arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۸۳۷۷۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۷ : ۱۵ - ۱۴ دی ۱۳۹۳

انتقاد سلیمی‌نمین از حذف افراد از تاریخ

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
عباس سلیمی‌نمین در حاشیه جشنواره‌ی فیلم عمار از حذف افراد از تاریخ انتقاد کرد و پیشنهاد داد که بهتر است به جای این کار به تبیین و پژوهش در تاریخ بپردازیم.

به گزارش ایسنا،مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران، 13 دی ماه در حاشیه پنجمین جشنواره‌ مردمی فیلم عمار در سلسله نشست‌های «هنر و واقعیت» با عنوان نقد مستند «انقلاب ۵۷» علاوه بر سخنرانی در رابطه با این مستند از موضوع حذف افراد به دلیل تعلل در تبیین تاریخ و شفاف سازی اتفاقات تاریخی، انتقاد کرد.

وی تصریح کرد:ما در تاریخ انقلاب، رخدادهای خیلی فشرده‌ای داریم چون رخدادهای زیادی اتفاق افتاد و تا می‌آمدیم به تبیین یک اتفاق بپردازیم،اتفاق دیگری رخ می‌داد یا اتفاق قبلی را فراموش می‌کردیم یا وقتی برای تبیین پیدا نمی‌کردیم. اوایل انقلاب چندان احتیاجی به این کار نمی‌دیدیم ولی بعد از انقلاب باید یک زمانی را به تبیین آن‌ها اختصاص می‌دادیم که ندادیم.

سلیمی‌نمین همچنین خاطرنشان کرد: الان هم سرمایه‌گذاری لازم را برای این کار انجام نمی‌دهیم بنابراین برای پوشاندن این تعلل،می‌آییم تصاویر افراد را در عکس‌ها حذف می‌کنیم! ولی دشمن و رسانه‌های بیگانه با انتشار این اطلاعاتی که ما همیشه به دلیل تبیین نکردن حذف‌شان کرده‌ایم،ادعای حقانیت کاذب می‌کنند! اگر تبیین کنیم دیگر بهانه‌ای دست شبکه‌های غربی نمی‌دهیم.

وی در ادامه مثالی در رابطه با حذف عکس آقای قطب‌زاده کنار امام (ره)زد و گفت: چون حال نداشتیم، تبیین کنیم آمدیم عکس آقای قطب‌زاده را از کنار امام حذف کردیم و با این کار بخشی از تاریخ را حذف کردیم! این به درست یا غلط بودن آقای قطب‌زاده را اشاره نمی‌کند ولی ما چون دیگر نمی‌خواهیم،سراغ پژوهش برویم پس حذفش می‌کنیم!

سلیمی تصریح کرد: اراده‌ی تبیین زمانی صورت می‌گیرد که ما به تاریخ اهمیت بدهیم ولی متاسفانه ما اهمیتی برای تاریخ قائل نیستیم و عده‌ای همچنان فکر می‌کنند که با بیان آن اطلاعات ورود به عرصه‌ی ریا صورت می‌گیرد.خیلی‌ها هستند که مسائل تاریخی و یکسری عملکردها را با خودشان دفن می‌کنند و دشمن هم در زمینه‌ی بیان تاریخ ما، بسیار هوشیارانه عمل می‌کند. متاسفانه خروج اسناد توسط دشمن بسیار راحت‌تر از این صورت می‌گیرد که من بخواهم اسناد را پیدا کنم.آنها سرمایه‌گذاری می‌کنند و اسناد ما را می‌خرند.آنها با همین اسناد و اطلاعاتی که در دسترس ما نیست، مستند می‌سازند و البته فراموش نکنیم که حجم مطالب تصویری منتشر شده،هیچ‌گونه ارتباطی با صداقت یا عدم صداقت رسانه ندارد.

وی در ادامه از عملکرد بعضی‌ها انتقاد کرد که چرا بعد از گذشت هفتاد، هشتاد سال از زمان رضاخان،هنوز اسناد آن دوره منتشر و علنی نشده است؟!

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران در بخش دیگری از سخنان خود به نقد قسمتی از مستند «انقلاب ۵۷» ساخته یک شبکه ماهواره‌ای پرداخت و اظهار کرد که متاسفانه به دلیل کمبود وقت نمی‌شود، در مورد همه‌ی آن مستند شش، هفت ساعته در یک جلسه صحبت کرد.

سلیمی‌نمین در این رابطه به موضوع قیمت نفت در آن زمان پرداخت و استقلال شخصیتی و نسبت به حامی ملت بودن محمدرضا پهلوی که در این مستند نشان داده شده انتقاد کرد و با بیان مسائلی که در آن مستند از انتشارش جلوگیری شده به پوچ بودن ادعاهای دشمن در این رابطه پرداخت.

به گزارش ایسنا، جلسه‌ی نقد و بررسی که در حاشیه جشنواره فیلم عمار برگزار شد از استقبال نسبتا خوبی برخوردار شد و با بحث و گفتگو و پرسیدن سوال توسط شنوندگان نیز همراه شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۲
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۷ - ۱۳۹۳/۱۰/۱۴
0
14
آقا کجای کارید خیلی از فیلمهای دیدار با امام صدا و سیما عوض کرده تا مخالفین دیده نشوند سنگ تاریخ بنای شبستان امام خمینی حرم حضرت معصومه به خاطر اینکه اسم خاتمی روی آن بود کندند
نظرات بینندگان