم و جنایت، خاطرنشان کرد: نگاه غربی‌ها به این مقوله عجیب است یعنی اگر داعش کل بغداد را بگیرد، از نگاه‌شان ایرادی ندارد اما اگر یکی از شهروندان آنان کشته شود، عاملان باید مجازات شوند که البته باز هم معلوم نیست که این سناریو کار خودشان بوده یا نه که به نظرم این نیز سناریویی از پیش تعیین شده و اساسا غرب قابل اعتماد نیست.

وی افزود: در حالی که جمهوری اسلامی را متهم به نقض حقوق بشر می‌کنند، خودشان از مستبدترین و دیکتاتورترین کشورها حمایت می‌کنند. کشورهایی مانند اسرائیل و کشورهایی که تا به حال حتی یک انتخابات در آن برگزار نشده است.

فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه در نگاه گذشته به عنصر جرم کمتر پرداخته می‌شد و تنها مجرم دیده می‌شد، افزود: باید ببینیم بسترهای وقوع جرم کجاست و چه کم‌کاری‌هایی وجود دارد که در قالب تخلف بروز کرده است.

احمدی‌مقدم با تاکید بر اینکه همواره به دنبال معلول رفتن ما را از ریشه‌ها غافل می‌کند، گفت: البته یکسری از سازمان‌ها در وظایف ذاتی خود معلول‌گرا هستند و همانطور که نمی‌شود کسی را که به بیماری مبتلا شده با نصیحت درمان کرد و باید به فکر راهکار بود.

وی با بیان اینکه در هر جایی تقدم رتبه‌ای با علت‌گرایی است، افزود: توجه نیروهای امنیتی و انتظامی نمی‌تواند ناظر بر معلول‌ها باشد پس باید ناظر بر پیش‌گیری و کاهش هزینه‌ها باشیم که در این راهبرد از پلیس راهور به عنوان نرم‌ترین یگان تا یگان ویژه به عنوان سخت‌ترین لایه جای می‌گیرد.

وی با بیان اینکه امروز راهبرد ما در نیروی انتظامی پیش‌بینی حداکثری برای احتمالات حداقلی است گفت: نباید غفلت کنیم پلیس باید قدرت گفتمان‌سازی داشته باشد و برای مردم گفتمان‌سازی کند.

واکنش فرمانده ناجا به محدودسازی شبکه‌های اجتماعی

فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به بحث‌هایی که پیرامون ایجاد محدودیت دسترسی برای شبکه‌های اجتماعی مطرح می‌شود، خاطرنشان کرد: همین حرف‌هایی که درباره شبکه‌های اجتماعی گفته می‌شود که این باشد و آن نباشد، در نهایت مردم احساس می‌کنند که دولت می‌خواهد آنها را محدود کند در حالی که ایمن‌سازی با محدودسازی متفاوت است، هرچند که ممکن است در برخی از نقاط هم‌پوشانی نیز وجود داشته باشد.

احمدی‌مقدم با بیان اینکه می‌خواهیم افراد از آسیب‌ها در امان باشند، گفت: می‌خواهیم بگوییم وقتی که اطلاعات و حریم خصوصی خود را در اختیار بیگانگان قرار می‌دهید، بعدا که مشکلی پیش آمد نیایید بگویید چه کنیم؟ و مانند ماجرای خر برفت و خر برفت مولانا بشود.

وی قدرت همراه‌سازی و مشارکت مردم را یکی دیگر از توانمندسازی‌هایی دانست که نیروی انتظامی در مسیر ایجاد آن است و افزود: ناجا باید بسان یک مصلح اجتماعی به شهروندان نگاه کند.

وی با اشاره به نفوذ شبکه‌های ماهواره‌ای اظهار کرد: ما وقتی می‌توانیم در مقابله با این موارد پیش‌تاز باشیم که میدان بازی را خودمان را تعریف کنیم.

احمدی‌مقدم افزود: پیشتازی به ابتکار و خلاقیت نیاز دارد همانطورکه کشورمان در برخی حوزه‌ها دارای این شرایط است مانند آنکه مستبکران امروز با قلدری و گردن‌کلفتی از ما خواهش می‌کنند که با آنها همکاری کنیم، البته جای تعجب دارد که منفورترین کشورها در قرن‌های اخیر با این ادبیات صحبت می‌کنند.

فرمانده نیروی انتظامی با بیان اینکه به روز بودن، مبارزه با فساد و تقویت عناصر درون سازمانی می‌تواند موجب پیشتازی شود، گفت: نهی از منکر خودش نباید کاری که فرد را از آن منع می‌کند انجام دهد. چطور می‌شود به خانمی گفت حجابت را درست کن در حالی که فرزند آن نهی از منکر خودش بدتر از اوست.

ارتباط مستقیم جرایم با تحولات اقتصادی

فرمانده ناجا یکی دیگر از اقدامات پلیس را توجه به مسوول سازی شهروندان برشمرد و افزود: جرایمی مانند سرقت و مواد مخدر در ارتباط مستقیم با آن هستند و همچنین براساس آمارها هرگاه قیمت‌ها گران شده، جرایم هم افزایش یافته.

همان‌ها که سد معبر را جمع می‌کنند معتادان را هم جمع کنند

احمدی‌مقدم با اشاره به انتقاداتی که از پلیس در باب جمع‌آوری معتادان می‌شود، خاطرنشان کرد: بارها گفته‌ایم که معتاد مجرم نیست اما اینکه چه کسی باید آنها را جمع کند، باید بگویم وقتی دخمه‌ها را جمع می‌کنیم آنها به خیابان‌ها می‌آیند بعد می‌گویند که پلیس چرا کاری نمی‌کند؟ سد معبر و کارتن خواب را چه کسی جمع می‌کند؟ معتاد را هم باید همان‌ها جمع کنند و شهرداری‌ها مسوول آن هستند.

وی با اشاره به ارتباط میان بیکاری و جرایم اظهار کرد: در شهری 50 درصد بیکاری وجود داشت، بیشترین نرخ مجرمان نیز در آنجا بود. بنابراین مشخص است که باید برای بیکاری کاری کنیم. باید بتوانیم که مجرم پس از مجازات به جامعه بازگردد.

فرمانده نیروی انتظامی ادامه داد: متاسفانه قوانین ما در برخی موارد اشکالاتی دارد. وقتی فردی جرمی مرتکب می‌شود پس از پایان مجازات مهری روی پیشانی‌اش می‌خورد و بعد برای بسیاری از کارها از ما سوءپیشینه‌اش را می‌گیرند. همین مسائل باعث دوری فرد از جامعه می‌شود و احتمال وقوع جرم را در وی افزایش می‌دهد.

توان پلیس با حضور مردم دو برابر می‌شود

احمدی‌مقدم با بیان اینکه در صورت حضور مردم در میدان توان پلیس تا دو برابر می‌تواند افزایش یابد، افزود: باید مردم را آگاه کنیم و آنها بدانند که در مقابل اقدامات مجرمانه چه عکس‌العملی انجام دهند.

فرمانده نیروی انتظامی بر ضرورت آموزش به خانواده‌ها نیز تاکید کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۷/۰۶
1
41
هر چه را حذف كردند تو اين مملكت نتيجه اش منفي شد واز همه بدتر خلاف واعتياد نقطه مقابل اين حذفها افزايش يافت
نظرات بینندگان