پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ | Thursday, 25 February 2021
  • ارتباط با انتخاب
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیک
  • |
  • نظرسنجی
پنجشنبه ۰۷ اسفند ۱۳۹۹ | Thursday, 25 February 2021
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
جستجو
ویدئو جدیدترین اخبار پربیننده ترین
لایو خبر عکس خواندنی ها اخبار ویژه
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • ارتباط با انتخاب
  • پیوندها
  • آب و هوا
  • اوقات شرعی
  • مجله الکترونیک
  • نظرسنجی
  • آرشیو
ویدیو /  آبشار بزرگ نیاگارا از سرما یخ زد

ویدیو / آبشار بزرگ نیاگارا از سرما یخ زد

ویدیو / مردانی، عضو ستاد کرونا: کرونای ایرانی در راه است

ویدیو / مردانی، عضو ستاد کرونا: کرونای ایرانی در راه است

ویدیو / حریرچی: هنوز نمی توان گفت موج چهارم کرونا آغاز شده

ویدیو / حریرچی: هنوز نمی توان گفت موج چهارم کرونا آغاز شده

تماشا کنید: آزادی دلارهای محبوس / گزارشی از پروسه آزادسازی پول های ایران؛ آیا روند احیا برجام تسریع می شود؟

تماشا کنید: آزادی دلارهای محبوس / گزارشی از پروسه آزادسازی پول های ایران؛ آیا روند احیا برجام تسریع می شود؟

ویدیو / بیت‌کوین همچنان رکوردها را جا‌به‌جا می‌کند؟  + زیرنویس فارسی

ویدیو / بیت‌کوین همچنان رکوردها را جا‌به‌جا می‌کند؟ + زیرنویس فارسی

ویدیو / درگیری عجیب در لیگ برتر فوتسال

ویدیو / درگیری عجیب در لیگ برتر فوتسال

کد خبر: ۱۸۳۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۰ - ۱۵ دی ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

بيكاری و افسردگی دليل خودكشی نيست!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ناصر صالحی‌نسب، نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه معتقد است بیکاری مهم‌ترین عامل خودکشی در مردان جوان است. بیشتر این افراد کسانی هستند که از بیکاری یا اعتیاد در رنج بوده و برخی نیز با وجود تأهل موفق به یافتن کار نشده‌اند. او درباره خودکشی‌های اخیر در مسجدسلیمان مي‌گويد، اگرچه بیشتر شهرهای استان خوزستان جزو مناطق محروم کشور هستند، اما به علت آمار بیکاری بیشتر در مسجد سلیمان، اقدام به خودکشی‌ در این منطقه بیشتر است.‌ سال‌گذشته شنیدم بیش از ۱۹۰ مورد اقدام به خودکشی در مسجدسلیمان انجام شده که البته منجر به فوت این افراد نشده است.

مجتبی قبادی، ‌مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه اعتقاد دارد در بررسی‌های صورت گرفته در استان مشخص شده افراد دارای تحصیلات بالای دیپلم و نیز افراد بی‌سواد کمترین آمار خودکشی را دارند. آمار اقدام به خودکشی استان كرمانشاه در‌ سال ١٣٩١ را ٣٦٠٠ مورد، در ‌سال ١٣٩٢ ٢٦٠٠ مورد بوده و در ٩ ماهه ابتدای ‌سال‌جاری نیز نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته موارد اقدام به خودکشی استان حدود ٢‌درصد کاهش داشته است.

بسياري از كارشناسان داخلي افسردگي را عامل خودكشي مي‌دانند. به اعتقاد آنان هرچه كه به افسردگي بينجامد مي‌تواند عاملي براي خودكشي باشد. آنها مي‌گويند، افسردگی یک تهدید جدی برای خودکشی است. افرادی که افسردگی دارند در اثر یأس و ناامیدی عمیقی که دارند، دچار توهمی می‌شوند که احساس می‌کنند بهترین راه برای فرار از این جهنم خودکشی است. فکر کردن به مرگ و خودکشی یکی از علایم خطرناک افسردگی است بنابراین اگر چنین صحبت‌ها یا رفتار‌هایی را مشاهده کردید آن را جدی بگیرید. این یک هشدار درباره فردی که به خودکشی می‌اندیشد نیست این یک التماس است التماسی برای کمک از جانب او!

اما به راستي بيكاري يا سطح سواد يا در نگاهي كلي‌تر افسردگي در ميزان خودكشي تأثير دارد؟ پاسخ خير است. مطالعات بین‌المللی نشان داده از میان هر ١١ نفر، دست‌کم یک نفر به خودکشی می‌اندیشد. یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی در شیکاگو اعلام کرده که جوانان، افراد مجرد، بانوان، قشر کم‌سواد یا بی‌سواد و بیماران روانی، صرفنظر از این‌که در کدام نقطه از کره‌زمین زندگی می‌کنند، بیشترین احتمال خودکشی را به خود اختصاص داده‌اند. نتیجه تحقیقات این گروه که از جمع‌آوری اطلاعات ٨٥‌هزار نفر در ١٧ کشور توسعه‌یافته و درحال توسعه سراسر جهان به‌دست آمده است، اطلاعات سودمندی را در اختیار آنان قرار داده، ازجمله این‌که ٩,٢‌درصد از این افراد به خودکشی می‌اندیشند و ٢.٧‌درصد به این کار مبادرت ورزیده‌اند.

رفتار و تفکرات کاملا مشابه سبب بروز دلایلی ثابت جهت اقدام به خودکشی میان ساکنان کشورهای مختلف جهان است. طبق تحقیقات انجام شده در سازمان نظارت بر سلامت جهانی، طی ٤٥‌سال گذشته میزان خودکشی ٦٠‌درصد افزایش یافته است. امروزه خودکشی، عمده‌ترین دلیل مرگ در افراد ١٥ تا ٤٤ساله است. تمایل به خودکشی بین نوجوانان و جوانان هر کشور به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. در این گروه احتمال خودکشی در سنین ١٢ تا ١٥سالگی به اوج می‌رسد و فاصله زمانی بین اندیشیدن یک شخص به خودکشی و عملی کردن آن، بسیار کوتاه است. بحرانی‌ترین زمان برای مبادرت به خودکشی، یک‌سال پس از اولین‌باری است که فرد به فکر خودکشی می‌افتد، احتمال وقوع این حالت در کشورهای مختلف ٦٠‌درصد یا بیشتر است.

در تحقیقات فوق رایج‌ترین دلایل اقدام به خودکشی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتیجه نشان داده افراد بین ١٨ تا ٣٤سال، بانوان، افراد کم‌سواد، مجردها و اشخاصی که از اختلالات روانی رنج می‌برند، بیش از بقیه تمایل به خودکشی دارند. در این زمینه اختلافاتی نیز به چشم می‌خورد: «در کشورهایی مانند ایالات متحده که ساکنان آن از درآمدهای بالایی برخوردارند، اختلالات رفتاری ازجمله افسردگی، رایج‌ترین علل خودکشی را تشکیل می‌دهند. در مقابل در کشورهای کم‌درآمد، اضطراب، انگیزه‌های آنی و تجاوز عمده‌ترین دلایل خودکشی به‌شمار می‌روند.

اغلب مردم براین باورند که اقدام به خودکشی تنها میان افراد مبتلا به افسردگی رایج است، اما تحقیقات اخیر نشان داده، وجود اختلالات روانی دیگر نیز سبب افزایش احتمال خودکشی است. بررسی‌های به عمل آمده حاکی از این واقعیت است که هنگام مشابهت علل و عوامل اقدام به خودکشی در سراسر دنیا، تفکرات و رفتارهای متنوع در این ارتباط در ملیت‌های مختلف سراسر جهان به چشم می‌خورد.

آمار نشان داده که ٣,١‌درصد از مردم کشور چین تمایل به خودکشی دارند، درحالی‌که این رقم در کشور نیوزیلند به ١٥.٩‌درصد می‌رسد. محققان این اختلاف فاحش را به اختلاف فرهنگی و تفاوت دیدگاه‌های ملل مختلف نسبت می‌دهند. نتایج تحقیقات ارایه شده توسط سازمان نظارت بر سلامت روانی جهان، با استناد بر مصاحبه‌های حضوری با افراد انجام پذیرفته است. نیجریه، آفریقای‌جنوبی، کلمبیا، مکزیک، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا، اوکراین، اسراییل و لبنان ازجمله کشورهایی هستند که تحقیقات اخیر در آنها انجام شده است.

منبع: روزنامه شهروند
لینک کوتاه
ارسال به تلگرام
بازید از صفحه اول ارسال به دوستان نسخه چاپی
گزارش خطا
0
وب گردی
کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

کدام بسته اینترنتی بهتر است؟!

 تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

تصاویر حیرت‌انگیز ناسا از «مریخ»

 نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

نکات جالبی که درباره مغز نمی‌دانید

 گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

گریم جالب طناز طباطبایی در فیلمی که هشت سال توقیف بود

 قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

قدیمی‌ترین عکس هوایی تهران!

 ۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

۸ عادت سمی که شما را از شادی محروم می کنند

نظرات بینندگان
نام:
ایمیل:
* نظر:
تصاویر
۱/۴
۱/۴
تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی برف استان اصفهان

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی برف استان اصفهان

۲/۴
تصاویر: ممنوعیت ورود و خروج خودروها در اهواز

تصاویر: ممنوعیت ورود و خروج خودروها در اهواز

۳/۴
تصاویر: تقدیم استوارنامه سفیران پنج کشور به روحانی

تصاویر: تقدیم استوارنامه سفیران پنج کشور به روحانی

۴/۴
تصاویر: تصویر « پدر »

تصاویر: تصویر « پدر »

ببینید!

ویدیو / فلاحی، نماینده مجلس: مصوبه امروز مجلس توسعه اینترنت در مناطق محروم را متوقف و اینترنت را گران خواهد کرد

تماشا کنید: بن بست شکن / صالحی چگونه توانست هم قانون مجلس را اجرا کند هم از شکل گیری اجماع جهانی علیه ایران جلوگیری کند؟

ویدیو / هند، واکسن کرونا و قدرت نرم +زیرنویس فارسی

ویدیو / حریرچی: اوضاع فراگیری کرونا نگران کننده است / نشانه های بروز شرایطی که نگرانش بودیم، مشاهده می شود

تماشا کنید: ۵ مانع بایدن / چرا بازگشت دولت جدید آمریکا به برجام ممکن است طول بکشد؟

ویدیو / توئیت باشگاه اوساسونا به مناسبت چهاردهمین سالگرد گل شگفتی ساز جواد نکونام

ویدیو / افزایش تلفات پرندگان در میانکاله مازندران؛ مرگ ۱۲ هزار پرنده در ۲۳ روز

آرشیو
پربازدیدها
روز هفته ماه سال

عبدالله احمدیه، بازیگر «آینه عبرت» درگذشت

انسان از دستبوسی فرح به دستبوسی امام برسد، شرف دارد به اینکه از دستبوسی امامش به پابوسی آمریکا برسد

نامه‌ی ۱۵ نماینده جمهوریخواه کنگره به بایدن: لغو تحریم‌های ایران اشتباهی تاریخی است

ایران قبل از خروج ما از برجام، به تعهدات خود پایبند بوده؛ این ارزیابی ما و ارزیابی نهادهای اطلاعاتی ماست

محمدبیگی، نماینده مجلس: نمی‌خواهیم با افزایش «منگول‌ها» جمعیت کشور را افزایش دهیم!

قیمت دلار و یورو در بازار آزاد، امروز ۶ اسفند ۹۹

تصاویر: بیمارستان سینا کوت عبدالله در وضعیت قرمز

لغو احکام ۵۰ مشاور و دستیار استاندار سابق خوزستان

یک مقام ارشد امنیت ملی آمریکا: رفع تحریم های ایران قطعا در راه است

افشای پیشنهاد عجیب ترامپ به رهبر کره شمالی در هانوی: اگر بخواهی می‌توانم تو را در عرض دو ساعت با هواپیمای اختصاصی رئیس جمهور آمریکا به کشورت برسانم

بایدن می‌داند که برای احیای برجام باید تحریم‌های ایران را لغو کند؛ اما چرا این کار برای آمریکا دشوار است؟

مردی که سلطان عمان، آرزویش را داشت / میانه روها و اصلاح‌طلبان تعهد محضری دهند که «برجام» به نام و کام اصولگرایان باشد / حضرات اصولگرا! یقه ملت را رها کنید و معیشت‌ را به گروگان نگیرید

اولین واکنش سرمربی اسکی زنان پس از ممنوع‌الخروجی توسط همسرش: شغل من از طرف شوهرم مسخره می‌شود / شوهرم در آمریکا به دنیا آمده و در ایران هم بزرگ نشده / به حمایت مسئولان نیاز دارم

عصبانیت وزیر بهداشت از پروتکل‌شکنان: شده ام جنازه جمع کن / بجای وزیر بهداشت بگذارید مدیرکل مرده شور خانه

قیمت طلا و سکه، امروز ۲ اسفند ۹۹

توافق ایران و کره جنوبی در خصوص انتقال پول‌های بلوکه شده تهران

«زیست شبانه» در تهران تصویب شد

عنابستانی: توهین شنیدم و عصبانی شدم / از مردم عذرخواهی می‌کنم، از سرباز تشکر

قیمت دلار، امروز ۷ بهمن ۹۹

عباس آخوندی: روحانی شخصاً تضعیف برجام را کلید زد؛ او می‌دانست که برجام بدون «FATF» بی‌مفهوم است

پاسخ احمد توکلی به اظهارات ابطحی: پارکینسون روی عقل تاثیر نمی گذارد

حبیب رحیم پور مجری و سردبیر «زاویه»: من اخراج شده‌ام / در مورد میهمان همه‌چیز هماهنگ می‌شود؛ مدیر گروه، مدیر شبکه و حراست سازمان می‌دانند که چه کسی می‌آید

قیمت طلا و سکه، امروز ۷ بهمن ۹۹

ارزش سهام عدالت، امروز ۷ بهمن ۹۹

بازار خودرو سکته کرد / پژو ۲۰۶ تا ۵۲ میلیون، سمند ۱۴ میلیون، پژو ۴۰۵ تا ۱۵ میلیون و تیبا ۲۶ میلیون ارزان شد / پراید ۹۰ میلیونی هم خریدار ندارد

جو بایدن پیروز انتخابات معرفی شد / فاکس نیوز، آسوشیتدپرس، سی ان ان و ان بی سی این خبر را اعلام کرده اند / بیانیه ترامپ: نتیجه انتخابات هنوز قطعی نشده / پیشنهاد داماد ترامپ به او برای پذیرش شکست

استفتاء مهم ایت الله سیستانی در باره مراسم عزاداری امام حسین (ع)

ترامپ: ایران اگر کرم بریزد بلایی سرش می آوریم که تا حالا سابقه نداشته!

دانش‌آموز ممتاز تهرانی بعد از کنکور خودکشی کرد

جدول غیررسمی افزایش حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری / افزایش ۳۰ تا ۷۰ درصدی حقوق ها

مدیرعامل سایپا: خیال همه را از پراید راحت کردیم

ویدیو/ کتک زدن یک زن افغانستانی توسط مامور نیروی انتظامی

خواندنی ها
نشانه‌های مشکل کبد را جدی بگیرید

نشانه‌های مشکل کبد را جدی بگیرید

گوشی گیمینگ جدید لنوو بهار سال آینده وارد بازار می‌شود

گوشی گیمینگ جدید لنوو بهار سال آینده وارد بازار می‌شود

اطلاعاتی جدید از گوشی «گلکسی A۵۲، ۵G» منتشر شد

اطلاعاتی جدید از گوشی «گلکسی A۵۲، ۵G» منتشر شد

گوشی «اوپو رنو ۵K» فردا رسما معرفی می‌شود

گوشی «اوپو رنو ۵K» فردا رسما معرفی می‌شود

آخرین اخبار مهمترین عناوین روز

تصاویر: مسابقات قهرمانی اسکی روی برف استان اصفهان

تصاویر: ممنوعیت ورود و خروج خودروها در اهواز

تصاویر: تقدیم استوارنامه سفیران پنج کشور به روحانی

تصاویر: تصویر « پدر »

پیشنهاد ما درمورد نشست با ایران همچنان روی میز است / ما نمی خواهیم سرنوشت بازداشت شدگان آمریکایی را با یک مسئله پیچیده پیوند دهیم

ویدیو / آبشار بزرگ نیاگارا از سرما یخ زد

یادداشت‌های محمدعلی فروغی پنجشنبه ۶ اسفند ۱۲۹۸؛ مجلس شورای ما ابهت و متانتش بیش‌تر از مجلس انگلیس است!

خاطرات آیت‌الله هاشمی؛ ۶ اسفند ۱۳۷۶: گزارش بازدید از قبرستان بقیع، مسجد قبا و محل جنگ اُحد

وزارت خارجه آمریکا: دارایی‌های ایران در کره جنوبی تنها بعد از مشورت با ما آزاد می‌شوند

وزارت خارجه آمریکا: دارایی‌های ایران در کره جنوبی تنها بعد از مشورت با ما آزاد می‌شوند

لغو احکام ۵۰ مشاور و دستیار استاندار سابق خوزستان

آلمان: طی سه ماه آینده درباره چگونگی بازگشت آمریکا به برجام رایزنی می‌کنیم

آذری جهرمی: مصوبه افزایش ۱۰ درصدی حق السهم دولت از اپراتورها، به ضرر ایران است / مجلسی ها این مساله را تکذیب کردند

سخنگوی کاخ سفید درباره حملات راکتی در عراق: ما ایران را مسئول اقدامات نائبانش می‌دانیم / پاسخ آمریکا تشنج‌زا نخواهد بود

رسانه انگلیسی: دولت بایدن شاید ولیعهد سابق عربستان را آزاد کند

کاخ سفید: به زودی گزارش قتل خاشقجی را منتشر می‌کنیم

مخالفت جمهوری‌خواهان با مقام پیشنهادی پنتاگون به دلیل نقش او در برجام

رایزنی ریاض و تل آویو درباره سیاست بایدن در قبال ایران / سعودی نگران است

نیمه اول ۱۴۰۰ انواع واکسن کرونای ایرانی به تولید می‌رسد/ از واکسن خوراکی کرونا چه خبر؟

اکسیوس ادعا کرد: تشکیل کارگروه مشترک آمریکا و اسرائیل درمورد ایران

خبر مهم خبرنگار CNN: گزارش نهادهای اطلاعاتی آمریکا درباره قتل جمال خاشقچی فردا منتشر می شود

گاردین: توافق ایران و آژانس انرژی اتمی برجام را نجات داد / پیش‌بینی می شود در انتخابات ریاست جمهوری ایران، جریان ضد آمریکایی قدرت را به دست بگیرد؛ وقت برای نجات برجام تنگ است

وزارت اطلاعات: یک عملیات تروریستی در غرب کشور خنثی شد / دو تروریست کشته شدند

ادعای رسانه آمریکایی درباره سه دیدار ظریف با کری و مالی دور از چشم ترامپ

احتمال کاهش قیمت در بازار مسکن / یک کارشناس: هیچگاه شاهد این حجم از رکود در بازار املاک شب عید نبوده ایم

ظریف: کُره دسترسی به منابع مالی ایران را فراهم کند / اوی یونگ: کره جنوبی صادقانه درحال تلاش برای آزادی پولهای بلوکه شده ایران است

بیماران سرپایی خوزستان، ۱۰ برابر بیشتر از بیماران بستری

نماینده مجلس: حقوق کارگران به گونه‌ای باشد که ماهی دوبار گوشت بخورند

سفر هیأتی از مجلس به سراوان برای بررسی اتفاقات اخیر

دستور دولت روسیه به دو وزارت دفاع و خارجه: با عربستان توافق‌نامه همکاری نظامی منعقد کنید

اعلام شهر‌های ممنوعه / ورود به استان‌های شمالی و ۸ شهر دیگر ممنوع است

ارنست مونیز: قبل از انتخابات ایران، مشکل را حل کنید

سخنگوی ستاد کرونا:‌ ۱۱۲ مبتلا به ویروس جهش یافته کرونا در کشور شناسایی شدند

اکسیوس: بایدن امروز با پادشاه عربستان تماس می گیرد/ گزارش قتل خاشقجی احتمالا فردا منتشر می شود

درخواست ۱۰ سناتور از بایدن برای بازگشت به برجام / نام سندرز و وارن، رقبای دموکرات بایدن در میان امضاکنندگان نامه

شاخص کل بورس، امروز ۶ اسفند ۹۹

قیمت سکه پارسیان، امروز ۶ اسفند ۹۹

منابع اسرائیلی: نتانیاهو به دنبال تشکیل تیمی برای ممانعت از مذاکره ایران-آمریکا است

محمدبیگی، نماینده مجلس: نمی‌خواهیم با افزایش «منگول‌ها» جمعیت کشور را افزایش دهیم!

آرشیو
وبگردی

ماجرای رژیم غذایی مهراوه شریفی نیا و لاغر شدنش

زنِ تنها: گول صاحبکارِ خوش‌گذرانم را خوردم

محاکمه مردی که صاحبکار همسرش را کشت

مرگ دختر ۱۲ساله و زن جوان با مشروبات تقلبی

تیپ مهراب قاسمخانی در عروسی برادرش + عکس

عکس/آرایش جدید بانوی بازیگر

آهی که مهدوی‌کیا به خاطر برادرش کشید/عکس

توضیحات ده‌نمکی درباره بازگشت سحر قریشی به تلویزیون

ازدواج پیمان قاسم‌خانی و تبریک حمید فرخ‌نژاد / عکس

عطر مهران مدیری به‌بازار آمد

بیوگرافی میترا ابراهیمی همسر دوم پیمان قاسمخانی

امیر نوری بازیگر سریال‌های طنز به کرونا مبتلا شد

  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"
کد خبر: ۱۸۳۸۶۵
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۰ - ۱۵ دی ۱۳۹۳
صفحه نخست >> سیاست
پ

بيكاری و افسردگی دليل خودكشی نيست!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 ناصر صالحی‌نسب، نماینده مردم دشت آزادگان و هویزه معتقد است بیکاری مهم‌ترین عامل خودکشی در مردان جوان است. بیشتر این افراد کسانی هستند که از بیکاری یا اعتیاد در رنج بوده و برخی نیز با وجود تأهل موفق به یافتن کار نشده‌اند. او درباره خودکشی‌های اخیر در مسجدسلیمان مي‌گويد، اگرچه بیشتر شهرهای استان خوزستان جزو مناطق محروم کشور هستند، اما به علت آمار بیکاری بیشتر در مسجد سلیمان، اقدام به خودکشی‌ در این منطقه بیشتر است.‌ سال‌گذشته شنیدم بیش از ۱۹۰ مورد اقدام به خودکشی در مسجدسلیمان انجام شده که البته منجر به فوت این افراد نشده است.

مجتبی قبادی، ‌مدیرکل امور اجتماعی استانداری کرمانشاه اعتقاد دارد در بررسی‌های صورت گرفته در استان مشخص شده افراد دارای تحصیلات بالای دیپلم و نیز افراد بی‌سواد کمترین آمار خودکشی را دارند. آمار اقدام به خودکشی استان كرمانشاه در‌ سال ١٣٩١ را ٣٦٠٠ مورد، در ‌سال ١٣٩٢ ٢٦٠٠ مورد بوده و در ٩ ماهه ابتدای ‌سال‌جاری نیز نسبت به مدت مشابه‌ سال گذشته موارد اقدام به خودکشی استان حدود ٢‌درصد کاهش داشته است.

بسياري از كارشناسان داخلي افسردگي را عامل خودكشي مي‌دانند. به اعتقاد آنان هرچه كه به افسردگي بينجامد مي‌تواند عاملي براي خودكشي باشد. آنها مي‌گويند، افسردگی یک تهدید جدی برای خودکشی است. افرادی که افسردگی دارند در اثر یأس و ناامیدی عمیقی که دارند، دچار توهمی می‌شوند که احساس می‌کنند بهترین راه برای فرار از این جهنم خودکشی است. فکر کردن به مرگ و خودکشی یکی از علایم خطرناک افسردگی است بنابراین اگر چنین صحبت‌ها یا رفتار‌هایی را مشاهده کردید آن را جدی بگیرید. این یک هشدار درباره فردی که به خودکشی می‌اندیشد نیست این یک التماس است التماسی برای کمک از جانب او!

اما به راستي بيكاري يا سطح سواد يا در نگاهي كلي‌تر افسردگي در ميزان خودكشي تأثير دارد؟ پاسخ خير است. مطالعات بین‌المللی نشان داده از میان هر ١١ نفر، دست‌کم یک نفر به خودکشی می‌اندیشد. یک تیم تحقیقاتی بین‌المللی در شیکاگو اعلام کرده که جوانان، افراد مجرد، بانوان، قشر کم‌سواد یا بی‌سواد و بیماران روانی، صرفنظر از این‌که در کدام نقطه از کره‌زمین زندگی می‌کنند، بیشترین احتمال خودکشی را به خود اختصاص داده‌اند. نتیجه تحقیقات این گروه که از جمع‌آوری اطلاعات ٨٥‌هزار نفر در ١٧ کشور توسعه‌یافته و درحال توسعه سراسر جهان به‌دست آمده است، اطلاعات سودمندی را در اختیار آنان قرار داده، ازجمله این‌که ٩,٢‌درصد از این افراد به خودکشی می‌اندیشند و ٢.٧‌درصد به این کار مبادرت ورزیده‌اند.

رفتار و تفکرات کاملا مشابه سبب بروز دلایلی ثابت جهت اقدام به خودکشی میان ساکنان کشورهای مختلف جهان است. طبق تحقیقات انجام شده در سازمان نظارت بر سلامت جهانی، طی ٤٥‌سال گذشته میزان خودکشی ٦٠‌درصد افزایش یافته است. امروزه خودکشی، عمده‌ترین دلیل مرگ در افراد ١٥ تا ٤٤ساله است. تمایل به خودکشی بین نوجوانان و جوانان هر کشور به میزان قابل ملاحظه‌ای افزایش یافته است. در این گروه احتمال خودکشی در سنین ١٢ تا ١٥سالگی به اوج می‌رسد و فاصله زمانی بین اندیشیدن یک شخص به خودکشی و عملی کردن آن، بسیار کوتاه است. بحرانی‌ترین زمان برای مبادرت به خودکشی، یک‌سال پس از اولین‌باری است که فرد به فکر خودکشی می‌افتد، احتمال وقوع این حالت در کشورهای مختلف ٦٠‌درصد یا بیشتر است.

در تحقیقات فوق رایج‌ترین دلایل اقدام به خودکشی مورد مطالعه قرار گرفته است. نتیجه نشان داده افراد بین ١٨ تا ٣٤سال، بانوان، افراد کم‌سواد، مجردها و اشخاصی که از اختلالات روانی رنج می‌برند، بیش از بقیه تمایل به خودکشی دارند. در این زمینه اختلافاتی نیز به چشم می‌خورد: «در کشورهایی مانند ایالات متحده که ساکنان آن از درآمدهای بالایی برخوردارند، اختلالات رفتاری ازجمله افسردگی، رایج‌ترین علل خودکشی را تشکیل می‌دهند. در مقابل در کشورهای کم‌درآمد، اضطراب، انگیزه‌های آنی و تجاوز عمده‌ترین دلایل خودکشی به‌شمار می‌روند.

اغلب مردم براین باورند که اقدام به خودکشی تنها میان افراد مبتلا به افسردگی رایج است، اما تحقیقات اخیر نشان داده، وجود اختلالات روانی دیگر نیز سبب افزایش احتمال خودکشی است. بررسی‌های به عمل آمده حاکی از این واقعیت است که هنگام مشابهت علل و عوامل اقدام به خودکشی در سراسر دنیا، تفکرات و رفتارهای متنوع در این ارتباط در ملیت‌های مختلف سراسر جهان به چشم می‌خورد.

آمار نشان داده که ٣,١‌درصد از مردم کشور چین تمایل به خودکشی دارند، درحالی‌که این رقم در کشور نیوزیلند به ١٥.٩‌درصد می‌رسد. محققان این اختلاف فاحش را به اختلاف فرهنگی و تفاوت دیدگاه‌های ملل مختلف نسبت می‌دهند. نتایج تحقیقات ارایه شده توسط سازمان نظارت بر سلامت روانی جهان، با استناد بر مصاحبه‌های حضوری با افراد انجام پذیرفته است. نیجریه، آفریقای‌جنوبی، کلمبیا، مکزیک، ایالات متحده آمریکا، ژاپن، بلژیک، فرانسه، آلمان، ایتالیا، هلند، اسپانیا، اوکراین، اسراییل و لبنان ازجمله کشورهایی هستند که تحقیقات اخیر در آنها انجام شده است.

منبع: روزنامه شهروند
قران
ارسال به تلگرام
قران
قران
قران
قران
قران
قران
  • صفحه نخست
  • اخبار انتخابات ۱۴۰۰
  • سیاست
  • بین الملل
  • تاریخ
  • اقتصاد
  • اجتماع
  • آی تی و فناوری
  • فرهنگ و هنر
  • حوادث
  • ورزش
  • خواندنی ها
  • سلامت
  • ویدیو
  • عکس
  • درباره انتخاب
  • |
  • ارتباط با ما
  • |
  • پیوندها
  • |
  • آب و هوا
  • |
  • اوقات شرعی
  • |
  • مجله الکترونیکی
  • |
  • نظرسنجی
  • |
  • جستجو
  • |
  • آرشیو
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به انتخاب است و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
طراحی و تولید : "ایران سامانه"